MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem już po wizycie. Wszystko jest idealnie. Mikołaj ułożony główką w dół, nad pępkiem wypina mi dupkę, a nóżkami kopie po żebrach Nasze Szczęście waży już 1524 gramy szyjka długa, twarda i zamknięta wyniki moczu i morfologii super. zastrzyki clexane biorę do końca 35 tygodnia.
od następnej wizyty będę też miała ktg
no i lekarz powiedział, że mam się nie stresować i nie denerwować, bo będzie tętno Maleństwu wzrastało i skakało, a to nam nie jest potrzebne. przyznałam się, że kilka ostatnich dni miałam bardzo nerwowych i powiedział Mężowi, że ma zadbać o to, żebym chodziła uśmiechnięta, szczęśliwa i zadowolona, a sytuacje stresowe ograniczać do minimum. Teraz mam już dużo odpoczywać i zbierać siły i pozytywną energię, bo wielki dzień coraz bliżej kochany ten mój lekarz, a Mąż ma dodatkową motywację, żeby dbać o całkowitą izolację tej tokstycznej kobietyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 14:30
bbee, Camilia, gaja_1, GoNia1979, Madu1611, Rudzik, sylwucha89, ag194, Kamilutek, zastrzeŻona, marie_marie22, Hope_, Martchen, Kleopatra, Arwi, monika_89, Mabelle, Maniuś, mon!ta^, messy99, Breezee lubią tę wiadomość
-
Rudzik spelnienia marzeń
Ojejku nie denerwuj się wszystko bedzie dobrze
Porozmawiaj z lekarzem o ew cc jeżeli to miałoby byc lepsze rozwiazanie
WreszcieMama wspaniałe wiadomości
U mnie na spokojnie
Corka wyjechala do hiszpanii
12.03 ma egzamin z hiszpańskiego i zobaczymy jak sobie poradzi
Ludzie o ktorych mieszka super, sympatyczni
Dziewczynki ktorymi sie zajmuje corka spokojne, wesołe takze wszystko w najlepszym porzadku
Ja dzis mam usg w szpitalu i również poradnie diabetologiczna
Powoli sie szykuje do wyjsc. Mam nadzije, ze wszystko będzie dobrze.
Cukier od kilku dni w normie chyba już sie nauczyłam co mi wolno jeść
Mam nadzieję, ze nie włącza mi leków
Rudzik, WreszcieMama, Kleopatra, Martchen, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Rudzik wszystkiego co najlepsze w tym wyjątkowym dla nas wszystkich roku!!! No i oczywiście szybkiego i prawie bezbolesnego porodu oraz zdrowej i pięknie spiacej córeczki!!!
Gonia trzymam za Was kciuki, abyście szybko doszli do pełnego porozumienie i żeby było już tylko dobrze!!
Ojejku tak jak dziewczyny już pisały, pomimo małej ilości wód synek może się odkręcić z pępowiny. Mój Nikos w skończonym 30 tyg miał okreconą szyję i też miałam mega stresa ale w 35 już nic na szyjce nie było. Urodziłam naturalnie i bez komplikacji. Trzymam mocno za Was kciuki bo może być tylko dobrze!!
Carolina doborze, że córka jest zadowolona trzymam kciuki za wizyty, koniecznie daj znać po
ojejku, Rudzik, GoNia1979 lubią tę wiadomość
-
Megi dobrze, że doszliście do porozumienia. Teraz już tylko spokój i relaks a Mikołaj to już duży kawaler!
U mnie mały złapał gila nie wiem skąd ale całe szczęście nic więcej się nie dzieje, po cichu liczę że do weekendu mu przejdzie.
