MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja obawiam sie ze jak zaczniemy sexy to nie wyrobimy na te gumki:-D więc chyba lepiej tabletki:)
blubka, Uszczesliwiona, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Klaudia, ja do Katowic mam ponad 50 km, może się skuszę jeszcze w kwietniu na taką sesję, cenowo wygląda świetnie a zdjęcia też bardzo ładne.
Czytałam w różnych mądrościach internetowych doświadczonych mam, że do pępuszka nie używa się już spirytusu. Przemywa się wodą i wacikami a jak zaczyna się paprać to wtedy octenispet.
Co do kosmetyków to mam pokaźne notatki, co używać, a czego się wystrzegać również zrobione w oparciu o internety i opinie mam oraz ekspertów, co się znają na składach produktów do niemowląt.
Babydream można śmiało kupować wystrzegajcie się rzeczy z nivea - okropny skład i tak samo oliwki z bambino, za to płyn do kąpieli jest ok
uważajcie na kosmetyki z emolientami, tylko stosujemy je jak dziecko ma atopowe zapalenie skóry, przy normalnej skórze dziecka nie warto.
Tutaj dla przykładu skłąd oliwki bambino:
skład:
Glycine Soja Oil - olej sojowy, emolient,
Paraffinum Liquidum - olej mineralny, emolient,
Parfum,
Ethyl Linoleate- emolient,
Ethyl Oleate- emolient,
Ethyl Linolenate- emolient,
Tocopherol - witamina E, konserwant,
Propylene Glycol - konserwant,
BHA - konserwant,
Propyl Gallate - przeciwutleniacz,
Citric Acid - regulator pH,
marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
Co do kosmetyków to ja się tylko powtarzam, jak katarynka, aż głupio, ale ja kupuję 0, słownie "zero", bo uważam, że są niepotrzebne. Wszystkie zastąpimy olejem kokosowym, nawilża, jest antybakteryjny, można sobie na necie poczytać, się rozpisywać nie będę Na mojej córce starszej ostatnio wypróbowałam, wysychały jej rączki, aż do ran, wyglądało jak egzema, a po oleju skóra lekko sucha tylko została, regularnie smarowana wraca do normy. Mąż ma AZS, wyskoczyły mu plamy na buzi, pewnie po jakimś jedzeniu, też po posmarowaniu olejem kokosowym zeszło ( a tak walczy zawsze tydzień).
Uszczesliwiona, Kamilutek, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Julita spróbuj może jakieś inne tabletki bo ja po jednych myślałam że zajade mojego taka chcice miałam (nie polecam - już wiem co te biedne nimfomanki czują), po drugich normalnie z seksem ale humorki gorsze niż w ciąży a dopiero po trzecich wszystko super
-
Klaudia N. wrote:Ja obawiam sie ze jak zaczniemy sexy to nie wyrobimy na te gumki:-D więc chyba lepiej tabletki:)
O to zazdroszczę optymizmu! Ja się wczoraj nasłuchałam na SR o pęknięciach krocza aż do odbytu i o nacięciach krocza i tak się przeraziłam,że mogę po porodzie już być zdeformowana do końca życia i nigdy seksów nie zaznać ;-( -
A ja się w końcu unowilam na sesje brzuszkową i jeszcze rabat dostałam bo babka byla na warsztatach bezpieczny maluch 8.04 wyginam smialo ciało do aparatu. Może mi jeszcze brzuszek wystrzeli bo on taki jakos raz większy a raz mniejszy później to juz Wielkanoc a po Wielkanocy tylko miesiąc do TP wiec możemy się powoli rozpakowywać wszystkie
A to link do pani fotograf https://m.facebook.com/search/?refid=8#!/fotografiaszczecin/?tsidKleopatra lubi tę wiadomość
-
Nad antykoncepcją jeszcze się nie zastanawiałam, ale wiem, że będzie z tym problem.
Nie znoszę tabletek, bo nie jestem w stanie brać ich regularnie (zdarza mi się zapomnieć, poza tym to dla mnie niewolnictwo) i do tego robię się okropnie płaczliwa i drażliwa i seks może dla mnie nie istnieć, prezerwatywy - drogie i mało przyjemne. jakieś wszywki hormonalne może byłyby najlepsze, ale co jeśli nie podpasują? Trzeba wydłubywać? A przy spirali można używać tamponów? Bo kiedyś nie można było, więc nawet nie brałam ich pod uwagę.
