MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Arielka wg mnie masz ok, gdzieś po środku, gorzej gdybyś miała jak ja na dolnej granicy
ag wszystko mija najczęściej w 2 trymestrze pocieszę Cię, że poprzednia ciąza to był koszmar a teraz funkcjonuję w miarę normalnie, musiałam jedynie zmienić płyn do naczyć z powodu zapachu13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Mabelle wrote:Mi ta wróżba powiedziała ze będzie chlopak (jest), drugi chłopak(jest), dziewczynka (może będzie teraz).Na czwartym razie stanęła jak wryta.Miejmy nadzieję że się sprawdzi
Mabelle lubi tę wiadomość
-
nie wiem cy dobrze zrobilam ta wroozbe (w sensie pomahalam dwa razy z tej potem z drugiej i patrzylam co sie dzieje) najpierw zataczala duze kola, potem prawie stanela i zaczela chodzic przod tyl a potem jescze robila male kola, dobrze to zrobilam czy powinnam jakby osobno to robic? zaraz zrobie jeszcze raz jak reka odpocznie
-
z innego zrodla Jeśli obrączka zawieszona na nitce przed twoim brzuchem zacznie kręcić się w kółko, urodzisz chłopca. Natomiast jeśli zacznie wykonywać ruch wahadłowy - dziewczynkę.
jestesmy stracone hehe -
Monika, dzięki, to zawsze jakieś pocieszenie:) mam nadzieje, ze mi również przejdzie:) wreszcie mama ja miałam świetny apetyt czulam się wybitnie, aż pewnego pięknego dnia budze się i witam się z kiblem myślałam ze może jednorazowe, a coo Ty od tamtej pory czyli juz ponad tydzień trwają wymioty. A nic nie wskazywało na to ehh.
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
ag194 wrote:Wreszcie mama jak ja Cie rozumiem! Kocham moje dziecko ponad wszystko, jeszcze ten pulsujący punkcie to mnie do łez doprowadził, ale te nudności i wymioty 24 h mnie odbijają. Nie mam sił normalnie funkcjonować. Ja się chyba nie nadaje do ciąży:( wszystkie zapachy mnie odbijają, wszystko. Tesknie za zjedzeniem czegoś bez zwrócenia i wachaniem perfum bez tego okropnego uczucia w gardle. Ja naprawdę nie wierzyłam wczesniej jak dziewczyny mówiły ze tak wymiotuja, a teraz chyle czoła ku ciezarnym, które przeżyły tak parę miesiecy
Moge Cie tylko pocieszyc w jeden sposob. Takie ciaze nigdy sie nie ronia, to znaczy ze groszek sie rozwija.
Nie zeby jak sie nie wymiotuje to cos zlego sie dzieje, ale podobno przy wymiotach i mdlosciach jest pewnosc takze jak czekam na zyganko z utesknieniem -
julita wrote:"Nawlecz obrączkę na długi włos lub nitkę i przepuść ją 3 krotnie między palcami lewej ręki zaczynając od kciuka. Następnie skieruj dłoń wnętrzem do góry i zatrzymaj nad nią obrączkę. Ruch wahadłowy oznacza, że będziesz mieć chłopca, ruch kołowy zwiastuje dziewczynkę. Ilość obrotów obrączki symbolizuje ilość dzieci."
Jestewm jakaś głupkowata no nie trybie tej wróżby, ktoś wytłumaczy przetłumaczy na ułomny?
co znaczy przepuścić nitkę z obrączką między palcami?
Julita ja na youtubie patrzylam na ta wrozbe.
-
Hej dziewczyny,
ja właśnie się stresuję bo dostałam wyniki morfologii i mam anemię-niskie erytrocyty, hemoglobina i hematokryt (moja Mama też tak miała więc w sumie to było do przewidzenia) ale bardziej mnie zmartwił mały przyrost B-Hcg teraz podwaja się co 5 dni... myślicie że to powód do obaw? Chyba w 8 tygodniu to już ostro zwalnia? Wynik z dzisiaj był 105746,0 mIU/ml
cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
Hej dziewczyny,dzień zlecial pracowicie ale teraz czuje się okropnie brzuch wzięty ipobolewa raczej cmienie jak na okres i jak długo stoję zaczynam czuć krzyż. Zaraz zaczynam się bać i chce mi się płakać..czy wy też czujecie często brzuch??wczoraj nic mnie nie bolało..muszę się komuś wyglądać bo mój 700km ode mnie będzie w piątek..
-
ja robilam ta z youtube, ta ilosc obrotow jest bez sensu wychodziloby 50 dziecixD
zrobilam kolezance sasiadce w ciazy, wie ze ma miec synka i chce tylko jedno dziecko potem bedzie brac antyki i chodzilo jej przod tyl -
fryzjereczka wrote:Hej dziewczyny,dzień zlecial pracowicie ale teraz czuje się okropnie brzuch wzięty ipobolewa raczej cmienie jak na okres i jak długo stoję zaczynam czuć krzyż. Zaraz zaczynam się bać i chce mi się płakać..czy wy też czujecie często brzuch??wczoraj nic mnie nie bolało..muszę się komuś wyglądać bo mój 700km ode mnie będzie w piątek..
różne pobolewania brzucha i krzyża są zupełnie normalne i mogą trwać do końca ciąży niestetycykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
fryzjereczka wrote:Hej dziewczyny,dzień zlecial pracowicie ale teraz czuje się okropnie brzuch wzięty ipobolewa raczej cmienie jak na okres i jak długo stoję zaczynam czuć krzyż. Zaraz zaczynam się bać i chce mi się płakać..czy wy też czujecie często brzuch??wczoraj nic mnie nie bolało..muszę się komuś wyglądać bo mój 700km ode mnie będzie w piątek..
ja od 4t0d czulam okresowe bóle czesto, i ciagniecia klucia, to teraz tez czasami czuje, to norma, macica sie rozciaga:) -
a ja w pierwszych 10cs mniej wiecej testowalam juz od 10dpo potem troche pozniej, a w tym cyklu dopiero dzien po spodziewanej, na poczatku staran zastanawialam sie jak te baby tak dlugo umia wytrzymac bez testowania:D ale w czwartek 2 dni przed testem bylam pewna ze idzie okres, bolal brzuch bardzo i sluz zaczal robic sie brazowawy a tu caly piatekl nic, wstaje w sobote, temp wysoka okresu nie ma, no nie to musi byc to, i jest
WreszcieMama, toska_88 lubią tę wiadomość
-
zastrzeŻona wrote:Dobra przyznam, jestem sceptyczna co do wszelkich wróżb,ale teraz mam małą konsternę. Zrobiłam wróżbę z obrączką. No i cooooo??? Za pierwszym razem wahała się na boki (oki-chłopiec-mam), za drugim razem stała jak wryta (no poronienie było),za trzecim, kręciła się dookoła (dziewczynka???), no i za czwartym razem stanęła na zasadzie- koniec dzieci. Ale jaja
Mojemu też zawsze wychodzi co mi więc niby ma byc chłopak teraz.Kofeina, zastrzeŻona lubią tę wiadomość