X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka, leż, jedz, śpij, wytrzymaj jeszcze troszkę. Kochana, zaufaj intuicji, jak się boisz lub niepokoisz, męcz lekarza o badania. Niech cały czas będzie trzymał rękę na pulsie. Z Dominikiem przeszłaś piekło, masz prawo się przejmować! Każdy dzień jest na wagę złota, ale nie musisz chyba czekać do 40 tygodnia. Jeszcze trochę. I może faktycznie ten detektor tętna by się przydał? Dla Twojego spokoju? Ściskam i wysyłam Wam duuuuużo dobrej energii :*

Kofeina lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina- uściski dla Ciebie i kciuki za Was!

Kofeina, rybka33 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek przyjmij proszę zaproszenie ode mnie :)

202509147252.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Aga, jakie miałaś ciśnienie, jak mogę zapytać?
    152/82 troszeczkę duże..

Kofeina wcale Ci się nie dziwię, że czujesz strach. Ale najważniejsze, że masz wszystko pod kontrolą. Będzie wszystko pięknie i na przełomie kwiecień/maj uściskasz ślicznego, zdrowego synka :)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    152/82 troszeczkę duże..

Ag - a miałas wcześniej jakies problemy z ciśnieniem ? Tak z ciekawości pytam.

202509147252.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina, lataj do lekarzy tak często, jak potrzeba. Lepiej być 50 razy za dużo, niż raz za mało. Trzymam za Ciebie i dziedzica kciuki! Będzie dobrze!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Espera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja mam takie zawsze u lekarza, dlatego od początku ciąży mierze w domu i zapisuje. Na wizycie mi mierzy ale bardziej wierzy zapiskom w domu... W domu jest pięknie a u lekarza katastrofa bo zawsze mam nerwa...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Kofeina, lataj do lekarzy tak często, jak potrzeba. Lepiej być 50 razy za dużo, niż raz za mało. Trzymam za Ciebie i dziedzica kciuki! Będzie dobrze!

Dobrze gada, dać. Jej wó... Inki albo kefirku ;-)

aneta.be, Kofeina, strawberry_juice, MEGI81 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki, witam się w 28 tygodniu i 3 trymestrze :)

Co do wagi to ja też przez chłopa przytyłam, jak go poznałam to ważyłam 60kg przy wzroście 180cm! Patyczak normalnie! Ale przynajmniej nie miałam brzuchola zwisającego, a przez te nasze wypady na pizzę i inne kebsy to mi bebzol urósł, a nienawidzę tego i zaczęłam tylko luźne ciuchy nosić. Co innego ciążowy brzuszek, bo ten to eksponuję jak się da :D Ciążę zaczęłam z wagą 70kg, teraz mam 10 na plusie i coś czuję, że 85 stuknie na wadze, jak nie lepiej.

Kofeina pamiętaj, że intuicja matki jest niezawodna i jak Cię coś martwi, to choćbyś miała codziennie na IP jeździć to to rób. Po tym co przeszłaś, masz pełne prawo do obaw i nikt nie powinien w szpitalu tego bagatelizować. Ciśnij ich o badania, to ich obowiązek upewnić się że jest wszystko w porządku

Martchen, Arwi, Uska, sylwucha89, MEGI81, Uszczesliwiona, Maniuś, Mabelle, monika_89 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn wczoraj kolejny bunt... Liczył ile ja mam wolnego teraz i potem po urodzeniu. Spytał ile tata będzie miał... No to mowie ze najpierw 2 tyg opieki na mnie a potem w ciągu 2lat dodatkowe 2 tyg na Jureczka. Na co on... No ładnie, mama dostaje, tata dostaje a starszy brat co? Nic mu się nie należy?

aneta.be, Kamilutek, Martchen, mon!ta^, Arwi, WreszcieMama, sylwucha89, Hope_, MEGI81, zastrzeŻona, Uszczesliwiona, Maniuś, Kleopatra, marie_marie22, bezimienna lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina lez odpoczywaj i jak coś Cie tylko niepokoi to jedz zawracam głowę niech sobie myślą co chcą Ty masz powody do niepokoju to całkiem naturalne i żaden lekarz nie może lekceważyć Twoich słów i obaw bo tylko Ty wiesz co przeszłas

Aneta be ja również to samo przeszywa mnie paraliżujacy strach co do ludzi patologicznych
    Tutaj korki filmik z wczorajszego dnia
    Zakończenie akcji była bijatyka bardzo poważna 5 radiowozow pościg za gowniarstwem po osiedlu

Nie wiem skąd się Ci ludzie biorą czy po prostu w takim mieście mieszkam :( bo całe miasto jest bardzo patologiczne
    Mam córkę 18sto letnia i wiem jakie historie w szkole się działy aż wierzyć mi się nie chciało jak córka opowiadała o dzieciakach 15 sto letnich które wyzywaly nauczycieli od ( nie zacytuję bo bluznierstwo okropne ) a nauczyciel nie był dłużny w wyzwiskach :(
    Staram się trzymać z daleka od wszystkiego i ja jako osoba dorosła wiem jak się to nazywa co widzę ale martwię się o córkę która w tak młodym wieku musi patrzeć na to wszystko :(

https://youtu.be/vyFdwPPMaf0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 11:55

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Ci Carolina że faktycznie nieciekawie to wygląda... aż strach z domu wychodzić bo nigdy nie wiadomo kiedy takim odwali... :/ a przy dzieciach to jeszcze większy strach.

