MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkich serdecznie. U mnie zmiana kodu na 3 z przodu
bbf mówi że rozpoczełam 30 tc .... już ?! A na początku tak się wlekły te tygodnie.
Teraz juž mam horrory że rodze i co zrobie i jak to wygląda czy będę w domu czy na mieście czy będzie mąż czy będzie w pracy... myśle czy nawet się zdąże wykąpać
Martheen mi na szkole rodzenia mówili że linomag lub alantan do pupy na codzień podkreślali maści nie kremy. Tłuściutko smarować. Sudokrem tylko wtedy gdy coś się dzieje ale lepiej robić krochmal wrazie zaczerwień. I mówili o pudrach tak oczywiście można tež używać ale jak maść to nie puder. I puder bardziej nadaje się na cieple dni można też delikatnie pudrem osypać paszki i podbrudek w upalne dni.
Kciuki za wizytujące
Wspułczuje wszystkim niekomgortowych sytuacji oby wszystko się ułożyło.
Miłego dnia.Martchen, sylwucha89, Hope_, Karissa, Mabelle, rybka33, Breezee lubią tę wiadomość
-
Ja chyba też coraz częściej zaczynam myśleć o porodzie, bo wczoraj nawet mi się śniło, że się zaczęło. Sen raczej dobry: dostałam skurczy, nie było mojego męża za to była moja mama. Najgorsze, że nie miałam spakowanej torby (chyba muszę to zrobić dla swojego komfortu psychicznego) ale na szczęście wszystko miałam w domu, tylko trzeba było włożyć do torby. I pojechałyśmy do szpitala, a później dojechał mój mąż. Na tym mój sen się skończył
We śnie na szczęście za mocno nie bolało
-
WreszcieMama cieszę się z Twojego optymizmu, teraz już ostatnia prosta przed Tobą
daj koniecznie znać po wizycie!!
Hope ja też wolałabym nikogo nie informować, że rodzę ale ktoś musi zostać z Nikosiem. Poprzednio nam się udało i babcie dowiedziały się że wnuk już jest na świecie gdy w tle rozlegal się pierwszy donosny krzyk mojego dzieckazobaczymy jak wyjdzie tym razem bo mam przeczucie, że mała może spłacać nam figla i nie odkręcić się do porodu, ani razu do tej pory nie przybrała pozycji głowkowej tylko leży poprzecznie
ale ma jeszcze duzo czasu więc narazie obserwuje i nic nie planuję
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Gaja mi też już śnił się poród i też w wersji light
musimy podświadomie się tym stresować bo czasu na do końca coraz mniej
Breezee pewnie pakuje walizki do domumam nadzieję, że po dzisiejszym badaniu wreszcie będzie mogła odpoczywać w swoim łóżku
Powiem Wam że czuję się już dużo lepiej, jednak forum to jest naprawę forma terapiidałyscie mi nadzieję, że nawet z najgorszej sytuacji jest wyjście i jeszcze dla mnie kiedyś zaświeci słońce. Dziękuję!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 12:44
Karissa, Breezee lubią tę wiadomość
-
hej, a ja pozdrawiam z pracy
pracowanie w 30-tym tygodniu to patologia i powinno byc zabronione...jade z tym wielkim brzuchem rano pociagiem,..ech...myslalam, ze sie poplacze jak wstalam rano. teraz juz lepiej ale juz kombinuje co wymyslic zeby mi dala zwolnienie w polowie marca. sugestie mile widziane
sylwucha, moze twojego trzeba malymi kroczkami reformowac, wiecej rozmawiac, prosic, pokazywac, ze nie dajesz sama rady...chyba nie jest jakims potworem i psycholem. moj byly tez byl przez mamusie rozpieszczany (on byl jeszcze adoptowany to w ogole juz byl krolewicz do kwadratu) i wiele rzeczy bylo dla niego naturalnych, ze on tego nie robi i do glowy by mu nie przyszlo ze mialby cos zrobic jak nie ma ochoty na przykladale jakos tlumaczenie dawalo rade, do czasu oczywiscie i dlatego jest byly...
kazda z nas ma na pewno jakies klotnie z facetami, mezami bo to normalne! mysle, ze jak sie wie, ze naprawde bardzo sie kochacie i wspieracie nawzajem to nawet ta podloga nieumyta nie bedzie bruzdzic.
milego poniedzialku!!Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Gonia, powiedz, że masz ciągłe twardnienia brzucha
moim zdaniem masz prawo odpocząć przed porodem jeśli nie czujesz się na siłach już. A niby Polska zacofana...
WreszcieMama, super, że już jest lepiej na tyle
Powiem Wam, że mi się taaaak strasznie nie chce torby pakować... a już tak za tydzień-dwa tygodnie przydałoby się.
