X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wszystkiego najlepszego!

Rudzik lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Wszystko jest idealnie. Mikołaj ułożony główką w dół, nad pępkiem wypina mi dupkę, a nóżkami kopie po żebrach :) Nasze Szczęście waży już 1524 gramy :) szyjka długa, twarda i zamknięta :) wyniki moczu i morfologii super. zastrzyki clexane biorę do końca 35 tygodnia.
    od następnej wizyty będę też miała ktg :)
    no i lekarz powiedział, że mam się nie stresować i nie denerwować, bo będzie tętno Maleństwu wzrastało i skakało, a to nam nie jest potrzebne. przyznałam się, że kilka ostatnich dni miałam bardzo nerwowych i powiedział Mężowi, że ma zadbać o to, żebym chodziła uśmiechnięta, szczęśliwa i zadowolona, a sytuacje stresowe ograniczać do minimum. Teraz mam już dużo odpoczywać i zbierać siły i pozytywną energię, bo wielki dzień coraz bliżej :) kochany ten mój lekarz, a Mąż ma dodatkową motywację, żeby dbać o całkowitą izolację tej tokstycznej kobiety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 14:30

bbee, Camilia, gaja_1, GoNia1979, Madu1611, Rudzik, sylwucha89, ag194, Kamilutek, zastrzeŻona, marie_marie22, Hope_, Martchen, Kleopatra, Arwi, monika_89, Mabelle, Maniuś, mon!ta^, messy99, Breezee lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik spelnienia marzeń

Ojejku nie denerwuj się wszystko bedzie dobrze
    Porozmawiaj z lekarzem o ew cc jeżeli to miałoby byc lepsze rozwiazanie

WreszcieMama wspaniałe wiadomości

U mnie na spokojnie
    Corka wyjechala do hiszpanii
    12.03 ma egzamin z hiszpańskiego i zobaczymy jak sobie poradzi
    Ludzie o ktorych mieszka super, sympatyczni
    Dziewczynki ktorymi sie zajmuje corka spokojne, wesołe takze wszystko w najlepszym porzadku

Ja dzis mam usg w szpitalu i również poradnie diabetologiczna
    Powoli sie szykuje do wyjsc. Mam nadzije, ze wszystko będzie dobrze.
    Cukier od kilku dni w normie chyba już sie nauczyłam co mi wolno jeść
    Mam nadzieję, ze nie włącza mi leków

Rudzik, WreszcieMama, Kleopatra, Martchen, MEGI81 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wszystkiego najlepszego

Rudzik lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, spełnienia marzeń :)

Rudzik lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam od położnej. Zmierzyła mi brzuch i stwierdziła, że jest za duży. Szlag!!! Zapisze mnie na scan...

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wszystkiego co najlepsze w tym wyjątkowym dla nas wszystkich roku!!! No i oczywiście szybkiego i prawie bezbolesnego porodu oraz zdrowej i pięknie spiacej córeczki!!!

Gonia trzymam za Was kciuki, abyście szybko doszli do pełnego porozumienie i żeby było już tylko dobrze!!

Ojejku tak jak dziewczyny już pisały, pomimo małej ilości wód synek może się odkręcić z pępowiny. Mój Nikos w skończonym 30 tyg miał okreconą szyję i też miałam mega stresa ale w 35 już nic na szyjce nie było. Urodziłam naturalnie i bez komplikacji. Trzymam mocno za Was kciuki bo może być tylko dobrze!!

Carolina doborze, że córka jest zadowolona :) trzymam kciuki za wizyty, koniecznie daj znać po :)

ojejku, Rudzik, GoNia1979 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej gratuluje udanych wizyt.
    Moniqa nie martw się, może troszeczke przesadzają, ze brzuch za duży, każdy ma inna budowę itd.
    Rudzik wszystkiego najlepszego!
    U mnie wiosna :)

Rudzik lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi dobrze, że doszliście do porozumienia. Teraz już tylko spokój i relaks :) a Mikołaj to już duży kawaler!

U mnie mały złapał gila nie wiem skąd ale całe szczęście nic więcej się nie dzieje, po cichu liczę że do weekendu mu przejdzie.

Coraz ciszej u nas mam nadzieję że dziewczyny, które są na fb jednak nadal będą do nas zaglądać.

