X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w komplecie z łóżeczkiem materacyk pianka kokos. Ale kupujemy też lateksowy. A dokładniej kupują go nam moi Rodzice, tak jak łóżeczko i fotelik z bazą isofix. A teściowie wózek. Wszystko sami wybraliśmy tylko dostaliśmy pieniądze żeby zapłacić.
    Moi Rodzice sami kazali nam wybrać sobie ten dodatkowy materacyk. jeden będzie w łóżeczku turystycznym a drugi w tym normalnym drewnianym u nas w sypialni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 12:19

dewa lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja też mam piankę gryka kokos.

Trzymam kciuki mocno za dzisiejsze wizyty!

Hope i inne dziewczyny jeszcze pracujące, ja Was podziwiam! Przede wszystkim, że Wam się chce ;) to jest jedyny czas kiedy można się poobijać ;)
    mi za miesiąc pykną dwa lata jak nie pracuję...

U nas dzisiaj piździ strasznie i z mała nie wychodzę na spacer. Położyłam ją na drzemkę ale słyszę, że wyszła z łóżeczka i gada ze zwierzątkami z arki :D
    od kilku dni kiedy ją zapytamy jak Twój braciszek będzie miał na imię odpowiada:ADAM. Skąd ona to wzięła??? Nie mam pojęcia, gdzieś musiała usłyszeć, bo z mówieniem to się dzieć rozkręca.
    Adam ładne imię, ale jakoś tak nie dokońca nam leży...

Wiem, że temat non stop poruszany, bo co chwilę któraś ma robioną glukozę, ale chciałam zapytać jak to u mnie wygląda:
    na czczo 92
    po 1h 120
    po2h 100

MEGI81, dewa, Camilia, Mabelle, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam materac piankowy.
    Magi teraz nasze maluszki wynagrodza nam caly bol jaki przeszlysmy po utratach

Bbee jak sie czujesz? Przepraszam bo pewnie przegapiłam informacje o stanie Twojego zdrowka

MEGI81, dewa lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, a ta wychowawczyni to jakaś urwana z choinki???

Jak ja bym tak w pracy mówiła to bym połowie ludzi nieźle zaszkodziła...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 wrote:
    Dzień dobry!
    Ja też mam piankę gryka kokos.

Trzymam kciuki mocno za dzisiejsze wizyty!

Hope i inne dziewczyny jeszcze pracujące, ja Was podziwiam! Przede wszystkim, że Wam się chce ;) to jest jedyny czas kiedy można się poobijać ;)
    mi za miesiąc pykną dwa lata jak nie pracuję...

U nas dzisiaj piździ strasznie i z mała nie wychodzę na spacer. Położyłam ją na drzemkę ale słyszę, że wyszła z łóżeczka i gada ze zwierzątkami z arki :D
    od kilku dni kiedy ją zapytamy jak Twój braciszek będzie miał na imię odpowiada:ADAM. Skąd ona to wzięła??? Nie mam pojęcia, gdzieś musiała usłyszeć, bo z mówieniem to się dzieć rozkręca.
    Adam ładne imię, ale jakoś tak nie dokońca nam leży...

Wiem, że temat non stop poruszany, bo co chwilę któraś ma robioną glukozę, ale chciałam zapytać jak to u mnie wygląda:
    na czczo 92
    po 1h 120
    po2h 100

Ju dobre wyniki masz :) gratulacje

Moja corka tez wciaz znajduje imiona no ale ona ma 7 lat i komninuje chociaz juz wybrane i przyklepane to mala usyszly jakies nowe imie i zaraz przybiega z nowa propozycja

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 wrote:
    Megi, a ta wychowawczyni to jakaś urwana z choinki???

