X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka, leż, jedz, śpij, wytrzymaj jeszcze troszkę. Kochana, zaufaj intuicji, jak się boisz lub niepokoisz, męcz lekarza o badania. Niech cały czas będzie trzymał rękę na pulsie. Z Dominikiem przeszłaś piekło, masz prawo się przejmować! Każdy dzień jest na wagę złota, ale nie musisz chyba czekać do 40 tygodnia. Jeszcze trochę. I może faktycznie ten detektor tętna by się przydał? Dla Twojego spokoju? Ściskam i wysyłam Wam duuuuużo dobrej energii :*

Kofeina lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina- uściski dla Ciebie i kciuki za Was!

Kofeina, rybka33 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek przyjmij proszę zaproszenie ode mnie :)

2017 -syn
    2019 - córka
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Aga, jakie miałaś ciśnienie, jak mogę zapytać?
    152/82 troszeczkę duże..

Kofeina wcale Ci się nie dziwię, że czujesz strach. Ale najważniejsze, że masz wszystko pod kontrolą. Będzie wszystko pięknie i na przełomie kwiecień/maj uściskasz ślicznego, zdrowego synka :)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    152/82 troszeczkę duże..

Ag - a miałas wcześniej jakies problemy z ciśnieniem ? Tak z ciekawości pytam.

2017 -syn
    2019 - córka
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina, lataj do lekarzy tak często, jak potrzeba. Lepiej być 50 razy za dużo, niż raz za mało. Trzymam za Ciebie i dziedzica kciuki! Będzie dobrze!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Espera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja mam takie zawsze u lekarza, dlatego od początku ciąży mierze w domu i zapisuje. Na wizycie mi mierzy ale bardziej wierzy zapiskom w domu... W domu jest pięknie a u lekarza katastrofa bo zawsze mam nerwa...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Kofeina, lataj do lekarzy tak często, jak potrzeba. Lepiej być 50 razy za dużo, niż raz za mało. Trzymam za Ciebie i dziedzica kciuki! Będzie dobrze!

Dobrze gada, dać. Jej wó... Inki albo kefirku ;-)

aneta.be, Kofeina, strawberry_juice, MEGI81 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki, witam się w 28 tygodniu i 3 trymestrze :)

Co do wagi to ja też przez chłopa przytyłam, jak go poznałam to ważyłam 60kg przy wzroście 180cm! Patyczak normalnie! Ale przynajmniej nie miałam brzuchola zwisającego, a przez te nasze wypady na pizzę i inne kebsy to mi bebzol urósł, a nienawidzę tego i zaczęłam tylko luźne ciuchy nosić. Co innego ciążowy brzuszek, bo ten to eksponuję jak się da :D Ciążę zaczęłam z wagą 70kg, teraz mam 10 na plusie i coś czuję, że 85 stuknie na wadze, jak nie lepiej.

Kofeina pamiętaj, że intuicja matki jest niezawodna i jak Cię coś martwi, to choćbyś miała codziennie na IP jeździć to to rób. Po tym co przeszłaś, masz pełne prawo do obaw i nikt nie powinien w szpitalu tego bagatelizować. Ciśnij ich o badania, to ich obowiązek upewnić się że jest wszystko w porządku

Martchen, Arwi, Uska, sylwucha89, MEGI81, Uszczesliwiona, Maniuś, Mabelle, monika_89 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn wczoraj kolejny bunt... Liczył ile ja mam wolnego teraz i potem po urodzeniu. Spytał ile tata będzie miał... No to mowie ze najpierw 2 tyg opieki na mnie a potem w ciągu 2lat dodatkowe 2 tyg na Jureczka. Na co on... No ładnie, mama dostaje, tata dostaje a starszy brat co? Nic mu się nie należy?

aneta.be, Kamilutek, Martchen, mon!ta^, Arwi, WreszcieMama, sylwucha89, Hope_, MEGI81, zastrzeŻona, Uszczesliwiona, Maniuś, Kleopatra, marie_marie22, bezimienna lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina lez odpoczywaj i jak coś Cie tylko niepokoi to jedz zawracam głowę niech sobie myślą co chcą Ty masz powody do niepokoju to całkiem naturalne i żaden lekarz nie może lekceważyć Twoich słów i obaw bo tylko Ty wiesz co przeszłas

Aneta be ja również to samo przeszywa mnie paraliżujacy strach co do ludzi patologicznych
    Tutaj korki filmik z wczorajszego dnia
    Zakończenie akcji była bijatyka bardzo poważna 5 radiowozow pościg za gowniarstwem po osiedlu

Nie wiem skąd się Ci ludzie biorą czy po prostu w takim mieście mieszkam :( bo całe miasto jest bardzo patologiczne
    Mam córkę 18sto letnia i wiem jakie historie w szkole się działy aż wierzyć mi się nie chciało jak córka opowiadała o dzieciakach 15 sto letnich które wyzywaly nauczycieli od ( nie zacytuję bo bluznierstwo okropne ) a nauczyciel nie był dłużny w wyzwiskach :(
    Staram się trzymać z daleka od wszystkiego i ja jako osoba dorosła wiem jak się to nazywa co widzę ale martwię się o córkę która w tak młodym wieku musi patrzeć na to wszystko :(

https://youtu.be/vyFdwPPMaf0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 11:55

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Ci Carolina że faktycznie nieciekawie to wygląda... aż strach z domu wychodzić bo nigdy nie wiadomo kiedy takim odwali... :/ a przy dzieciach to jeszcze większy strach.

