MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_ wrote:Wyczytałam w magicznej aplikacji "asystent ciążowy", że dzieci w 29 tygodniu 90% czasu śpią więc może to dlatego?!
Hm, to skoro Matylda rusza się prawie cały czas od 7 do 14, a potem od 19 do 21, co daje łącznie 9 godzin harcowania, to spać powinna 81 godzin na dobę
Dewa, czy to u Was na Rosenmontag jechał ten wóz z Trumpem i statuą wolności?
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Rudzik życzę Ci rzeczywistości piękniejszej od marzeń
już niedługo do Ciebie dołączę
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt Dzieciaczki już duże aż milusio się robi
miłego wieczorkuGoNia1979, MEGI81, Rudzik, Camilia lubią tę wiadomość
-
Rudzik, dolaczam sie do życzeń ja świętuje 31 w sobotę, jakos mnie tpbjuz nie rusza tak jak kiedyś.
Bylam dzis nas szkole rodzenia - krecilysmy bioderkami, troche pooddychaysmy. Moze szalu nie ma ale milo wyjść z domu. Zajęcia z polozna to niestety nudne wykłady i więcej wynoszę z Internetu chyba. Wszystko po prostu juz wiem.
Arwi, pierwsze słyszę o jakiejś kwalifikacji do zzo. A co do porodu w wodzie to jesli "dobrostan plodu" pozwala i nie ma jakiś chorób i gbs. Noni jesli wanna jest w dobrym stanie ;pRudzik lubi tę wiadomość
-
Rudzik, dolaczam sie do życzeń ja świętuje 31 w sobotę, jakos mnie tpbjuz nie rusza tak jak kiedyś.
Bylam dzis nas szkole rodzenia - krecilysmy bioderkami, troche pooddychałyśmy. Moze szalu nie ma ale milo wyjść z domu. Zajęcia z polozna to niestety nudne wykłady i więcej wynoszę z Internetu chyba. Wszystko po prostu juz wiem.
Arwi, pierwsze słyszę o jakiejś kwalifikacji do zzo. A co do porodu w wodzie to jesli "dobrostan plodu" pozwala i nie ma jakiś chorób i gbs. Noni jesli wanna jest w dobrym stanie ;pRudzik lubi tę wiadomość
-
Arwi wrote:yłam dziś na szkole rodzenia, miało być o połogu itp. i jestem zniesmaczona... O połogu coś tam było, o baby bluesie niby powiedziała, ale miało być o roli partner wtedy itp., a jedyne, co powiedziała, to żeby nie mówić kobiecie rzeczy typu "weź się ogarnij". Nic więcej. Potem się skupiła na... diecie matki karmiącej. Że nie można pomidorów, że nie można smażonego, że najlepiej to kurczak z ryżem, że ostre produkty odpadają... Bo dziecko może po tym źle reagować. Czekolady nie wolno absolutnie co najmniej 3 miesiące. Najwcześniej po miesiącu można zaczynać po kolei wprowadzać jakieś nowe produkty, ale maks jeden na parę dni, np. na śniadanie zjeść z pomidorem i potem już nic "drażliwego" nie jeść, bo jak dziecko źle zareaguje to przynajmniej będzie wiadomo, że to po pomidorku.
No kurde, przedstawiła nam po prostu totalnie dietę matki karmiącej...
To są jakieś bujdy na resorach, od kilku lat nie ma czegoś takiego, jak dieta matki karmiącej. Matka karmiąca może jeść wszystko, co jest zdrowe i składa się na zbilansowaną dietę. Pokarm tworzy się z krwi.
A mówiła, że nie można jeść truskawek, bo dzieciak może się zadławić ich pestkami????
dewa, MEGI81, GoNia1979, Rudzik, WreszcieMama, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Spirit wrote:A ta cisza to chyba nie kwestia fb, tylko szału wyprawkow3go i ładnej pogody
Kliknelam dziś torbę do wózka skip hop za 160 zł, nam badzieje ze będziefajna -
Hej
Rudzik, 100 lat Stara Babo , przyjmij najlepsze życzenia urodzinowe od jeszcze starszej od Ciebie baby!
