X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    Mnie gin nic nie mówiła o liczeniu ruchów, pyta tylko czy są regularne.
    A hemoglobine to mam badaną przy morfologii, czyli co wizytę. Ostatnio też miałam zbadać hemoglobinę glikowaną ale to w związku z cukrzycą. Chyba, że o jakieś inne badanie chodzi? Bo nie znam się za bardzo...

O tą normalną zwykłą.
    Przejrzałam swoją kartę ciąży i mam HB wpisane tylko raz, na samym początku w 12 tygodniu, a od tamtej pory nic. Więc trochę zdziwko załapałam.

No ale mój gin w ogóle jakiś mało standardowy jest w porównaniu z Waszymi, choć jest wojewódzkim konsultantem do spraw położnictwa czy perinatologii (czy jakoś tak)
    Nie bada szyjki macicy, nie mierzy dzieciaka (podczas usg sprawdza tylko fhr), ale za to mierzy odległość od spojenia łonowego do dna macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 14:23

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    młody śpi więc piję herbatkę - jem ciasto WZ i nadrabiam czytanie
    przy okazji siedzę na allegro i oglądam łóżka żeby modemu kupić bo muszę mu zamówić jak najszybciej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 14:23

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    O tą normalną zwykłą.
    Przejrzałam swoją kartę ciąży i mam HB wpisane tylko raz, na samym początku w 12 tygodniu, a od tamtej pory nic. Więc trochę zdziwko załapałam.

Ale miałaś potem robioną morfologię? Może poprostu nie przepisał wyniku?

uwo9yx8db7dsv504.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju na czczo jest do 92 więc wynik na granicy, cieżko powiedzieć co na to Twój gin, reszta ok. np mój jest uczulony, ja miałam 93 i dostałam skierowanie do diabetologa

Camila ja mam nadzieję, że już coś ustalimy mniej więcej, zobaczymy w czwartek. TEraz mi niepotrzebne dodatkowe konsultacje bo po niedawnym cieciu raczej z założenia idę pod nóż, wcześniej szłam do okulisyu

kamilutek jak sprawdzam przy morfologii

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    Ale miałaś potem robioną morfologię? Może poprostu nie przepisał wyniku?

Miałam, w szpitalu też mi robili; sprawdzę sobie z ciekawości jak wrócę do domu.
    Ja to jestem bardzo porządnicka i nie znoszę mieć bałaganu w papierach, wkurza mnie takie coś, choć może jest bez znaczenia.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutku moje zdanie jest takie samo, ze lepiej wiedzieć jaki jest powód utraty

U mnie to wygladalo troszke inaczej a uk nie robi badan do 3 poronien natomiast prywatnie nie mam pojecia poniewaz bylam tak rozbita, ze nic mnie nie iteresowalo.

Pierwsza ciaza u mnie byla zajsciem przy antykoncepcji tzn zmienilam pory brania plus 2 razy zapomniałam
    Noe bylo szansy zeby uttzymac ciaze ponieważ bralam caly czas antykoncepcje
    Druga juz wyższa ciaza bliźniacza. Niestety jedno dzieciatko przestalo sie rozwijac lekarz uważał ze albo drugie przezyje albo bliźniak umierajacy zabierze ze soba brata/siostre
    Tydzień później wszystko zaczelo sie... krwotok bóle
    Ech.... bol w sercu zawsze bedzie ale moje aniolki rowniez beda w moim sercu do konca życia

Sylwia ja wlasnie szukam dla mojej 7 latki łóżka ona chxe pietrowe tzn na dole szafka biurko a ogory łóżko
    Ale chciałam takie łóżko na 160cm a sa sama wielkie :(

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Nadrabiam póki co ostatnie dni na forum i na bieżąco odpisuję. Kamilutek, ja się zaszczepiłam. W pierwszej ciąży miałam duże obiekcje bo nigdy wcześniej nie brałam szczepionki przeciwko grypie a na krztusiec to tez dla mnie nowość była. Polski lekarz zarówno jak położna doradzili mi żeby jednak się zaszczepić więc zaufałam autorytetom, bo stwierdziłam, że nie będę próbowała być mądrzejsza od nich. Teraz tez byłam szczepiona w 27 tygodniu.

Kamilutek lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek ja mam robioną pełną morfologię co trzy tygodnie i lekarz bardzo szczegółowo ją analizuje, bo biorę zastrzyki clexane.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, myśmy płacili z własnej kieszeni, nie było to najtańsze badanie, ale nie żałuję ani złotówki. Najgorsze było to, że musiałam odebrać próbki (czyli dziecko) ze szpitala, sama zapakować i wysłać pocztą. Nigdy nie zapomnę tego abstrakcyjnego, nierealnego uczucia podczas podróży ze szpitala na pocztę z kartonikiem na kolanach.

Madu, dzięki za info. Chyba zmolestuję jeszcze raz mojego gina o to szczepienie, chciałabym się zaszczepić, ale nie chcę oszukiwać czy robić coś wbrew zaleceniom lekarza prowadzącego.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutku w ktorym tyg stracilas coreczke? To musial byc horror wieść próbkę wlasnego dziecka w pudeleczku aby przebadali :( współczuję Ci bardzo ale wierze, ze nasze malenstwa ktore teraz nosimy pod sercem wynagrodza nam caly ten ból
    U mnie byl to prawie 8tc i drugi ponad 12tc ale oba poronienia bez lyzeczkowania
    Przy drugim dostalam tylko tabletki na oczyszczenie bo usg wykazalo martwe płody

Ja co do szczepionki juz sama nie wiem dzis wieczorem bede przekopywać internet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 14:59

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zamówiłam młodemu łóżko bo mąż truje mi od tygodnia by to zrobić a konto robi się coraz mniejsze hihihihihihi

Martchen, bezimienna, ag194, Kamilutek, Camilia lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było w 12 tygodniu, na 1 dzień przed pierwszymi badaniami prenatalnymi.
    Nie wiem, czy Matylda wynagradza mi ten koszmar, ale jedno jest pewne - zaszłam w ciążę w sierpniu, a tp miałam na wrzesień, więc gdyby nie strata, to Matyldy by nie było. Więc może tak musiało być.

