MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamilutek wrote:Ekhm, na WNP? Skończyłam ten wydział w 2006 roku
A do muzeum zapraszamy! WartoKamilutek, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Tadam ;p U mnie większość pasuje. Był facet wymierzyć drzwi, jutro jadę oglądać i może coś wybiorę I wybieram się do Ikei. Może też zamówię bo nie wiem ile się czeka.
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciazowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciaze.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej sie da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJA sie Twoimi normalnymi
ciuchami.
zadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8 miesiacu ciazy.
kosteczke
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz
ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie moga nosic rozowego?
niebezpieczenstwo, ze jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grajace
zabawki w łóżeczku.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zaleznosci od
potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz sie zmieniac pieluche zanim otoczenie
poskarży sie na smród, badz pielucha zwisa dziecku ponizej kolan.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni
chemicznej.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komorki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, ze ma dzwonic tylko jesli pojawi
sie krew.
starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz sie przed własnymi dziećmi.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.Kamilutek, strawberry_juice, Camilia, gonia13, marie_marie22, sylwucha89, Maniuś, natalia1354, GoNia1979, julita, Foremeczka, Rudzik, MEGI81, Mabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybbee wrote:StrawberryJuice, łącze się w bólu, mam podobnie. Boki brzucha mnie ciągną strasznie (oby od leżenia), pachwiny z takim promieniującym bólem, w plecach czasem zaboli i nie wiem czy to nie skurcze z krzyża. Ja już głupieję serio, bo nie wiem co powinno mnie martwić. A Aurelka jak się wierci to napina brzuch do granic możliwości.
Bbee dokladnie. Juz nie chce pisac do lekarza nie chce jezdzic na IP. Ale zawsze wygrywa to ze dla dziecka wszystko... ale zanim napisze czy.pojade to sie mecze i z myslami i z bolem -
Dzięki Kleo!
Przeczytałam Chłopu i on się pod tym podpisuje czterema kończynami
No proszę, jaki ten świat mały, ile z nas jest po USie!
Właśnie wciągnęliśmy Pavlovę z owocami - po połowie - jaka była pyszna! Tylko że spokojnie najadłyby się nią cztery osoby i teraz zdycham od nadmiaru cukru.
Nas też czeka wycieczka do Ikei, w Szczecinie niestety nie ma i nie zanosi się na to, żeby była. Musimy kupić wózek-pomocnik Raskog, ale wycofali ten śliczny miętowy, są tylko czarne i beżowe, dość ohydne.
Edit: mamaginekolog zapowiedziała, że jutro będzie post o zaleceniach leżenia w ciąży. Ale jestem ciekawa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 21:34
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Cześć mamuśki
Fajne bębenki ciążowe macie. Ja muszę swój uwiecznić bo za pare tygodni już zniknie.
Coś ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu ale gdzie on mi ucieka to nie mam pojęcia . Jestem w polu z praniem, prasowaniem i ogólnie z jakimikolwiek przygotowaniami. Ja chyba nie zdążę i moja dzidzia będzie na golasa leżała.
Póki co wpada do mnie czasem zgaga (niecierpię tego), czasem rwa, komplikacji żadnych wiec jest git, tylko z tygodnia na tydzień coraz ciężej się czuję i trudniej się poruszać. Najwiecej wysiłku jednak kosztuje mnie zmiana pozycji w nocy i wstawanie rano. BOLI wtedy wszystko.
No i wcielamy w życie projekt pt Większy Dom. Kilka obejrzeliśmy i w sobotę tez jesteśmy umówieni żeby zobaczyć kolejne dwa ale póki co żaden nam nie zaskoczył, cóż szukamy dalej.
Ciężarówki leżące w domach i szpitalach, trzymajcie się cierpliwie w dwupakach jeszcze trochę i niech Was dobra energia nie opuszcza.
Moniqa, i co przeprowadzka doszła do skutku u Was?
Carolina, jak tam córa się zaaklimatyzowała w nowym miejscu? Przyzwyczajasz się powoli do jej nieobecności?
WreszcieMama, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość
-
julita na pewn nie 4 a 14kg na plusie?
Hope zdrówka!