Do tej pory stosowaliśmy antykoncepcję "w dni płodne nie kończymy w środku", ale to żadna antykoncepcja jest, chociaż na nas działała W sumie to nie byoby tragedii, gdybym zaszła w kolejną ciążę.
Co do kosmetyków, to mam takie samo podejście jak Bbee - im mniej, tym lepiej.
Mam oliwkę Babydream dla siebie i okazjonalnie smaruję nią brzuch; póki co rozstępów nie ma. Chciałam smarować regularnie, ale mam wrażenie, że klajstruję nią skórę i uniemożliwiam jej oddychanie, więc wydaje mi się, że na dziecko też może tak wpływać. W każdym razie nie planuję jej stosować.
Ale już chusteczki nawilżane (mam Babydream Calendula) pewnie będę używać, mają fajny skład, a do szybkiego obmycia malca na spacerze na przykład mogą być bardzo przydatne.
Kupiłam też olej ze słodkich migdałów i kokosowy nierafinowany - do kąpieli raz na jakiś czas. Zobaczymy, jak Matylda będzie na to wszystko reagować.
Na pupę chciałabym używać w pierwszej kolejności skrobii ziemniaczanej. Na moje podrażnienia super działa Bepanthen, więc w razie "w" spróbuję tego. Mam też lanolinę z Babydream, ale to raczej na moje biedne brodawki, choć można go stosować także na podrażnienia skóry dziecka. Sudocream - kupię, jak będzie taka potrzeba.
Octanisept na pępek - w DE nie zalecają stosowania niczego, jeśli pępek ładnie się goi. W przypadku kłopotów można przemywać Octaniseptem, nigdy spirytusem.marie_marie22 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
rudzik nie mysl tak, bedziesz sie zastanawiac jak sie cos stanie, po co sobie zaszywac ze Ci cos peknie? ja to w ogole mam wizje ze pojde bohatersko urodze i bedzie och ach, chuj tam ze moj maz stwierdzil ze nie dam rady - no dzieki za wsparcie:D ze tylko udaje twardzielke a jak przyjdzie co do czego to jestem leszcz haha nie wspomne kto potrafi zaslabnac przy p[obieraniu krwi lub wyrywaniu zeba!
-
Czyli nie tylko ja mam problem jaka anty
U mnie jeszcze jedt problem bo wiek plus chyba bym sie zastrzelila kolejna ciaza a problemu z zajściem nie mam
Prezerwatyw nie lubie i nie ufam
Tabletki jednoskladnikowe ( bralam i plamilam )
Spirala ( nie mam pojecia )
Co by nie było muszę cos wymyslec i najlepiej zeby libido nie spadło bo maz sie zalamie
Co do kosmetyków ja rowniez stawiam na minimum
Olej kokosowy plus krem w razie jakis zaczerwien plus jakis płyn do kapieli
Nic więcejmarie_marie22 lubi tę wiadomość
-
moja siostra nie lubi zadnych anty wiec jak tylko urodzila drugie dziecko to sobie podwiazala jajniki , tez mozna niby. ale moja siostra jest ogolnie glupia ;p
-
Klaudia N. wrote:moja siostra nie lubi zadnych anty wiec jak tylko urodzila drugie dziecko to sobie podwiazala jajniki , tez mozna niby. ale moja siostra jest ogolnie glupia ;p
Ale siostra nie mieszka w Polsce, co? Bo w Polsce chyba zakazane, niedopuszczalne i w ogóle ekstremalne, dożywocie jak nic A teraz to już w ogóle, tylko ogień piekielny
W sobote jedziemy ostatni raz przed porodem do Polski, po wózek, fotelik, akcesoria łóżeczkowe i resztę ubranek. A jutro chyba wybiorę się po zakupy "kosmetyczno pielęgnacyjne" czyli chusteczki, jakąś oliwkę BabyDream i to chyba wszystko. Z Polski przywieziemy ze dwa opakowania pieluszek Dada i tyle. Chłop wychowany w zdrowym, wiejskim klimacie i żadnej chemii dla Małego nie popiera. Swojemu najmłodszemu Synowi, którym się przez pierwsze pól roku intensywnie zajmował, oklepywał pupkę mąką ziemniaczaną w razie W. Mówi, że oliwki Johnson to porażka, podobnie jak Pampersy. U nich nie zdały egzaminu.
