X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka to dużą już masz Pannę :--)

Karotka lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pięknie dzieciaczki rosną!!!
    Sylwia - ja też nie widzę kg u Ciebie - a brzuszek faktycznie taki płaski jakbyś na nim spała.
    Ja dzisiaj w nocy obudziłam się i wystraszyłam ze nie mam brzucha i jak to dziecko się tam układa... po chwili jak się dobudziłam to odnalazłam brzuch ;-)

Mabelle, Hope_, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe - co do depilacji - ja już dwa tygodnie temu miałam niezłą gimnastykę a kolejna wizyta za dwa tygodnie - co to będzie co to będzie ...

MEGI81, sylwucha89, rybka33, Mabelle, Maniuś, Arwi lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Razem z przyjaciółką prowadzimy sklep internetowy z odzieżą dla maluszków :) Dajcie prosze lajka na facebooku i zaglądnijcie na stronę, może Wam się coś spodoba!Zachęcam i pozdrawiam!
    link do fb: https://www.facebook.com/babelusklep/
    link do sklepu: www.babelu.pl

rybka33 lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj wkurzyłą wychowawczyni młodego. Pisze do mnie uwagę że "syn nie miał zeszytu, w poniedziałek sprawdzian i ma nadrobić zaległości" No to ja do młodego o co chodzi a on do mnie - że mieli jak nigdy dużo matmy a on miał w zeszycie 2 strony ostatnie - no to je zapisał a jak mu się zeszyt skończył to kontynuował w brudnopisie. To ja się pytam miał ten zeszyt czy nie?
    Napisałam do niej jak było to już słowem nie odpisała...
    A jak ostatnio nie miał faktycznie zeszytu to siedział bezczynnie i nawet nie wpadła na pomysł że by mu dać kartkę... wtedy mu powiedziałam że jak się zdarzy taka sytuacja to ma pisać w brudnopisie a jakby go nie miał to na końcu jakiegokolwiek zeszytu - chyba lepiej żeby pracował na lekcji? Ale pani chyba ma jakiś kłopot widzę... Na szczęście to już koniec przygody z ta pnią - od września będzie trudniej bo 4 klasa, ale nauczyciele przynajmniej różni...

MEGI81, Arwi lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam manię golenia nóg i wszystkiego co zarasta więc mam przewalone teraz :D
    ta linia to mi tak pięknie wyskoczyła pewnego dnia :)

byłam w Auchan i kupiłam Ali smoczki lovi z motywem folkowym :)
    Czyli z wyprawki zostało kupić pieluszki bambusowe, fasolkę do karmienia, octenisept i kapcie dla mnie :D no i już po przeprowadzce ogarnę czy czegos jeszcze nie brakuje

Siostra czyli chrzestna Ali kupuje jeszcze szumisia albo tego królika i literki nad łóżeczko :)

Jak mi się nie chce pakować :P

gratuluję udanych wizyt, nasze forumowe dzieciaczki pięknie rosną :*

MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:-)
    Czy jak napina Wam się brzuch to tylko dol brzucha czy cala macica?? Ja codziennie odczuwam takie twarniecia ale tylko w dole brzucha trwa to kilkanascue sekund i puszcza. Tak sie zastanawiam czy to jest napinanie czy dzidzia mi tam plywa i tak to Odczuwam...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Mnie wczoraj wkurzyłą wychowawczyni młodego. Pisze do mnie uwagę że "syn nie miał zeszytu, w poniedziałek sprawdzian i ma nadrobić zaległości" No to ja do młodego o co chodzi a on do mnie - że mieli jak nigdy dużo matmy a on miał w zeszycie 2 strony ostatnie - no to je zapisał a jak mu się zeszyt skończył to kontynuował w brudnopisie. To ja się pytam miał ten zeszyt czy nie?
    Napisałam do niej jak było to już słowem nie odpisała...
    A jak ostatnio nie miał faktycznie zeszytu to siedział bezczynnie i nawet nie wpadła na pomysł że by mu dać kartkę... wtedy mu powiedziałam że jak się zdarzy taka sytuacja to ma pisać w brudnopisie a jakby go nie miał to na końcu jakiegokolwiek zeszytu - chyba lepiej żeby pracował na lekcji? Ale pani chyba ma jakiś kłopot widzę... Na szczęście to już koniec przygody z ta pnią - od września będzie trudniej bo 4 klasa, ale nauczyciele przynajmniej różni...

skąd ja to znam :) też w tym tygodniu w poniedziałek wychowawczyni młodego wyprowadziła mnie z równowagi i też nie odpisała :) wychodzi na to, że panie mogą lekceważyć rodziców :) tylko, że my dopiero w drugiej klasie i jeszcze rok musimy wytrzymać :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czółko koleżanki :)

Gratuluje udanych wizyt i brawa dla dzieciaczków za to, ze tak pieknie rosną.

Ja dwa dni temu zabrałam się za depilację i baaardzo szybko odpuściłam, no ni cholery nie mogłam dotrzeć tam gdzie trzeba :/
    Jak mężu chce to niech się bawi, ja się poddaję.

