X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GONIA Całkowicie ciebie podziwiam że jeszcze nie zeszłaś na zwolnienie lekarskie. Dla mnie to jest jakaś dziwna zagadka dlaczego ginekolog nie chce dać ci zwolnienia.... ja już dawno bym wzięła innego lekarza z resztą możesz od jakiegokolwiek lekarza wziąć zwolnienie lekarskie na przykład internista. Mi się już by nie chciało pracować ciężko zawiązać buty, zebrać się na czas, czasem boli brzuch od kręgoslupa do brzucha w nocy spać nie mogę bo coś boli lub częste siku... jak ktoś ma energię do pracy to super że może aktywnie w ciąży pracować. Ja skończyłam pracę w grudniu do stycznia dałabym rade jakbym musiała ale teraz juž nie. W mojej głowie Ciągle autostrada myśli jakie mebelki Jaka farba Jakie drzwi zakupić do sypialni co brakuje do wyprawki co jeszcze z kosmetyków kiedy nastąpi poród jak on będzie wyglądał ect.... głowa pęka czasu coraz mniej a te przygotowania i latanie po sklepach jest męczące i czasochłonne. To zadużo a gdzie jeszcze miałabym się zorganizować do pracy i o niej myśleć....

Dziewczyny co do autostady myśli ktoś oglądał film czym różni się mózg kobiety od mozgu mężczyzny? Jeśli nie to wysyłam Obejrzyjcie wam humor się poprawi.

https://youtu.be/aZBhyPiyeOs

Poza tym wszystkim mam ochotę na MARSA o mniom i lody truskawkowe już wysłałam zachciankę do męża żeby z pracy zaszedł do sklepu ;)

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi dziewczyny :) skarbnica wiedzy <3

A możecie polecić jakąś torbę do wózka?:D

messy99 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza. Mała waży 1300. I ogólnie wymiary ma dobre wszystkie i jest z nią okej ale muszę iść za tydzień jeszcze raz bo lekarke niepokoi stan wod. Mówi że są na granicy normy . Mam pić więcej wody przez ten tydzień i za tydzień za darmo mi to sprawdzi ale ogólnie mnie zestresowala.

Kleopatra, Kamilutek, Madu1611, Anstice, sylwucha89, sylwia1985, GoNia1979, Camilia, mon!ta^, monika_89, Karissa, Mabelle, zastrzeŻona, Breezee, bezimienna lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szukam torby do wózka. Dzisiaj też zamówiłam z gemini. 600 zł Ale 250 koleżanek z pracy :)
    U mnie teraz remont i cieszę się że mogę iść do pracy ;) facet tynkuje, cekoluje i wszędzie taki pył. Nawet źle mi się śpi bo czuję ten zapach w powietrzu. Pewnie z 2 tyg mu zejdzie a potem wielkie sprzątanie. Potem pranie, prasowanie i układanie. Mam nadzieję że się wyrobie przed porodem ;)

Martchen, Madu1611, Anstice, sylwucha89, Rudzik, Mabelle, Maniuś lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odd 06/03/2017 `znowu bedzie w lidlu co dla Maluszków

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1537

Anstice, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 12:28

aneta.be, Martchen, sylwucha89, sylwia1985, Rudzik, Kamilutek, Arwi, Uska, Camilia, Kleopatra, mon!ta^, Karissa, Mabelle, messy99 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za porady :) cos bede kombinowac!

lubie moja prace, ale coraz ciezej mi wszystko idzie: dojazdy, prowadzenie lekcji, przygotowywanie sie.

w glowie tez mam inne tematy, a te szkolne zapominam...

powodzenia na wizytach!!

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia współczuję stresów... Tydzień to długo... Trzymam kciuki żeby sie skończyło tylko na obawach Twojej lekarki. Może lepiej wybrac sie wcześniej do innego lekarza bo jednak nie wiadomo co przez te aż 7 dni moze się wydarzyć, a szkoda żebyś niepotrzebnie się stresowała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 19:25

202509147252.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 12:28

bbee, Martchen, Hope_, sylwucha89, sylwia1985, Anstice, Forbidden, Kamilutek, Arwi, Uska, marie_marie22, gaja_1, GoNia1979, Camilia, Madu1611, ag194, Kleopatra, gonia13, mon!ta^, monika_89, Karissa, Mabelle, messy99, Moniqaaa, zastrzeŻona, Misia 69, aneta.be, Elmo13, Maniuś, Breezee, bezimienna lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia lubię za zdrową córeczkę. A wodami postaraj się nie stresować, chyba ojejku też miała problem z wodami na granicy normy i wszystko jest ok. Pij dużo wody i zobaczysz że wszystko będzie w normie :) pamiętaj też o błędach pomiaru, trzymam mocno kciuki!

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja zyje ale nie mam neta dzisiaj bo maz oddal kompa do resetu bo mulil

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia13 wrote:
    dzieki za porady :) cos bede kombinowac!

lubie moja prace, ale coraz ciezej mi wszystko idzie: dojazdy, prowadzenie lekcji, przygotowywanie sie.

w glowie tez mam inne tematy, a te szkolne zapominam...

powodzenia na wizytach!!

Gonia też pani nauczyciel? ;)
    Ja właśnie wcześniej zeszłam na L4 wymiar 40h plus nadgodziny za które nikt nie płacił plus duze wymogi żebym byla wszędzie i zawsze i najlepiej cały dzień - psychicznie wysiadłam w grudniu ... gdyby nie nakaz dyspozycyjności 24 h 7 dni w tygodniu to pewnie semestr bym dociągneła ale praca w weekendy musem odczytywania maili i odpowiadania plus zmieniający się grafik co 2 tygodnie ja padłam! A teraz moja głowa już zajeta przygotowaniami. Więc też idz łatw l4 nawet u innego lekarza.

Klaudia pij dużo wody bedzie dobrze na granicy normy to nie poniżej! Nie martw się na zaś. Ja nigdy nie piłam dużo wody a teraz organizm mnie zmusza - jakbym miała kaca ;)i bardzo lubię wodę ustroniankie z jodem. Poza tym super wiesci dzidzia zdrowa super!

Wrescie mama super wiesci !

Jak to jest.... chcę nagrać mój brzuszek jak moją wiercipiętka się w brzuchu mocno rozpycha ale jak odsłonie kocyk lub podniose bluzeczke to nic. A jak zasłonie to wiert. Poluje od ponad tygodnia aby to ująć ale albo ze mnie słaby myślywy albo z niej dobra agentka ;)

WreszcieMama, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, Klaudia, super wiadomości :)
    A wody może się uda uzupełnić, nie ma co się stresować. Na granicy normy to jednak dalej w normie, myślę, że gdyby był powód do niepokoju, to lekarz by tego nie zlekceważył.

A ja czekam na chałkę z kruszonką, siedzi w piekarniku i za 30 minut powinna być gotowa :) Wyrosła tak bardzo, że jest większa, niż mój brzuch.

Wyprasowałam też już wszystkie ciuszki Matyldy i chyba muszę zrobić reorganizację jej komody i pochować rzeczy od rozmiaru 68 w górę, bo mniejsze są pościskane w koszach jak śledzie w puszce. Będzie ciężko je wyciągać i o ile jeszcze ja sobie dam z tym radę, to Chłop dostanie apopleksji ;) Widok Chłopa w apopleksji jest bezcenny, zawsze mnie bardzo bawi, ale jednak wolę mu tego oszczędzić, zwłaszcza że Matylda może mieć inne poczucie humoru niż ja i się przestraszyć :)

WreszcieMama, sylwucha89, Anstice, zastrzeŻona, Rudzik lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszciemama gratuluję!

Klaudia Tobie też gratuluję zdrowej córci, nie martw się na zapas. Pij dużo i za tydzień będzie napewno więcej wód :) Dziewczyny mają rację, na granicy normy to jeszcze nie poniżej

Zjadłam wielką michę jogurtu z truskawkami i płatkami (to taki mój substytut lodów) i chyba zaraz pęknę. Ale ze mnie łakomczuch :)

Wykonałam też pierwszy krok do spakowania toreb do szpitala - wyprałam je :) Ale przypomniało mi się, że muszę kupić klapki jeszcze, bo jak byłam ostatnio w szpitalu to w tych które miałam urwał mi się rzep.

WreszcieMama, marie_marie22, sylwucha89, Anstice lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    Gonia też pani nauczyciel? ;)
    Ja właśnie wcześniej zeszłam na L4 wymiar 40h plus nadgodziny za które nikt nie płacił plus duze wymogi żebym byla wszędzie i zawsze i najlepiej cały dzień - psychicznie wysiadłam w grudniu ... gdyby nie nakaz dyspozycyjności 24 h 7 dni w tygodniu to pewnie semestr bym dociągneła ale praca w weekendy musem odczytywania maili i odpowiadania plus zmieniający się grafik co 2 tygodnie ja padłam! A teraz moja głowa już zajeta przygotowaniami. Więc też idz łatw l4 nawet u innego lekarza.

Klaudia pij dużo wody bedzie dobrze na granicy normy to nie poniżej! Nie martw się na zaś. Ja nigdy nie piłam dużo wody a teraz organizm mnie zmusza - jakbym miała kaca ;)i bardzo lubię wodę ustroniankie z jodem. Poza tym super wiesci dzidzia zdrowa super!

Wrescie mama super wiesci !

Jak to jest.... chcę nagrać mój brzuszek jak moją wiercipiętka się w brzuchu mocno rozpycha ale jak odsłonie kocyk lub podniose bluzeczke to nic. A jak zasłonie to wiert. Poluje od ponad tygodnia aby to ująć ale albo ze mnie słaby myślywy albo z niej dobra agentka ;)
    Kochana u mnie to samo Oli robi gdy chce filmik nagrac przestaje harcowac a jak tylko przykrywam brzuch od nowa wariacje.
    Dzieciaczki bawia sie z nami w berka hehehe juz w brzuchu..

Anstice lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Klaudia lubię za zdrową córeczkę. A wodami postaraj się nie stresować, chyba ojejku też miała problem z wodami na granicy normy i wszystko jest ok. Pij dużo wody i zobaczysz że wszystko będzie w normie :) pamiętaj też o błędach pomiaru, trzymam mocno kciuki!
    Tak, to u mie, afi na granicy normy mniej wiecej od 28tc, i nadal właściwie jest ich niewiele, bo z dzisiejszej wizyty ich poziom wynosi 7.
    No ale po dzisiejszej wizycie mam całkiem nowe, większe zmartwienie.
    Klaudia, pij dużo, ale tez nie za dużo, tak 2,5l wody, nie więcej, bo erki muszą to przerobić, jak lubisz to pij ze 3l, ale lekarz mówi, ze 3l to juz jest max, żeby nie obciążać ani swojego układu moczowego, ani maluszka. Ogólnie jeśli wszystko z pęcherzem i nereczkami dziecka jest ok, to poza kontrolą afi, aby wykluczyć wyciek wód, nic więcej się nie robi. Póki są w normie czyli 5-20, to sa w normie i tego się trzymamy, jednak stres rozumiem, bo sama do tej pory mam tych wód mało. Niestety ani picie wody, ani izotoników domowych (woda z miodem, cytryną, solą) nie pomagają za bardzo, może taka nasza uroda. Też masz taki mały brzuch? U mnie koniec 32tc i w najszerszym miejscu jest 92cm... Ważne, aby lekarka sprawdziła układ moczowy dziecka, bo dziecko pije i wysikuje te wody na okrągło, i jak jest ich mało to trzeba wiedzieć, czy maluch nie zatrzymuje wody. Będzie dobrze :*

Kleopatra, Arwi lubią tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama gratuluję udanej wizyty, Oluś to już duży mężczyzna :)!

Anstice mam dokładnie tak samo, malutka wariuje jakby chciała przez pępek wyjść a jak tylko włączę nagrywanie to cisza i spokój ;)

Kamilutek zazdroszczę zaawansowania przygotowań, ja jeszcze nie mam za bardzo co prac i prasować ;)

Ojejku cieszę się, że wody dalej są w normie :) a co tym razem się dzieje? Taki obwód brzucha to mialam pewnie w 6 tygodniu ciąży..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 22:01

Anstice, WreszcieMama, Martchen, Kamilutek lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia może tak się ułożyła że źle gin pomierzyła wody. Pij dużo i będzie ok :)

ojejku co się dzieje?

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce nawet tego do swojej świadomości dopuszczać, nie wpisałam w google tego zagadnienia i nie chcę się stresować tym jeszcze bardziej, ale fakt jest taki, ze dziecko jest owinięte pępowiną. Póki co na rozwiązanie ciąży jest za wcześnie, za 2 tygodnie wizyta i chyba będę rozmawiać o cc jak najszybciej. Na razie ochłonęłam jako tako, muszę zwracać uwagę na regularne ruchy, przepływy są w porządku, ktg również zatem lekarz też nie pozwala panikować, mówi że to się zdarza, nigdy nie wie czy o tym mówić, ale mam prawo wiedzieć. No to wiem ;)
    Wiem, ze jest masa przypadków szczęśliwego rozwiązania z owiniętą pępowiną, ale mimo wszystko, przeryczałam pół wieczoru. Ochłonęłam i planuję dalsze zakupy wyprawkowe ;) Nie wiem czy to właściwa terapia, ale na inną nie mam pomysłu :)

• Karissa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, wszystko będzie dobrze! Maluszek spokojnie poczeka do terminu CC i będzie wszystko dobrze. Musi być!

Co do nakręcenia filmiku, to nawet jeszcze nie próbowałam, bo Tomek tez zawsze gdy tylko odkryje brzuch przestaje sie ruszać :p Niezle numery z tych naszych Maluchów ;)

WreszcieMama - super słyszeć dobre wieści i tak piękne, pozytywne nastawienie!:) Oby tak dalej - dobre myśli przyciągają dobre wydarzenia :)

Podziwiam Was dziewczyny, ze już macie tyle ogarnięte! Za chwile skończymy 31tc, a nie mamy nic poza kilkoma ciuszkami. Ale! W przyszły pon lub sr wybieramy sie do sklepu i spróbujemy skompletować cała wyprawkę :) Cześć rzeczy już dla nas ściagają :) Nie mogę sie doczekać!

WreszcieMama lubi tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