X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

U mnie dość intensywny weekend, czytałam na bieżąco ale już ledwie co pamiętam, mój mózg przestaje pracować ;)

Dewa śliczne ubranka! Widać, że nie zniszczone i zadbane. Teraz będziesz mogła Kubusia kilka razy dziennie przebierać ;)

Amilka współczuję tego jak Cię potraktował teść. Dobrze, że chociaż możesz liczyć na swoich rodziców. Tylko przykre jest gdy dowiadujesz się w taki sposób prawdy o człowieku.

Kleopatra zazdroszczę energii!!

Kamilutek łupy pierwsza klasa, za tą cenę to naprawdę warto!!

Aaaa i Dewa podziwiam Cię za podróż tyle godzin samochodem, ja wczoraj spędziłam w samochodzie ok 1,5 h i ledwie buty z nóg zdjęłam, spuchłam masakrycznie a dzisiaj rano 1,5 kg na plusie :( mam nadzieję, że chociaż trochę tej wody zejdzie..

No i wczoraj niestety złapało mnie wieczorem kilka lekko bolesnych skurczów na szczęście po no-spie przeszło.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha, a jak poszedł eksperyment z usypianiem Nikosia przez tatę?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja jestem, wszystko ok, tylko nadrabiam zaległości a jestem na 1387 stronie. Jak nadrobię, to napisze trochę więcej

WreszcieMama, Martchen lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przesądów to krew mnie zalewa gdy o tym słyszę. U mnie w rodzidzie praktycznie tylko ja z mężem w nie nie wierzymy, przez co mamy przesrane, bo cały czas nas męczą o te głupoty! Co najlepsze w kościele to w pierwszych ławkach siedzą a kokardki czerwone znowu już prewnie są schowane i gotowe aby gdzieś je u nas ulokować haha. Najlepsza jest moja bratowa, raz jej córka gdy jeszcze raczkowała usiadła w przejściu i mój mąż jak szedł z Nikosiem aby go ubrać dał kroka by ją ominąć bo ręce już miał zajęte a ta z awanturą, że ma się cofnąć bo nad dzieckiem się nie przechodzi i nie urośnie ;) haha mój mąż się tylko uśmiechnął i ubierał młodego, tamta jak się zagotowała to zebrała wszystkich w minutę i jeszcze szybciej niż my wyszli od moich rodziców z fochem na ok dwa miesiące ;)

Z zabobonow to jeszcze nie można patrzeć przez dziurkę od klucza bo dziecko będzie miało zeza. Jak się gdzieś uderzycie to nie możecie dotknąć tego miejsca, bo dziecko będzie miało znamię. I jeszcze kupa innych dziwnych rzeczy.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wtedy poszło szybko i bezboleśnie dla obu stron ale niestety tatuś więcej razy nie próbował. W przyszły weekend czeka nas przemeblowanie sypialni i przeprowadzka Nikosia na stronę taty i prawdopodobnie nowe łóżko więc będzie się działo ;)

Breezee dobrze, że się odezwałaś koniecznie napisz co u Was :)

Kofeina, Hope, Zyrcia, Sylwia, Ag, Gonia, Klaudia z cyferkami, Foremeczka, Anya, Bezimienna i inne dziewczyny, które się dawno nie odzywaly co u Was? Dajcie chociaż znak że u Was wszystko ok.

Kamilutek, Breezee lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    babeczku z abonamentem premium powie mi ktoras co to za wazna data na poczatku 34tc?:)

i w ogole nie wiem czy widzialyscie ale jest grudzien 2017! jeszcze moment i bedzie nowy rok na forum:)
    Proszę