Jak ja bym tak w pracy mówiła to bym połowie ludzi nieźle zaszkodziła...

wg mnie Twoje wyniki glukozy są ok :)

wychowawczyni chyba zaczyna przechodzić menopauzę, bo to już nie pierwszy raz takie fochy robi ;) a jak pójdę rodzić, to mój synek będzie u moich rodziców i oni zostaną z takimi chorymi problemami. Mój tata całe życie był na stanowisku kierowniczym i dyrektorskim i miał pod sobą wielu ludzi, dlatego dużą wagę przywiązuje do dobrej i jasnej komunikacji z ludźmi. boję się, że jak zdarzy się taka sytuacja w maju, to dziadek pójdzie i zrobi porządek w szkole wnuka z panią wychowawczynią ;)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • bbee Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, na pewno lepiej niż tydzień temu pod względem twardnienia brzucha. Jest napięty jak wstaję z łóżka, ale nie ma tragedii. Jak dłużej jestem na nogach to jest trochę gorzej, więc leżę, bo widocznie tak ma być. Gdyby nie obolałe i ponaciągane mięśnie to by było całkiem dobrze ;)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to podziwiam wszystkie pracujące mamy :) Ja z moim obecnym stanem umysłu i ciała nie wyobrażam sobie żebym miała wstać rano, wyszykować się do pracy i wysiedzieć tam 8h. Na szczęście ja też nie z tych leżących 24 h. Tak max do godziny mogę być na nogach :)

Dewa my zdecydowaliśmy się na materac kokos - pianka - lateks

Breeeze mam nadzieję, że niedługo Cię wypuszczą ze szpitala!

Megi współczuje takich migren i nieogarniętej wychowawczyni

Kciuki za wszytskie wizytujące i badające się dziewczyny :)

dewa, Breezee, MEGI81, Foremeczka lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Dziewczyny, krótkie pytanko!

Jakie w końcu kupujecie materace do łóżeczka? :)

Pianka-kokos 8 cm do dostawki. A do łóżeczka pianka-kokos 10 cm.
    Zamawiałam stąd (tola-sklep) i jestem bardzo zadowolona: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17739081

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, w pracy nie jest tak źle :)
    Przyszłam na 10, jest 12:50 i jeszcze nic poza pogaduchami, wchłonięciem sterty faworków i wypiciem dwóch kaw nie zrobiłam. Normalnie o tej porze w domu miałam już całą służbową korespondencję załatwioną a telefony odbębnione :)
    Na zwolnieniu to był tylko problem dla moich współpracowników, bo wysyłałam im maile ze swojego prywatnego konta na ich prywatne, z prośba o podanie dalej, co by być po bezpiecznej stronie ZUSu. A teraz luzik :)

Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia. Ubiegły rok po 13 marca to był jeden z najgorszych czasów w moim życiu. Po tygodniu zwolnienia wróciłam do pracy. Po miesiącu przyszły wyniki badań genetycznych - nasza córeczka Agatka nie miała szans na przeżycie z powodu mutacji chromosomalnych + stwierdzony zespół Turnera. Bardzo się cieszę, że zdecydowaliśmy się na te badania, bo przynajmniej zyskałam pewność, że to nie moja wina, a tym się dręczyłam (bo przecież nie poszłam od razu na zwolnienie, no i piłam alkohol zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży).

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te majtki poporodowe a-kuku to mają rozmiarówkę zaniżoną?

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Tak się rozpisałyście, że zapomniałam co miałam odpisać ;-P

Któraś z Was napisała, że chciałaby wychować dziecko tak jak została wychowana przez rodziców. Zazdroszczę... Ja chcę by moje dzieci miały lepszy dom. Dom pełen miłości i bezpieczeństwa. By wiedziały, że zawsze mogą liczyć na mamę i tatę. Mi tą miłość okazywała babcia, tata też się starał ale ta najważniejsza osoba w życiu- matka... Tu bywało różnie. Więc ja staram sie być najlepszą mamą na świecie dla mojego dziecka a w krótce dla dwójki dzieci!

Zastrzeżona jak mój mąż jest w domu to też przekazuję mu opiekę nad Julą ale często jest tak, że on ma jeszcze inne sprawy do ogarnięcia i nie może spędzić z nią tyle czasu ile bym chciała.

Ju my również dzisiaj nie wyszłyśmy na spacer choć staram się codziennie wychodzić. Tak wieje w Toruniu, że szok!

