MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirabelle moje współczucia nie miej wyrzutów sumienia, koleżanka napewno widziała że myślisz o niej a to jest najważniejsze , trzymaj się kochana
Julita zawsze możesz i ja bym jechała bo o odwodnienie nie jest trudno.
Anstice ciężko mi powiedzieć ale słyszałam że jak się rodzi to uczucie jakby się bardzo kupę chciało, oczywiście nie mówię że to się teraz dzieje bo ja się nie znaju w ogóle ale jeśli Cię to martwi i masz się zadreczac myślami to lepiej jedz i sprawdźjulita, Mabelle lubią tę wiadomość
-
Julita a spróbuj może pepsi to taki odkamieniacz ze może ci się polepszy.
Kiedyś na biegunki się małym dzieciom gotowalo marchwiankę na ryżu lub bez.
Moim bardzo pomagało,może sobie ugotuj a może zadziała.
Gastrolit albo orsalit (elektrolity) można w ciąży podobno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 19:44
julita lubi tę wiadomość
-
Julita, może i Twój Mąż ma rację, jak pojedziesz to chociaż sprawdzą czy wsio oki, podadzą kroplówkę. Ja bym raczej podjechała.
Mabelle trzymaj się Kochana. Nie wiem czy są potrzebne jeszcze dodatkowe słowa, bo pewnie niewiele dadzą..., ale myślę sobie, że Koleżanka widzi Cię teraz z góry, może przekaż jej to wszystko co chciałaś podczas rozmowy telefonicznej. Czasami tak bywa, że nie zdążymy. Masz prawo do złości, do smutku, ale wiadome jest, że czasu nie cofniesz. Myślę, że Koleżanka nie ma Ci tego za złe.
A co do starych dooop. Ostatnio ta moja znajoma co urodziła mówiła mi, że miała na sali po porodzie Panią, która miała 47 lat. Miała już ze 4 dzieci. Wszystkie już prawie samodzielne, nawet wnuk 6letni. No i co? Ona nie wiedziała na początku, że jest w ciąży i robiła sobie testy na menopauzę! A tu się okazało, że w ciąży jest Taka mała niespodziankaMabelle lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Julita ta cola to dobry pomysł. Tylko musi być odgazowana. Ryż ugotowany z marchewką (taka gęsta papka) i banany też pomagają ma biegunkę. Staraj się pić wodę, bo sok jeszcze bardziej podrażnia jelita i ją potęguje. Orsalit można w ciąży.
Mi ginekolog też kazał brać smectę (nie wiem, jak to się pisze), jak miałam biegunkę w pierwszym trymestrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 20:14
Mabelle lubi tę wiadomość
-
Kochane później Was nadrobie bo przespalam popołudnie więc noc przede mna
Byłam dziś na badaniu, Hubcio waży 2823g, czyli spory chłopina szyjki już nie dotykala bo mówi, że bez sensu gmerac skoro i tak już jak urodze to urodze. GBS zaplanowała dopiero za 2 tyg wiec musze sie wbić za tydzień bo nie sądzę bym wytrwala do 38 tygodnia i jeszcze na wyniki czekać. Spojenie boli przy każdym ruchu więzadła diabelskie dają znać. Poza tym okej.MEGI81, Mabelle, WreszcieMama, Camilia, Anstice, Kamilutek, Kleopatra, Arwi, mon!ta^, Uszczesliwiona, monika_89, Maniuś, zastrzeŻona, bbee, Breezee, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:Myślisz? jupiiiii
A chciałam Was jeszxze zapytać, czy miała któraś z Was takie wysokie ryzyko porodu przed 34tc? Bo mnie to 1:148 ciutke martwi, mimo że gin nie kazał się przejmować.2017 #1
2019 #2
-
Mabelle wyrazy wspczucia
JUlita, jak już napisała któraś Mamusia (przepraszam skleroza) woda woda i jeszcze raz woda. soki niestety nie nawadniaja tak dobrze a i wpływają słabo na jelita.
Amilka ja na doła polecam dobry film:) mnie zawsze pomaga dziś już po raz 2 oglądam dorty dancing
Dewa jej raczej chodziło i poród już mi nawet zalecenia poporodowe dała na wszelki
co do bólu spojenia to ja piernicze! nie wiedziałam, że tak możeMabelle lubi tę wiadomość
-
Martchen wrote:Mabelle wyrazy wspczucia
JUlita, jak już napisała któraś Mamusia (przepraszam skleroza) woda woda i jeszcze raz woda. soki niestety nie nawadniaja tak dobrze a i wpływają słabo na jelita.
Amilka ja na doła polecam dobry film:) mnie zawsze pomaga dziś już po raz 2 oglądam dorty dancing
Dewa jej raczej chodziło i poród już mi nawet zalecenia poporodowe dała na wszelki
co do bólu spojenia to ja piernicze! nie wiedziałam, że tak może
Martchen, chyba sie troche lekarka zapędziła, masz dopiero 33 tydzien skonczony, powoli! No chyba, że suwaczek nawalił Ja jestem kilka dnj przed Tobą a spodziewam się Dziedzica nawet w czerwcu. 4.06 Chlop ma urodziny, prawda że Syn to idealny prezent? -
Dzięki dziewczyny jak tak coś człowiek z siebie wyrzuci i pobiadoli to troche czasem na psychice lepiej. Ogólnie teraz przeszedł ból tylko ciśnienie skoczyło 135/85 juz wziełam tabletke na nadciśnienie.