Uważaj na siebie i swoją rodzinkę.

2017 -syn
    2019 - córka
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciążą moje ciśnienie było zawsze za niskie, dodatkowo mam bradykardię od dziecka
    A wcześniej na wizytach takie kwiatki wychodziły i w domu jak czuję, że robi mi się gorąco i niedobrze, to jak zmierzę to mam coś w tych okolicach..
    Ale to na pewno nie syndrom białego fartucha :D
    Pomierzę na spokojnie i zobaczę jak będzie dalej :)

aneta.be lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest fajna książka dla dzieci, które muszą nosić okulary:
    http://www.proszynski.pl/Kajtek__uwazaj__Maly_milosnik_ksiazek_zaklada_okulary-p-34768-.html

mon!ta^ lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina ja mieszkam w sąsiedztwie najbardziej patologicznej dzielnicy w moim mieście. Teraz jest troszkę lepiej, ale jeszcze kilka lat temu to była masakra. A najgorsze, że tam nam Biedronkę zbudowali i jak chcę zakupy zrobić to muszę tam iść, sama się staram nie zapuszczać w te rejony. Jakie tam się akcje dzieją, to się w głowie nie mieści. Moja koleżanka ze szkoły, która tam mieszka się przez towarzystwo rozpiła i nawet w więzieniu siedziała za dźgnięcie faceta nożem podczas libacji. Podkreślę, że ona ma małe dziecko. Nikt kogo znam i kto tam mieszka nie wyszedł na ludzi. Dzielnica robi swoje jednak, co jest bardzo przykre

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    152/82 troszeczkę duże..
    ja za to ostatnio miałam u lekarza 90/39...
    mierzyli mi trzy razy, w końcu w karcie ciaży mam wpisane 93/49 ale to jak juz spanikowałam i mi podskoczyło :D

• dewa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Przed ciążą moje ciśnienie było zawsze za niskie, dodatkowo mam bradykardię od dziecka
    A wcześniej na wizytach takie kwiatki wychodziły i w domu jak czuję, że robi mi się gorąco i niedobrze, to jak zmierzę to mam coś w tych okolicach..
    Ale to na pewno nie syndrom białego fartucha :D
    Pomierzę na spokojnie i zobaczę jak będzie dalej :)

A u mnie syndrom białego farucha na bank! Przy drugiej wizycie miałam 150/100 i sama byłam w szoku, bo zawsze miałam wzorowe ;) Na ostatniej już było lepiej, bo 130/80 ;) I mierzyłam sobie sama, w pracy ale chyba coś poszło nie tak, bo miałam 180/70 a to po prostu niemożliwe. Chyba mankiet się za mocno zacisnął ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:05

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • dewa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    ja za to ostatnio miałam u lekarza 90/39...
    mierzyli mi trzy razy, w końcu w karcie ciaży mam wpisane 93/49 ale to jak juz spanikowałam i mi podskoczyło :D
    90/39????? Olaboga :/

Ey, jak byłam teraz z bratem w szpitalu, to na łóżku obok siedział starszy pan. Miał ciśnienie 200/70 a lekarz radośnie stwierdził, że spoko, że całkiem ok i wypisał go do domu :/

qb3canlimmmj6sap.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Carolina ja mieszkam w sąsiedztwie najbardziej patologicznej dzielnicy w moim mieście. Teraz jest troszkę lepiej, ale jeszcze kilka lat temu to była masakra. A najgorsze, że tam nam Biedronkę zbudowali i jak chcę zakupy zrobić to muszę tam iść, sama się staram nie zapuszczać w te rejony. Jakie tam się akcje dzieją, to się w głowie nie mieści. Moja koleżanka ze szkoły, która tam mieszka się przez towarzystwo rozpiła i nawet w więzieniu siedziała za dźgnięcie faceta nożem podczas libacji. Podkreślę, że ona ma małe dziecko. Nikt kogo znam i kto tam mieszka nie wyszedł na ludzi. Dzielnica robi swoje jednak, co jest bardzo przykre
    Dokladnie jestem takiego samego zdania dzielnica robi swoje
    Tu gdzie mieszkam wszyscy 100% ludzi to porządni mieszkańcy jedna rodzina z którą nikt sobie nie radzi a mnie trafia szlag
    Filmik pokazuje początek problemu cała akcja była bardzo długa i zakończyła się naprawdę porządna bijatyka
    Policja doskonale zna ta kobietę bo bywa u nich nagminne i nic z tym nie robią
    A sąsiedzi rozkładają ręce z bezradności :(

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