MEGI81 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta cisza to chyba nie kwestia fb, tylko szału wyprawkow3go i ładnej pogody ;)

Kliknelam dziś torbę do wózka skip hop za 160 zł, nam badzieje ze będziefajna :)

Martchen lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduje się po wizycie. O małej nie wiem nic, bo mi USG nie robił. Za 3 tygodnie idę na USG III trymestru. Ale za to skraca mi się szyjka mam już 2,7 cm, mam brać luteinę i za dwa tygodnie jak będzie gorzej to będą mi zakładać krążek. Do tego padają mi płytki mam teraz 57 i jak spadnie poniżej 50 to wizyta u hematologa i pewnie sterydy. W związku z przeczuciem zbliżającej się depresji wciągnęłam wielkie ciacho i popiłam latte ciasteczkowym, więc jest...cudownie! ;p

Hope_, Kamilutek, GoNia1979, Martchen, MEGI81, Rudzik, Mabelle, amilka87, Maniuś, mon!ta^ lubią tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da się ukryć, że jest ciszej, ale może Spirit ma rację - słoneczko powyciągało nas sprzed ekranów.

Popływałam dobre 40 minut, potem poszłam na zakupy jedzeniowe i teraz siedzę na tyłku w centrum handlowym bo nie mam siły się ruszyć. Niemoc totalna, jak starowinka :/
    Poza tym z powodu brzucha dziwnie siedzę przy biurku w pracy i szybko zaczyna mnie wszystko boleć, wstaję jak Quasimodo. A brzuch wcale nie jest jeszcze taki wielki... Ciekawe, jak jutro ustoję 2,5 h na wykładzie, czarno to widzę.

Ale mi się narzekanie włączyło! Jak u mojej babci, wszystko nie tak ;)
    Strasznie wkurzająca cecha.

Moniquaaa, spójrz na to w ten sposób, że dzięki bardzo miarodajnemu i rzetelnemu badaniu, jakim są pomiary wielkości brzucha, podejrzysz na usg dziecię swe :) Inaczej pewnie by Cię nie wysłali.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 17:42

GoNia1979, MEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • dewa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj się dzisiaj rozpadało, równowaga musi być! ;)

Zabrałam się za sprzątanie szafy Chłopa i coś mu chyba ostatnio kabelki nie stykają, bo mój pedant miał w szafie taki bałagan, że za cholerę nie nazwałabym tego artystycznym nieładem. Już wiem gdzie pochowały się wszystkie jego koszulki. Stwierdziłam, że przydałaby mu się druga szafa na rzeczy "w których chodził tylko kilka godzin, które nie nadają się do prania a i na wieszak obok czystych głupio powiesić". Taka chciałam być ambitna, że teraz mam trzy prania do wstawienia a w domu roznosi się mdlący zapach chloru, bo jedną z białych koszulek potraktowałam wybielaczem. I już mi się wszystkiego odechciało, o.

Muszę iść na zakupyyyyy, Boże jak mi się nie chce. Nic się nie chce. Bleh.

Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia - dużo siły dla Was - mam nadzieję, ze się dogadacie, bo tyle razem przeszliście. Zaraz się pojawi synuś który musi tylko umocnić Wasz związek i zasługuje na szczęśliwych zgodnych rodziców!

dewa ja ruchy ciągle czuję tyle o ile - też mam z przodu łożysko i waże już jak słoń :P dzisiaj cały dzień może raz się ruszył.
    Wyczytałam w magicznej aplikacji "asystent ciążowy", że dzieci w 29 tygodniu 90% czasu śpią :P więc może to dlatego?!

Rudzik - 100lat! Ale Ty stara? ja jeszcze mam 32, a zaraz 33 stuknie, raczej marne szanse, że urodze jako 32 latka :P

Megi dobrze, ze się dogadaliście. Ja akurat nie jestem zawistna i nie cierpię kłótni i niedrowych układów więc mam nadzieję, że mimo wszytsko szwagierka pójdzie po rozum do głowy i kiedyś zasiądziecie wspólnie rodzinnie do stołu w zgodzie i harmonii :)

Spirit gdzie torba w takiej cenie?!

