MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_ wrote:hej hej. wczoraj obsuwy było u lekarza 1,5h na starcie, bo lekarz się spóźnił po prostu
Na badaniu myślałam, ze zejde... nie dość że koszmarnie bolał mnie krzyż to oblały mnie zimne poty, brzuch jak kamlot koszmar jakiś - na szczęscie lekarz się szybko uwinął
Więc do rzeczy. 1861 g i z tego co dało się zobaczyć brzuszek zamknięty, przepływy ok, wody w normie, łożysko II st. także super
Hope, uciekł mi Twój post wśród innych. Bardzo bardzo się cieszę z pozytywnych informacji! Oby tak dalejHope_ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które pisały,ze nienawidzą koszul! Patrzcie jaka super piżama do karmienia! http://www.tchibo.pl/pizama-ciazowa-i-do-karmienia-z-bawelna-ekologiczna-p400083785.html
Nie widziałam,ze takie istnieją. A jeszcze bluza na tyle długa, że jak się zdejmie spodnie to się grażyną nie świeci!
PS. Sorry,za posty jeden pod drugim,ale udaję, że się uczę czyt. siedzę w necie bezproduktywnie tracąc czas.Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Witam laseczki
Arvi kamilutek macie śliczne brzusie
Julita ale mi narobilas smaka ciastem. Mam plan zrobic na weekend malinowe ale zobacze jak z moja energia. Dzis jest rewelacyjna. Dom sprzatniety, obiad zrobiony, popolidniu wyskocze na zakupy bo wczoraj polazlam, kupilam wszystko poza tym za czym pojechalam
Ja sesji ciazowej nie robie. Maz mnie namawia, bo maja w zespole fotografa ale nie lubie pozowac przed obcym facetem takze sesja odpada.
Ogolnie ta ciąża jakos najfajniejsza i najbardziej zgrabna pomimo 10kg na plusie
Poszlo tylko w brzuch i cycki reszta bez zmian. Bez problemu wchodze w swojw jeansy oczywiście zapinajac je pod brzuchem co meza doprowadza do szewskiej pasji haha
Dalej nie mam pizam i spakowanej torby. Mam pkan w weekend pokupowac wszystko bo chyba czas najwyzszy
Dziewczyny myslalyscie juz o antykoncepcji? Meza bratowa urodziła 2.5 msc temu polozna powiedziala jej, ze z tabketek tylko jedne sa dostepne dla karmiacych mam
Dla mnie to priorytet bez zabezpieczenie w ogole nie dam sie dotknąć. I teraz zastanawiam sie po co siegnac.Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Carolina, u nas bylo to ostatnio w szkole rodzenie:
- tabletki dla kobiet karmiacych - jednoskladnikowe, bo estrogen przechodzi do mleka - jest podobno sporo firm. Minus to plamienia w trakcie miesiaca bo nie ma normalnych miesiaczek (podobno nie sa potrzebne)
- zastrzyk (na 3 msc) - tez progesteron
- implant - 2 lata (progesteron) - minus: jak nie podpasi to trzeba go wydlubac, więc ja dziekuję...
- spirale: z hormonami lub bez
- kalendarzyki, ladycompy itp - jak juz pojawi się okres (no ale przed nim jest owulka). Przy czym u kobiet karmiących sledzenie cyklu nie jest proste i producent ledycomp nawet odradza uzywanie pdoczas karmienia
ja myslalam poczatkowo o spirali - myslalam ze te z hormonami blokują owulkę, ale nie. więc chyba zdecyduję się na tabletki - choc ostatnie 6 lat nie korzystalam z hormonow,a z kalendarzyka i prezerwatyw w ryzykownych momentach - i jakoś dzidzi nie bylo... mysle jeszcze o 2 dziecku ale na pewno nie za szybko, więc chcialabym cos pewniejszego.. tylko pamiętam jaka bylam po hormonach ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 14:03
-
Arwi, Twój brzuszek jest tak ciążowy i śliczny, że już bardziej być nie może! Na Twoim miejscu stałabym przed lustrem i go podziwiała
Kamilutek, no pierwsza klasa! Odstrzeliłyście się z Matyldą, że nie ma przebacz!
