MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja niestety łączę się w bólu z Hope i dewą
Też zaczynałam z ok 85 i mam juz ok 94. Mam nadzieje że 100 nie przekroczę, aczkolwiek ja dziwnie tyje bo do 20 tyg nic a po 20 tygodniu po 1 kg tygodniowo
Po pierwszym porodzie bardzo szybko zrzuciłam i chudłam dalej, ale po drugim już nie było tak łatwo
No ale będę się martwiła po porodzie ;p
Hope_ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny w naszym stanie waga to drugorzędna sprawa. Najważniejsze, że Maleństwa rosną i żeby bezpiecznie przyszły na świat
wagą będziemy się martwić za kilka miesięcy i wtedy będziemy się wzajemnie wspierać w odchudzaniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 08:29
bbee, strawberry_juice, Mabelle, Rudzik, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki:-) ja pierwsza ciaze zaczynalam wazac 44kg a przytylam 12. Praktycznie zaraz po porodzie chodzilam juz w jeansach z przed ciazy:-) teraz zaczynalam z waga 48 i waze dopiero 54kg. Lekarz mowil ze malo ale do 60 pewnie dobije. Mnie to akurat cieszy jak widze ze przytylam bo juz nie jestem taka chuda a wiem ze to wszystko zrzuce.
Kurcze od trzech dni bardzo rzadko czuje małą...a jesli juz to nie czuje kopniakow w brzuch tylko ruchy w srodku na pecherzu. Takie dziwne podskakiwania raz na jakis czas. -
Hej dziewczynki:-) ja pierwsza ciaze zaczynalam wazac 44kg a przytylam 12. Praktycznie zaraz po porodzie chodzilam juz w jeansach z przed ciazy:-) teraz zaczynalam z waga 48 i waze dopiero 54kg. Lekarz mowil ze malo ale do 60 pewnie dobije. Mnie to akurat cieszy jak widze ze przytylam bo juz nie jestem taka chuda a wiem ze to wszystko zrzuce.
Kurcze od trzech dni bardzo rzadko czuje małą...a jesli juz to nie czuje kopniakow w brzuch tylko ruchy w srodku na pecherzu. Takie dziwne podskakiwania raz na jakis cozas. -
Hej dziewczyny z rana
Mam nadzieję, że wszystkie jesteście ok
Bbee jak się czujesz?
Moniqaaa dziękuję na 99% zdecyduje się na owieczke
w którym sklepie kupowałas?
Ja dziś po mierzeniu cukru tak się cieszyłam bo piękne wyniki a tu rano ponad normę ale podobno dużo dziewczyn z rana ma zle wyniki
Dziś polozna o 13stej ale to tylko posłuchanie maluszka
Z waga ja mam jak dobrze pamiętam 6 na plusie mam nadzieję, że do max 12 dobije
w poprzednich ciazach przytyłam po 8kg a teraz już wiadomo że będzie więcej
Tak jak Kleopatra w pierwszej zgubiłam wszystko dosłownie w 3tyg po porodzie ale już następna ciaza była walka gubilam powoli około 8msc trwała walka dojścia do siebie
Po cc ciężej było mi zgubić brzuch
Wy tu młode laski to na pewno pójdzie Wam szybko gubieniebbee, Kleopatra, Mabelle, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja po wizycie mała waxzy 1077 g
U mnie wyższe ciśnienie i będę musiała sobie kontrolować
Poza tym Młoda zmieniła położenie na pośladkowe i bardzo chce by wróciła do glowkowego..
Miłego dnia:)Kamilutek, Uska, bbee, Kleopatra, sylwucha89, Arwi, Breezee, aneta.be, messy99, WreszcieMama, Demsik, gaja_1, Espera, Mabelle, MEGI81, Uszczesliwiona, Moniqaaa, Rudzik, Karissa, Camilia, rybka33, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jakieś nocne dyżury macie czy co?
Ja to padłam wczoraj jak kawka, przeszłam oszałamiające 5 km i czułam się, jak po maratonie
Przez te przeskakiwanie postów dzisiaj od rana czytam ostatnie strony raz jeszcze, strasznie dużo przegapiłam.
Dewa, 16 stopni???? Rowerem???? Matko Polko, jak ja zazdraszczam!
W sumie to może na takiej damce miejskiej to nawet brzuch by mi nie przeszkadzał, marzę chociaż o malutkim kółeczku wokół klombu na podwórku.
Bbee, zawsze jak wychodzę od dentysty, to mam żal, że zły zawód wybrałam. Trzeba było zostać dentystą i trzepać kasiorę.
