MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
U mnie dość intensywny weekend, czytałam na bieżąco ale już ledwie co pamiętam, mój mózg przestaje pracować
Dewa śliczne ubranka! Widać, że nie zniszczone i zadbane. Teraz będziesz mogła Kubusia kilka razy dziennie przebierać
Amilka współczuję tego jak Cię potraktował teść. Dobrze, że chociaż możesz liczyć na swoich rodziców. Tylko przykre jest gdy dowiadujesz się w taki sposób prawdy o człowieku.
Kleopatra zazdroszczę energii!!
Kamilutek łupy pierwsza klasa, za tą cenę to naprawdę warto!!
Aaaa i Dewa podziwiam Cię za podróż tyle godzin samochodem, ja wczoraj spędziłam w samochodzie ok 1,5 h i ledwie buty z nóg zdjęłam, spuchłam masakrycznie a dzisiaj rano 1,5 kg na plusiemam nadzieję, że chociaż trochę tej wody zejdzie..
No i wczoraj niestety złapało mnie wieczorem kilka lekko bolesnych skurczów na szczęście po no-spie przeszło.
-
Dziewczynki, ja jestem, wszystko ok, tylko nadrabiam zaległości a jestem na 1387 stronie. Jak nadrobię, to napisze trochę więcej
WreszcieMama, Martchen lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Co do przesądów to krew mnie zalewa gdy o tym słyszę. U mnie w rodzidzie praktycznie tylko ja z mężem w nie nie wierzymy, przez co mamy przesrane, bo cały czas nas męczą o te głupoty! Co najlepsze w kościele to w pierwszych ławkach siedzą a kokardki czerwone znowu już prewnie są schowane i gotowe aby gdzieś je u nas ulokować haha. Najlepsza jest moja bratowa, raz jej córka gdy jeszcze raczkowała usiadła w przejściu i mój mąż jak szedł z Nikosiem aby go ubrać dał kroka by ją ominąć bo ręce już miał zajęte a ta z awanturą, że ma się cofnąć bo nad dzieckiem się nie przechodzi i nie urośnie
haha mój mąż się tylko uśmiechnął i ubierał młodego, tamta jak się zagotowała to zebrała wszystkich w minutę i jeszcze szybciej niż my wyszli od moich rodziców z fochem na ok dwa miesiące
Z zabobonow to jeszcze nie można patrzeć przez dziurkę od klucza bo dziecko będzie miało zeza. Jak się gdzieś uderzycie to nie możecie dotknąć tego miejsca, bo dziecko będzie miało znamię. I jeszcze kupa innych dziwnych rzeczy. -
Kamilutek wtedy poszło szybko i bezboleśnie dla obu stron ale niestety tatuś więcej razy nie próbował. W przyszły weekend czeka nas przemeblowanie sypialni i przeprowadzka Nikosia na stronę taty i prawdopodobnie nowe łóżko więc będzie się działo
Breezee dobrze, że się odezwałaś koniecznie napisz co u Was
Kofeina, Hope, Zyrcia, Sylwia, Ag, Gonia, Klaudia z cyferkami, Foremeczka, Anya, Bezimienna i inne dziewczyny, które się dawno nie odzywaly co u Was? Dajcie chociaż znak że u Was wszystko ok.Kamilutek, Breezee lubią tę wiadomość
-
Klaudia N. wrote:babeczku z abonamentem premium powie mi ktoras co to za wazna data na poczatku 34tc?
i w ogole nie wiem czy widzialyscie ale jest grudzien 2017! jeszcze moment i bedzie nowy rok na forum:)
Masaż krocza jest to przygotowanie krocza do porodu w celu zminimalizowania ryzyka pęknięcia lub potrzeby nacięcia krocza podczas porodu.
Masaż krocza oswoi Cię również z uczuciem rozciągania w czasie porodu i tym samym w odpowiednim momencie oszczędzi Ci stresu (spowodowanego nieznajomym dotąd uczuciem) i pozwoli Ci zrelaksować mięśnie i pomóc Twojemu ciału w pracy.
Na masaż krocza przeznacz sobie około 10 minut dziennie – wydaje się sporo, ale naprawdę warto!
Instrukcja masażu krocza:
1. Zaopatrz się w olejek (np. olejek jojoba, oliwę z oliwek, lubrykant lub specjalny olejek do masażu krocza);
2. Najlepiej przed rozpoczęciem masażu weź ciepłą kąpiel lub zrób 10 minutowy, ciepły kompres na okolice pochwy i odbytu, aby ułatwić rozciąganie i zrelaksowanie mięśni.
3. Umyj dokładnie ręce i połóż się na plecach lub siądź w wygodnej pozycji tak, aby móc sięgnąć kciukami do pochwy.
4. Włóż obydwa kciuki (nawilżone olejkiem) do pochwy na głębokość około 2-3 cm, delikatnie naciśnij w dół i lekko na boki dolną ściankę pochwy (tą pomiędzy odbytem a wejście do pochwy). Przytrzymaj około 2 minuty, tak aby czuć zdecydowane ciśnienie, rozciąganie tych okolic. Oddychaj wolno i głęboko, jednocześnie postaraj się zrelaksować mięśnie.
5. Następnie rozpocznij delikatne, powolne masowanie dolnej ścianki pochwy w tą i z powrotem na kształt litery U (od godz. 3 do 9 i z powrotem) przez około 3 minuty.
