X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłam Was od poludnia.Byłam dziś na kursie filcowania tulipanów i jestem padnięta :/

Dziewczyny, gratuluję wizyt :)
    Klaudia pij wiecej to pewnie pomoże.Chociaż ja czasem się zmuszam do picia wody.Poziom wód mam w normie, ale brzuch mały.
    Ojejku, dzidzia cały czas się wierci wiec moze jeszcze się odwinie w drugą stronę ;)
    Trzeba byc dobrej myśli.

No właśnie, ciekawe! Jak chciałam moją małą nagrać jak się wierci w brzuchu , to przestała się kręcić jak tylko odsłoniłam brzuch.Jak zakrywam fika koziołki od nowa.Małe cwaniaczki <3

Dobrej nocy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 23:38

Anstice lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Ojejku, wszystko będzie dobrze! Maluszek spokojnie poczeka do terminu CC i będzie wszystko dobrze. Musi być!
    no własnie cc... ta pępowina to nie jest wskazanie do cc, juz nie mówiąc o wcześniejszym niż akcja skurczowa, w ogóle nie jest to kliniczne wskazanie, bywa, że dziewczyny rodzą naturalnie, ja jednak chyba spanikowałam i będę z lekarzem rozmawiać o możliwości wykonania cc przed terminem. Ale generalnie, wskazanie to jest żadne...

ed. ale tak, wszytsko będzie dobrze, innej opcji nie widzę ;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 23:36

Toska88 lubi tę wiadomość

• zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 17:42

ojejku, WreszcieMama, Karissa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZastrzeŻona :* <3
    ja nic nie czytam o tym, bo oszaleję ;) Stres ciążowy mi chyba opadnie jak wyjdę ze zdrowym synem ze szpitala ;)

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku nie martw się, sporo maluchów jest owiniętych! Na pewno wszytsko będzie dobrze.
    Mój się owinięty pępowiną urodził (SN) także głowa do góry! Ważne, że wód nie ubywa!
    Jesli bedziesz si ebardzo martwić to załatw sobie wskazanie do CC jakieś inne - pogadaj z lekarzem, jakie najlepiej.

A w brzuszku czytałam, że nic maluszkowi nie grozi bo sie zakreca i obkręca jak się wierci :)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, nie ma co się martwić, pewno masz wiercipiętę w brzuszku i nie raz jeszcze się obróci. Pomyśl sobie, ze ruchliwy dzieciak to dobry prognostyk jego zdrowia :) A dopóki Ty oddychasz za niego, to nic nie może się stać.

Nie chcę Cię martwić, ale jakoś tak nie wydaje mi się, że wyjście ze szpitala z maluchem to będzie koniec stresu, to będzie raczej jego początek ;) może o inne rzeczy będziemy się martwić, ale na bank będzie ich dużo.

Karissa lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku ja też miałam poruszany ten temat na szkole rodzenia tak jak pisała ZastrzeŻona (....) I też po to robi się usg w którym jest to umieszczone jak szykujesz dokumenty z ostatnich badań do porodu to tam jest to napisane. Lekarze będą wyczuleni jak pisała ZastrzeŻona. Dodatkowo mówili mi na szkole rodzenia że dzieci rodzą się z pèpowiną owiniętą w koło szyji i czasami na kilkarazy okręconą jak pokazuje się główka to połozna automatycznie ją odkręca, a w przypadku kiedy jest ciasno owinięta to odrazu ją przecinają tylko wtedy szybko trzeba przec zwieksza się oddechy żeby dziecko szybciutko wylazło. O ile dobrze wszystko napisałam z pamięci to tak to wyglada nie martw się na zaś.

Ja mam podwójne łożysko i rozmawiałam z lekarzem że u mnie szczęśliwych pororodów dla matek nie było boję się powtarzającej historii a on mi powiedział tamte czasy to nie te ( np. wtedy nie było usg ) dodatkowo na szkole rodzenia powiedzieli mi właśnie że robią wcześniej wywiad przed przyjęciem masz kartoteke dokumentów na miejscu robią ci usg. W moim przypadku będą ręcznie skrobać mi łożysko dla mnie to szok jak to usłyszałam ale dało mi to poczucie komfortu że będę pod opiekà lekarzy i z góry nie można brać czarnych scenariuszy.

Będzie dobrze! Trzymam kciuki.

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku glowa do gory wszystko bedzie ok.. maluch urodzi sie zdrowy i wtedy tak jak dziewczyny pisza beda zmartwienia ale w innym wymiarze.. nie zamartwiaj sie na zapas..
    Szykuj ze spokojem wyprawke..

