X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt dziewczyny, jak ja tęsknię za swoim brzdacem. Ale do 1ego niedaleko.
    Smutne historie opisalyscie, z życia wziete :( to takie niesprawiedliwe jest..
    Kleo nie wyobrażam sobie bólu po stracie maluszka tej Twojej koleżanki. Ja nie wiem czy bym przeżyła staralismy sie 3.5 roku.

Leirion ja tez czuje bardzo nisko ruchy ale poki skurczy nie ma to staram sie nie martwić. Nie wiem czy to sina pogody ale dwa dni przelezalam plackiem. Niedobrze mi jakos sie robi, zaraz usypiam :\

nzjdgzu33y143688.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, pytasz o pakowanie torby a jeszcze nawet ubranek tych co mam nie posegregowałam! No serio coś nie mogę się zebrać i zaruszyć z przygotowaniami. A tygodnie lecą jeden za drugim jak głupie. Zamiast wić gniazdo to ja sobie dodatkową pracę znalazłam, a dokładniej to praca mnie znalazła. W sumie nic wielkiego, na bardzo krótko i bardzo dorywczo więc to raczej w formie przysługi dla koleżanki a dla mnie rozrywka i "na waciki" albo raczej na pampersy ;).

Carolina, zaczynamy macierzyński w ten sam dzień :).

Wiele z Was doświadczyło przeogromnej tragedii i nieodwracalnej straty Maluszków. Dobrze, że znalazłyście siły aby się pozbierać i nosicie teraz zdrowe brzuszki.

Monika, ostatnio faktycznie nie macie wytchnienia, ani Ty ani Paula :(. Trzymajcie się jakoś.

Breezee, super że jest szansa na wyjście do domu wkrótce i, że kryzys zażegnany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 22:41

Breezee, ag194 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Kleo z powodu koleżanki, nawet nie staram sobie wyobrazić co ona czuła, mnie sama myśl przeraża. Że też jakaś tam bakteria potrafi tyle złego zrobić. U mnie też bakteria przyczyniła się do tego, że leżę w szpitalu.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś pól godziny temu jakaś pijana dziewczyna, przesiąknięta zapachem papierosów weszła mi do pokoju. Jest w ciąży, mówiła, że została pobita przez faceta w brzuch. Przeraziła mnie. Powiedziała, że i tak zaraz ucieknie ze szpitala. Biedne dzieciątko, Boże jak mi go szkoda... Człowiek w takich chwilach docenia to co ma i że nie obraca się, ani nie zna takiego środowiska.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Leirion Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee historia jak z koszmaru... Sama jestes na sali czy z kimś? Z jednej strony bezpieczniej i raźniej we dwie

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    Jakieś pól godziny temu jakaś pijana dziewczyna, przesiąknięta zapachem papierosów weszła mi do pokoju. Jest w ciąży, mówiła, że została pobita przez faceta w brzuch. Przeraziła mnie. Powiedziała, że i tak zaraz ucieknie ze szpitala. Biedne dzieciątko, Boże jak mi go szkoda... Człowiek w takich chwilach docenia to co ma i że nie obraca się, ani nie zna takiego środowiska.

I pewnie wróci do tego samego faceta, który ją pobił... Szkoda dzieciaka, bo nic dobrego go nie czeka. A tacy z reguły rozmnażają się bez problemu, podczas gdy pary, które bardzo chcą dziecka, często nie mogą mieć.

Monika, duuuuużo zdrówka dla Młodej! Nieszczęścia chodzą parami niestety, ale może wyczerpie się już ich limit na cały rok :)

Dewa, kolory i motyw w pokoju Dziedzica prawie takie same, jak w pokoju Matyldy (tego, który jeszcze nie ma podłogi :) )

Kleo, straszna historia. Pewnie przez E.coli, to straszne dziadostwo jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 07:29

dewa lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś paskudny miałam wieczór. Majka wkladala chyba palucha w szyjkę, jak się kladlam na boku to wierzgala jak szalona w jednym miejscu - ewidentnie się niw podobalo. Potem zaczely mnie brać duszności - nie mogłam złapać tchu.. W żadnej pozycji. Tv oglądałam klęcząc przy łóżku jak do pacierza bo wtedy mloda nie wariowala stopa w szyjce i nie dusila przepony. Żeby tego bylo malo to malo nie zwymiotowalam myjąc zęby i jeszcze jakiś hemoroid zaczął mi wyrazić. A do tego nic ciekawego w tv żeby zająć umysł. To ja juz chyba wole jak mnie coś boli - jakos to bardziej do zniesienia jest niż 250 wkurzających objawów ciąży naraz

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breze az aż się noz w kieszeni rozkłada przy takich historiach od razu Szpital powinien reagować i opieka społeczna zadziałać w takiej sytuacji ....
    Kleo straszna historia twojej koleżanki.. ..:(

A ja dZiś witam się w 8 miesiącu ;) i 31 tyg.

Breezee, Martchen, blubka, Mabelle, MEGI81, bbee, monika_89, ag194, WreszcieMama, Anstice, Kleopatra, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek - ja hemoglobine badam, to jest w standardowej morfologii :) ja anemię mam, ale jest lepiej po suplementacji żelaza.

ruchów nie liczę, ale ja mega rzadko i słąbo czuję co mnie filmuje, ale co zrobić :( Liczyć mi nie kazał jeszcze bo ja zaczęłam czuć 18 stycznia to chwile po tym dopiero wizytę miałam :P

Carolina Kamilutek Amilka Megi - współczuję Wam strat! Niedługo będziecie tuliły swoje śliczne bobasy!!!

Carolina ja chce takie łóżko dla młodego mojego - tj bez biurka akurat, ale z szafkami i chce na zamówienie robić, bo same wielkei a ja chce właśnie 160cm :)

Kleopatra współczuję koleżance :( straszna tragedia :(

dewa - uwielbiam marynarskie klimaty! ja jestem w domu zwolenniczką białych mebli dla dziecka, turystyczne łóżeczko na wyjazdy! :)

Gratuluję udanych wizyt!

MEGI81 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    Breezee historia jak z koszmaru... Sama jestes na sali czy z kimś? Z jednej strony bezpieczniej i raźniej we dwie
    Właśnie sama. Przestraszyłam się.
    Dzisiaj też już ją spotkałam w łazience. Ma w domu 2 letnią córeczkę, teraz w brzuszku na synka. Dzieci po innych ojcach. Teraźniejszy facet podobno nie pracuje, korzysta podobno z jej 500+. Dalej grozi wszystkim że wyjdzie ze szpitala, tak jakby dalej pijana była. Strasznie od niej śmierdzi papierochami.
    Co to dziecko jedno i drugie przeżywa...

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dostałam od mamy reklamówkę ciuchów dla Matyldy, jakaś koleżanka jej fryzjerki likwidowała lumpa i to, co było czyste i bez uszkodzeń, przekazała dla mnie.

Właśnie ją przejrzałam - nie ma w tej torbie ani jednej rzeczy, którą bym sama kupiła, od biedy 3 sztuki mogą ujść w tłoku. Uwielbiam takie uszczęśliwianie na siłę :/ No, ale żeby mieć tylko takie problemy ;)

Leirion, coś mi się widzi, że to był przedsmak dolegliwości III trymestru.

Ag, też się zastanawiałam nad sposobem czytania siatek centylowych, i do żadnego wniosku nie doszłam. Zwłaszcza, że są różne dostępne i za każdym razem wychodziło mi co innego, niż na dokumentacji z badań.

ag194 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;)
    Ja właśnie jakoś się zwleklam z łóżka,bo za chwilę mam wizytę u dentysty, a tak mi się dziś super spało :)

Za wszystkie mamusie wizytujace trzymam moooooocno kciuki <3

U mnie dziś słonko i nie pizga juz wiatrem.Dobrego :)

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee współczuję spotkań z tą dziewczyną. na sam widok człowiekowi serce pęka, jak pomyśli co te niewinne dzieci muszą przechodzić.