6. Odpocznij i powtórz ćwiczenie.
Dobrze jeśli w masażu może pomóc Ci Twój partner, będzie on miał łatwiejszy dostęp do masowanych miejsc, aniżeli Ty z dużym już brzuchem.Klaudia N. lubi tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:
Kofeina, Hope, Zyrcia, Sylwia, Ag, Gonia, Klaudia z cyferkami, Foremeczka, Anya, Bezimienna i inne dziewczyny, które się dawno nie odzywaly co u Was? Dajcie chociaż znak że u Was wszystko ok.sylwucha89, Mabelle lubią tę wiadomość
-
Sylwucha89 heh jak miło, że pamiętasz
Ja żyję i mam się bardzo dobrze, ten ostatni czas postrzegam jako chyba najlepszy, mam energię i staram sie ją pożytkować na ogarnianie domu głównie i w ogóle ruszanie się. Czytam forum regularnie na telefonie, ale mało piszę, bo to bardziej Wasze forum niż moje i nie chcę się Wam wcinać w tematy, to widać, że już się zdążyłyście mocno zżyć. Także jestem na bieżąco, ale bardziej duchem niż ciałem (wirtualnym)sylwucha89 lubi tę wiadomość
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
Breezee, super że się odezwałaś!
Foremeczko, to forum Majówek, jest tak samo Twoje jak nasze! :*
Taaak, zabobony. Ciężarna nie może przechodzić pod drabiną, patrzeć na idiotów (z tym wyjątkowo trudno, bo gdzie nie spojrzysz tam łosie). Jak się wystraszy i złapie za jakąś część ciała, dziecko będzie miało tam znamiona. Eeech, dupa cycki Dziewuszki!messy99, Uszczesliwiona, aneta.be, Mabelle, Foremeczka, MEGI81, Breezee lubią tę wiadomość
-
Ooo! I jeszcze ciężarna nie może nosić lancuszkow na szyi bo dziecko się owinie pepowina
naprawdę nie wierzę w zabobony ale ja mam biała plamę na tyłku jak mama się bardzo przestaszyla (swoją droga lepiej za tylek niż za czoło
) a mój ślubny ma dwa palce na ręce odcisniete jak ojciec mamę mocno złapał i ta się przestaszyla
ale i tak mnie to śmieszy
-
a jak z tym masażem krocza w przypadku problemów z szyjką, skurczami itd? Chyba czekać trzeba jeszcze?
Moja teściowa jest taka zabobonna, a mnie tylko pusty śmiech ogarnia jak te różne głupoty słyszę. Ale już co raz rzadziej, bo chyba się zorientowała, że my z mężem się tylko z tego śmiejemy i robimy swojeW ogóle od strony mojego męża rodzina te różne głupoty często powtarza z taką powagą, że nie wypada śmiechem parsknąć...
Co do języków, to moja mała strasznie szybko łapie, angielski już ogarnia, w przedszkolu mają i na wyrywki słówka potrafi, w grupie ma dziewczynkę z Włoch i chłopca z Ukrainy i też już podłapała co nieco. A ja do niej od małego zwroty w bardzo różnych językach używałam, by się osłuchała i ona nawet nie wie czasem, że języki miesza -
WreszcieMama wrote:Messy zrobisz jak uwazasz oczywiscie ale ja bym nie ryzykowala masazu krocza przy Twojej szyjce... U mnie lekarz zakazal cokolwiek robic dopoki nie bedzie ciaza donoszona, bo to zawsze jakas stymulacja. Moze porozmawiaj z lekarzem wczesniej jesli bedzie Ci zalezalo bardzo.
-
bbee nic nie mow jak moj mi jakims tureckim slowkiem rzuci to nie wiem czy smiac sie czy plakac, po francuzku umie jedna piosenke bo im przedszkolanka spiewa i cos tam czasem jakies pojedyncze slowa po hiszpansku, od innych dzieci z poprzedniego przedszkola.
Najgorsze bylo jak wrocil ze starego przedszkola i zaczal ze on i tata sa szefem a kobieta nie ma nic do powiedzenia, od razu z tym zrobilismy szybko z mezem porzadek, ale od tego czasu ograniczamy Toska kontakt z turkami. Teraz jak szukamy szkoly, czy przedszkole to patrzymy na to kto tam chodzi i na wysokie wymagania. Nie chcialam tego ale takich bzdur w domu tolerowac nie bede. Teraz w tym przedszkolu jest 10 dzieci i jedna turczynka, ale to dziewczynka, a do szkoly pojdzie chyba do katolickiej tam ich nie bedzie. Chociaz tu "na wsi " ich tyle nie ma dzieki Bogu.
wersja z OM
-
Ja nie jestem za jakims podzialem na rasy albo kategorie, ale sama wybierajac Niemcy na swoj kraj wiedzialam ze to ja musze sie dostosowac do ich regul i je zaakceptowac, a nie ich nawracac. A Ci wszyscy Turkowie przyjezdzaja tu i robia awantury ze Niemcy nie chca przejsc na islam, jeden do mnie kiedys podszedl i powiedzial ze go prowokuje do seksu bo nie mam chusty na wlosach a wlosy i kark sa takie seksualne, jak mu w twarz strzelilam to oczywiscie afera byla z policja itp. masakra.
bbee, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość
wersja z OM