Mój mąż kazał nogi zarzucić na poduszkę i sie nie stresować... a sam poszedł do klubu i zapewne będzie za około 2h bo sobie gra w bilarda od czasu do czasu. Wiec sobie grzeczniutko poleze
Mabelle wyrazy mojego wspólczucia... smutna sytuacja ... jakie to życie kruche.
Ja też pare razy nie zdążyłam... zadzwonić pojechać i wiem co czujesz ... mi to cały czas w głowie siedzi i jak o tym napisałas to i mi smutno sie zrobiło...bardzo...
Bardzo mi przykro i trzymaj się dzielnie!
A tak wogóle to w tamtym roku zarejestrowałam się do bazy DKMS i zadzwonili do mnie po 2 miesiącach od rejestracji zrobili ze mną wywiad i warunkiem było że nie planuje dziecka w okresie najblizszych 3 miesięcy - zgodziłam się (i tak czekałam na operację kolana która miała być 3.04.17r.), oddałam już krew do analizy. I dziękuję Bogu napisali do mnie że mają 2 dawce bardziej odpowiedniego i pare dni pózniej dowiedziałam się ze jestem w 6 tc. Ja bym komuś narobiła nadzieji i dobrze że tak wyszło ze mieli kogoś bardziej trafionego.. Ale jak kazali mi potwierdzić że nie planuje dziecka to zrobiłam profilaktycznie test ciązowy z oststnim dniem sierpnia wyszedł na jedną kreskę. Więc życie jest pełne niespodzianek.
Jednak licze że kiedyś zadzwonią i uda się mi komuś pomóc.
Mabelle lubi tę wiadomość
-
zastrzeŻona wrote:A co do starych dooop. Ostatnio ta moja znajoma co urodziła mówiła mi, że miała na sali po porodzie Panią, która miała 47 lat. Miała już ze 4 dzieci. Wszystkie już prawie samodzielne, nawet wnuk 6letni. No i co? Ona nie wiedziała na początku, że jest w ciąży i robiła sobie testy na menopauzę! A tu się okazało, że w ciąży jest Taka mała niespodzianka
Moja koleżanka rodziła swoje pierwsze dziecko w wieku 39 lat i wiecie, co ma wpisane w dokumenty wypisowe? "Stara pierworódka". Myślałam, że w pl nie ma segregacji ze względu na wiek, ale porodówki rządzą się najwyraźniej innymi prawami.
Mabelle, wyrazy współczucia. Bardzo mi szkoda jej dziecka i męża, takie rzeczy nie powinny się zdarzać.
Mabelle, zastrzeŻona, MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Anstice, jestem w bazie DKMSu od kilku lat i przyznam, że moim marzeniem jest dostać telefon i móc komuś pomóc. Regularnie oddaję też krew, oczywiście nie teraz. I kurcze, gdybym teraz dostała wiadomość o potencjalnym biorcy mojego szpiku, to bardzo bym przeżywała to, że nie mogę oddać. Może kiedyś doczekam się takiego telefonu
Anstice, amilka87, MEGI81, Camilia lubią tę wiadomość
-
O Nieśmiała! Super,że się odezwałaś! Wieeelkie gratulacje i trzymam kciuki za maleństwo! Niech rośnie zdrowo!
Kofeina oczywiście kciuki mocne!
Klaudia no do dooopy ale nie stresuj się Pierz ciuchy, a resztę muszą Ci dowieźć! Wymuś,żeby Ci przywieźli resztę! Po prostu zaciskaj nogi żeby przed terminem mała nie wyskoczyła
Amilka trzymaj się! Też mam takie skoki nastroju. Zjazd formy to chyba co druga z nas ma co drugi dzień... Wiem,że to żadne pocieszenie, ale to hormony buzują. A z maleństwem będzie dobrze, przecież to już końcówka ciąży!
Dewa ale super nochal. Witaj w klubie Moja ma gargamelowy nochal, a Twój mały ma pyrkę poznańską zamiast noska
Julita ja tez myślę,że powinnaś dostać kroplówkę,ale z drugiej strony jak tu jechać na IP równocześnie srając...
Martchen kurde kolejka obowiązuje! zdaje się,że razem z Sylwuchą miałyśmy rodzić w trójkę?!
Mabelle współczuję strasznie
dewa, Mabelle, MEGI81, julita, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Dewa troszkę sie zapedziła ale w sumie po 06/05 ciaza donoszona wiec bym nie plakala;)
a ja trzymam kciuki zeby Mala byla spod Byka (pojecia nie mam czemu ale tak mi sie ubzduralo, a ja nawet nie wierze w takie tematy:DD)
no i trzymam kciuki za Twoja date ! piękniejszeo prezentu chyba nie mozna wymyslec:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 21:17
-
Julita jeszcze ryż z jabłkiem pieczonym lub duszonym. Jabłko poddane obróbce termicznej jest na zatwardzenie i marchewka tez gotowana z ryżem. Jabłko surowe na to żeby była luzniejsze. Smecte tez możesz w ciąży lub mąka ziemniaczana z wodą ciepła.
Mabelle współczuję
Mabelle, julita lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami