X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina, masz nasze kciuki! Cudownie, że wciąż w dwupaku! DZIELNA MAMUSIA!!!

Nieśmiała, u Ciebie też dobre wieści, bardzo się cieszę! Wpadaj do nas regularnie Kochana! :)

Martchen, może lekarka miała na myśli to, że zobaczycie się dopiero w czerwcu? ;)

Kluadia, jasna sprawa, że skoro czekasz na rzeczy których potrzebujesz dla Dziecka najbardziej, to fajnie by było gdybyś akurat te rzeczy dostała. I nie ma to nic wspólnego z niewdzięcznością. Noworodkowi bardziej przyda się łóżeczko i laktator niż wór zabawek.

qb3canlimmmj6sap.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, suuuuuper wieści! Niech Maleństwo skacze sobie w brzuszku, fika, bryka i dalej tak książkowo rośnie :)

Żyrcia dzięki za wieści od Kofeinki, przekaż jej, że trzymamy moooocno te kciukasy!!!

Kamilutku, jej! Jakie piękne łóżeczko i wszystko tak super się zgrywa i o ile do mnie taki styl raczej, by nie pasował, to tak mi jakoś do Ciebie pasuje baaaardzoooo! i do Matyldy też! :)

Amilka, ale to tak już? ten 23 to tak blisko. Serio serio rodzisz? OMG! :D
    Mi wczoraj około 2 w nocy tak się brzusio spinał przez godzinę i rozkurczał i znowu spinał i tak w kółku.No, ale to chyba nic groźnego, te skurcze przepowiadające tylko. Dziś około 6 rano powtórka, a że Mąż miał wyjazd tak ze 3h drogi ode mnie to się zaczął stresować. I co do Niego dziś dzwoniłam, to za każdym razem myślał, że rodzę więc przestałam dzwonić, by na zawał nie zszedł :D

Breezee ja mam teraz ten bujaczek (tylko w morskim kolorze), który wstawiłaś, ale po prostu szwagierka mi go podrzuciła. Szczerze używała go tylko 3-4 miesiące. Fajnie się sprawdził na początek, ale ja bym w niego nie zainwestowała tak sama z siebie. Dla mnie to takie bardziej łóżeczko na początek. Mój Starszak miał nieco inny bujaczek i nam się bardzo sprawdził, ale używaliśmy go dopiero od ok.4 miesiąca, wcześniej głównie leżał wiec nie było nam takie cudo potrzebne :
    http://www.bajkowachatka.pl/PROMOCJA-WIBRUJACY-LEZACZEK-Z-REGULOWANYMI-PALAKAMI-firmy-TINY-LOVE-LAKTATOR-NATURAL-TOUCH-ZA-1-ZL/2421/

Megi piękne ubranka! :)

MEGI81, Uszczesliwiona, Breezee lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Megi, te spodenki są extra! Obie pary z nexta?

Tak :) kupione w dwupaku :)

Kamilutek lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno zaciskam kciuki za Kofeinę. To forum cudów, więc wszystko będzie dobrze.

Nieśmiała cudowne informacje :) życzę takiego szczęścia do końca ciąży :)

Klaudia też bym się wkurzyła i pewnie zrobiła dziką awanturę, bo ostatnio bardzo bojowa jestem.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała! SUper super super! Piękny SYN :P :)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Nieśmiała! SUper super super! Piękny SYN :P :)
    Myślisz? :-) jupiiiii :-)

A chciałam Was jeszxze zapytać, czy miała któraś z Was takie wysokie ryzyko porodu przed 34tc? Bo mnie to 1:148 ciutke martwi, mimo że gin nie kazał się przejmować.

Rudzik lubi tę wiadomość

age.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za Kofeinę!

