MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z Warszawy, a wiecie coś na temat rodzenia w Szpitalu na Solcu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:56
rybka33 lubi tę wiadomość
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
Kamilutek też nie wiedziałam, że aż tyle kobiet musi przejść przez taką tragedię.
Dewa witaj na ostatniej prostej
Hope mogłaś zapytać czy sami chcą odebrać Twój poród
Rudzik super, że choroba odpuszcza
Kleopatra Synuś jest ślicznyHope_, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wczoraj znów mi ciśnienie podnieśli. Tym razem szkoła. Wchodzę wieczorem w dziennik elektroniczny i widzę, że w planie lekcji i terminarzu jest zmiana planu, że syn ma odwołany angielski, w jego miejsce przesuwa się wf z ostatniej lekcji i dzieci wychodzą wcześniej ze szkoły. potem czytam informację od wychowawczyni, że dzieci idą godzinę później do szkoły i wychodzą normalnie. Więc napisałam do wychowawczyni:
ja:
proszę o informację, na którą godzinę dzieci idą jutro do szkoły. W planie lekcji zamieszczonym na librusie i terminarzu jest informacja, że wf jest przeniesiony na godzinę 10:40 zamiast lekcji języka angielskiego, a w informacji od Pani, że dzieci idą na 11:45. Są to dwie sprzeczne informacje.
ona:
Nie wiem dlaczego Kacper nie wytłumaczył. Ja wystarczająco zrozumiale przekazałam informację o jutrzejszym dniu, którą również dzieci zapisały w notesie.
ja:
Kacper przekazał, ale na Librusie są dwie sprzeczne informacje i nie wiadomo, która jest właściwa stąd moje pytanie.
wychowawczyni nie udzieliła mi już konkretnej odpowiedzi. tak się wkurzyłam, że mam ochotę przesłać te maile do pani dyrektor z pytaniem w jaki sposób można weryfikować takie sprzeczne informacje, bo pani wychowawczyni w sposób lekceważący traktuje rodziców. to już nie pierwszy raz, kiedy są dwie różne informacje. do tej pory często rozmawiamy z innymi mamami, ale jak wyląduję w szpitalu to moim rodzice ani teściowie nie będą mieli takiej możliwości i będą musieli opierać się na dzienniku elektronicznym
nie wiem czy wytrzymam żeby nie powiedzieć jej dzisiaj kilku słów albo nie udać się z tym do sekretariatu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 10:16
-
WreszcieMama wrote:Breezee chyba za dobrze wszystko sie zaczelo ukladac i wlaczyl mi sie tryb marudzenia.
WreszcieMama lubi tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Witam dziewczyny
Kamilutek bardzo mi przykro i lacze sie w bólu 26.02 bedzie rocznica kiedy stracilam ciaze blizniacza ;( to jest ten czas kiedy intensywnie o tym myślę
Nawet mezowi nic nie mówię moze on nie pamieta tak szczegółowo daty i nie chce mu przypominać
Co do szczepien. W poniedziałek mam wizyte w szpitalu i chce z położna na ten temat porozmawiać bo niestety mojej poloznej z przychodni nie ufam. Na wizycie w czwartek chciala mi dac insulinę gdzie pomiary robiłam dopiero 2 dzien
WreszcieMama jestes juz na ostatniej prostej... ale wierze, ze latwo nie jest takze kochana trzymaj sie te ostatnie tygodnie i nabiegasz sie z wszystkie msc lezenia
Hope, gratuluje decyzji odpoczywaj teraz ile sie da
Mi zostal miesiac z hakiem zwolnienia i zaczynam macierzynski 3 kwietnia
Kamilutek, WreszcieMama lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj zaczął się 30 tc. W końcu trójeczka z przodu. Mała obróciła się główką w dół, ciekawe czy już na stałe? Do tej pory na dole miała nóżki
MEGI81, monika_89, WreszcieMama, GoNia1979, ag194, sylwucha89, Camilia, Uszczesliwiona, Martchen, Maniuś, Kleopatra, rybka33, Karissa, bezimienna lubią tę wiadomość
hej, no ja bede pracowala do 36-tego tygodnia...chyba ze sie gin nade mna zlituje i da mi wczesniej zwolnienie. a pracowac bede "tylko" do tego 36-tego tygodnia, bo wtedy zaczynamy ferie wiosenne do 01.05. a do terminu biore bezplatny urlop. oczywiscie jak urodze wczesniej to zaczyna mi sie wtedy macierzynski. pracuje sie tu generalnie prawie do konca.
a tak w ogole to w nocy obudzil mnie mega bol, takie parcie na odbyt i grazyne. mialam budzic mojego narzeczonego, ale przeszlo jakos...macie podobnie? moze cos przygniotlam...juz sie przerazilam, ze to skurcz porodowy.
