X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breeze najlepsza wiadomość dnia!!!
    Super!!!

No i wszystkiego co najlepsze w dniu urodzin, zdrówka!

Breezee lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wszystkiego co najpiękniejsze!

piękny prezent na urodziny dostałas:D

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i super, że wychodzisz do domu!

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po! Ha! Kuba oficjalnie ma Tatusia! Juz sie Darek nie wywinie :D Pan w Urzedzie byl na tyle uprzejmy, ze sam zaproponowal dodatkowy dokument, ktory potwierdza prawa i obowiazki wzgledem dziecka po 50% dla Mamy i Taty. Niby to oczywiste, a jednak nie. Teraz cokolwiek bym chciala zrobic z Malym, musze miec zgode Darka i tylko sąd może orzec inaczej! ;) Myslalam, ze cala ta biurokracja zajmie znacznie wiecej czasu, w Berlinie trwa to nawet trzy miesiace..A tu prosze, godzinka i po robocie! Teraz tylko wybrac szpital, urodzic, wyrobic akt urodzenia, tymczasowy paszport i mozna jechac do Polski na urlop :P

Wiecie co, teraz tak mysle, ze z tego naszego Kubusia naprawde Kruszynka jest. Jedzie tym dolnym centylem, wg dzisiejszego badania nawet odrobine pod nim. Wychodzi na to, ze nawet 3 kilo nie bedzie mial na koniec ciazy. A gdyby zebral sie wczesniej, to moze i nawet ze 2,5 kg.

Moniqaaa, to Twoje Dziecię ma już tyle, ile moje będzie moglo miec jak urodze :P

Kamilutek, Breezee, MEGI81, monika_89, Arwi lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa Ty się martwisz,że Twój za mały a ja, że mój za duży ;--P

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miesiąc temu miała 1077 a teraz podwoiła wagę, także tego :D EJ ale jak ona będzie tak rosnąć to co będzie do porodu o.O a miesiąc temu była ledwo w 10 centylu, teraz nagle 50 :P (dokładnie to 41 bo lekarz mi tłumaczył ze 41 % dzieci na tym etapie jest od niej mniejszych :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 12:55

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszość z Nas chyba ma jakieś obawy:)

ja się stresuje z 1 str., że urodzę słoniątko :D już nawet zartować zaczełam ze byle poniżej 5 kg ;D

z 2 str. usg miałam 20/02 a teraz prenatalne 31/03- strasznie długo ;( to ze Jaga jest i wariuje to czuję ale chciałabym już wiedzieć ile waży :D

26+2 wazyła 1018.. a czytałam o dzieciach 29 tc ważących 1100-1200g :)

cóż jeszcze 2 tyg do usg:)

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę doczekać się powrotu do domu, bo przecież w szpitalu zamawiałam kocyki i inne śliczności dla Małej i teraz to czeka na mnie, żebym to sobie pooglądała, a dość dużo tego jest:-)
    Jeszcze jestem w szpitalu, czekam na wypis - powinien zaraz być.

Moja Mała od początku sprawdzania wagi idzie ciut poniżej 50go centyla, więc taki średniaczek

Dziewczyny bardzo się cieszę z Waszych udanych wizyt. Super.

MEGI81, ag194 lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • blubka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia witaj w klubie bo z praniem i prasowaniem jestem w lesie:-) ale co się dziwić jak do mnie jeszcze paczki nie przestały przychodzić :-)

Dla siebie zamówiłam laktator :-)

Breezee wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrówka, szczęścia i spełnienia marzeń! Nasza weteranko szpitalna moc buziakow!

Anstince na Allegro od groma jest opasek wklejam dla ciebie pierwszy lepszy link i to z promocją może coś wybierzesz

http://allegro.pl/opaska-z-kokardka-250-wzorow-4-1-gratis-promocja-i6373737834.html

Wizytujacym gratuluję dorodnych dzieci <3
    Tak piszecie o tych centylach i sprawdziłam na belly, że moja córka jest na 10 ale ma jeszcze czas żeby dorobić się tłuszczyku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:09

Maniuś, Camilia, ag194, bbee, MEGI81, sylwucha89, Anstice, amilka87, Kamilutek, monika_89, marie_marie22, Madu1611, Uska, mon!ta^, Breezee lubią tę wiadomość