Wariatkaa, dzięki, że napisałaś! Jak masz ochotę do nas dołączyć, to zapraszamy, dużo tu miejsca dla każdego
Monitka, a kiedy się rejestrowałaś w tych programach dla dzieci? Szmatka sensoryczna przyszła po miesiącu, a od Hippa dopiero po dwóch. Może spróbuj jeszcze raz?
Swoją drogą kto to wymyślił, żeby programy lojalnościowe nazwać prawie tak samo? Przecież każdemu bebiprogram i bebiklub może się zlać w jeden.
aneta.be, ból w pachwinach to przypadkiem nie od rozchodzenia się spojenia łonowego? Jeśli tak, to pozostaje przeczekać, niestety, przynajmniej tak mówił mój gin.
Maniuś, gratulacje! Skoro Twój dzieciak jest w 50 centylu, to nie rozumiem słów gina, chyba że zawsze był dużo niżej, a teraz tak nagle wyskoczył... Ale przecież dzieciom zdarzają się skoki rozwojowe. Ja bym się nie martwiła, zresztą, dziewczyny piszą, że waga ich dzieci jest bardzo podobna.
I koniecznie pokaż komodę
Bezimienna, przepraszam za pominięcie Zuzki! Nigdy nie byłam dobra w liczbachA ten kocyk i kokon to sama robiłaś???
Ag, powodzenia! I na wizycie, i w tej drugiej sprawie!
gonia, baw się dobrze!
Ale mi długaśny post wyszedł! Sorry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 08:35
ag194, bbee, MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hej
zostało już tylko 100 dni do porodu, kiedy to zleciało.. Rudzik zazdroszczę fryzjera ja ten dzień uczczę domową pizzą i pączkiem z różą
Ag trzymam mocno kciuki, aby dzisiaj wszystko ułożyło się po Twojej myśli! Daj znać po wizycie
Zastrzeżona ja mam ok 5 na plusie z czego ostatnio też waga mocno przyśpieszyła i apetyt jest nie do zaspokojenia. Zaczynałam od 60,5 kg teraz mam ok 65.5 przy 173 cm wzrostu. Ale zauważyłam też, że niestety zaczęłam puchnąć. Rano jak wstaję to ręce jak sardelki i twarz nabrzmiała, do tego cellulitis wodny na nogach więc zaczęłam już magazynować wodę. Jem normalnie, słodyczy niestety sporo i pizza jest przynajmniej dwa razy w tygodniu
jedynie wprowadziłam system 5-6 posiłków dziennie nie częściej niż dwie godziny.
W tamtej ciąży przytyłam 14,5 kg ale strasznie puchłam, byłam jak ponton a dwa tygodnie po ciąży miałam wagę sprzed ciąży bo woda zeszła. Także jak jesz normalnie nie masz co się martwić wagą, bo bardzo często poprostu zaczynamy gromadzić wodę w ciąży
Ale najbardziej boję się kondycji skóry po porodzie. Po pierwszym już było sporo gorzej a teraz już jest źle więc cudów się nie spodziewam.. Ale najważniejsze aby dzieciaki były zdrowe, z resztą nauczę się żyćag194, Mabelle, MEGI81, Uszczesliwiona, Rudzik, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
Dziendobry Skowronki
Bawcie się dobrze na Studniówkach! Ja swoją przegapiłam wiec wbijam na Wasze balety.
Jeśli chodzi o wagę to mam +8 z rana i dobijam do +9 pod wieczór. Startowałam z 62kg więc jak w pysk strzelił już widzę 70, 71kg. Poprzednio przytyłam 14kg i zachomikowalam z tego 4kg. Mam nadzieje, że tym razem tez nie przekroczę 14kg ale będzie co będzie. Później będę się martwić. Na szczęście rozstępów brak choć nie stosuje absolutnie nic (z lenistwa, mam bio oil ale zapominam się smarować albo mi się zwyczajnie nie chce). Mama i siostra też nie mają więc to chyba u nas rodzinne.
Mam nadzieje,że jeszcze kiedyś dane mi będzie zobaczyć na wadze moje stare 58kg. Poćwiczyć mogę owszem, ale na diecie nigdy nie byłam i się nie wybieram. Jedynie mogę trochę MŻ (mniej żreć).
Ps. Tak dosłownie w jednym zdaniu: nie mam fesbuka nie mam problemu.
Miłego dnia Laseczkisylwucha89, Arwi, Misia 69, Mabelle, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Co do wagi, to ja zawsze byłam długa i chuda (rozmiar 36 przy wzroście 175), ale potem spotkałam Chłopa i w 5 lat przybyło mnie od pasa w górę do rozmiaru 40-42. I cycki mi urosły, startowałam z małego C. To wszystko jego wina, za dobrze gotuje
Ale też masa mięśniowa mi się zwiększyła, bo dużo się ruszamy.