Wiem, że w UK i innych krajach niespecjalnie się przejmują takimi wczesnymi stratami, a przecież to jest dla matki tragedia. Bardzo Ci współczuję :/

Co do szczepionki - mój brat zaleca, a ja mu ufam, bo jest przemądrzałym mózgowcem, który żyje pracą i ciągle się dokształca. Nie ściemniałby; w tej szczepionce na krztusiec nie ma żywych patogenów, są - obrazowo mówiąc - tylko puste osłonki pozbawione wnętrzności. A w PL zachorowań jest coraz więcej, zwłaszcza wśród małych dzieci. Brat mówi, że jeszcze niedawno nie stwierdzali w labie prawie żadnych chorób zakaźnych, a teraz jest ich zatrzęsienie. A skoro szczepionka jest bezpieczna dla kobiety i dziecka, do tego może uchronić przed powikłaniami (zmiany neurologiczne, nawet zgon), to ja bym bardzo chciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 15:09

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina ja własnie zamóiwłam 160/80 będzie miał na zaś a kupiłąm na tej stronie

http://allegro.pl/lozko-lozka-filip-160x80-materac-wysylka-gratis-i6497629637.html?snapshot=MjAxNy0wMi0yMVQxMzo0MTo0NC4wNjBaO2J1eWVyOzJmOTZhY2UwZjYyODk4MjM1OThiNDM3M2QyOTYzOGVhODI5MzgyODRlOTE3NjdiMDdlMThiMzkyMjBkMmYwYzQ%3D

ładne są i są jeszcze u nich mniejsze i wieksze zobacz sobie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja straciłam aniołka w 11 tc, chcieli łyżeczkowanie ale moja lekarka cały czas nie była do końca pewna bo niby prawie wszystko Ok tylko serduszko coś nie bardzo było tzn za słabo biło. W szpitalu chcieli zaraz przerywać ciąże i łyżeczkowanie ja sie nie zgodziłam. Tydzien pózniej wszystko sie samo zaczęło i poroniłam w domu do szpitala wiozłam to co zostało z dzidzi zawinięte w pampersa mojego synka ;( gdyby nie mój maz i jego wsparcie chyba bym do siebie tak szybko nie doszła. Na kolejna ciąże zdecydowałam sie dopiero półtora roku pózniej.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co do wesołych wiadomości ;) dzisiaj odwiedziła mnie po raz pierwszy moja położna tak fajna babka ze chyba sie zaprzyjaznimy. Trzy godziny gadałyśmy na różne tematy nie tylko ciaza super babka, odwiedzi mnie za 4 tygodnie znowu ale powiedziała ze jakbym miała ochotę sie spotkac to mam do niej pisać bo ona chętnie sie znowu spotka ;)

Mój synek tez dzisiaj powiedział ze ma najlepszego przyjaciela w nowym przedszkolu Felixa ;) i sie z jego mama zagrałyśmy ze musimy sie w piątek po przedszkolu spotkac i jest taki bardzo szczęśliwy ;) wspaniały dzien ;)

Rudzik, Uszczesliwiona, Foremeczka, MEGI81, Mabelle, ag194, sylwucha89, Kamilutek, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dopiero kapelan, że mam dzisiaj studniówkę :) dobrze, że zrobiłam oponki twarogowe to będziemy świętować :)

Bardzo Wam współczuję, że na Waszej drodze musiały być takie przeciwności...
    Na pewno Wasze Aniołki fruwaja kolo Was i szepcze Wam same mile i dobre rzeczy do uszka.

Kamilutek, a co Twój brat mówi o tych refundowanych szczepioknach przeciw pneumo? Ja się zastanawiam czy nie szczepić ta płatną.

MEGI81, Martchen, Mabelle, GoNia1979, sylwucha89, Kamilutek, Maniuś lubią tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka przykro mi, że też musiałaś przeżyć taką tragedię :( <3 jest nas sporo tutaj ma forum, które przeżyłyśmy taką stratę. ja w październiku 2016 roku w terminie porodu nie mogłam sobie miejsca znaleźć. płakałam i ja i Mąż. Teraz muszę jakoś przeżyć 17 i 21 marca (informacja o tym, że Aniołek odszedł od nas i data łyżeczkowania) :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 17:49

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju świętujemy razem z Tobą :) co prawda mi zostało niby 80 dni do porodu (tak pokazuje belly), ale każdy pretekst jest dobry do świętowania i zjedzenia Prince polo :)

Kamilutek, amilka87 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutku o jakiej szczepionce piszesz? to dla dziecka czy ja powinnam się teraz zaszczepić?

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z badania. Serduszko w porządku, tylko brzuszek za mały :( chyba przyglodzilam dzieciaka dieta cukrzycowa :/ W piątek mi jeszcze lekarz sprawdzi bo dzis mlody krzywo lezal i ciezko bylo pomietzyc.

Mabelle, mon!ta^, Kleopatra, Kamilutek, MEGI81, Martchen, messy99 lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