X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek podobno są kobiety, które mają III stopień dojrzałości łożyska, przepływy są bardzo dobre i rodzą nawet w 40 tygodniu, bo lekarz monitoruje częściej dziecko przez usg i ktg i jak wszystko jest dobrze, to nie rozwiązuje wcześniej ciąży, więc nie wiem od czego to zależy :/
    Pytam Was tutaj na forum o to wszystko z czystej ciekawości, bo wiem, że u mnie wszystko jest ok, a nie chcę być zbyt upierdliwa u lekarza :) chociaż mój Mąż już się śmieje, że mogłabym w policji pracować, bo tyle pytań zadaję lekarzowi :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutku, z mojego doświadczenia wiem ze problemy lubią sie pojawiać hurtem i zawsze wszystkie są pilne ;) ale z drugiej strony ja nie lubię jak jest nudno ;)
    Ja jestem typem zestresowanego pracoholika - dobrze dzialam na wysokich obrotach i pod presją. Inaczej czuje ze nie mam wyzwań. A skoro siedzę w domu to mój mozg wchodzi co jakiś czas na inne obroty i szuka sobie zajęcia - tworzymy notfallszenario. Jak mam obmyślane zagrożenia i potencjalne trudności to potem mi łatwiej odnaleźć sie w trudnej sytuacji. Mój mozg krąży gdzies miedzy relacjami w rodzinie, organizowaniem spotkań po porodzie i opieki nad pasierbem do tego czy dam rade wsadzić ta mala rączkę w pajacyka :) troche łatwiej by mi bylo gdyby za oknem swiecilo słoneczko :)

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Leirion Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Nanananaaaa jeszcze dwie godzinki fo wizyty:)

Wkurwilam sie na poczte polska, ostatnio mnie w ogole wkurwiaja a dzisiaj dolozyli do pieca dodtalam.awizo, o moj witaminer jak dobrze bo sie skonczyl wczoraj i co? Odbior 20.03:/ niby kuwa why? Zawsze bylo tego samego dnia, bylam.pytac przed praca mowi.ze nie było jeszcze listonoszy ale raczej bez szans na odbior dzis ale.mam zamiar zaraz jechac jeszcze raz i męczyć. Dobrze ze sasiadka bierze ten sam to mi da jakby co ale wolalabym swój... Oczywiscie farciarz ja trafilam na "spokojniemamczas" sprzedawcę na allegro. Ech

Byłam w poniedzialek na poczcie i wyjątkowo listonosze nie wrócili do placówki przed 18 bo nosili emerytury - wiec paczki byly do odbioru na kolejny dzień. Może dzis też cos noszą?
    Ja zrobiłam aferę po wypadku samochodowym - caly dzień w domu z mężem na l4 a listonosz nawet nie zadzwonił tylko awizo wrzucil. Wzięłam kolnierz na szyje inpodreptalam z tym awizo na pocztę robiąc awanturę. Wiem ze to akurat nie byla wina pani w okienku ale liczę ze przekazala moje niezadowolenie dalej.

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    Kamilutku, z mojego doświadczenia wiem ze problemy lubią sie pojawiać hurtem i zawsze wszystkie są pilne ;) ale z drugiej strony ja nie lubię jak jest nudno ;)
    Ja jestem typem zestresowanego pracoholika - dobrze dzialam na wysokich obrotach i pod presją. Inaczej czuje ze nie mam wyzwań. A skoro siedzę w domu to mój mozg wchodzi co jakiś czas na inne obroty i szuka sobie zajęcia - tworzymy notfallszenario. Jak mam obmyślane zagrożenia i potencjalne trudności to potem mi łatwiej odnaleźć sie w trudnej sytuacji. Mój mozg krąży gdzies miedzy relacjami w rodzinie, organizowaniem spotkań po porodzie i opieki nad pasierbem do tego czy dam rade wsadzić ta mala rączkę w pajacyka :) troche łatwiej by mi bylo gdyby za oknem swiecilo słoneczko :)

Aaaaa, to takie buty! :)
    Niestety będzie kijowa pogoda w najbliższym czasie, ulewy i szarówka. Gdzie ta wiosna???

WreszcieMama, łączę się w bólu. Dzisiaj też porcję dobrych nieproszonych rad otrzymałam, tym razem na temat kp. Że koniecznie do 2 lat muszę karmić.

Zmęczona jestem jak pies, ale nie mogę zasnąć, w głowie ciągle mi się kotłuje.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • dewa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeee no, jestę geniuszę. Zrobiłam sobie z telefonu przenośny hotspot wifi i mam neta na tablecie! Ha!

Megi, ściskam Cię mocno!