Masaż krocza jest to przygotowanie krocza do porodu w celu zminimalizowania ryzyka pęknięcia lub potrzeby nacięcia krocza podczas porodu.
    Masaż krocza oswoi Cię również z uczuciem rozciągania w czasie porodu i tym samym w odpowiednim momencie oszczędzi Ci stresu (spowodowanego nieznajomym dotąd uczuciem) i pozwoli Ci zrelaksować mięśnie i pomóc Twojemu ciału w pracy.
    Na masaż krocza przeznacz sobie około 10 minut dziennie – wydaje się sporo, ale naprawdę warto!
    Instrukcja masażu krocza:
    1. Zaopatrz się w olejek (np. olejek jojoba, oliwę z oliwek, lubrykant lub specjalny olejek do masażu krocza);
    2. Najlepiej przed rozpoczęciem masażu weź ciepłą kąpiel lub zrób 10 minutowy, ciepły kompres na okolice pochwy i odbytu, aby ułatwić rozciąganie i zrelaksowanie mięśni.
    3. Umyj dokładnie ręce i połóż się na plecach lub siądź w wygodnej pozycji tak, aby móc sięgnąć kciukami do pochwy.
    4. Włóż obydwa kciuki (nawilżone olejkiem) do pochwy na głębokość około 2-3 cm, delikatnie naciśnij w dół i lekko na boki dolną ściankę pochwy (tą pomiędzy odbytem a wejście do pochwy). Przytrzymaj około 2 minuty, tak aby czuć zdecydowane ciśnienie, rozciąganie tych okolic. Oddychaj wolno i głęboko, jednocześnie postaraj się zrelaksować mięśnie.
    5. Następnie rozpocznij delikatne, powolne masowanie dolnej ścianki pochwy w tą i z powrotem na kształt litery U (od godz. 3 do 9 i z powrotem) przez około 3 minuty.
    6. Odpocznij i powtórz ćwiczenie.
    Dobrze jeśli w masażu może pomóc Ci Twój partner, będzie on miał łatwiejszy dostęp do masowanych miejsc, aniżeli Ty z dużym już brzuchem.

Klaudia N. lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:

Kofeina, Hope, Zyrcia, Sylwia, Ag, Gonia, Klaudia z cyferkami, Foremeczka, Anya, Bezimienna i inne dziewczyny, które się dawno nie odzywaly co u Was? Dajcie chociaż znak że u Was wszystko ok.
    Mabell i demsik co u was?

sylwucha89, Mabelle lubią tę wiadomość

• messy99 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to już u mnie czas na masaż :) na razie musze pozbyć sie odparzen po felernych wkladkach. Kupiłam jakies dziadostwo i sie dorobilam kilku bolesnych pieczacych bulw na wargach :\ dziewczyny mi polecily dobre maści bo póki co na clotrimazolum działałam.

nzjdgzu33y143688.png
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha89 heh jak miło, że pamiętasz :)
    Ja żyję i mam się bardzo dobrze, ten ostatni czas postrzegam jako chyba najlepszy, mam energię i staram sie ją pożytkować na ogarnianie domu głównie i w ogóle ruszanie się. Czytam forum regularnie na telefonie, ale mało piszę, bo to bardziej Wasze forum niż moje i nie chcę się Wam wcinać w tematy, to widać, że już się zdążyłyście mocno zżyć. Także jestem na bieżąco, ale bardziej duchem niż ciałem (wirtualnym) :)

sylwucha89 lubi tę wiadomość

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wpadłam tylko na chwileczkę bo lecę na wizytę zaraz podglądać moja kluśke <3
    U Hope i Zyrci oraz Klaudii z cyferkami wszystko ok ;)

messy99, sylwucha89, Mabelle, Camilia lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys czytalam,ze ciezarnej nie wolno przechodzic pod sznurkami na pranie, albo drutami wysokiego napięcia bo dziecko bedzie owiniete pepowina:-D

messy99 lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Ja kiedys czytalam,ze ciezarnej nie wolno przechodzic pod sznurkami na pranie, albo drutami wysokiego napięcia bo dziecko bedzie owiniete pepowina:-D

Też to słyszałam hahaah xD

nzjdgzu33y143688.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee, super że się odezwałaś!