GoNia1979, MEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope allegro oficjalny sklep skip hop :) nie ta słynna duo tylko mniejszą ale i tak fajna się wydaje :) nie podam linka bo ba telefonie nie umiem :P

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • dewa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, mam nadzieję! W porównaniu z wieloma forumowymi Maluchami, to mój jest mega spokojny. Teraz na przykład, jak laptop delikatnie opiera się o brzuszek, to cały czas się kręci, chyba tego nie lubi ;) Chciałabym, żeby już był piątek, żebym usłyszała że wszystko jest w jak najlepszym porządku! W trzecim trymestrze wizyty są chyba częściej niż co miesiąc, prawda? Ja na każdej mam USG, teraz też mam mieć pierwsze KTG, stresik jest ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    Gonia też pani nauczyciel? ;)
    Ja właśnie wcześniej zeszłam na L4 wymiar 40h plus nadgodziny za które nikt nie płacił plus duze wymogi żebym byla wszędzie i zawsze i najlepiej cały dzień - psychicznie wysiadłam w grudniu ... gdyby nie nakaz dyspozycyjności 24 h 7 dni w tygodniu to pewnie semestr bym dociągneła ale praca w weekendy musem odczytywania maili i odpowiadania plus zmieniający się grafik co 2 tygodnie ja padłam! A teraz moja głowa już zajeta przygotowaniami. Więc też idz łatw l4 nawet u innego lekarza.

Klaudia pij dużo wody bedzie dobrze na granicy normy to nie poniżej! Nie martw się na zaś. Ja nigdy nie piłam dużo wody a teraz organizm mnie zmusza - jakbym miała kaca ;)i bardzo lubię wodę ustroniankie z jodem. Poza tym super wiesci dzidzia zdrowa super!

Wrescie mama super wiesci !

Jak to jest.... chcę nagrać mój brzuszek jak moją wiercipiętka się w brzuchu mocno rozpycha ale jak odsłonie kocyk lub podniose bluzeczke to nic. A jak zasłonie to wiert. Poluje od ponad tygodnia aby to ująć ale albo ze mnie słaby myślywy albo z niej dobra agentka ;)

no dla mnie tez juz tematy ciazowe wypieraja te szkolne...jak wszystko jest ok to ciesze sie, ze pracuje...ale raz na tydzien mnie porzadnie wkurza (nie uczniowie, ale organizacja itp) i sobie mysle "po co mi to!!!!"

tutaj (szwajcaria) to praca jest tak naprawde do 2 tygodni przed porodem. wtedy bierze sie bezplatny urlop do porodu, no chyba ze sie dostanie to l4 w koncu. ja pracuje na jakies 80%-90% i ewentualnie mi da zwolnienie na 50%, ale ze pracuje w dwoch szkolach to zuplenie nie wiem jak to rozwiaze ech...

gratuluje duzych dzieci :)

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale siara... Chłop po mnie przyjechał do tego centrum handlowego i mówi: Co masz na bluzce? A tam na lewym cycku, tuż pod brodawką, plama z siary wielka jak 5 złotych! Łaziłam tak po sklepie i nic nie czułam, przeciekło przez stanik, koszulkę i bluzkę. Obciach na całego! Chyba muszę zacząć wkładki nosić.

MEGI81, Rudzik, Mabelle, amilka87, mon!ta^ lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldunek z wizyty..
    Oliwierek waży 1050g jak to doktorek stwierdzil juz gotowy do życia silny chlopak ma dluuuugie girki nasz skubaniec ulożony głòwkowo.. wierzgal trzaskal matke w brzuszek ale pokazac buzki nie chcial zaslanial sie rączkami i pepowina znow nie pomoglo szturchanie stukanie kaszlenie nie okrecil sie mial nas gdzieś..
    Mama wazy 79kg czyli na plusie 3kg mam zwolnic tempo i nie stresowac sie hyyyyy.. ciekawe jak to zrobić.. szyjka nie skrocila sie rozwarcia nie ma ale jest rozpulchniona dalej bierzemy leki duphaston i nitrendypine plus aspargin i witaminki..
    Mamy oszczedzac bo inaczej mozemy sie wczesniej rozpakowac a tego nie chcemy..wiec trza sie wziasc w garść i ja i moj małżonek..

Bardzo chcialam Wam podziękować za slowa wsparcia i pozytywna energie..
    Hope masz racje Oliś potrzebuje kochajacych się rodzicow i szczęśliwych i tak będzie..
    Każdą z Was chcialabym usciskac osobiscie bez Was nie dala bym rady musimy rozdmuchac te czarne chmury nad naszym małżeństwem bo za 3 miesiace bedziemy tulic nasz Owoc Miłości.

gaja_1, zastrzeŻona, Martchen, Kleopatra, monika_89, MEGI81, Hope_, Rudzik, marie_marie22, Camilia, ag194, Mabelle, Forbidden, Maniuś, mon!ta^ lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