Uważaj na siebie i swoją rodzinkę.

202509147252.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciążą moje ciśnienie było zawsze za niskie, dodatkowo mam bradykardię od dziecka
    A wcześniej na wizytach takie kwiatki wychodziły i w domu jak czuję, że robi mi się gorąco i niedobrze, to jak zmierzę to mam coś w tych okolicach..
    Ale to na pewno nie syndrom białego fartucha :D
    Pomierzę na spokojnie i zobaczę jak będzie dalej :)

aneta.be lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest fajna książka dla dzieci, które muszą nosić okulary:
    http://www.proszynski.pl/Kajtek__uwazaj__Maly_milosnik_ksiazek_zaklada_okulary-p-34768-.html

mon!ta^ lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina ja mieszkam w sąsiedztwie najbardziej patologicznej dzielnicy w moim mieście. Teraz jest troszkę lepiej, ale jeszcze kilka lat temu to była masakra. A najgorsze, że tam nam Biedronkę zbudowali i jak chcę zakupy zrobić to muszę tam iść, sama się staram nie zapuszczać w te rejony. Jakie tam się akcje dzieją, to się w głowie nie mieści. Moja koleżanka ze szkoły, która tam mieszka się przez towarzystwo rozpiła i nawet w więzieniu siedziała za dźgnięcie faceta nożem podczas libacji. Podkreślę, że ona ma małe dziecko. Nikt kogo znam i kto tam mieszka nie wyszedł na ludzi. Dzielnica robi swoje jednak, co jest bardzo przykre

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    152/82 troszeczkę duże..
    ja za to ostatnio miałam u lekarza 90/39...
    mierzyli mi trzy razy, w końcu w karcie ciaży mam wpisane 93/49 ale to jak juz spanikowałam i mi podskoczyło :D

• dewa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Przed ciążą moje ciśnienie było zawsze za niskie, dodatkowo mam bradykardię od dziecka
    A wcześniej na wizytach takie kwiatki wychodziły i w domu jak czuję, że robi mi się gorąco i niedobrze, to jak zmierzę to mam coś w tych okolicach..
    Ale to na pewno nie syndrom białego fartucha :D
    Pomierzę na spokojnie i zobaczę jak będzie dalej :)

A u mnie syndrom białego farucha na bank! Przy drugiej wizycie miałam 150/100 i sama byłam w szoku, bo zawsze miałam wzorowe ;) Na ostatniej już było lepiej, bo 130/80 ;) I mierzyłam sobie sama, w pracy ale chyba coś poszło nie tak, bo miałam 180/70 a to po prostu niemożliwe. Chyba mankiet się za mocno zacisnął ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:05

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • dewa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    ja za to ostatnio miałam u lekarza 90/39...
    mierzyli mi trzy razy, w końcu w karcie ciaży mam wpisane 93/49 ale to jak juz spanikowałam i mi podskoczyło :D
    90/39????? Olaboga :/

Ey, jak byłam teraz z bratem w szpitalu, to na łóżku obok siedział starszy pan. Miał ciśnienie 200/70 a lekarz radośnie stwierdził, że spoko, że całkiem ok i wypisał go do domu :/

qb3canlimmmj6sap.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Carolina ja mieszkam w sąsiedztwie najbardziej patologicznej dzielnicy w moim mieście. Teraz jest troszkę lepiej, ale jeszcze kilka lat temu to była masakra. A najgorsze, że tam nam Biedronkę zbudowali i jak chcę zakupy zrobić to muszę tam iść, sama się staram nie zapuszczać w te rejony. Jakie tam się akcje dzieją, to się w głowie nie mieści. Moja koleżanka ze szkoły, która tam mieszka się przez towarzystwo rozpiła i nawet w więzieniu siedziała za dźgnięcie faceta nożem podczas libacji. Podkreślę, że ona ma małe dziecko. Nikt kogo znam i kto tam mieszka nie wyszedł na ludzi. Dzielnica robi swoje jednak, co jest bardzo przykre
    Dokladnie jestem takiego samego zdania dzielnica robi swoje
    Tu gdzie mieszkam wszyscy 100% ludzi to porządni mieszkańcy jedna rodzina z którą nikt sobie nie radzi a mnie trafia szlag
    Filmik pokazuje początek problemu cała akcja była bardzo długa i zakończyła się naprawdę porządna bijatyka
    Policja doskonale zna ta kobietę bo bywa u nich nagminne i nic z tym nie robią
    A sąsiedzi rozkładają ręce z bezradności :(

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