Coraz ciszej u nas mam nadzieję że dziewczyny, które są na fb jednak nadal będą do nas zaglądać.MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Hej, melduje się po wizycie. O małej nie wiem nic, bo mi USG nie robił. Za 3 tygodnie idę na USG III trymestru. Ale za to skraca mi się szyjka mam już 2,7 cm, mam brać luteinę i za dwa tygodnie jak będzie gorzej to będą mi zakładać krążek. Do tego padają mi płytki mam teraz 57 i jak spadnie poniżej 50 to wizyta u hematologa i pewnie sterydy. W związku z przeczuciem zbliżającej się depresji wciągnęłam wielkie ciacho i popiłam latte ciasteczkowym, więc jest...cudownie! ;p
Hope_, Kamilutek, GoNia1979, Martchen, MEGI81, Rudzik, Mabelle, amilka87, Maniuś, mon!ta^ lubią tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Nie da się ukryć, że jest ciszej, ale może Spirit ma rację - słoneczko powyciągało nas sprzed ekranów.
Popływałam dobre 40 minut, potem poszłam na zakupy jedzeniowe i teraz siedzę na tyłku w centrum handlowym bo nie mam siły się ruszyć. Niemoc totalna, jak starowinka
Poza tym z powodu brzucha dziwnie siedzę przy biurku w pracy i szybko zaczyna mnie wszystko boleć, wstaję jak Quasimodo. A brzuch wcale nie jest jeszcze taki wielki... Ciekawe, jak jutro ustoję 2,5 h na wykładzie, czarno to widzę.
Ale mi się narzekanie włączyło! Jak u mojej babci, wszystko nie tak
Strasznie wkurzająca cecha.
Moniquaaa, spójrz na to w ten sposób, że dzięki bardzo miarodajnemu i rzetelnemu badaniu, jakim są pomiary wielkości brzucha, podejrzysz na usg dziecię swe Inaczej pewnie by Cię nie wysłali.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
A tutaj się dzisiaj rozpadało, równowaga musi być!
Zabrałam się za sprzątanie szafy Chłopa i coś mu chyba ostatnio kabelki nie stykają, bo mój pedant miał w szafie taki bałagan, że za cholerę nie nazwałabym tego artystycznym nieładem. Już wiem gdzie pochowały się wszystkie jego koszulki. Stwierdziłam, że przydałaby mu się druga szafa na rzeczy "w których chodził tylko kilka godzin, które nie nadają się do prania a i na wieszak obok czystych głupio powiesić". Taka chciałam być ambitna, że teraz mam trzy prania do wstawienia a w domu roznosi się mdlący zapach chloru, bo jedną z białych koszulek potraktowałam wybielaczem. I już mi się wszystkiego odechciało, o.
Muszę iść na zakupyyyyy, Boże jak mi się nie chce. Nic się nie chce. Bleh.Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Gonia - dużo siły dla Was - mam nadzieję, ze się dogadacie, bo tyle razem przeszliście. Zaraz się pojawi synuś który musi tylko umocnić Wasz związek i zasługuje na szczęśliwych zgodnych rodziców!
dewa ja ruchy ciągle czuję tyle o ile - też mam z przodu łożysko i waże już jak słoń dzisiaj cały dzień może raz się ruszył.
Wyczytałam w magicznej aplikacji "asystent ciążowy", że dzieci w 29 tygodniu 90% czasu śpią więc może to dlatego?!
Rudzik - 100lat! Ale Ty stara? ja jeszcze mam 32, a zaraz 33 stuknie, raczej marne szanse, że urodze jako 32 latka
Megi dobrze, ze się dogadaliście. Ja akurat nie jestem zawistna i nie cierpię kłótni i niedrowych układów więc mam nadzieję, że mimo wszytsko szwagierka pójdzie po rozum do głowy i kiedyś zasiądziecie wspólnie rodzinnie do stołu w zgodzie i harmonii
Spirit gdzie torba w takiej cenie?!
GoNia1979, MEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Hope, mam nadzieję! W porównaniu z wieloma forumowymi Maluchami, to mój jest mega spokojny. Teraz na przykład, jak laptop delikatnie opiera się o brzuszek, to cały czas się kręci, chyba tego nie lubi Chciałabym, żeby już był piątek, żebym usłyszała że wszystko jest w jak najlepszym porządku! W trzecim trymestrze wizyty są chyba częściej niż co miesiąc, prawda? Ja na każdej mam USG, teraz też mam mieć pierwsze KTG, stresik jest
-
Anstice wrote:Gonia też pani nauczyciel?