I bardzo zacny temacik wypłynął!!! Co z tą antykoncepcją? Ja akurat mam dobre wspomnienia z tabletkami, bo brałam prawie trzy lata, nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych a po odstawieniu fik mik i po trzech tygodniach od pierwszej miesiączki, Kuba był na pokładzie Więc może to dobra droga. Prezerwatywy odpadają, spirala też. Naturalne metody? Hmmmmm. No nie wiem. Zapytam lekarza, jestem bardzo ciekawa co on ma do powiedzenia w tym temacie.Kamilutek, Arwi lubią tę wiadomość
-
No fakt trzeba pomyśleć o antykoncepcji!! Od ponad 3 lat u nas tego nie bylo:-D i e zasadzie niepotrzebnie osiem lat bralam tabletki bo i tak bym nie zaszla:/ no ale coz:)
-
Rudzik - super alternatywa dla osób uczulonych na koszule, ale ja w ogóle mam wstręt do piżam. Do szpitala planuje zakupić leginsy takie jak mam w domu, nieuciskające, wygodne i dokupię sobie taką górę jak pokazałaś.
Julita co do sesji, to wiem o czym piszesz ja swojego fotografa też mam z daleka, chociaż nie, aż taki dystans jak 700km. Robił nam zdjęcia ślubne, facet i jego żona to geniusze fotografii - przynajmniej jak dla mnie
podziwiam piękne brzuszki na zdjęciach ♥♥♥
od wczoraj tyle postów z cennymi radami, że muszę zacząć robić notatki, w szczególności, że czekam na pierwsze dziecko ♥ -
A ja tez ide na sesje 8 kwietnia laseczka zajmuje sie glownie takimi sesjami, za ciazowa bodajze 120 zl 10 zdjec daje obrobionych każde następne 7 zl chyba. Można na.fb popatrzec piękne chwile k.w fotografia czy jakos tak:)
-
Sesja ciążowa - 120 zł
Pakiet zawiera:
- 10 ujęć nagranych na płytę DVD z nadrukiem foto
- 3 odbitki 15/21 (wybrane z 10 z pakietu)
- 10 odbitek 10/15
- pudełeczko z kokardką
( Istnieje możliwość dokupienia dodatkowych ujęć z sesji w cenie 8 zł /szt (zdjęcia z sesji przesyłane są na maila w postaci miniaturek, to klient wybiera finalnie ujęcia do pakietu)
Dokaldnie tak
https://m.facebook.com/search/?refid=7#!/Pi%C4%99kne-Chwile-KW-Fotografia-857472394292271/
A potem wezmiemy pakiet midi lub maxi
SESJA NOWORODKOWA
PAKIET:
MINI – 189 zł
· 15 zdjęć w formacie cyfrowym w najlepszej jakości poddanej profesjonalnej obróbce cyfrowej nagranych na płytę DVD z nadrukiem
· 15 pomniejszonych wersji tych samych ujęć opatrzonych moim logo (zdjęcia do zamieszczenia na stronie internetowej, facebooku, przesyłania mailem)
· 15 wydrukowanych zdjęć w formacie 10x15 cm na papierze jedwabnym
· 3 wydrukowane zdjęcia wybrane z 15-stu z pakietu w formacie 15x21 cm na papierze jedwabnym
· Istnieje możliwość dokupienia dodatkowych ujęć z sesji w cenie 8 zł /szt (zdjęcia z sesji przesyłane są na maila w postaci miniaturek, to klient wybiera finalnie ujęcia do pakietu)
· Cały pakiet zapakowany jest w pudełeczko z kokardką
MIDI – 250 zł
· 25 zdjęć w formacie cyfrowym w najlepszej jakości poddanej profesjonalnej obróbce cyfrowej nagranych na płytę DVD z nadrukiem
· 25 pomniejszonych wersji tych samych ujęć opatrzonych moim logo (zdjęcia do zamieszczenia na stronie internetowej, facebooku, przesyłania mailem)
· 25 wydrukowanych zdjęć w formacie 10x15 cm na papierze jedwabnym
· 5 wydrukowane zdjęcia wybrane z 25-ciu z pakietu w formacie 15x21 cm na papierze jedwabnym