Sylwucha, na macierzyński idę 3go kwietnia. O i wiecie co? Podwyżkę dostałam :). No takich cudów w 7 mc-u ciąży to się nie spodziewałam. Wszyscy dostali więc mnie też nie pominęli. Milutko, bo i wyrównanie za styczeń będzie.

Wszystkie macie tą ciemną kreskę na brzuszkach? U mnie na razie brak, poprzednio dosłownie na parę tyg przed końcem się pojawiła taka bladziutka i szybko zanikła po porodzie.

Sylwia, Ty masz brzuszek ciążowy z widocznym sześciopakiem :) . To jest dopiero fenomen! Widać, że bardzo wysportowany.

Moniqaaa, gdzie Ty się zawieruszyłaś?

sylwucha89, Camilia, Hope_, Rudzik, monika_89 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my po wizycie :) Ala waży 1050 g, troszkę mniejsza jest ale wszysko ok :) Ziewała sobie dzisiaj i miała otwarte oczko :) Szyjka też narazie trzyma i wody w normie więc super :) Wyniki jak najbardziej dobrze, jak są strzałki w dół to dobrze, jakby były w górę to źle :)

Gratuluje pozostałym dziewczynom wizyt :)

A depilacja u mnie to też jak przebiegnięcie maratonu :P Ja golę to co mogę z lusterkiem, bo grażynki nie widzę już wogóle, a mąż później sprawdza i dokonuje poprawek :)

ag194, Camilia, Martchen, Madu1611, sylwucha89, Kamilutek, Kleopatra, Anstice, Breezee, Mabelle, Hope_, GoNia1979, Maniuś, Rudzik, MEGI81, mon!ta^, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja te Ale to chyba tak mają-moja ważyła prawie identycznie w tym tygodniu ciąży, a jestem pewna, że to jej prawidłowy wiek:D

gaja_1 lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    skąd ja to znam :) też w tym tygodniu w poniedziałek wychowawczyni młodego wyprowadziła mnie z równowagi i też nie odpisała :) wychodzi na to, że panie mogą lekceważyć rodziców :) tylko, że my dopiero w drugiej klasie i jeszcze rok musimy wytrzymać :)
    Czytałam Twoja historie... Mam wrażenie ze nie ma już prawdziwych pedagogów... Albo my mamy pecha bo w przedszkolu tez było nieciekawie, znajomi prawie wszyscy maja wypindrzone paniusie które chyba tylko o tipsach i sztucznych rzęsach myślą (noe mam nic przeciwko jeżeli sa jakieś wartości oprócz tych dwóch ...)

MEGI81 lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te nasze dzieciaczki już duże :--)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bądź tu mądra i spróbuj zgadnąć ile "powinno" ważyć Maleństwo ;) U Karotki - 28+2 i 1700 gram, Gaja jest dzień wcześniej a Córeczka 1050 gram i też wszystko ok, gratuluję Dziewczyny! :) Fanki statystyk i te z nas, ktore chciałyby coś przewidzieć, są bez szans :D

Ja mam wizytę za tydzień, to będzie 28+3 i jedyne na co mogę mieć nadzieję to to, że Synek przekroczy kilogram ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 22:05

rybka33, Arwi, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Kamilutek, bierzesz nospę na te bóle "okresowe". W sumie to jest takie szerokie pojęcie, że nie wiem sama jak je rozumieć. Chodzi chyba o tępy ból podbrzusza??
    U mnie takie bóle jakby od rozciągania więzadeł, po bokach brzucha i w pachwinach :/ Ciężko i boleśnie się obracam z boku na bok, a z łóżka to już w ogóle ciężko wstać.

Próbowałam Chłopu wytłumaczyć, na czym to polega, ale poległam smętnie :)
    Taki dyskomfort, przed okresem spowodowany pewnie obkurczaniem się endometrium (czy co to tam jest).
    Na wizycie gin powiedział, że to właśnie może być efekt rozciągania więzadeł, tylko że ja wcale nie czuję tego po bokach ani w pachwinach, ale w całym dole brzucha.

A nospę można w III trymestrze brać? Wzięłam dzisiaj więcej magnezu na wszelki wypadek.

Rudzik, Karotka, Spirit, Gaja, świetne wiadomości z wizyt, gratulacje!

Sylwia, daj znać, jak u Ciebie po wizycie.

Ag, Sylwia, piękne brzuszki macie! Sylwia, u Ciebie widać, że mięśnie brzucha masz stalowe :)

Madu, linii na brzuchu nie mam, ale u mnie w tym miejscu, w którym powinna przebiegać, jest blizna, więc nie spodziewam się jej pojawienia

Espera, niektórzy nauczyciele mają dziwne priorytety, przecież nie powinno liczyć się, to, gdzie dziecko robi notatki, tylko czy zostaje mu coś w głowie...