Cały czas czuję, że moje dziecie leży całkowicie w poprzek brzucha...Ciekawe czy zamierza się obrócić czy liczy, że ja się rozciągnę. Kiedy się dzieci zazwyczaj obracają? koło 32 tyg?WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Bbee - rozumiem Cię, mi też się strasznie nie chce pakować torby... ale obiecałam sobie że początkiem marca to zrobię i muszę się jakoś zmobilizować
Ja już sama nie wiem jak mój bobas leży, staram się wymacać jak mnie czasem smyra i się rozpycha ale ni hu hurybka33 lubi tę wiadomość
-
Przeczytałam uff
Ja właśnie kończe gotować zupę ogórkową na obiad, Jula jeszcze śpi. Dzisiaj fantastyczna pogoda jest w Toruniu, tylko korzystać kto może
Torby też jeszcz nie mam spakowanej, baaa nawet piżam ani jednej koszuli do karmienia nie mam kupionych. Muszę się ogarnąć lada chwila bo co prawda mam mieć cc ale nie znasz dnia ni godziny
Miłego dnia wszystkim życzę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 15:37
rybka33 lubi tę wiadomość
-
Hope, ja zwykle rozpuszczam troche niebieskiego lub zielonego sera plesniowego w śmietance, najlepiej w creme fraiche, ale zwykła 30% tez daje rade. Do tego sporo pieprzu świeżo mielonego. Jest bardzo dobre ale mocno kaloryczne
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hej ja juz mieszkam na Mazurach i powiem Wam ze wreszcie święty spokój i rodzinka w pobliżu
dzisiaj rano jadlam sniadanko przy dużym stole wreszcie i z widokiem na ogrodek a nie przy biurku na cholernej stancji 27 m2
No i czeka nas malowanie jeszcze pokoju, bo zacieki na gorze się zrobiły a ja nie zdzierze normalnie i dziś kurier z komoda dla Ali przyjdzie to wstawie dziś albo jutro zdjęciei na dniach zamawiam szafę nam do pokoju i będę prac pracować sprzątac
nareszcie na swoim i u siebie. Bardzo lubię życie na wsi spokój cisza..
Cieszę się ze wszystko ok u wszystkich
Juz taki w miarę bezpieczny okres nam się rzeczywiście wszystkim zaczyna
Zapisalam się do nowej lekarki, byłam u niej przy zagrożeniu w 6 TC, konkretna i spoko, 9.03 wizytaczy USG 3 trymestru mialyscie juz robione? Bo ono nie jest chyba refundowane ale jak mi dziecko leżało na pupce ostatnio to muszą sprawdzić?
Moja teraz tez leży chyba poprzecznie i bardzo się wkurza jak kladę się na bok
Miłego dnia kochane :*sylwucha89, mon!ta^, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Ag, ale Ci zazdroszczę! Oczywiście w pozytywnym sensie
Też już bym chciała usiąść przy wielkim stole na tarasie i się powygrzewać w słoneczku, albo poleżeć na hamaku między drzewami. Dzisiaj była piękna pogoda przez chwilę w Szczecinie, to chociaż sobie posiedziałam w parku na ławce i poczytałam książkę. Do pracy nie dotarłam
I chyba się przetlenowałam, bo spać mi się chce okrutnie
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Cześć i czołem. U mnie zakrecony weekend, nie było kiedy przysiaść do forum więc nadrobiłam z grubsza.
My dzis po kontroli i uwaga - MOJE DZIECKO W KOŃCU ZDROWE!
madu gratuluję podwyżki
moniqa mój też jest ogromny... mam problem ze skarpetkami i zaraz dobiję do 120cm w obwodzie...
Kamilutek ile poczekać? ja i madu jesteśmy żywym przykładem ze pół roku po cc możnau julity niecaly rok
Megi współczuję z całego serca sytuacji ze szwagierką i rozumiem rozgorycznie choć nie dziwie się, że mąż chce odwiedzić własną siostrę. Co nie zmienia faktu że podczas ospy to nienajlepszy pomysł, tu masz rację zarazki Ci niepotrzebne. Chce neich jedzie z kwiatkiem ALE jak dzieci będą zdrowe. Jej zachowania nie komentuję bo brak mi słów
Spirit to co dla Ciebie będzie wygodniejszeja mam pajaca bo sobie wymyśliłam, że Maks wyjdzie w tym samym co Paulina ze szpitala
amilka niefajnie ze strony teściówmój chrzestny namawiał moich rodziców na wakacje na początku maja ale właśnie przrz to że rodzę i ja i moja siostra mama powiedziała ze nie ma takiej opcji, nawet wzięła wolne w tym czasie żeby Paulę ogarnac. Koncert życzeń, ma byc 12 u już
martchen w excelu jest tabela do gemini. Na poczatek delicol a potem osobiście polecam bobbotic forte ale w dawce nie 3 a 6 kropli. Ja np pół apteki dla malucha mam a w gemini wydałam i tak ponad 250 złJa lubię bephanten, oba z linomagiem natłuszczają. Sudocrem bardziej wysusza bo z cynkiem wiec redno mi pasuje
sylwucha współczujęniech mąż sie ogarnie bo przecież sama dziecka sobi nie zrobilaś!
zostaw go na pół dnia z synkiem i niech sobie radzi
dewa właśnie chłopa trzeba sobie wychowaćale fakt nie aluzjami tylko rzeczową rozmową. Mój mąż też bał sie brać Paulę na ręce bo mała bo to bo tamto, absolutnie nie będzie kąpał i tu wiele babeczek odpuszcza, górę bierze "a ja to zrobię lepiej", chłop się przyzwuczaja i takie są efekty... Ja męża na początku zmuszałam do opieki bo się bał że zrbi jej krzywdę ale teraz dzięki temu jest tata na medal i nie mam obaw zostawić ich we dwóch. Jedynie faktycznie odpuściłam mu te kąpiele, powiedział, że zajmie sie tym jak będzie wieksza i ogarnie siedznie. Od tego czasu wieczorna kąpiel to ich rytuał
toska zdrówka dla Alana, mam nadzieję, że szybko nabierze siłbbee, sylwucha89, Martchen, Arwi, Madu1611, amilka87, Toska88, mon!ta^, Espera, Mabelle, Misia 69, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.