WreszcieMama, to takie biadolenie tylko. Fakt, macierzyństwo to ogromne wyzwanie, ale warte swojej ceny! Gdyby bylo inaczej, nie byloby nas tutaj. Bo watpie, zeby wszystkie kobiety swiata byly masochistkami, ktore mecza sie w ciazy i tak poswiecaja tylko po to, zeby potem bylo tylko gorzej. Moja Mama caly czas mi powtarza, ze czeka mnie trudny czas, ale najpiekniejszy w zyciu. Sama ma czworke Dzieci, w tym jedno pochowala a drugie smiertelnie chore. Wylala w zyciu morze lez a i tak Ci powie, ze warto. A jak ktos jest taką bidą, to zawsze będzie w dupie miodu szukał i zawsze będzie wszystko źle! Podejrzewam, że z radością będziesz biegać wokół dziecka :D

Moj gin dzisiaj stwierdzil, ze oczywiscie że lozysko sie starzeje, jest zaprogramowanr na 40 tygodni ale czasem starzeje sie szybciej i dlatego trzeba to monitorowac. Nie mowil jak stare jest moje, ale chyba jeszcze daje rade :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 18:09

MEGI81, WreszcieMama, Martchen, Camilia, Maniuś lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta,

Breeze - spełnienia marzeń, super wiadomość - wreszcie do domku!!!
    Kleo - gratulacje - czwórka to już coś :-)

A ja dziś miałam farta... mam stary laktator ręczny aventu, marzyła mi się medela elektryczna no ale skoro mam t szkoda kasy... a dziś mama mi wyjezdza z medelą mini electric że jej znajomej córka sprzedaje nówkę za 100 z paragonemm itd... no i że skoro tak tanio to mi kupiła i dała w prezencie...

MEGI81, dewa, amilka87, Martchen, monika_89, Maniuś, Karissa, Breezee lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczycie ile dobrych rad będziecie dostawały po porodzie ;) Ja w czasie ciąży z Kacperkiem, nauczyłam się je jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać :) a najbliższym powiedziałam wprost, że zamierzam dziecko wychowywać po swojemu i jak będę potrzebowała jakiejś rady albo pomocy, to sama o nie poproszę :) u nas zadziałało.
    Nie powiem, że po porodzie jest tylko sielanka, bo są też gorsze dni i noce, ale warto się czasami przemęczyć, bo dziecko wszystko wynagradza <3 a często najwięcej mają do powiedzenia ci ludzie, którzy dzieci nie mają i znają tylko różne opowieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 18:27

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera marzenia się spełniają :)

Espera lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI mnie lekarz z usg informował o łozysku i poziomie wód płodowych. Wody są ok. A łożysko w stopniu dojrzałości 1.

Ja po każdym usg dostaje do ręki szczegółowy opis z usg plus zdjęcia.

Wreszcie mama te odsypianie w ciąży mnie tez wkurza kurna ja przez piepszoną rwe kulszową nie mogę się wyspać a i jeszcze na zapas a i jak... jak to mój lekarz powiedział nie da się najeść i wyspać na zapas ;)
    Więc czasem przed tymi "dobrymi radami" korki w uszy i się nie denerwować...

MEGI81, WreszcieMama lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy od lekarki. Serduszko ładnie bije <3 Lila wiercipiętka, młodsza o jakieś półtorej tygodnia (czyli co...wychodzi mi poród na 20któregoś maja dopiero echh) :) Dr nie robiła pomiarów, zbadała mnie 'ręcznie' no i według niej szyjka jest jeszcze krótsza niż ostatnio. Mam w przyszłym tygodniu się zgłosić na pomiar szyjki. Luteinę brać do 36 tc. Żadnych seksów. W razie bólu brzucha zgłosić się na IP. No i tryb taki jak dotychczas, ale ale... pytałam czy ciągle muszę lezec, to powiedziała, że nie, ale mam się oszczędzać, czyli nie chodzić na długie spacery, nie nosić zakupów, ale generalnie zozumiałam że chodzić od czasu do czasu mogę :D Mimo tego, że ta szyjka jest chyba krótsza niż ostatnio, to i tak mam dobry humor :)

blubka, WreszcieMama, monika_89, Uska, Kleopatra, Espera, Breezee lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie_marie, mi ginekolog mowila (i to samo mowila mamaginekolog) ze termin porodu można zmienić raz - przy usg 1. Trymestru ovile roznice miedzy terminem z OM wynoszą ponad tydzień. Kolejne usg mówią tylko czy maluch jest statystycznie większy czy mniejszy i nie zmienią się wtedy raz wyznaczonego terminu.

marie_marie22, Arwi lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• ag194 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi mi sprawdza tylko lekarz prywatny :) poza tym sciskam Cie i wspolczuje straty Aniolka :( WreszcieMama az mi sie przypomnialo jak na uczelni osoby ktpre malo mnie znaly potrafily pytac czy.moja Ala jest planowana, bo jak to tak, w takim wieku (23lata). Ludzie czasami maja waskie myslenie