Hope, też nie jestem w stanie wyobrazić sobie oddania malucha do żłobka, ale pewnie czasem nie ma innego wyjścia

Ju, niezły miałaś timing :) A kto wie, może trzecia ciąża to będzie czas usłany różami :)

ag194, Rudzik lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wiadomości!!! Ja wizytuję w środę i też mam nadzieję, że moja bezimienna córeczka będzie miała ok kilograma ;)
    Rudzik do tej pory nasze kobietki rosły podobnie więc może się uda ;)

Madu miło z tą podwyżką ;) ja linię miałam w tamtej ciąży od ok 5-6 tygodnia tylko pod pępkiem i niewiele zciemiała do końca ciąży. Natomiast nie zdążyła nawet zejść a już byłam w kolejnej ciąży także ja już mam i to od pierwszego dnia ;)

Uska mi lekarka mówiła, że skurcz bądź twardnienie brzucha rozpoznaje się po dnie macicy, które znajduje się na górze brzucha czyli obecnie ok 8 cm nad pępkiem. Jeżeli czujesz tylko na dole to najprawdopodobniej jest to wypinajaca się dzidzia :)

Uska, Rudzik lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj, jak 3 ciąża to patologia?? ;p
    Ja po pierwszej ciąży wróciłam do pracy jak Wiki miał 7 miesięcy i jakoś dałam radę :) sle mąż z nim został, wtedy macierzyński był 6 miesięcy. Za to z Maksem byłam 2 lata bo miałam jeszcze wychowawczy.Teraz może będę na rodzicielskim ale wrócę do pracy na 1-2 dni w tyg na umowę zlecenie. Ale to dużo zależy jaki będzie mały, jak ja będę czuła itp. Ogólnie nie jestem typem co nadaje się do siedzenia z dziećmi w domu, aczkolwiek jak trzeba to siedzę ;)
    Gratuluję udanych wizyt, ja w przyszłym tyg :)
    Dziewczyny cały dzień przelezalam, przeczytałam całą książkę :)

Kamilutek, sylwucha89, Hope_, MEGI81 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny ale wczoraj to chyba przekroczyłam wszelkie limity w spożyciu pączków własnej roboty-zjadłam chyba z 12 pączków ale nieco mniejsze niż kupne no tak mi smakowały.Na wadze prawie + 10 kg.Ostatnio nogi mi popuchły i wyszły liczne bakterie w moczu.Muszę brać antybiotyk 2 op + furaginę,wszystko po 3 razy dziennie.Dziś już trochę opuchlizna zmalała. Dopiero za miesiąc będę miała usg III trym.Nie wiem czemu wszystko robią na końcu ale cóż nie mam na to wpływu.Najważniejsze że maluch rośnie i daje znać o sobie kopniaczkami czy napinaniem brzucha.
    Gratuluję wam dużych dzieciaczków.

Foremeczka, mon!ta^ lubią tę wiadomość

:(
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka, 12 pączków przez cały dzień też bym dała radę wciągnąć, wiec jakoś w szoku nie jestem. Na zdrowie :)

Ja mojego roczniaka byłam w stanie zostawić tylko z moim m. Myslę, że jeszcze mogłabym zaakceptować kogoś z najbliższej rodziny tj mama, teściowa, czy siostra. Ale to czysto teoretycznie u mnie, bo rodzina daleko.

U nas dosyć często znajomi, tak pół żartem pół serio, pytają czy za rok jeszcze trzecie dziecko "dorabiamy" a my wcale nie zaprzeczamy, że jeszcze raz się rozmnozymy :) . Oboje chcielibyśmy mieć jeszcze jedno. Jak będzie nie wiem, ale czuję że przed ewentualną, trzecią ciążą musiałabym zrobić trochę dłuższą przerwę. Tak ze trzy lata chociaż. Teraz wskoczyłam z jednej ciąży w drugą i choć obie przechodzę praktycznie bez komplikacji i jest to dla mnie fajny stan to czuje, że jednak ciało jest już trochę wyeksploatowane. W tym roku kończę 35 a m 40 lat i nie wiem czy jeszcze zdążymy i czy nam się jeszcze będzie "chciało" za trzy lata do pieluch wrócić. :)

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu jestem jestem :)
    Czytam Was na bieżąco, ale emocje ostatnio biorą górę i jakoś ciężej mi wszystko przechodzi. Szukamy domu, a ceny nokautują na wejściu :\

Do tego zgubiłam klucz do sejfu z pracy, za co będę mieć na pewno przeje.... Spać mi to nie daje. Zawsze coś. No ale wsiąkł i nic już nie poradzę.
    Dosyć mojego marudzenia ;)

Dobrze, że u Ciebie w pracy wszystko ok i nawet podwyżkę dostałaś, gratulacje!!!
    Fajnie byłoby mieć trójkę dzieci rok po roku, no ale też ile wyrzeczeń i nieprzespanych nocy pod rząd. Trzymam kciuki jak się zdecydujecie. Pewnie jeszcze czas pokaże.

Mój brzuchol jest już tak ogroooomny, że nie wyobrażam sobie jak będę wyglądać za 2 miesiące. Jutro wstawię zdjęcie, same się przekonacie. Chyba biję rekord forum :P

‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