X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakos dziwnie spokojna jestem ze jeszcze nie rodze. Wiec nie wiem czemu dwie polozne i lekarz tak ciagle mowia ze w kazdej chwili moze juz byc. Druga polozna to sie smiala ze do wielkanocy nie wytrzymam i ze ona sie ze mna tam wtedy z checia spotka.

Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie dalej kiepski humor :/ jak mąż dzisiaj do pracy wychodził to się poplakalam (WTF?!) :( ale to było silniejsze ode mnie :(

Amilka Ty rodzisz zaraz a ona dopiero w połowie ciąży byla czyli największe tycie przed nią :P ja teraz powoli pod 70kg podchodzę :O tylko że ja z tych malutkich. A u Ciebie w ogóle tej wagi nie widzac ;*

Gratuluję udanych wizyt :) :*

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 20:42

Magda2307, MEGI81, Breezee, amilka87, sylwucha89, Kamilutek, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Megi ubranka prześliczne! Gdzie kupowałaś?
    Kamilutek czy ja dobrze zrozumiałam, że Matylda będzie spać w łazience? Jak to w łazience? Czy coś mi się pokrecilo...

Spodenki ogrodniczki z koszulkami są z Primark.
    Pomarańczowa kurtka i koszula w kratkę z Wójcika.
    Body bawełniane, które wygląda jak jeansowe, jest ze Smyka.
    Pozostałe rzeczy są z Next.

blubka, mon!ta^ lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadgoniłam kilka stron od wczoraj :)

WRESZCIE MAMA - ja z nospą nie miałam pojęcia, że może mieć wpływ na dziecko po urodzeniu, na tej awaryjnej wizycie z infekcją mi pani dr powiedziała, że brać ale po skonsultowaniu ze swoim lekarzem dostałam te info, że lepiej nie brać. Ale oczywiście się z tobą zgodzę, że lepiej wybrać mniejsze zło i jak trzeba to trzeba brać, żeby dać dziecku jak najdłużej najbezpieczniejsze schronienie , czyli brzuszek mamusi ;) I wierzę w to, że wszystko będzie u was dobrze!

Dziewczyny to ja dokumentów nie brałam nigdy - przyznaje się balast w torebce. Mam też jedną teczkę od początku ciąży, ale zaczęłam dopiero teraz sobie uświadamiać, że to załącznik do brzucha bez tego nie przekraczam progu domu;) - już zakodowane :)

ARWI - gratki! to jak już wybije donoszona to hulaj dusza :) Czekamy na te same dobre nowiny

EWELA , MARTA, NONTA, GAJA, CAROLINA - Same dobre wiadomości! Gratki!!!

RUDZIKU mam tak jak ty też bym już chciała zobaczyć pierwsze majóweczki, też zaglądam tam i patrze na te prze szczęśliwe mamy i urocze maleństwa tak czekam w śród nas które znamy się z formum kiedy tu zacznie się start. W kwietniówkach bardzo dużo rozwiązał 37 tc więc u nas powoli robi się ciepło, ciepło, cieplej....

LERION - ja jetem niedoświadczona mama, ale koleżanka mi powiedziała że 1 body obcieła nożyczkami, ze strachu ja kupiłam kopertówki ale tylko pare sztuk na rozmiar 56, reszte mam same przez główkę i wierzę w to że damy rade! Dane jest nam być mamą więc podobno wszystko przyjdzie z automatu.
    A kopertówki kupiłam w Auchan zestaw trzy sztuki za 25 pln. Ja kupiłam dwa pakiety.
    Niedrogie kopertówki są w sklepach świat dziecka lub na necie znalazłam ubrana firmy nicol dostępne m.inna alegro lub ewa klucze - polskich firm.
    Ale jak już zakupiona wyprawka to nie ma co dobierać dzieci tak szybko rosną!

KAMILUTEK - prześliczne łóżeczko - pokoik bardzo z klasą! Napracowałaś się ale efekt super!

Dziewczyny kogo pominęłam wszystkim gratki wizyt trzymam kciukasy za następne dobre wiadomości!

Kamilutek, mon!ta^ lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 20:43

Anstice, Kamilutek, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywam trochę po basenie przed spacerem do domu to wyjaśnię o co chodzi z tą łazienką :)

Mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, dom, w który dzieciak ma swój pokój jest w remoncie. Do września przedłużyli nam umowę najmu. W mieszkaniu jedynym pomieszczeniem, do którego wejdzie łóżeczko jest właśnie łazienka, a raczej pokój kąpielowy o oszałamiającym metrażu 35 m2. Prawie 2 x więcej niż moja pierwsza kawalerka ;)
    Do naszej sypialni wejdzie tylko dostawka do naszego łóżka. Wstawienie łóżeczka wiązałoby się z wyniesieniem 100kg dębowej szafy, a tego przed wyprowadzką nie wyobrażam sobie robić, bo trzeba by ją rozebrać na kawałki. W salonie miejsca nie ma w ogóle, bo zawalają go regały z książkami i kanapa. Zresztą, oba pokoje są malutkie.

