MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Leirion czyli jesli u mnie wyszedl rowny tydzien roznicy z OM i usg I trymestru, to teoretycznie powinnam liczyc z OM? Gubie sie ehh mniejsza o to, i tak kazdemu kto pyta podaje date z OM bo sama sie gubie xd a 4.05 brzmi ladnie i moj Tata sie urodzil tego dnia i chodzi dumny, zr mam taki.TP xD
Arwi lubi tę wiadomość
-
Hej. Mnie coś znowu rozłożyło. Od wczoraj leżę, młoda wczoraj spędziła z moją mamą dziś u teściów. W dodatku Paulinie idzie kolejny ząb. No ale dobrze, niech wylezie co ma wyleźć przed porodem.
Byłam na opiece nocnej. Najpierw czekałam 40 minut bo im system padł, potem pytanie dlaczego nie poszłam do rodzinnego - bo nie miałam co ze starszym dzieckiem zrobić. Logiczne.
Stary gruby obleśny dziad z daleka poświęcił mi latarka do gardła, stwierdził ze ok i tyle. Nie osłuchał mnie, nie sprawdził węzłów, nic. Chciał walnąć kazanie że po co z grypą przychodzę jak nawrt nie mam temperatury. NO to mówię, że w ciąży wolałam sprawdzić bo to już prawie końcówka. Jeny, jaki zdziwiony ze w ciąży jestem. Nie no polowa 8 MC a ja mam taki maleńki brzuch...
Mam lykac paracetamol ile tam chcę, witamine c, wapno (?) i nie otwierać drzwi żeby unikać różnicy temperatur. Serio? Napierdala mi pół szyi ale wg niego mam zwykłe przezięnienie. Zreszta w ciązy to i tak NIC nie mogę. Podziękuję za takiego specjalistę
Gonia mam nadzieję, że dogadasz się z mężem
madu byłam na wyspach i szczerzre to one są na prawdę straszne, malo która zadbana, grube... czasem jak ogladam reportaże z porodówki w UK na tvn style to aż dziw bierze bo one są faktycznie ogromne i mają ggantyczne brzuchy
Anya oszczędzaj sie i będzie dobrze
Maniuś niezłe ciśneinie u Was obu. A waga no coż bywa rożna, ale skoto już ostatnio miał 2,3kg to teraz myślę że blużej mu do 2,7
Breezee cudownie należy Ci się dla odmiany poleżeć w domu
megi ściskam, ze mna mąż nie rozmaiwa na temat poronienia. Było minęło, nie roztrząsamy. Bez tego nie byłoby Pauli i Maksa. Wiem, że ma rację no ale...MEGI81, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualnyDziewczyny a macie jakies siatki centylowe takie żeby mogla wagę dziedzica wpisać i wyskoczy mi w który jest centylu? Mój klocek w 34+0 ponoć wazy 2600 termin ma na sam koniec kwietnia i zastanawiam się czy nie szukac arbuza żeby zacząć masaż krocza
Arwi, Foremeczka, MEGI81, Karissa lubią tę wiadomość
-
Arwi, mój Chłop też sobie żartował, że ma nadzieję, że to jego A jak urzędnik wspomniał, że dokument nabiera mocy prawnej w momencie podpisania i że nie można go sobie unieważnić przez np. podarcie, to stwierdził że ok, nie ma sprawy, ale jeżeli Kuba będzie miał inny kolor skóry to sąd nie będzie potrzebny, nie? Na szczęscie nasz tłumacz tego nie przetłumaczył Nazwiska i imienia jeszcze nie mamy, to załatwia się po porodzie dopiero. Póki co Kuba jest N.N i ma moje nazwisko, z końcówką CKA xD
Grunt, że już przyklepani i nie ma że boli!Arwi, marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ktore zamawialyscie nowe wozki- jak wozek przyszedl to skladaliscie go w domu? Jesli tak to co tam jest do skladania? Cos trzeba skrecac? Moze glupie pytanie ale jakos mi trudno sobie to wyobrazic:-) kola, wysciolka gondoli to rozumiem ale jest cos jeszcze?