Foremeczko, to forum Majówek, jest tak samo Twoje jak nasze! :*

Taaak, zabobony. Ciężarna nie może przechodzić pod drabiną, patrzeć na idiotów (z tym wyjątkowo trudno, bo gdzie nie spojrzysz tam łosie). Jak się wystraszy i złapie za jakąś część ciała, dziecko będzie miało tam znamiona. Eeech, dupa cycki Dziewuszki! ;)

messy99, Uszczesliwiona, aneta.be, Mabelle, Foremeczka, MEGI81, Breezee lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo! I jeszcze ciężarna nie może nosić lancuszkow na szyi bo dziecko się owinie pepowina :P naprawdę nie wierzę w zabobony ale ja mam biała plamę na tyłku jak mama się bardzo przestaszyla (swoją droga lepiej za tylek niż za czoło :P ) a mój ślubny ma dwa palce na ręce odcisniete jak ojciec mamę mocno złapał i ta się przestaszyla :D ale i tak mnie to śmieszy :P

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no paczcie a ja cala ciaze w naszyjniku chodze, zła matka ze mnie:D

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:20

zem3o7esxha3u0v7.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak z tym masażem krocza w przypadku problemów z szyjką, skurczami itd? Chyba czekać trzeba jeszcze?

Moja teściowa jest taka zabobonna, a mnie tylko pusty śmiech ogarnia jak te różne głupoty słyszę. Ale już co raz rzadziej, bo chyba się zorientowała, że my z mężem się tylko z tego śmiejemy i robimy swoje ;) W ogóle od strony mojego męża rodzina te różne głupoty często powtarza z taką powagą, że nie wypada śmiechem parsknąć...

Co do języków, to moja mała strasznie szybko łapie, angielski już ogarnia, w przedszkolu mają i na wyrywki słówka potrafi, w grupie ma dziewczynkę z Włoch i chłopca z Ukrainy i też już podłapała co nieco. A ja do niej od małego zwroty w bardzo różnych językach używałam, by się osłuchała i ona nawet nie wie czasem, że języki miesza ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • bbee Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Messy zrobisz jak uwazasz oczywiscie ale ja bym nie ryzykowala masazu krocza przy Twojej szyjce... U mnie lekarz zakazal cokolwiek robic dopoki nie bedzie ciaza donoszona, bo to zawsze jakas stymulacja. Moze porozmawiaj z lekarzem wczesniej jesli bedzie Ci zalezalo bardzo.
    właśnie tak myślałam.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee nic nie mow jak moj mi jakims tureckim slowkiem rzuci to nie wiem czy smiac sie czy plakac, po francuzku umie jedna piosenke bo im przedszkolanka spiewa i cos tam czasem jakies pojedyncze slowa po hiszpansku, od innych dzieci z poprzedniego przedszkola.

Najgorsze bylo jak wrocil ze starego przedszkola i zaczal ze on i tata sa szefem a kobieta nie ma nic do powiedzenia, od razu z tym zrobilismy szybko z mezem porzadek, ale od tego czasu ograniczamy Toska kontakt z turkami. Teraz jak szukamy szkoly, czy przedszkole to patrzymy na to kto tam chodzi i na wysokie wymagania. Nie chcialam tego ale takich bzdur w domu tolerowac nie bede. Teraz w tym przedszkolu jest 10 dzieci i jedna turczynka, ale to dziewczynka, a do szkoly pojdzie chyba do katolickiej tam ich nie bedzie. Chociaz tu "na wsi " ich tyle nie ma dzieki Bogu.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem za jakims podzialem na rasy albo kategorie, ale sama wybierajac Niemcy na swoj kraj wiedzialam ze to ja musze sie dostosowac do ich regul i je zaakceptowac, a nie ich nawracac. A Ci wszyscy Turkowie przyjezdzaja tu i robia awantury ze Niemcy nie chca przejsc na islam, jeden do mnie kiedys podszedl i powiedzial ze go prowokuje do seksu bo nie mam chusty na wlosach a wlosy i kark sa takie seksualne, jak mu w twarz strzelilam to oczywiscie afera byla z policja itp. masakra.

bbee, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