co do krztusca to tez mnie tu namawiaja tzn. gin wspomniala cos dwa razy, ale powiedziala ze mnie oczywiscie zmusic nie moze. ja juz gdzies pisalam na ten temat w innym watku. mnie nie przekonuje koniecznosc szczepienia jak dziecko sie rodzi w maju (krztusiec jako choroba gornych drog oddechowych to choroba jesienno-zimowa), nie ma rodzenstwa ktore moze cos przywlec ze zlobka czy przedszkola itp. tu tez jest duzo natury, miasto jest male tzn. nie musze autobusem jezdzic, mama u mnie bedzie to po supermarkecie z wozkiem nie bedziemy chodzic, bo albo ja albo ona bedziemy robic zakupy bez dziecka. szwajcaria uznaje nop-y i wyplaca odszkodowania, wiec takie zaszczepienie dziecka w lonie matki to dobra opcja dla koncernow, bo nikomu nie udowodnie, ze dziecko bylo zdrowe do szczepionki...-a to tak w temacie teorii spiskowej
moze mojego narzeczonego zaszczepie, bo bedzie pracowal i mial kontakt z ludzmi.
Breezee lubi tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
pozdrawiam wszystkie mamy lezace...podziwiam was!! ja bym nie dala rady. jeszcze tylko troche przed wami. los wam to wynagrodzi w grzecznych, jedzacych, zdrowych i bezkolkowych dzieciach!
WreszcieMama, Breezee, bbee, Karissa lubią tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Dzień dorby, ja dziś zaliczyłam badania w labo, poszło szybko, wyniki ok, więc nic tylko się cieszyć. Jutro kontrola z Paulą, w czwartek diabetologo i ginekolog. Mam nadzieje, że porozmawiamy juz o terminie CC
Mabelle podobno objawy lubią wracać w 3 trym
Hope zwolnienie? jak możesz
breezee tak trzymaj! są jakieś widoki że Cię ypuszczą chociaż na tydzień?Mabelle lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Może za 2 tygodnie jak będą dobre wyniki z wymazu i jak szyjka będzie wyglądać przynajmniej tak jak teraz.
monika_89, GoNia1979, WreszcieMama, bbee, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość
dewa wrote:Dziewczyny, krótkie pytanko!
Jakie w końcu kupujecie materace do łóżeczka?
Dewa my rozwazamy materacyk kokosowo piankowy takie mialy nasze dzieciaki i bylismy zadowoleni..
Lateks u nas odpada ze wzg na cene a gryka..heh no te robale nie za zbytnio..dewa, bbee, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja po weekendzie na Mazurach, niestety późno wróciłam wypadek jakiś po drodze był
Dziewczyny bardzo Wam współczuję strat..
Postaram się dziś Was nadrobić, ale paradoksalnie odkąd się obroniłam mam mniej czasu, bo szykuje się do przeprowadzki, a weny brak..
Bynajmniej dalej tu jestem i staram się Was podczytywaćGoNia1979, WreszcieMama, MEGI81, Kamilutek, sylwucha89, Martchen, rybka33 lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama wrote:Foremeczka, ja praskiego nie polecam, tak jak juz wczesniej pisalam. Gdybym miala do wyboru praski/solec na pewno jechalabym na solec.
Karowa biore pod uwage jesli mialby byc wczesniaczek jednak, bo tam najlepszy OIOM noworodkowy i najbezpieczniej bym sie czula. Ale tak po 34 tygodniu juz bym tam nie jechala
Megi grrrrrrrr! Co to za baba z tej wychowawczyni? Ja bym pewnie nie wytrzymala i do dyrekcji z tym poszlaSwoja droga ciekawe jakbym ja sie odzywala do ludzi w pracy w ten sposob hahaha wylecialabym na zbity pysk
Dewa 3 trymestr! Super sprawa, ostatnia prostaMy sie zdecydowalismy na ten materac.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40150182/
Haha Kamilutek przegapilas swoja impreze
Dziewczyny smutne rocznice macie... Ale w tym roku male szkraby w brzuszkach wynagrodza nam zle chwile...
Dokładnie o tym samym pomyślałam. Gdybym ja w banku w ten sposób odezwała się do klienta, to miałabym jazdę nie tylko ze swoim dyrektorem, ale też z całą dyrekcją w regionie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 12:07
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Ja też planuje jak Gonia, materac piankowo-kokosowy. Wydaje mi się, że spełni swoje zadanie
Ja może jeszcze za krótko leżę by się wypowiadać, ale są ludzie z ciężkimi chorobami, są obłożni chorzy, są ludzie w hospicjach... Takie leżenie wiedząc, że dzięki temu maluszek będzie zdrowy i miał lepiej na początku swojego życia dzięki temu, dla mnie nie wielkie wyrzeczenie. Ale pomarudzić troszkę można, zawsze to trochę powietrza z nas spuści i na psychikę wygadanie też pomagaBreezee, WreszcieMama, Uszczesliwiona, GoNia1979 lubią tę wiadomość