W ogóle to dzisiaj zapytałam Chłopa z pełną powagą, czy on sobie zdaje sprawę z tego, jak BARDZO ja bedę na nim polegać w opiece nad Dzieckiem. Ja jestem tu sama, ani rodziny, ani znajomych tak naprawdę. Chłop jest jedyną osobą, na której mogę polegać. Na dodatek ma doświadczenie, w moim odczuciu nadaje się do opieki bardziej niż ja, jest spokojny i uwielba Paprochy. Także ten, no, jedyne czego Młodemu nie da, to cycek. Ale nad tym też popracujemy
Eeeech, w ogóle za równe dwa miesiące mam tp. A od 2 maja ciąża donoszona. Kończy się marzec. Wiecie co? Coraz trudniej mi okazywać radość i podekscytowanie. Coraz bardziej się boję. Kiszka trochę, nie? Robi się poważnie.marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
Ufff nadrobilam Was ;--)
Miałam dzisiaj mega intensywny dzień- lekarz z córcia w innym mieście, fryzjer, diabetolog. Wstałam o 6 a położyłam się dopiero przy usypianiu Małej po 20.
Co do karmienia to bodajże przez dwa miesiące karmiłam 11-12 razy na dobę czyli co 2 godziny. Później do 9 miesiąca życia dalej miałam 5-7 nocnych pobudek, po roczku jedną, po dwóch latach zero :--) Także często byłam chodzacym zombie ;--PWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 21:18
-
hej, dopiero was doczytalam. u nas byli goscie i super, ale intensywnie. a jeszcze dworzec nie dziala, bo sie pociag wykoleil i dojezdzam juz naprawde baaaardzo dlugo.
tak mysle o tym noszeniu dziecka...moje to jest wytrzesione w komunikacji miejskiej i pociagach, robie tez codziennie ok 5 km (tak twierdzi moj telefon) i ona naprawde cala dzien spi bo ja w ruchu i wieczorem jest bardzo aktywna. to pewnie bedzie chciala byc noszona po urodzeniu. opcja "treningu" ze zostawiasz do wyplakania tez jest dla mnie nieciekawa. dlatego tez zamowilam chuste i sobie wiele po niej obiecuje...ale zobaczymy.
ja tez chcialam po porodzie ten ladycomp kupic...juz go mialam do planowania ciazy uzywac, ale gin mi odradzila (bo stosowalam testy owulacyjne). musze sie dowiedziec czy mozna go od razu uzywac. my niby od 5 lat antykoncepcja bez antykoncepcjii ale nie chcialabym sie stresowac jak nastolatka. po pierwsze chce dac odpoczac organizmowi a nie druga ciaza...
jutro juz piatek!!Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
No moja siostra siedzi w belgii i tan robila
Nawet nie wiedzialam ze to niedozwolone tu:-D
Wreszcie mama ja od dwóch tygodni mam spokoj w miate wczesnjej mialam 3 tygodnie takie ze ponad 10 razy dziennie mi sie brzuch napinal i nie wiem czy cod w tym jest ale przestało sie tak robić jak.zmienilam magnez, teraz 5-8 razy dziennie ale nawet mniej czasem;)WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Hej, właśnie wróciłam z zebrania stowarzyszenia mamy takie stowarzyszenie twórczej aktywności rodzin które powstało z nieformalnej grupy zabawowej. Spotykamy się odkąd nasze najstarsze dzieci miały ok pół roku więc już przeszło 5 lat. I teraz w niedzielę organizujemy taką grę terenową ,,rodzinne tuptanie na leśnej polanie,,. Taki marsz na orientację dla rodzin z dziećmi. Ok 3 km i 5 zadań na trasie. Punkt zbiórki w leśniczówce i pieczenie kiełbasek ustalalismy szczegóły i w niedzielę ruszamy
Leirion i Klaudia fajne zdjęcia. Pochwalcie się swoimi
Dzisiaj zaczęłam 34 tydzień!!! Jaaa!!marie_marie22, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Martchen, Maniuś, Rudzik, WreszcieMama, MEGI81, aneta.be, Camilia, Kamilutek, Madu1611 lubią tę wiadomość
-
Melduję się po badaniu, wszystko w normie, waga: 1900 przewidywany termin 11.05, już się przekręciła głòwką w dòł.
Kleopatra -powinnaś dostać medal dla najaktywniejszej mamusi na BBF EVER!!! skąd Ty czerpiesz energię?blubka, Uszczesliwiona, Arwi, zastrzeŻona, Anstice, Martchen, Leirion, sylwucha89, Maniuś, Uska, Kleopatra, amilka87, WreszcieMama, MEGI81, gaja_1, messy99, gonia13, Camilia, Madu1611, Breezee lubią tę wiadomość