Monika to wcześnie Twój lekarz chce porozmawiać o cc i dobrze. Mój najpierw wysyła mnie na konsultację do okulisty a póżniej mam iść jeszcze dogadać się w szpitalu. I tu nie wiem o co mu chodzi bo 3 lata temu nie musiałam wcześniej iść do szpitala rozmawiać o cc. Po prostu stawiłam się w określonym przez gina dniu i pare dni później miałam cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 13:31

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa ja mam cukrzycę a zdarza mi się zjeść coś czego nie powinnam. I oczywiście później mam wyrzuty sumienia!

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sadzicie o wozku Tutek Inspire eco?? Mi sie podoba gondola, ale spacerowka niekoniecznie...
    Dzis z mezem jedziemy kupic łóżeczko i przyszła mi paczka z posciela:-D

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 wrote:
    A te majtki poporodowe a-kuku to mają rozmiarówkę zaniżoną?

Ja mam z akuku i babyono obie L i akuku jest mniejsze i do tego ma mniej rozciągliwe gumki.

Ja od rana miałam jakiegoś strasznego doła, płakałam bez powodu. Łzy mi ciurkiem leciały i nie moglam powstrzymać tego strumienia. Ale teraz na pocieszenie dostałam kilka miłych wiadmomości: siostra chce kupić Ali łóżeczko, teście fotelik i przyszła trzynastka na konto :) Jak wszyscy wyczuli, że trzeba mi poprawić humor? :)

Kamilutek, bbee, GoNia1979, MEGI81, Foremeczka, sylwucha89, Kleopatra, Karissa lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej!! Nadrobilam ! Masakra od czwartku próbuje nadrobić ale czasu mało było. W skrócie co u nas: w czw kupiłam kołyske, materacyk, pościele i różne pierdoly, komode :) w sb szykowalam 30ste urodziny mężowi :) w nd sprzątanie i niestety zaczęły się napinania brzuszka, w pon 2nospy i leżenie ale nie puszczalo więc na wszelki wypadek żeby potem sobie nie pluc w brodę że mogłam jechać pojechałam na IP, z małą wszystko w porządku, waży 976g i dzisiaj już kopie matkę jak szalona :P a no i idzie mi ósemka już 5dzien i mam serdecznie dość :)

Gratuluję udanych wizyt <3

Ja materacyk kupiłam kokos-pianka-kokos też że sklepu tola na allegro :) słyszałam że im twardszy tym lepszy więc kupiłam najtwardzszy :)
    Przepraszam ale tyle nadrabiania miałam że nie jestem w stanie się odnieść konkretnie :(
    Współczuję smutnych rocznic :(

Kamilutek, Rudzik, MEGI81, sylwucha89, Kleopatra, Hope_ lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Dziewczyny co sadzicie o wozku Tutek Inspire eco?? Mi sie podoba gondola, ale spacerowka niekoniecznie...
    Dzis z mezem jedziemy kupic łóżeczko i przyszła mi paczka z posciela:-D

Ciekawy design :-)
    Ja mam Tutek Grander po Julce.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki - czy gin kazał już Wam liczyć ruchy płodu?
    Dostałam od moje specjalną kartę i mam od 9 rano liczyć ruchy, a godzinę wystąpienia ruchu nr 10 zapisywać. Dzisiaj było to o 13.45, ale nie liczyłam ruchów do 9, a tych było sporo.

I jeszcze ponawiam pytanie o hemoglobinę - badacie poziom?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Z innej beczki - czy gin kazał już Wam liczyć ruchy płodu?
    Dostałam od moje specjalną kartę i mam od 9 rano liczyć ruchy, a godzinę wystąpienia ruchu nr 10 zapisywać. Dzisiaj było to o 13.45, ale nie liczyłam ruchów do 9, a tych było sporo.

I jeszcze ponawiam pytanie o hemoglobinę - badacie poziom?

Mnie gin nic nie mówiła o liczeniu ruchów, pyta tylko czy są regularne.
    A hemoglobine to mam badaną przy morfologii, czyli co wizytę. Ostatnio też miałam zbadać hemoglobinę glikowaną ale to w związku z cukrzycą. Chyba, że o jakieś inne badanie chodzi? Bo nie znam się za bardzo...

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek ja badam co miesiac ze wzgledu na anemię. Dalej ponizej normy bo 10,6, ale i tak lepiej bo w 8 tyg mialam 8,4...

8p3o9n7341hz3y1v.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