Heh u mnie dzis wizyta boje sie strasznie.. mam wg gorsze dni czytam Was pilnie ale moje mysli biegaja wokol mojego małżeństwa.. gdzies sie pogubilismy i bedziemy starac sie wrocic na WLASCIWY WSPÓLNY TOR..
    mam nadzieje ze wszystko sie jakos ułoży bo inaczej zalapie depresje juz wiem ze psychicznie moge tego nie uciaganac choc staram sie..za duzo jak dla mnie w tym okresie..

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku - trzymam kciuki za Twoje maleństwo żeby do porodu się odwinął z tej pępowiny.

Gonia trzymam mocno kciuki za Twoją wizytę i za Wasze małżeństwo! Musi wszystko być dobrze. "Głowa do góry, cycki do przodu"- to Twoje słowa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 09:37

GoNia1979 lubi tę wiadomość

202509147252.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta.be wrote:
    Ojejku - trzymam kciuki za Twoje maleństwo żeby do porodu się odwinął z tej pępowiny.

Gonia trzymam mocno kciuki za Twoją wizytę i za Wasze małżeństwo! Musi wszystko być dobrze. "Głowa do góry, cycki do przodu"- to Twoje słowa!

Wiem kochana i tego bede sie trzymac.. dziękuję za kciukasy.. :*

aneta.be lubi tę wiadomość

201705051770.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, gdyby to było coś, czym powinnaś się martwić, to lekarz sam zaproponowałby wcześniejszą cesarkę. Nie stresuj się na zapas, kompletuj wyprawkę i czekaj na tego swojego małego wiercipiętka ;)

Gonia, Ty wiesz że trzymam za Was bardzo mocno kciuki, wysylam dobrą energię i dużo miłości, tylko tego trzeba :*

Witam się w 29 tygodniu, wooooohooooooo!!! :D Za tydzień będzie moja pierwsza w życiu zmiana kodu na 3 z przodu, robi się baaaardzo poważnie :D

Coś ten nasz Synek się ostatnio uspokoił, wczoraj rano przez 40 minut zachęcałam go do tego, żeby dał znać że nie śpi. Macałam go, klepałam, przekręcałam się z boku na bok i nic. Już Mojemu powiedziałam, że coś jest nie tak. Chciałam nawet na IP jechać. I jak mi Młody sprzedał dwa kopniaki, to mi się odechciało. ;) Ale nie jest jakoś szczególnie rozbrykany. A może jest, ale przez to łożysko z przodu nie czuję tego tak mocno?

Miłego dnia Dziewczyny!

bbee, aneta.be, GoNia1979, sylwucha89, Hope_, Maniuś, mon!ta^ lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, wszystko będzie dobrze, ważne, że lekarz ma wszystko pod kontrolą, a ja myślę, że te nasze dzidzie się tak bawią tymi pępowinami, że co chwile są w nie poowijane, potem się odwijają itd ;) do porodu jeszcze kawał czasu.

Dewa, możesz nie czuć przez łożysko, że się dzidzia wierci, na tym etapie kopniaki są rzadsze, dzieciaki teraz się rozciągają, napinają, kopią mniej.

Gonia, w ciąży jest zazwyczaj po prostu trochę gorzej w małżeństwie, dużo stresu, mniej seksu lub wcale, mniej sił na różne rzeczy, kasa się kurczy, plus do tego wszystkiego hormony wariują nam, a facet zwyczajnie nie ogarnia.
    Mimo radosnego oczekiwania, to jest jeszcze tyle rożnych czynników... Trzeba na spokojnie ;)

Co do pozycji malucha w brzuchu, to wszystko możliwe, że źle to tylko odczuwam, a jest główką w dół, chociaż ja ciągle mam wrażenie, że te nóżki swoje trzyma z prawej strony pod żebrami, a po lewej w dole brzucha czuję rozpychanie. Chociaż czasami mam wrażenie, że się jeszcze w między czasie przemieszcza ;) ale nóżki to już tylko u góry czuję.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa Bbee dzięki dzięki jeszcze raz dzięki za slowa wsparcia pozytywna energia się przyda...