• Carolina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee bardzo sie cieszę, ze Cie wypuszczaja
    Wszystkiego naj kochana cudny prezent

Anya cudowne wiadomosci

Wy tu z wagami a ja nie mam pijecia ile moj skarb waży
    Ostatnie usg mialam 3tyg temu i mial wage w normach ale ze usg w szpitalu ze wzgldu na cukrzyce to nie podali wage tylko sprawdzili czy nie jest za duzy
    Teraz kolejne usg za 11 dni i Już się doczekac nie moge

Blubka cudowne ubranka ja sobie dalam zakaz kupowania za duzo tego
    Nasteone bede kupowac jak sie malutki urodzi

Daisy ada to cudowne imie
    Moja cora ma na imie adrianna i wszyscy mowimy do niej Ada
    Fajna inteligetna i rozsądna dziewczyna ;)

Mi dzis ktos wyłączyl baterie
    Po prostu nie funkcjonuje
    Kuchnia prosi mnie od 4 h zebym ja ogarnela a ja wchodząc zamykam oczy i wole nie patrzec na te naczynia ( czas na zakup zmywarki )

W sypialni łóżko rozwalone
    Moje plany wczorajsze ze zrobie sobie paznokcie legly w gruzach
    Po prostu jestem bez energii dzis

blubka, Breezee lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caarolina to ja dzis podobnie. Gnije w lózku. Zrobiłam wprawdzie paznokcie, ale potem je zmylam i machnęłam tylko odżywkę. Nic mi się nie chce, to chyba ta pogoda. Przyszla paczka z gwmini, wyjelam wszystko z kartonu i tak leży.

Skonzylam szkole rodzenia. Ogólnie to jakos nie jestem po niej pewniejsza. Wczoraj w wyrze to mnie na plakanie wzielo - chyba kumulują sie we mnie wszystkie emocje. Mężu bardzo sie teraz stara, pomaga, przytula - a ja coraz bardziej się boje: Porodu i tego vo po nim. Mala kopie a ja czuje niepokój. Taka mala istota a ma taką moc ze wszystko wywraca do góry nogami: Od tego ja działa moje ciało, Glowa do tego jak funkcjonuje cala rodzina. I to zmiana juz na zawsze.

Ot, takie egzystencjalne przemyslenia

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Carolina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion przechodzę to samo
    Mam juz dzieci ale cora mlodsza ma 7 lat i jest nad wyraz grzecznym bezproblemowym dzieckiem a mnie teraz dopada strach
    Czy ja dam rade
    Czy dam rade wstawac w nocy a rano byc na chodzie zeby wyszykiwac mala do szkoly
    Do tego dochodzi zamartwianie sie
    Kto bedzie ni wozil corke do szkoly jak ja po cc
    I w uk 6tyg jest zakaz prowadzenia auta

Maz w pracy nie mozemy sobie pozwolic żeby konczyl 2.5h szybciej prace i odbieral mala
    Byc moze będzie ja wozil i dojezdzal do peacy 30 min później

Masa strachu nawet kto bedzie sprzstal dom
    Chore i niepotrzebne zamartwianie sie

Maly w brzuchu dokazuje a ja zdaje sobie sprawe, ze to juz tuz tuz
    Chyba hormony i zblizajacy sie porod daje znac bo jeszcze kilka dni temu moglam dzielić sie energia z innymi a dzis to bym sobie w poduszke poplakala

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pasierba i do tego dochodzą pytania jak on sie ogarnie z siostra (u mamy ma mlodsza siostrę i zle doświadczenia)i jak ja ogarne się z uczuciami do niego i do malej. I jak to ogarnie mężu. On jeszcze powtarza ze na wszystko jest kupa czasu, żebym sie nie przejmowała - a ja z każdym kopniakiem czuje de nieuchronne sie zbliża. I nie wiem czego sie spodziewać tak naprawdę

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Leirion Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz 10 min siedzę na podłodze i strzelalam folia babelkowa z gemini. Tak zapakowali kazda rzecz ze czasem nie widac co jest w środku. Taki odstresowywacz

