MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dziś znów nie miałam czasu żeby się odezwać po południu
Ale już wszystko wyczytałam i narobiłam
Gratuluję mamusie udanych wizyt, maluszki rosną jak na drożdżach.A jeszcze niedawno były malutkimi fasolkami
Dobrej i spokojnej nocy ;*Kamilutek, GoNia1979, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Qasha, pocieszę Cię, że nie tylko Ty kiepsko zaczynasz dzień.
Noc pełna koszmarów - to raz.
Dzisiaj 1 marca - to dwa, a pierwszego marca miałam mieć pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, do której zapisałam się 1,5 miesiąca temu. Babka miała dzwonić odpowiednio wcześniej i podać szczegóły - która godzina, jaka sala (są w trakcie przeprowadzki), co ze sobą przynieść - i do dzisiaj nie zadzwoniła. Nie odbiera telefonów.
Zaczynam pracę o 8:30 i kończę po 18 - to trzy, a miałam pracować 4 godziny max, tylko że nałożyły się zajęcia planowane i odrabiane.
Kolega z pracy wczoraj się bronił i do dzisiaj nie dał znaku życia - to cztery. Nie obronił się? Coś się mu stało? To niejako mój podwładny i jeśli się nie obronił, to nie mogę mu w żaden sposób pomóc - wyleci z pracy.
Hope_ wrote:Kamilutk - bo my z dewą będziemy sobie piły kawkę jak nasze dzieci będą słodko spać, a Ty będziesz Matyldę w tym czasie nosić i zabawiać HAHA
Edit: chociaż w sumie mi nie powinno być do śmiechu bo Antek to najbardziej jest aktywny koło 4 nad ranem....
Nie przejmuj się, przynajmniej przez parę dni w roku o 4 rano jest już widno, więc to jakby początek dnia jest, a nie środek nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 07:41
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kamilutek, no nieźle z tą siarą co zrobić, Twój organizm się dobrze przygotowuje do swojej przyszłej roli. U mnie ani widu...
Moniqa, na pewno się zamartwiają na wyrost będzie dobrze.
Arwi, nie jesteś sama z tymi bólami. Ja momentami myślę, że wyjdę z siebie. Chwilami muszę chociaż na trochę usiąść po turecku bo nie daje rady. Też muszę chociaż trochę się pokręcić bez celu po domu, jeśli brzuch się nie stawia. Najgorzej to wziąć prysznic, brzuch mi się wtedy robi twardy jak kamień.
Szukam sobie jak najlepszych pozycji, biorę jaśka między kolana, stopy wyżej na poduszkach, wczoraj mi nogi o dziwo nie drętwiały. Wieczorem mata masująca rozmasowuje mi łydki, nogi trochę moczę w ciepłej wodzie, bo inaczej noc w bólach, nieprzespana...
-
Hej Mamuski,
przed wszystkim dziękuję ślicznie za życzenia. Specjalnie się przyznałam do urodzin bo byłam żądna życzeń od Was Teraz już wiem,że porób pójdzie szybciutko po tych życzeniach z magicznego forum Swoją drogą dużo to nas trzydziestek plus, fajnie
Kamilutek ja bym sobie na Twoim miejscu dumne selfie walnęła z tą plamą w jakiejś witrynie sklepowej! A co do szkoły rodzenia to tez miałam przypał, bo juz powinnam kończyć kurs,a w lutym odwoływali mi zajęcia 2 razy z rzędu,wiec się wkurzyłam i powiedziałam,że są niepoważni i mają spadać na drzewo. W dodatku bylam u nich zapisana do położnej i zgarnęli za mnie kasę z NFZ nic nie robiąc, gnoje!No i teraz dopiero zaczyna kurs w innej szkolea miałabym juz skończony
Moniqua nie kumam akcji z za dużym brzuchem. Na podstawie czego taka ocena? Przecież to zależy chyba od tego jaki wyjściowo miałaś brzuch i od Twojej budowy. Kurde ja mam też kolosa, a lekarz nic nie mówił....MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Ju14 wrote:Dzień dobry!
Kto jeszcze dzisiaj ze mną wizytuje?
Mam stresssssa... jak tam moja szyjka no i co z tym rozwarciem...
Miłego dnia!
Hej ja dzisiaj mam wizytę i już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moją córeczkę
Trzymam kciuki za szyjkę!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 09:03
Misia 69, Kleopatra, aneta.be, Ju14, Camilia, MEGI81, Maniuś, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
czesc wszystkim
wczoraj wieczorem bylismy na wizycie, z małą wszystko ok, w ciągu 15 dni urosła o 320g co daje srednio 20gram dziennie:) waży już 1100 g
moja szyjka nadal 3,3 wiec bez zmian, ale twradnienia brzucha dalej sa, roznie, raz 5 dziennie raz miedzy 10-15 nawet, jakby tak bylo ze bedzie powyzej 10 mam jechac na izbe zeby dali kroplowke zeby sie akcja porodowa nie zaczela, przerazenie w oczach mojego meza jak to uslyszal bylo nieziemskie:/
mialam nadzieje wrocic do pracy jeszcze na dwa tygodnie, zeby zobaczyc co dzieciaki maja miec i ewentualnie jakies zgapki im przygotowac czy cos bo tak nagle urwalam te zajecia,w dodatku cos bym zarobila ale wiadomo mała jest najważniejsza:)
no i lekarz zalecił jak najwiecej pozycji horyzontalnej "
zdjecie malo wyrazne ale lekarz nie chcial bardzo naciskac na brzuch
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fc5558107a1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 09:06
bbee, zastrzeŻona, sylwucha89, Martchen, Mabelle, gaja_1, Kamilutek, Misia 69, amilka87, Kleopatra, Forbidden, Rudzik, aneta.be, Anstice, Camilia, Hope_, MEGI81, Edyta84, Maniuś, monika_89, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
Arwi i bee łączę się w bólu. Mnie bolą biodra i spojenie łonowe tylko u mnie występuje to falami ok 2 tygodni ledwie chodzę a kolejne dwa biegam w nocy również jedynie na plecach pół leżąco nic nie boli i nie drętwieje. Pocieszam się tylko tym że zostały niespełna 3 miesiące
-
Klaudia ale już duża panienka, ślicznie przybrała a Ty leż i odpoczywaj, wszystko będzie dobrze!!
Kamilutek mam nadzieję, że podwładny jeszcze nie skończył imprezy dlatego się nie odzywa.
Breezee gdzie jesteś??? Odezwij się do nas co u Was.GoNia1979 lubi tę wiadomość
-
Uuuuuuu Dziewczyny, a ja myślałam że to mnie bolą nogi i biodra. A mnie póki co tylko plecy i dupsko, chociaż od zbyt długiego leżenia na jednym boku, biodra też czuję. Nistety strasznie wieczorami swędzą mnie nogi, czochram się jak głupia i łykam wapno, ale średnio to pomaga. Tyle z dolegliwości, uf.
Za wizytujące kciuki oczywiście!
Śniło mi się, że poszłam na wizytę. Z Synkiem wszystko było ok, widziałam nawet jego pyszczek - był śliczny i podobny do Tatusia Z kolei lekarz spojrzał na mnie i powiedział, że jestem za gruba, że jeszcze nigdy nie widział takiej wielkiej ciężarówki i że jak się nie uspokoję to wchłonę cały kosmos, wtf?!
Miłego dniasylwucha89, Kleopatra, Camilia, MEGI81 lubią tę wiadomość