Lerion jak Twoje samopoczucie?

Kamilutek wydasz te rzeczy, a kobieta okazała miły gest.
    Mi też podobają się marynarskie klimaty dla dziecka.

Ja zmykam się szykować, bo po 11 zawiozę Małego do szkoły, a później mam spotkanie z położną :)
    W poniedziałek mam spotkanie z panią, która szczegółowo wyjaśni nam zasady przechowywania komórek macierzystych. chcemy pobrać krew pępowinową i część sznura pępowiny.
    A we wtorek wizyta u ginekologa i zobaczę swojego Mikołaja :)

rybka33 lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach :) czekamy na same dobre wiadomości :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :) ostatnio się coś mało udzielam, ale czytam na bieżąco ;)

Dewa ja też miałam w planach turystyczne, ale zmieniłam zdanie i będzie białe z szufladą :D takie jest uniwersalne, ładnie pasuje do wystroju w sumie każdego wnętrza. Do niego mam komplet pościeli w pieski, dostaliśmy od znajomego mojego chłopa, urocze to jest <3 już się nie mogę doczekać jak to wszystko ustawię :P a Twój motyw marynarski to super pomysł, widzę to oczami mojej wyobraźni :D

Breezee szkoda tych dzieci, bo na głupotę rodziców niestety nic się nie poradzi... A najgorsze, że taka patologia - bo inaczej nie nazwę pijanej i palącej kobiety w ciąży - ma po kilkoro dzieci i to jedno po drugim, kiedy ludzie nie mogą się nieraz jednego doczekać. Nie ma sprawiedliwości...

dewa, rybka33 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita kolejna modelka Ci rosnie ;)

breezee maskara :/ i takie mają bezproblemowe ciaże...

ja dzś lecę na kontrolę z Paulą, może nas pediatra wypuści do ludzi, trzymać kciuki! :P

WreszcieMama, aneta.be lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika życzę dużo zdrówka dla Pauli i mnóstwo siły i cierpliwości dla Ciebie.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Dewa ja też miałam w planach turystyczne, ale zmieniłam zdanie i będzie białe z szufladą :D takie jest uniwersalne, ładnie pasuje do wystroju w sumie każdego wnętrza. Do niego mam komplet pościeli w pieski, dostaliśmy od znajomego mojego chłopa, urocze to jest <3 już się nie mogę doczekać jak to wszystko ustawię :P a Twój motyw marynarski to super pomysł, widzę to oczami mojej wyobraźni :D

No to widze, ze podobne zmiany! :D Tez bedzie biale z szuflada, i paseczki, i inne cudasne kotwice :D Swietne i dla Dziewczynki i dla Chlopca <3 Kamilutek, Matylda bedzie zachwycona, jak juz zacznie ostro widziec i sie rozgladac :D Wczoraj ogladalam symulacje tego, jak widzi Dzidzius...dobrze wiedziec, ze przez pierwsze tygodnie, bede tylko Plama dla niego :D

Moniqaaa, MEGI81 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa od cyca do twarzy dziecko widzi prawie od początku, także się Ciebie naogląda :D

dewa, Moniqaaa, rybka33 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Wczoraj ogladalam symulacje tego, jak widzi Dzidzius...dobrze wiedziec, ze przez pierwsze tygodnie, bede tylko Plama dla niego :D

Też to oglądałam! Ale nie bój się, pozna Cię po zapachu :)

W tej torbie z ciuchami od koleżanki fryzjerki jest sporo poliestrowych, te idą od razu na śmietnik, nawet nie będę próbowała ich nikomu wciskać. A resztę zostawię, bo może być tak, że zamroczona brakiem snu będę się interesować tylko tym, czy dany ciuszek nie jest obrzygany ;)
    Jak wrócę do domu to strzelę fotę tych najbardziej hardcore'owych, różowy śpiworek z lidla jest przy nich high fashion ;)

Megi, powodzenia u dentysty, też się dzisiaj wybieram po pracy. niech mnie dobije i powie, że ósemki do leczenia/rwania.

dewa, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