· Foto-obraz na płótnie 40x30 cm
· Istnieje możliwość dokupienia dodatkowych ujęć z sesji w cenie 8 zł /szt (zdjęcia z sesji przesyłane są na maila w postaci miniaturek, to klient wybiera finalnie ujęcia do pakietu)
· Cały pakiet zapakowany jest w pudełeczko z kokardką
MAXI – 350 zł
· 35 zdjęć w formacie cyfrowym w najlepszej jakości poddanej profesjonalnej obróbce cyfrowej nagranych na płytę DVD z nadrukiem
· 35 pomniejszonych wersji tych samych ujęć opatrzonych moim logo (zdjęcia do zamieszczenia na stronie internetowej, facebooku, przesyłania mailem)
· 35 wydrukowanych zdjęć w formacie 10x15 cm na papierze jedwabnym
· 7 wydrukowane zdjęcia wybrane z 35-ciu z pakietu w formacie 15x21 cm na papierze jedwabnym
· Foto album w formacie 20x20 cm (usztywniane kartki 20 stron)
· Foto-obraz na płótnie 60x40 cm
· Cały pakiet zapakowany jest w pudełeczko z kokardkąKleopatra lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Noc dzisiaj była ciężka (glupie sny-tym razem nie głupiośmieszne ale naprawdę glupie typu krew, pogrzeby jakiś dzieci), muszę zająć czymś swoje myśli no i nasunęło mi się pytanie, a Wy jesteście skarbnicami wiedzy dla mnie.
Czy to mi wystarczy na dobry początek dla dziecka?
- mydło Bambino
- oliwka Bambino (czy lepsza Johnson's Baby?)
- krem do pielęgnacji od 1 dnia (Bambino?)
- krem do pupy na odparzenia (Sudocrem? Linoderm? Linomag?)
- sól fizjologiczna? (ile kupić? kto się zna?)
- niesnujące kompresy, gaziki jałowe (ile kupić? jakieś specjalne czy obojętne byleby jałowe były?)
- czym przemywać pępek?
Czy o czymś zapomniałam z takich produktów do higieny noworodka?
Sugestię firm lub innych produktów mile widziane :*
Im dłużej myślę, tym trudniej mi o decyzję (mój chlop jest w naszym związku od podejmowania decyzji-ja tylko gdy mi nie pasuje cos;p no ale w tym temacie mam wolną rękę bo wg niego to ja mam większy kontakt z dziećmi więc ja się bardziej znam...mhmmmm) -
Hymmm ja wlasnie boje sie implanta bo jak nie podpasuje bedzie wyciaganie
Chcialabym tabletki ale nie wiem czy mi jednoskładnikowe podpasuja. Przyjezdzajac do anglii bylam na cilest tutaj mi go nie dano ( podobno w ogole zmienil nazwe )
Polozna zapisywala mi chyba z 6 razy różne i noestety zle znosilam branie ich
Obawiam sie, ze teraz tez bedzie problem z dopasowaniem
Klaudia suoer cena za sesję -
marie_marie22 wrote:Dzień dobry:)
Noc dzisiaj była ciężka (glupie sny-tym razem nie głupiośmieszne ale naprawdę glupie typu krew, pogrzeby jakiś dzieci), muszę zająć czymś swoje myśli no i nasunęło mi się pytanie, a Wy jesteście skarbnicami wiedzy dla mnie.
Czy to mi wystarczy na dobry początek dla dziecka?
- mydło Bambino
- oliwka Bambino (czy lepsza Johnson's Baby?)
- krem do pielęgnacji od 1 dnia (Bambino?)
- krem do pupy na odparzenia (Sudocrem? Linoderm? Linomag?)
- sól fizjologiczna? (ile kupić? kto się zna?)
- niesnujące kompresy, gaziki jałowe (ile kupić? jakieś specjalne czy obojętne byleby jałowe były?)
- czym przemywać pępek?
na pępek to octanisept, octanisept na wszystko
sól fizjologiczną kupilam na gemini w ampulkach - chyba 50 sztuk, nie wiem czy się przyda.