201705051770.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie umiem sobie wyobrazić, jak Kruszynka jest ułożona. Ciągle czuję ją w innych miejscach brzucha, ale zawsze poniżej pępka. Czasem obraca się tak gwałtownie, że po całym brzuchu rozchodzi się fala - trwa to dosłownie pół sekundy i zawsze jest z zaskoczenia.
    No i zachowuje się dokładnie tak, jak Wasze szkraby - harcuje sobie w najlepsze, ale jak tylko chcę na to popatrzeć, albo poczuć pod dłonią, albo gdy wołam Chłopa, to natychmiast przestaje i się przyczaja. Wystarczy, że zdejmę rękę albo Chłop spojrzy w inną stronę - i już hyc na nowo łokieć w brzuch.

aneta.be, GoNia1979, dewa, sylwucha89 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny, też nie widze innej opcji jak szczęsliwe rozwiazanie.
    U nas taka sytuacja, ze on się nie odwinie, bo prawie nie ma wód, siedzi tam ściśnięty, to sobie znalazł zajęcie ;)

powodzenia na wizytach <3
    Gonia, każdy zwiazek ma lepsze i gorsze chwile, ważne, że chcecie o to zawalczyć

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) jesli chodzi o pozycję to mój ulozony pośladkowo, co boleśnie odczuwam podczas kopania ;/ mógłby sie przekręcić, głowkowe położenie chyba mniej boli jednak :P

ojejku dzieciaki non stop odwijają się i zawijają w pępowinę, na pewno wszystko będzie dobrze, masz rację z nie czytaniem gogli, to zły doradca

Gonia powodzenia na wizycie i duzo sił, dogadacie sie z mężem

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia ten spadek formy w małżeństwie, to pewnie przesilenie wiosenne ;)
    Wszystko będzie dobrze, trzymam mocno kciuki za Ciebie i wszystkie wizytujace mamusie.

A u mnie dziś 31 tc jupppi i belly mi pokazuje juz 8mc.To juz? ??!! Nie za szybko 8)

Kleopatra, sylwucha89, monika_89, Camilia, Maniuś lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już od dawna ułożony głowa w dół i często czuje jak napiera na szyjkę.

Często mam tak ze cały brzuch mi twardnieje i wtedy muszę sie zatrzymać i przeczekać tez tak macie? W pierwszej ciąży nie miałam 15 marca lekarz to zobaczymy. A od czwartku zaczynam basen dla ciężarnych ;) tam jeszcze położnej spytam z tymi twardnieniami.

Co do wod płodowych mnie w 38 tc zatrzymali na patologii ciąży bo niby za mało, już następnego dnia powiedzieli mi ze musiał byc jakiś błąd w pomiarach, ale ze mnie już zostawia w szpitalu bo zaraz termin. Po czym po tygodniu zdecydowali ze szyjka zamknięta i mam iść do domu tylko nie wracać zaraz. Dwa dni pózniej urodziłam. ;) z tymi wodami to mi sie wydaje ze często ciężko je zmierzyć pewnie dla świetego spokoju sprawdzi za tydzien i będzie wszystko Ok.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    Mnie kurcze kręgosłup boli od tego siedzenia za biurkiem :( Próbuje chodzić czy coś ale to słabo pomaga. I ciągle mi ciepło. Otwieram okna i zamykam i tak w kółko :)
    Gonia będzie dobrze, u nas tez teraz słabiej ale ciąża to ciężki okres dla związku.
    Ojejku ja w pierwszej ciąży też miałam małego owiniętego, ale do porodu się odwinął.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę na raty, bo w pracy biegam od spotkania od spotkania.

GoNia, też mi się wydaje, że wszystkie kłopoty w związku mogą po prostu wynikać z ciąży, bo jednak to duża zmiana jest we wspólnym życiu, faceci pewnie podświadomie się jej obawiają - my pewnie też, do tego same się zmieniamy; nie ma szans, żeby taka burza hormonów pozostała bez wpływu na nasze zachowanie. Nie bez kozery mówi się o ciąży jako o okresie potencjalnie kryzysogennym. Trzeba przeczekać, poza tym mocno wierzę w to, że co nas nie zabije, to nas wzmocni.

Amilka, basen to wspaniała rzecz :) Ja co prawda nie chodzę na żadne zajęcia dla kobiet w ciąży, tylko pływam sobie powolutku na torze, ale na rwę kulszową i ogólne samopoczucie to miodzio jest! Dzisiaj mam ambitny plan urwać się o 14 z roboty i skoczyć na basen właśnie.

Kleo, mi też ciągle gorąco, mogłabym spać przy otwartym oknie, ale wtedy Chłop marznie. A w pracy mam jako jedyna skręcone wszystkie grzejniki.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