Więc plan jest taki - dopóki mieszkamy w tym mieszkaniu, Matylda śpi z nami w sypialni w dostawce. Łóżeczko jest do jej pokoju w chałupie. Ale...dostawki na razie nie mamy, a łóżeczko już tak. Więc nawet gdyby nie udałoby się nam kupić lub zrobić tej cholernej dostawki, to Matylda ma gdzie spać. Pech chce, że to łazienka... :)

Dziewczyny, dzięki za bardzo miłe słowa, napracowałam się ale to przyjemność :)
    Jeszcze muszę dopracować sporo rzeczy ale generalnie ogólny zarys jest.

Julita, kocyk taki sam jak Twój tylko zdaje się w innym kolorze, bo chyba masz musztardowe. Kupiłam dawno temu z Twojego polecenia :)

Przeczytałam, co napislyscie, ale oczywiście nic nie pamiętam :D A że piszę z telefonu, to nawet nie mam jak sprawdzić. Później nadrobię :)

Uszczesliwiona, mon!ta^ lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie tak mysle - może jednak wstane z wyrka? No to wstałam.. Nawet zęby umylam. Takiego zgona jak dzis nie miałam od dawna. Kamilutek, jest paskudnie a Ty basen? Brrr..

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze wam sie spodoba. jak psy chronią dzieci ;-)https://www.youtube.com/watch?v=AThqOI_SXGY

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • dewa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internet podłączony a mnie ktoś zasilanie odłączył. W ogóle jakaś taka śpiąco niespokojna jestem, jakby coś gdzieś mnie uwierało, coś się miało stać, oj nie mam pojęcia o co chodzi.

Kamilutek, łóżeczko naprawdę mega fajne. Takie inne, stylowe. Jestem pewna, że jak już się wprowadzicie do domu, to pokój Matyldy będzie genialny! Podoba mi się taki styl, ot co :)

Leirion, widzę że nie tylko u mnie spadek mocy. I od czego to? Może coś z księżycem...albo ciśnieniem. Co do bodziaków, to 98% moich to takie zakładane przez główkę. Wiem, że przez pierwszych kilka przebrań mogę być niepewna i robić to powol, ale nie demonizujmy ubranek, człowiek się nauczy :D

Julita, też dzisiaj rano złapał mnie taki skurcz żołądka, i to cholera wie od czego! Stałam jak ten kołek w kuchni i zastanawiałam się czy to aby na pewno flaki czy może coś innego :/ Odpoczynek wskazany!

WreszcieMama, cieszę się razem z Tobą! Już wiadomo, która to działka? Ta ze słupem czy nie? ;)

Amilka, Ty tak już na serio Kobieto? Że niby nie, ale może przed Wielkanocą? :O

Megi, bardzo fajne nowe nabytki! Od nadmiaru głowa nie boli :P

Forbidden, dobrze Cię czytać! Oby jak najdłużj w tym dwupaku :D

Breezee ja też myślałam, że bardzo dużo przytyję. Może stówkę przekroczę, może już to zrobiłam. Ale ja startowałam z 86-87. Moja kuzynka przytyła ponad 30 - tego się obawiałam. W praktyce nie jest tak źle. A Ty naprawdę ładnie wyglądasz w ciąży. Bardzo kobieco! Mąż może być zadowolony :)

MEGI81, Breezee lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi, w piątek mam wizytę to zobaczymy co lekarz powie o tych kłuciach.
    Właśnie wyjechała ode mnie kumpela z 9 miesięcznym Jasiem. Ale się wybawiliśmy! Mam już taki instynkt macierzyński,że sam zapach dziecka mnie rozczulał.
    No i dostało nam się trochę grzechotek po Jasiu dla Łucji, więc super :)

Kumpela mnie zmotywowała i kazała spakować już torbę do szpitala, więc obiecałam,ze jak tylko w święta mama przywiezie mi walizkę, to się spakuję. Rety, jak wszyscy panikują wokół :) ja przecież mam jeszcze duuużo czasu.

Kamilutku, piękne łóżeczko i nawet w łazience prezentuje się ekstra.

Megi bardzo fajne ciuszki!

Amilka stajesz widzę do wyścigu! Ja za Was wszystkie trzymam kciuki,żebyście urodziły w najlepszym dla siebie momencie! Co ciekawe nie mogę się doczekać Waszych dzieci,ale moje ma kategoryczny zakaz wyłażenia. Mamusia nie jest jeszcze gotowa.

Kamilutek, MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam poinformowac ze Kofeina nadal w dwupaku jednak potrzebuje naszych kciukow! Pogorszyla jej sie cukrzyca, jest cala obolala i walczy ze skurczami co 8minut plus bole krzyzowe.
    Obiecalam ze Wam orzekaze i bedziemy kciukac za nia ile mamy sil ;)

Leirion, bbee, Uszczesliwiona, Mabelle, gonia13, ag194, Rudzik, Kleopatra, mon!ta^, Madu1611, Maniuś, sylwucha89, marie_marie22 lubią tę wiadomość

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa suepr ze już jesteś :)

Kamilutek zacne łóżeczko! Nie moj styl, ale wszytsko spojnie mi do Ciebie pasuje i calosc prezentuje sie super (nawet w lazience ;) ) nie mgoe sie doczekac jak zoabcze jej docelowy pokoj bo na pewno bedzie mega!

ja jednak zrobilam pazury a co :P mam nadzieje, ze dane mi bedzie je sciagnac ;) hihi

dzisiaj jestem senna ociezala i plecy mnie nawalaja okropnie :(

za to kupilam pare rzeczy dla braci :) takich samych w roznych rozmiarach - moj malutki synek zaraz bedzie starszym bratem AAAAAA

jakis prezent wupny od mlodszego musze zakupic al enie mam pomyslu :(
    ale cos koniecznie musi byc nic wielkiego ale symbolicznie, chociaz chcialabym takie prezent z efektem WOW, zeby opowiadal co dostal od brata :) moze jakies autko lego? musze pomyslec.

Kamilutek, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka kciuki za Was!!!

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam

jestem jednoczesnie zadowolona i wkurwiona, ach ta ciaza

wiec tak przyjechali wczoraj, wzieli ze soba na calkiem spora przyczepe pierdyliard rzeczy. ALE jest jedno ale. nie chce wyjsc na niewdzieczna, no bo zrobili mi przyszluge moja tata z macocha ze mi to wzieli jak juz tu jechali i wiadomo troche sie napracowali zeby to zapakowac no ale tak patrze na to wszystko i pytam gdzie łozeczko? o chyba zostało. no kurwa jego mac, no dobra chuj z tym mam ogarniete jedno najwyzej kupimy nowe dobra pomyslimy. ale dzisiaj poszlam poszukac laktatora podgrzewacza i sterylizatora i co? nie ma kurwa. no ja nie wiem jak oni to zrobili, wiecie o co mi chodzi? nie chce zeby wyszlo ze za duzo wymagam, no ale logiczne ze najwazniejsze byly male ciuszki i te 4 rzeczy a oni przywiezli rozne ciuszki troche malych (w chuj duzo takich wiekszych) no ale przywiezli tez na przyklad fotelik nosidełko i dwa czy trzy worki zabawek, no na chuj mie one teraz ja sie pytam? potrzebne jak kurwie majtki!
    niby tragedii nie ma bo maja jechac na dlugi weekend i wezma reszte rzeczy no ale kurwa te lozeczko chcialam odmalowac i w ogole a urodzic moge juz zaraz i potem wszystko na szybko.,

ach sie wygadalam.
    ]
    badz co badz nie ma zle , chujowo ale stabilnie;)

ale wkurwiam sie tez bo komp mi zacina, i oczywiscie jak sie m ialo miliony monet to nic sie nie dzieje, teraz jak miliony monet na dziecko idzie to sie chuj spierdoli.

zrobilam dwa prania:) kolejne dwa jutro i bede prasowac:)

aaa i dziewfczyny do torby jeszcze trzeba wlozyc (musze jechac dzisiaj do rossmana) te nakladki na kibelek, coi by nie musiec 2ki na malysza robic, podobno sa na produktach mini (podroznych;))

dzisiaj o 19;30 spotkanie SR z ortopeda.

jutro z rana badanie siuskow i krwi w piateczek wizyta;)

Aaaa! Amilka sluszne podejscie wg mnie sz tym zakazem dawania czegos drugiemu dziecku, tez bede tyego pilnowac bo widze po dzieciach siostry jaka pozniej lipa jest przy urodzinach, co najwyzej czekoladke moze dostac drugie dziecko wg mnie a nie jakies zabawki bo potem mysla ze im sie nalezy
    Jebłam elaborat. ale klnę, dobrze ze moje dziecko nie umie czytać (jeszcze;P!)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeina kciuki bardzo!