MEGI81, WreszcieMama lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy i nie wiem czy przypadkiem nie jest jeszcze jedna kobieta przed nami to jeszcze chwilę potrwa jak tylko bede mogla to napisze:)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam lody i popchnęłam je kilkoma chipsami i chyba Mikołajowi nie smakowało, bo wylądowałam w toalecie przytulając muszlę :( Młody cały czas puka mnie w żołądek, daje mi znaki, że jako matka powinnam puknąć się w głowę i pomyśleć co daję mu jeść ;)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie w dzisiejszym dniu <3 wypłakaliśmy się na cmentarzu, a ja dodatkowo jeszcze w domu, jak leżałam sama w sypialni i odważyłam się wyciągnąć i obejrzeć zdjęcia usg Aniołka <3 zawsze będę go kochała i o nim pamiętała, ale teraz jestem już spokojna i uśmiechnięta, bo wiem, że pod sercem noszę braciszka, który czuje moje emocje.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png

Wysłany: 17 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    Marie_marie, mi ginekolog mowila (i to samo mowila mamaginekolog) ze termin porodu można zmienić raz - przy usg 1. Trymestru ovile roznice miedzy terminem z OM wynoszą ponad tydzień. Kolejne usg mówią tylko czy maluch jest statystycznie większy czy mniejszy i nie zmienią się wtedy raz wyznaczonego terminu.
    Fakt, dziś mnie właśnie gin pytała o rozmiary Lili z 1 usg (nie pamiętałam, ale data była taka sama jak według OM), czyli po prostu mamy kruszynkę.

oar8yx8d9fawxkqt.png

Wysłany: 17 marca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia,powodzenia na wizycie:)
    MEGI, trudny dziś dzien dla Was, przytulam :*

MEGI81 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, gratulacje dla Tatusia Kubusia i wielki szacun, że tak szybko udało się Wam to załatwić!
    Ja chyba swojego własnego osobistego Chłopa zaciukam, bo zrobił w tej sprawie NIC. Wystąpił o międzynarodowy akt urodzenia (tylko dlatego, że mu wniosek wypełniłam), ale jeszcze go nie odebrał. Miał się dowiedzieć, co i jak załatwić w ambasadzie - i nie zrobił tego. Wiem, że on ma dużo pracy, ale do cholery, Matylda może się lada dzień urodzić (nie słuchaj tego córeczko, siedź jeszcze minimum 5 tygodni) i wtedy co? W rubrykę ojciec pozostanie mi wpisać "NIEPOKALANE POCZECIE"

Prosiłam go, żebyśmy załatwili sprawę w polskim urzędzie. Ale on na to, że najpierw Matylda musi nabyć prawo do obywatelstwa niemieckiego, bo w Niemczech uznają tylko jedno obywatelstwo i nie jest pewny tego, czy - jeśli będzie miała już polskie - to dostanie niemieckie. Dwa miesiące proszę, żeby się dowiedział.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • dewa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, chociaż niepokalane poczęcie brzmi całkiem spoko, to jednak lepiej brzmi nazwisko Tatusia ;) Heh, mojemu Chłopu ukłony należą się za całokształt, ale akurat w kierunku tych papierów to zrobił tyle, że przywiózł nasze zadki do urzędu :D O międzynarodowe akty urodzenia wystąpiłam przez epuap, do którego Chłop nawet hasła nie zna, bo po co sobie głowę zaśmiecać. Okazało się, że i tak nie były potrzebne, bo Pan w urzędzie dane spisał z dowodu osobistego. Nie chciał potwierdzenia meldunku, bo sam sobie znalazł. Generalnie mega fajny facet, z poczuciem humoru i nastawieniem "ja Wam tu zaraz wszystko pozałatwiam!". Sama miałam identyczne podejście pracując w urzędzie bo wiem, że zdecydowana większośc zależy po prostu od pracownika. Wszystko się da ;) Załatwiliśmy potwierdzenie rodzicielstwa a Pan od siebie zaproponował od razu nadanie samych praw, pół na pół, bo jak nie to musielibyśmy się osobno do sądu o to zwracać. A tak to wszystko na miejscu. Pozostaje urodzić i do miesiąca po porodzie nadać imię i nazwisko. I fakt, u nas nie było problemu z obywatelstwem, jest polskie. Ale jak Twój Chłop ma niemieckie, to chyba faktycznie najpierw w Niemczech nadać podwójne (na pewno można, Szefowa Mojego jest Polką, jej mąż Niemcem, dzieci z automatu mają podwójne) a potem w Polsce wyrobić dokumenty. Goń go! Niech Matylda będzie argumentem ostatecznym :D

Kamilutek lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ma 1500 g:) jest w 47 centylu a moja szyjka bez zmoan!! Jupi ja jej:) przeplywy ok:) 28go prenatalne :)

blubka, ag194, MEGI81, Camilia, Martchen, Arwi, Madu1611, monika_89, Kamilutek, Uska, sylwucha89, Foremeczka, marie_marie22, Kleopatra, Espera, Anstice, Leirion, bbee, mon!ta^, amilka87, Maniuś, Karissa, gaja_1, Breezee lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 1373 1374 1375 1376 1377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