X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Klaudia! 1500 gram, wooooohoooooo! Jest masa! :D

qb3canlimmmj6sap.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 11:19

Klaudia N. lubi tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion czyli jesli u mnie wyszedl rowny tydzien roznicy z OM i usg I trymestru, to teoretycznie powinnam liczyc z OM? Gubie sie :P ehh mniejsza o to, i tak kazdemu kto pyta podaje date z OM bo sama sie gubie xd a 4.05 brzmi ladnie i moj Tata sie urodzil tego dnia i chodzi dumny, zr mam taki.TP xD

Arwi lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 14:00

WreszcieMama, ag194, monika_89, Kamilutek, MEGI81, Martchen, marie_marie22, Camilia, bbee, Karissa, Breezee lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mnie coś znowu rozłożyło. Od wczoraj leżę, młoda wczoraj spędziła z moją mamą dziś u teściów. W dodatku Paulinie idzie kolejny ząb. No ale dobrze, niech wylezie co ma wyleźć przed porodem.
    Byłam na opiece nocnej. Najpierw czekałam 40 minut bo im system padł, potem pytanie dlaczego nie poszłam do rodzinnego - bo nie miałam co ze starszym dzieckiem zrobić. Logiczne.
    Stary gruby obleśny dziad z daleka poświęcił mi latarka do gardła, stwierdził ze ok i tyle. Nie osłuchał mnie, nie sprawdził węzłów, nic. Chciał walnąć kazanie że po co z grypą przychodzę jak nawrt nie mam temperatury. NO to mówię, że w ciąży wolałam sprawdzić bo to już prawie końcówka. Jeny, jaki zdziwiony ze w ciąży jestem. Nie no polowa 8 MC a ja mam taki maleńki brzuch...
    Mam lykac paracetamol ile tam chcę, witamine c, wapno (?) i nie otwierać drzwi żeby unikać różnicy temperatur. Serio? O.o Napierdala mi pół szyi ale wg niego mam zwykłe przezięnienie. Zreszta w ciązy to i tak NIC nie mogę. Podziękuję za takiego specjalistę

Gonia mam nadzieję, że dogadasz się z mężem

madu byłam na wyspach i szczerzre to one są na prawdę straszne, malo która zadbana, grube... czasem jak ogladam reportaże z porodówki w UK na tvn style to aż dziw bierze bo one są faktycznie ogromne i mają ggantyczne brzuchy

Anya oszczędzaj sie i będzie dobrze

Maniuś niezłe ciśneinie u Was obu. A waga no coż bywa rożna, ale skoto już ostatnio miał 2,3kg to teraz myślę że blużej mu do 2,7 ;)

Breezee cudownie :) należy Ci się dla odmiany poleżeć w domu :)

megi ściskam, ze mna mąż nie rozmaiwa na temat poronienia. Było minęło, nie roztrząsamy. Bez tego nie byłoby Pauli i Maksa. Wiem, że ma rację no ale...

MEGI81, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakies siatki centylowe takie żeby mogla wagę dziedzica wpisać i wyskoczy mi w który jest centylu? Mój klocek w 34+0 ponoć wazy 2600 o.O termin ma na sam koniec kwietnia i zastanawiam się czy nie szukac arbuza żeby zacząć masaż krocza :D

Arwi, Foremeczka, MEGI81, Karissa lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwi, mój Chłop też sobie żartował, że ma nadzieję, że to jego :D A jak urzędnik wspomniał, że dokument nabiera mocy prawnej w momencie podpisania i że nie można go sobie unieważnić przez np. podarcie, to stwierdził że ok, nie ma sprawy, ale jeżeli Kuba będzie miał inny kolor skóry to sąd nie będzie potrzebny, nie? :D Na szczęscie nasz tłumacz tego nie przetłumaczył :P Nazwiska i imienia jeszcze nie mamy, to załatwia się po porodzie dopiero. Póki co Kuba jest N.N i ma moje nazwisko, z końcówką CKA xD

Grunt, że już przyklepani i nie ma że boli! :D

Arwi, marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, zostaw arbuzy w spokoju! Bierz od razu piłkę do koszykówki xD

ojejku, Arwi, MEGI81 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore zamawialyscie nowe wozki- jak wozek przyszedl to skladaliscie go w domu? Jesli tak to co tam jest do skladania? Cos trzeba skrecac? Moze glupie pytanie ale jakos mi trudno sobie to wyobrazic:-) kola, wysciolka gondoli to rozumiem ale jest cos jeszcze?:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wg mnie waga ok, Maks 31+5 ważył jakaieś 2200g, jego starsza siostra szła podobonnie wagowo a w dniu porodu miala niecale 3200. Dziedzic nie powinien być ogromniasty ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:56

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Kleopatra Twój Mąż ma szczęście :) gratuluję :)
    On o tym wie, w końcu ma mnie za żonę ;)

Kamilutek, Martchen, monika_89, marie_marie22, WreszcieMama, Madu1611, Rudzik, sylwucha89, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tych naszych Chłopach kochanych i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że za każdym, dosłownie każdym sukcesem faceta musi stać kobieta.