Ja właśnie wcześniej zeszłam na L4 wymiar 40h plus nadgodziny za które nikt nie płacił plus duze wymogi żebym byla wszędzie i zawsze i najlepiej cały dzień - psychicznie wysiadłam w grudniu ... gdyby nie nakaz dyspozycyjności 24 h 7 dni w tygodniu to pewnie semestr bym dociągneła ale praca w weekendy musem odczytywania maili i odpowiadania plus zmieniający się grafik co 2 tygodnie ja padłam! A teraz moja głowa już zajeta przygotowaniami. Więc też idz łatw l4 nawet u innego lekarza.
Klaudia pij dużo wody bedzie dobrze na granicy normy to nie poniżej! Nie martw się na zaś. Ja nigdy nie piłam dużo wody a teraz organizm mnie zmusza - jakbym miała kaca ;)i bardzo lubię wodę ustroniankie z jodem. Poza tym super wiesci dzidzia zdrowa super!
Wrescie mama super wiesci !
Jak to jest.... chcę nagrać mój brzuszek jak moją wiercipiętka się w brzuchu mocno rozpycha ale jak odsłonie kocyk lub podniose bluzeczke to nic. A jak zasłonie to wiert. Poluje od ponad tygodnia aby to ująć ale albo ze mnie słaby myślywy albo z niej dobra agentka
no dla mnie tez juz tematy ciazowe wypieraja te szkolne...jak wszystko jest ok to ciesze sie, ze pracuje...ale raz na tydzien mnie porzadnie wkurza (nie uczniowie, ale organizacja itp) i sobie mysle "po co mi to!!!!"
tutaj (szwajcaria) to praca jest tak naprawde do 2 tygodni przed porodem. wtedy bierze sie bezplatny urlop do porodu, no chyba ze sie dostanie to l4 w koncu. ja pracuje na jakies 80%-90% i ewentualnie mi da zwolnienie na 50%, ale ze pracuje w dwoch szkolach to zuplenie nie wiem jak to rozwiaze ech...
gratuluje duzych dzieci
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Ale siara... Chłop po mnie przyjechał do tego centrum handlowego i mówi: Co masz na bluzce? A tam na lewym cycku, tuż pod brodawką, plama z siary wielka jak 5 złotych! Łaziłam tak po sklepie i nic nie czułam, przeciekło przez stanik, koszulkę i bluzkę. Obciach na całego! Chyba muszę zacząć wkładki nosić.
MEGI81, Rudzik, Mabelle, amilka87, mon!ta^ lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Meldunek z wizyty..
Oliwierek waży 1050g jak to doktorek stwierdzil juz gotowy do życia silny chlopak ma dluuuugie girki nasz skubaniec ulożony głòwkowo.. wierzgal trzaskal matke w brzuszek ale pokazac buzki nie chcial zaslanial sie rączkami i pepowina znow nie pomoglo szturchanie stukanie kaszlenie nie okrecil sie mial nas gdzieś..
Mama wazy 79kg czyli na plusie 3kg mam zwolnic tempo i nie stresowac sie hyyyyy.. ciekawe jak to zrobić.. szyjka nie skrocila sie rozwarcia nie ma ale jest rozpulchniona dalej bierzemy leki duphaston i nitrendypine plus aspargin i witaminki..
Mamy oszczedzac bo inaczej mozemy sie wczesniej rozpakowac a tego nie chcemy..wiec trza sie wziasc w garść i ja i moj małżonek..
Bardzo chcialam Wam podziękować za slowa wsparcia i pozytywna energie..
Hope masz racje Oliś potrzebuje kochajacych się rodzicow i szczęśliwych i tak będzie..
Każdą z Was chcialabym usciskac osobiscie bez Was nie dala bym rady musimy rozdmuchac te czarne chmury nad naszym małżeństwem bo za 3 miesiace bedziemy tulic nasz Owoc Miłości.
gaja_1, zastrzeŻona, Martchen, Kleopatra, monika_89, MEGI81, Hope_, Rudzik, marie_marie22, Camilia, ag194, Mabelle, Forbidden, Maniuś, mon!ta^ lubią tę wiadomość