Sudocrem wysusza, wiec chyba na pupe lepszy bepanthen - nie kupowalam, mam próbkę reklamową. Jak coś to dokupimy.
resztę kosmetyków (plyn do kąpieli i oliwkę) wzielam z babydream z rosmanna - na srokao mialy b. dobre opinie. U naszego Wiktora Wundschutzcreme (zwany wunderbarem u nas) dzialal na wszystko - obtarcia, ukąszenia, alergie - więc zamiast sucdoremu będe to stosować.
Doswiadczone mamy poprawcie, jesli cos pokićkałam.
Martchen, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Marie ja tez kupiłam octenisept bo dziewczyny polecaly no i moja siostra też go używała
Co do antykoncepcji to chyba tabsy
Klaudia sesja faktycznie w korzystnej cenie. Ja u siebie patrzyłam do 300zl , znając życie mój telefon bedzie zawalony zdjeciami dzieciaczka xDKlaudia N., marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
No ja to chyba bede musiala miec telefon z dyskiem zewnetrznym 2947272892 giba na zdjecia haha
Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Arwi i Kamilutk ślicznie wyglądacie !
Sesji brzuszkowej nie robiłam i nie będę robić jakoś za nimi nie przepadam. Za to dzieciakom chętnie wykupię jakaś sesję na łonie natury bez zbędnych rekwizytów
marie_marie ja dla małej żadnych mydełek i oliwek nie kupuję. Kupiłam płyn hippa i mam wrazie czego balsam z oliatum. Jeżeli malutka będzie miała suchą skórę jak brat to przejdziemy na emolient mediderm. Podobno oliwki nie są polecane dla noworodków bo zapychają pory.
Do pupy mam bephanten bo najlepiej się sprawdził u Nikosia ewentualnie mąkę ziemniaczaną. Sudocrem lepiej stosować jak już coś się dzieje bo wysusza skórę. Linomagi ogólnie mają niezłe składy my korzystalismy głównie z zielonego dopóki nic się z pupą nie działo, niestety przy odparzeniu nie dał rady ale na początek polecam. Ja z wygody już będę używała bephantenu do dwójki .
Soli fizjologicznej 10 ampułek wystarczy.
Na pepek octenisept a gazików jałowych jedno opakowanie 50 szt też na poczatek wystarczy.
Ja do domowej apteczki dorzuciłabym czopki paracetamol, ew czopki glicerynowe, wodę morską do nosa i katarek+.
Z higienicznych jeszcze płatki kosmetyczne i patyczki do uszu z ogranicznikiem.
Jak sobie coś ciekawego przypomnę to napiszę. I oczywiście każde dziecko jest inne i inaczej reaguje na niektóre rzeczy to co sprawdziło się u mnie niekoniecznie sprawdzi się u kogoś innego. Najlepiej obserwować ale na pocieszenie powiem, że dużo rzeczy przychodzi intuicyjnieRudzik, Kamilutek, BALBINA84, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Witam się w 33 tygodniu
Faktycznie ciekawe tematy wypłynęły
Ja powiem Wam, ze nie nastawiam się na nic i na wszystko jednoczesnie. Nie planuje, nie rozmyślam za dużo, przyjmę co będzie. Pewnie, że chciałabym pięknie jedzące i śpiące, wogóle nie chorujące i bezproblemowe dziecko, ale życie to nie bajka. Nie chcę robić jakiś planów a później wyrzucać sobie, ze jestem złą matką bo nie wychowuje dziecka jak chciałam. A pewne rzeczy są niezależne od nas poprostu. Jednakże uważam, że fajnie poczytać o doświadczeniach innych mam i bardzo za nie dziękuję
Nad antykoncepcją się jeszcze nie zastanawiałam, ale chyba zostaniemy narazie przy prezerwatywach. Po drugim dziecku pomyślę może o czymś bardziej na stałe. Może spirala?
Hope wspaniałe wiadomości! Gratuluję
Marie_marie22 ja co prawda nie ze swojego doświadczenia ale z rad ze SR i koleżanek mam płyn do kąpieli i balsam do ciała hipp, krem do pupy bephanten, gaziki i sól po 50 szt. a do pępka octanisept.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 16:43
bbee, BALBINA84, marie_marie22, Hope_ lubią tę wiadomość