Do teraz mam 6,5 kg na plusie od wagi początkowej, ale przez pierwsze 3 miechy schudłam 3 kilo. Niestety ciągnie mnie do słodkiego (pączki!), więc na pewno jeszcze przytyję. Ale zgadzam się z Esperą, rodzimy w rakim fajnym czasie, że łatwiej nam będzie zrzucić co nieco urządzając długie spacery z wózkiem.
Bbee, najwyraźniej leżenie dobrze Ci robiMoże dzięki temu na kolejnej wizycie lekarz da Ci zielone światło na częstsze wstawanie, warto się jeszcze trochę "pomęczyć".
Breezee, co u Ciebie?WreszcieMama, Mabelle, MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
gonia13 wrote:ja nie wiem jak liczyc przytycie w ciazy, bo w pierwszym trymestrze schudlam 5kg. potem odbilam te 5k w ponad miesiac...teraz schudlam kilogram (przez przeziebienie pewnie), wiec mam tak naprawde 2-3 kg wiecej niz przed ciaza...
g.
Hej Dziewuszki!
Gonia13 to możemy sobie rękę podać. Ja startowałam z 62kg, przez pierwsze 2 miesiące ledwo co jadłam bo mnie odrzucało. Na pierwszej wizycie u dr miałam 59 ale potem zeszłam jeszcze do 57,5. Także 4,5 kg spadło. Ale potem odrobiłam bardzo powoli bo mnie to martwiło że nie przybieram i obecnie mam 65. I jak to teraz liczyć? Od najniższej wagi osiągniętej czy początkowej?
-
Carolina, dzięki, myślę że jest nieznacznie lepiej. Córka się stara sama sobie radzić więc chociaż o nią nie muszę się martwić tak bardzo. Ciągle liczę na to, że od leżenia się zrobi na tyle lepiej bym mogła spokojnie chodzić po domu.
Kamilutek, mam podobne odczucia z tym dentystą...
Mi z hippa jeszcze nic nie przyszło:/ szmatkę i termofor już mamWreszcieMama lubi tę wiadomość
-
A tutaj ja i moja nadal bezimienna córka 100 dni przed wielkim finałem
Wieczorem usunę fotkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 07:11
Kamilutek, Madu1611, Arwi, bbee, Breezee, Martchen, messy99, Demsik, WreszcieMama, bezimienna, Mabelle, Kleopatra, Hope_, MEGI81, Uszczesliwiona, Moniqaaa, ag194, Uska, Rudzik, Karissa, Anstice, blubka, Camilia, zastrzeŻona, rybka33, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
29 tydzień
strawberry_juice, Madu1611, sylwucha89, Arwi, bbee, Kamilutek, Demsik, WreszcieMama, bezimienna, Mabelle, Kleopatra, Hope_, MEGI81, Uszczesliwiona, ag194, Uska, Rudzik, Maniuś, Camilia, rybka33, marie_marie22 lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Kamilutek, to Ty szczęściara jesteś, że ci w biust idzie bo mi to w tyłek! W sumie nie rozpaczam jakoś mocno bo mój M mówi, że uwielbia mój ciążowy tyłek, noi okazuje to na wiele sposobów
). Niech też coś ma z tej ciąży chłopina.
sylwucha89, Arwi, Kamilutek, MEGI81, ag194 lubią tę wiadomość
-
Ja przed ciążą miałam stałą wagę 54-55kg przy 175cm. Na pierwszym ważeniu miałam 51 kg, obecnie 62,8 kg (masakra przytyłam 800 gram w 4 dni). Aż się boję ile jeszcze przytyje. Więc wychodzi na to, że mam +12 kg, chyba, że policzę od wagi z przed ciąży to wychodzi 8-9kg (o niebo lepiej, ale nie ma co się oszukiwać). Na szczęście mój mąż jest kochany bo mówi, że on nie widzi żebym przytyła, a nawet jeżeli przytyłam to jakoś symetrycznie mi się to rozłożyło bo nie widać. No kochany jest
Udanych wizyt, ciepłego dzionka bo u mnie już słoneczko świeci. Idę się szykować do wizyty.Arwi, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Madu1611 wrote:Kamilutek, to Ty szczęściara jesteś, że ci w biust idzie bo mi to w tyłek! W sumie nie rozpaczam jakoś mocno bo mój M mówi, że uwielbia mój ciążowy tyłek, noi okazuje to na wiele sposobów
). Niech też coś ma z tej ciąży chłopina.
Ach, gdyby tylko w biust szło!
Ale idzie też wszerz od talii w górę. Wyglądam jak klocek na cienkich nogach
Podobno mężczyźni dzielą się na dwa rodzaje - cyckowców i tyłkowców. Twój to ewidentnie tyłkowiec, mój - cyckowiecMadu1611 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!