Moniqaaa, ja parę tygodni temu miałam to samo z pomiarem i położna wysłała mnie na scan. Takie procedury i już. Nie stresuj się bo nie ma czym, pewnie dzidzia się tak ułożyła.
Megi, oby już ta nieszczęsna szwagierka nie próbowała mieszać. Niech trzyma się na dystans przynajmniej na razie a najlepiej do czasu aż zmądrzeje .
Arwi, a ta położna to tak na serio z tą pseudo dietą czy to tylko kiepski żart ? . Większych bzdur dawno nie słyszałam. A zoo mnie tez nie interesuje wiec nie jesteś jedyna "nienormalna". To tak na pocieszenie
Gonia, niech się szybko te ciemne chmury rozwieją nad Wami i powróci zgoda do Waszego domu .
Właśnie wracam z pracy, nawet szybko dzień minął i energii miałam dziś sporo. Jeszcze miesiąc na i macierzyński ruszam. Wtedy pewnie wezmę się za pranie, prasowanie i dokupowanie potrzebnych rzeczy. A jutro do położnej na czarodziejskie mierzenie brzuszka centymetrem krawieckimWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 19:54
MEGI81, GoNia1979, Rudzik, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
moniqa bo ja wiem czy serio taki duży? w sumie w tym temacie lepsza nadgorliwość
zieziulka niefajnie oby szyjka już nie szalała za bardzo możesz cos brać na poprawę płytek czy nie bardzo?
Gonia chłop ponad kilogram juz, ładny wynik! i jak gin mówi, odpoczywaj, spokojnie
Arwi jakby to było dziwne że ktoś nie chce zzo a diety nie ma...GoNia1979, Madu1611 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Kamilutk - bo my z dewą będziemy sobie piły kawkę jak nasze dzieci będą słodko spać, a Ty będziesz Matyldę w tym czasie nosić i zabawiać HAHA
Edit: chociaż w sumie mi nie powinno być do śmiechu bo Antek to najbardziej jest aktywny koło 4 nad ranem....Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 20:20
Rudzik, Kamilutek, WreszcieMama, Martchen, sylwucha89, zastrzeŻona, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Hope_ wrote:Kamilutk - bo my z dewą będziemy sobie piły kawkę jak nasze dzieci będą słodko spać, a Ty będziesz Matyldę w tym czasie nosić i zabawiać HAHA
Edit: chociaż w sumie mi nie powinno być do śmiechu bo Antek to najbardziej jest aktywny koło 4 nad ranem....
Hope, żeby się nie okazało, że nawet nie będziemy miały czasu napisać kilku słów na forum, a kawka będzie zimna
Kamilutek, nie mam pojęcia co tu się działo w poniedziałek, dzielnie pracowałam od 12 do 20 -
Oliwer znow w nocy daje mi pospac a rano jak tylko rusze sie z lozka to sie wita pukaniem z mamusia przerwe w dostwie ruchow mam w ciagu dnia bardzo rzadko..
Jak braciszkowie dotykaja brzuszka to Olis sie nie rusza a jak glaszcze brzuszek tatus to zaraz jest taniec w brzuchu ze chce go rozsadzic..MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Też tak mam, że jak tylko chce nagrać falujący brzuch to wszystko się wycisza
Chciałam powiedzieć, że jestem bez pępka. Myślałam, że mi go wysadzi, a on się schował haha i mam tylko taką małą kropeczkę :oMEGI81 lubi tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Madu, pamiętam, że miałaś tą samą sytuację, no ale co poradzę jak.mi hormony szaleją i się używam z tego wszystkiego na chłopie
Powidzenia na twojej jutrzejszej wizycie
Monika_89 też mi się wydaje nie aż taki duży w porównaniu z innymi brzuszkami w galerii.
Gonia wrzuć filmik na yt, z chęcią obejrzę. -
Dziewczyny, może którejś wpadnie w oko
warsztaty bywają super ja póki co byłam tylko na bezpiecznym maluchu ale będę nadrabiać niestety dwa z nich są 19/20 maj a ja mam termin 27 z om a 19 z usg więc odpadają oto lista tych, i których ja wiem
1.http://www.planeta-dziecko.pl/
2.http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty
3. http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html
4. http://www.mama-wie.pl/
5. http://www.swiadomamama.pl/events
aneta.be lubi tę wiadomość