-
MEGI81 wrote:Kleopatra Twój Mąż ma szczęście gratuluję
Kamilutek, Martchen, monika_89, marie_marie22, WreszcieMama, Madu1611, Rudzik, sylwucha89, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Czytam o tych naszych Chłopach kochanych i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że za każdym, dosłownie każdym sukcesem faceta musi stać kobieta.
Monika, mój Chłop też nie rozmawia ze mną na temat poronienia. Rok minął 13 marca, nawet nie wiem, czy on pamiętał. A nawet jeśli nie, to nie mam pretensji; też wtedy cierpiał, a że każdy radzi sobie z cierpieniem inaczej... jak pomaga mu niepamięć, to ja nie mam nic przeciwko.
Arwi, Dewa, baaaardzo zabawne te Wasze facety Dam sobie rękę uciąć, że wszystkim facetom w tej sytuacji zbiera się na takie żarty, ale są przekonani, że są bardzo "oryginalni"
Sylwucha, jak idzie kompletowanie wyprawki?Arwi, sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
ag194 wrote:Leirion czyli jesli u mnie wyszedl rowny tydzien roznicy z OM i usg I trymestru, to teoretycznie powinnam liczyc z OM? Gubie sie ehh mniejsza o to, i tak kazdemu kto pyta podaje date z OM bo sama sie gubie xd a 4.05 brzmi ladnie i moj Tata sie urodzil tego dnia i chodzi dumny, zr mam taki.TP xD
W ogóle dziś zrobiłam zdjęcie (staram się co piątek robić) i zapomniałam wstawić, postaram się to zrobić jutro lub pojutrze. -
Arwi wrote:
A i odkryłam cudowne lekarstwo na zgagę! Lipton Ice Tea cytrynowy. Po paru łykach zgaga mija na długie godziny, jestem w szoku
Arwi lubi tę wiadomość
-
Wreszcie mama nie słuchaj ludzi. Jest taki żarcik ze najpierw przez 2 pierwsze lata nie możesz się doczekać aż twoje dziecko będzie mówić, a potem przez kolejne 18 modlisz się żeby się wreszcie pezymknelo i coś w tym jest ale mimo iż ja nie jestem typem matki Polki uważam że dzieci nadają sens naszemu życiu i dom bez nich byłby niepełny
Ojejku mój mały w 40 tyg miał 2 kg. Dzieci są różne dasz radę bez arbuza ;p
Gratuluję tatusiom ojcostwa
Kurczę muszę iść jeszcze jutro sluzbowo na pogrzeb buu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 22:31
-
co do urodzin, ja mam termin na 13 maja z OM a na 9 z usg a 11/05 obchodzę urodziny... No ale liczę że mnie doktorek rozpakuj wcześniej... tak w okolicach 2/05...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 22:39
-
hej, my tez uznalismy ojcostwo. w szwajcarii nie ma glupich pytan tata dostaje kilka stron a4 do przeczytania i do podpisania. potem ustalilismy wspolna opieke rodzicielska i dzieki temu mozna zdecydowac, jakie nazwisko bedzie mialo dziecko. ale wypelnia sie ten formularz z imieniem i nazwiskiem po urodzeniu dziecka. ja tez sie spodziewalam pytan czy jest jest pewien, ze jest ojcem albo do mnie czy sa inni potencjalni ojcowie hehe ale nic nie bylo takiego.
wreszcie mama, ja to tylko czekam na odwaznego ktroy do mnie z porada wyskoczy, ze zatesknie za ciaza...za tym ze jezdzilam od szkoly do szkoly z wielkim brzuchem? ze nikt mnie nigdzie nie przepuscil (tu sie jeszcze przed ciebie wpychaja, bo sa szybsi niz ja z brzucholem)? ze nie mialam zadnych ulg w pracy?
wczoraj moj jeden dyrektor ktory kontroluje wszystkich ale balagan ma w papierach zarzucil mi, ze nie wywiazuje sie z moich godzin czyli mam za malo lekcji niz powinnam miec (jest to oczywiscie nieprawda) ale nerwow mnie kosztuje tlumaczenie i odkrecanie tego.
ech...
milego weekendu!!Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019