Arwi 1,5h? wspólczuje, jajko można znieść...
dewa nowy avatr pierwsza klasa
rybka musisz napisać do portalu
madu chcecie sie przeprowadzić jeszcze przed narodzinami? powodzenia w szukaniu
u mneie wyprawka domknięta kosmetyki kupione, ubranka, pościel, pieluchy wyprane, wyprasowane, w szafkach. Miałam spakować torbę do szpitala ale sie nie zeszło.
Jutro musze powtórzyć badanie moczu bo ostatnio wyszły mi jakieś cuda wianki i dostałam leki. Dobrze, że moja rola skończy się na nasiusianiu do kubeczka a mąż to podrzuci do lab
poza tym matko jak mi sie już dłuży...13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Rybka, Jak to dobrze, że nie jestem sama nie spiesz się i poczekaj na mnie. Wkrótce się zabirę za robotę .
Monika89, mam nadzieje, że znajdziemy "nasz nowy dom" zanim urodzę ale przeprowadzka to dopiero za parę miesięcy wchodzi w grę. Przygotowanie wszystkich dokumentów trwa najmarniej ze trzy miesiące.
Tobie się dłuży a moje dni mijają jak głupie. Zamieńmy się . -
Arwi, powodzenia jutro! Kciuki zaciśnięte
WreszcieMama, jestem po prostu ciekawa, co napisze. Zalecenia zmieniają się jak w kalejdoskopie, jeszcze niedawno była dieta matki karmiącej, teraz nie ma, była witamina K podawana noworodkom, teraz nie ma... przykłady można mnożyć. Z chęcią przeczytam. Ale jakby mój lekarz zalecił leżenie, to bym leżała, niezależnie od najnowszych zaleceń, więc doskonale Cię rozumiem.
Mam nadzieję, żee kwietniówki rozpakowane to miały termin na początek kwietnia, bo to daje nam jeszcze co najmniej miesiąc w zapasie. Jakoś tak mi się nie spieszy rodzić w takiej zimnicy.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
podczytałam że kwietniówki juz 36tc więc nie jest źle
madu chętnie sie zamienie, odliczam każdy dzień do koca a tu dopiero 32tc szukajcie szukajcie bo z każdym dniem pewnie będzie gorzej jeździć oglądać. Kciuki!rybka33 lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Najgorszy jest brak czasu na to jeżdżenie i oglądanie. Jak mężu ma wolne to ja w robocie i na odwrót. Czasem z rana coś się uda zobaczyć przed jego pracą tak na wariata.
Chrzanić to, ja nie rodzę bo NIE MAM CZASU (termin mam na 30kwietnia ale się zaprę chociaż do 10 maja i już). -
Oooooo coś czuję, że zaraz sama popełnię zakupy na tym allegrowym profilu
Kwietniówki się zaczynają rozpakowywać?! Omatulku, my jesteśmy następne w kolejce! Może faktycznie czas pomyśleć o torbie do szpitala. Od następnego tygodnia zacznę wić gniazdko, tak na serio. Chociaż ja to mam termin dopiero na 23 maja a lekarz nawet coś o 1 czerwca przebąkiwał. No nic, czas i tak leci za szybko, więc trzeba być gotowym!
Też jutro zbieramy zadki do Ikei, po łóżko i materac, dla nas! Ciekawe czy mają coś z tytanową ramą
Kamilutek, no to Was czeka trochę więcej załatwiania. My oboje jesteśmy tu pomeldowani, więc może pójdzie lepiej!
Chłop mój odwalił dzisiaj kawał dobrej roboty, zmontował wszystkie meble kuchenne. Eeeech, w nagrodę zrobiłam mu drinka, pizzę z patelni i gorącą kąpiel, bo plecy mu dokuczają. Taka sytuacja!
Avatar odzwierdciedla moją ulubioną postać bajkową. Tylko gabaryty bliższe mojemu sercu...tak się czasem czuję
Dobrej nocki Mamusie!WreszcieMama, monika_89, amilka87, Rudzik, marie_marie22, Kleopatra, Mabelle lubią tę wiadomość
-
madu Ty chcesz czekać do 10 maja? ja liczę że po świętach sie rozpakuję co do wózka to kupilismy drugi spacerowy. Latem i tak będziemy siedzieć na ogrodzie (czy to tu u rodziców czy potem po przeprowadzce) więc z dwójką pchać sie na spacery nie będę. Jeśli już to we czworo, każdy poprowadzi jeden wózek ewentualnie mam chustę13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.