MEGI81, dewa, Martchen, Karissa lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• dewa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooo, ale heca! Dzwonila moja Mama z Polski, ze jej kolezanka przywiozla ubranka po swoim wnuczku, ktory w grudniu skonczyl roczek...Yyyyyyy...ubranka zajely pol mojego pokoju! Kompletna wyprawka, od noworodka do roczniaka. Buciki, skarpetki, kocyki, sweterki, kombinezonki, WSZYSTKO. Malo tego, wszystko czysciutkie, pachnace, super jakosciowo, bo Mama chlopca jest dosc wybredna i lubi dobre rzeczy. Moja Mama stwierdzila, ze moja komoda to sie chowa i ze w naszym samochodzie na pewno tego nie pomiescimy :D Jaaaaasnadupa! Bede miala swoj wlasny ciucholand! :D A przeciez dla Malego mamy juz prawie wszystko :D Juz zaprosilam kupmele, ktora czeka w czerwcu na coreczke :D A z reszty zrobie chyba jakas paczke dla kogos, kto nie moze sobei na ubranka pozwolic, o! Podniecenie level kosmos!!! :D :D :D

Dobra, koniec tego pitolenia. Trzeba wracac do swiata bez internetow :P

MEGI81, Martchen, Kamilutek, Espera, monika_89, ag194, Camilia, mon!ta^, Karissa, Breezee, Hope_ lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super informacje z wizyt :) nasze Dzieciątka już takie duże :)

Mikołaj też cały czas w 50 centylu, więc taki średni :) lekarz szacuje, że do porodu będzie miał około 3300-3600 :)

Byliśmy dzisiaj u naszego Aniołka, zapaliliśmy lampki, zawieźliśmy kwiatki i oboje z Mężem się wypłakaliśmy :(

A teraz bierzemy się za malowanie pokoju Kacperka. W domu bałagan, jak po przejściu tornada, wszędzie leżą jakieś rzeczy, meble z pokoju stoją w korytarzu, Mąż zasuwa jak mały samochodzik, a ja leżę brzuchem do góry, bo mi nie pozwala nic zrobić :/ chyba w akcie rozpaczy wciągnę lody :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam też lekarz na każdej wizycie sprawdza stopień dojrzałości łożyska, AFI i przepływy? Mój mówi, że większość kobiet w 3 trymestrze ma 2 stopień dojrzałości łożyska, ale zdarzają się takie, u których łożysko za szybko się starzeje i trzeba to już teraz cały czas monitorować. Jestem w szoku, bo w poprzedniej ciąży 9 lat temu, mój poprzedni lekarz wcale mi takich informacji nie przekazywał i nie wiedziałam, że jest coś takiego jak ten stopień dojrzałości łożyska i to AFI (albo byłam niedouczona albo lekarz mnie nie informował, jak wszystko było ok).

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 12:59

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, mój gin nic nie mówi o wodach ani łożysku, a w karcie ciąży mam wpisane AFI w wynikach połówkowych i III trymestru.
    A dojrzałość łożyska nie zależy od przepływów? Te miałam sprawdzane też tylko na tych dwóch usg i lekarka mi powiedziała, że jest dobrze.

Dziewczyny, nie stresujcie się tak przyszłością. Może będzie pięknie! A jak będą jakieś kłopoty, to trzeba im wyjść na spotkanie pomalutku, małymi kroczkami, jeden problem na raz - taka technika naprawdę działa cuda. Jak człowiek się hurtem zastanawia nad lub mierzy z wszystkimi nieszczęściami, które przychodzą lub potencjalnie mogą przyjść, to jest to prosta droga do psychiatryka. Wydaje się, że końca nie ma! A przecież każde przezwyciężenie przeciwności, choćby najmniejszych, to sukces, który pomaga zmierzyć się z następnymi.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanananaaaa jeszcze dwie godzinki fo wizyty:)

Wkurwilam sie na poczte polska, ostatnio mnie w ogole wkurwiaja a dzisiaj dolozyli do pieca dodtalam.awizo, o moj witaminer jak dobrze bo sie skonczyl wczoraj i co? Odbior 20.03:/ niby kuwa why? Zawsze bylo tego samego dnia, bylam.pytac przed praca mowi.ze nie było jeszcze listonoszy ale raczej bez szans na odbior dzis ale.mam zamiar zaraz jechac jeszcze raz i męczyć. Dobrze ze sasiadka bierze ten sam to mi da jakby co ale wolalabym swój... Oczywiscie farciarz ja trafilam na "spokojniemamczas" sprzedawcę na allegro. Ech

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