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka, hola, hola! :) Nawet jeśli maluch jest dwa tygodnie starszy to zostało Ci jeszcze... około 3 tygodnie? Czy nawet ponad 3 tygodnie :) Kurczę, nie wiedziałam, że można pogłaskać główkę dziecka jeszcze przed porodem. Ciekawe, czy dzieciak to poczuł :)

WreszcieMama, że niby mięśnie zanikły I dlatego masz sobie dodać kg, żeby być uczciwym??? A ja myślałam, że jak człowiek nie wydatkuje energii, bo leży, to zamiast chudnąć – tyje. Więc żebyś była uczciwa, to powinnaś raczej sobie odjąć te kilogramy. Ludzie to jednak mają dziwne pomysły…
    Podbijam pytanie Dewy – to działka z słupem czy bez słupa?

Carolina, super wieści! To jednak forum cudów :)
    Za Kofeinę oczywiście trzymam kciuki w obu dłoniach i obu stopach!

Julita, polubiłam nie za czyszczenie, tylko za to, że obie Twoje córki mają piękne imiona i oba bardzo do siebie pasują. Od dawna tak myślę, ale chyba jeszcze nigdy tego nie napisałam, więc nadrabiam.

Leirion, nie powiem, żeby mi się chciało wychodzić z domu, ale siedzieć też mi się nie chciało. A karnet sam się nie wypływa :)
    W sumie to ja też mam spadek mocy, tak jak Ty i Dewa, a jesteśmy w bardzo podobnym czasie ciąży. Może to już tak ma być? Chodzę jak kaczka, wyprzedza mnie każda babcia z balkonikiem, na 2 piętro wchodzę na dwa razy, sapię jak lokomotywa, wstaję z łóżka czy kanapy jak połamaniec. Ale jak się nie ruszam, to jest gorzej, więc zmuszam się do aktywności.

Dewa, no witaj z powrotem w świecie żywych! :) Wiesz, kogo nie ma w dzisiejszym świecie w sieci, tego nie ma w ogóle! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 17:47

julita lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamusie;)

Kamilutek boskie lozwczko!

Kofeina Kciuki!

dzis bylam u end. wszystko ok ale powiem Wam poczulam soie jakby, drzwiami w twarz dostala: lekarka z tekstem ze w sumie w maju to chyba sie nie zobaczymy. he? mysle o co chodzi i dopiero dotarlo, ze kurde niedlugo rodzimy!! a ka tyle nie ogarniete!

dzis panika u mnie!

ps. poczytalam Was i mi lepiej:)

DZIEKUJE!

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Moje nowe nabytki :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/013a31bc6ca0.jpg

Megi, te spodenki są extra! Obie pary z nexta?

Uszczesliwiona, mon!ta^ lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski!!!
    Mam nadzieję, że mnie pamiętacie :-)
    Chciałam tylko zamieścić u Was taki mały wpisik na forum :-)
    Lekkich porodów życzę :-)
    Jestem po usg genetycznym. Wszystko gra, rączki są, nóżki są, paluszki, serduszko 4-komorowe jest, móżdżek jest.
    Nt 1,5mm
    Kość nosowa obecna
    Przeplywy ok
    FHR 157/min
    CRL okolo 6,5cm
    Dzidziol nie wytrzymał presji glowicy i stawał ciagle na glowie, pionowo, robil fikolki, no nie chcial spokojnie się dac pomierzyc.

Gin wpisal wszystkie dane w program, i na podstawie samego usg genetycznego mamy takie wyniki:
    - trisomia 21 ryzyko podstawowe: 1:918, skorygowane 1:18356
    -trisomia 18 ryzyko podst. 1:2193, skorygowane 1:20000
    - trisomia 13 ryzyko podst. 1:6893, skorygowane 1:20000
    -ryzyko porodu przed 34tc 1:148

Stan obecny matki: szczęście :-)

Tu zdjęcie takie zwykłe buźki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/610a817a0c5b.jpg

A tutaj jak sie dobrze przyjrzec to jedna rączka podkurczona, druga "na supermana" i otwarte usta na rozcież :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d386a3a985ab.jpg

zastrzeŻona, Leirion, MEGI81, bbee, Hope_, Rudzik, Uszczesliwiona, amilka87, Kamilutek, Anstice, Martchen, Mabelle, Camilia, WreszcieMama, Kleopatra, ag194, mon!ta^, Madu1611, gonia13, Ju14, blubka, monika_89, Maniuś, Uska, Forbidden, sylwucha89, Breezee, marie_marie22 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