Monika, mój Chłop też nie rozmawia ze mną na temat poronienia. Rok minął 13 marca, nawet nie wiem, czy on pamiętał. A nawet jeśli nie, to nie mam pretensji; też wtedy cierpiał, a że każdy radzi sobie z cierpieniem inaczej... jak pomaga mu niepamięć, to ja nie mam nic przeciwko.

Arwi, Dewa, baaaardzo zabawne te Wasze facety ;) Dam sobie rękę uciąć, że wszystkim facetom w tej sytuacji zbiera się na takie żarty, ale są przekonani, że są bardzo "oryginalni" ;)

Sylwucha, jak idzie kompletowanie wyprawki?

Arwi, sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Leirion czyli jesli u mnie wyszedl rowny tydzien roznicy z OM i usg I trymestru, to teoretycznie powinnam liczyc z OM? Gubie sie :P ehh mniejsza o to, i tak kazdemu kto pyta podaje date z OM bo sama sie gubie xd a 4.05 brzmi ladnie i moj Tata sie urodzil tego dnia i chodzi dumny, zr mam taki.TP xD
    Aga, mój teść urodzil się 10 maja, a Lili termin z OM jest na 12 maja i on i teściowa liczą, że ich wnuczka się też może wtedy urodzi :) (ale bez nacisku czy coś, teściowie są spoko). W sumie fajnie by było, ale czuję, że będę jeszcze choooodzić z brzuchem po 12 maja.
    W ogóle dziś zrobiłam zdjęcie (staram się co piątek robić) i zapomniałam wstawić, postaram się to zrobić jutro lub pojutrze.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwi wrote:

A i odkryłam cudowne lekarstwo na zgagę! Lipton Ice Tea cytrynowy. Po paru łykach zgaga mija na długie godziny, jestem w szoku :O
    Arwi, jutro spróbuję. Rozbudziłaś we mnie nadzieję :D Jeśli zadziała, to przyrzekam, że mogę Ci prezent wysłać za cudowne uleczenie ze zgagi :D

Arwi lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mama nie słuchaj ludzi. Jest taki żarcik ze najpierw przez 2 pierwsze lata nie możesz się doczekać aż twoje dziecko będzie mówić, a potem przez kolejne 18 modlisz się żeby się wreszcie pezymknelo i coś w tym jest ;) ale mimo iż ja nie jestem typem matki Polki uważam że dzieci nadają sens naszemu życiu i dom bez nich byłby niepełny :)
    Ojejku mój mały w 40 tyg miał 2 kg. Dzieci są różne :) dasz radę bez arbuza ;p
    Gratuluję tatusiom ojcostwa :)
    Kurczę muszę iść jeszcze jutro sluzbowo na pogrzeb :( buu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 22:31

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Espera Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do urodzin, ja mam termin na 13 maja z OM a na 9 z usg a 11/05 obchodzę urodziny... No ale liczę że mnie doktorek rozpakuj wcześniej... tak w okolicach 2/05...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 22:39

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:00

Uska, ag194 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, my tez uznalismy ojcostwo. w szwajcarii nie ma glupich pytan ;) tata dostaje kilka stron a4 do przeczytania i do podpisania. potem ustalilismy wspolna opieke rodzicielska i dzieki temu mozna zdecydowac, jakie nazwisko bedzie mialo dziecko. ale wypelnia sie ten formularz z imieniem i nazwiskiem po urodzeniu dziecka. ja tez sie spodziewalam pytan czy jest jest pewien, ze jest ojcem albo do mnie czy sa inni potencjalni ojcowie hehe ale nic nie bylo takiego.

wreszcie mama, ja to tylko czekam na odwaznego ktroy do mnie z porada wyskoczy, ze zatesknie za ciaza...za tym ze jezdzilam od szkoly do szkoly z wielkim brzuchem? ze nikt mnie nigdzie nie przepuscil (tu sie jeszcze przed ciebie wpychaja, bo sa szybsi niz ja z brzucholem)? ze nie mialam zadnych ulg w pracy?

wczoraj moj jeden dyrektor ktory kontroluje wszystkich ale balagan ma w papierach zarzucil mi, ze nie wywiazuje sie z moich godzin czyli mam za malo lekcji niz powinnam miec (jest to oczywiscie nieprawda) ale nerwow mnie kosztuje tlumaczenie i odkrecanie tego.

ech...

milego weekendu!!

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:00

zem3o7esxha3u0v7.png
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