Klaudia też bym była wkurwiona. Swoją drogą za kilkanaście lat jak dziecie nasze pierwszy raz przy nas zaklną to będziemy mówić że z naszych ust nigdy takie słowa nie padły :D dobrze wiedzieć że matki nie są takie idealnie jak nam się za dziecka wydawało :P

Nieśmiała genialnie <3

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry przeczytalam was, ale musze sie wyzalic mam totalny zjazd formy wlasnie nawet herbatka nie pomaga :(

Po tej wizycie mialam jakis taki wewnetrzny spokoj, potem sie przespalam a teraz mam takiego dola, ze moze sa to wszystko bledy pomiarow i on nie jest jeszcze gotowy, ze bedzie za malutki, ze nie bedzie wszystko ok, ze ja nie jestem jeszcze psychicznie gotowa, przeciez do tego pierdolonego maja jeszcze kurwa tak daleko, ryczec mi sie tylko chce.

Zaraz sie zabieram za te literki na tym pieprz... szydelku do konca, i zjem kg czekolady moze mi sie poprawi jak to bede miala gotowe, chociaz jak juz nabluzgalam teraz na forum to juz troche lepiej.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała nie pamiętam żeby którakolwiek z nas miała liczone w ogóle ryzyko porodu przed 34tyg. Hmmm..

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka zjazd chyba ma większość z nas oprócz zegajacej tęcza WreszcieMamy i Dewa :/ a mały napewno by się nie pchal na świat gdyby nie był gotowy, to już duży chłopiec i napewno rozsądny :* a do maja to prawie bliżej niż dalej, no powiedzmy że 2tyg więc nie tak daleko :*

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dla mnie to coś dziwnego w moim ogranizmie. Wczoraj byłam u dr i powiedział że jest ok. Ale zaczeło się troche przed wizytą tylko badania potwierdziło że jest dobrze a po wizycie pare godzin się nasiliło kłucie i ciągnięcie w dole tak bardzo że w pewnym momencie ból mnie zniewolił z łózkiem. Dodam że dziecko było mega ruchliwe jakby nic nie spała. Dziś było dobrze i znowu się zaczeło kłucie bóle jak na okres boli pochwa i jak ide do wc to za kazdym razem ciśnie na 2 ... czy to znaczy że organizm przygotowuje się do porodu? Czuję dyskomfort jak coś to piątek usg. Moze ktoraś z mam tak miała i to nic złego ale dla mnie to taka nowość że dramatyzuje .... ogolnie czuje się dobrze więc mam nadzieję że to tylko jakieś objawy 9 miesiąca...oby!

Za KOFEINE kciuki!

Nieśmiała gratki !!! Ja pamiętam swoją małą dzidzie i tygodnie wolno mijały a już stuknął mi 9 miesiąc. Powodzenia i kciuki trzymam.

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki!
    Widzę, że jak mnie nie było to same dobre wieści z wizyt!
    Carolina super że Alessandro duży.
    Koffeina trzymam kciuki, żeby było jak najlepiej, jak my wszystkie.
    Amilka czyżbyś była pierwsza na kolejce? A może jeszcze wytrzymasz troche. No właśnie ciekawe która rozpocznie serię porodową??
    Kamilutek śliczne łóżeczko, masz rękę do urządzania pokoiku Matyldy. A kocyki gdzie kupiłyście z Julitą?? Bo ja właśnie dochodzę do wniosku, że mam tylko jeden cienki kocyk a reszta raczej z tych grubszych. Myślałam nad minky z bawełną... A teraz już sama nie wiem...

Ja wizytowałam w pon ale nie zdążyłam napisać Wam nic bo net zastrajkował. Małutka waży ok 2200g i .....ma włoski na główce!!! Widziałam na usg tak dokładnie że śmiałam się ze jeszcze trochę a byłoby widać jakiego koloru są.
    Moje zgrubienie na piersi to prawdopodobnie dodatkowy gruczoł, to podobno dość częste w ciąży, tworzą się też czasami pod pachą. Chyba Arwi o tym pisała, albo ktoś inny. Któraś na pewno bo kojarze, jeśli się myle to sorki - kalafiorek!!
    Gbs pobrany, mam tylko zgłosić w szpitalu, że mam uczulenie na penicylinę, to w razie czego podadzą mi inny antybiotyk, gdyby się okazało, że jest dodatni.
    Żelazo mam brać nadal do końca opakowania.
    Twardnienia i napięcia brzucha to przepowiadające, ale szyjka twarda i nadal zamknieta. Mam wizyte dopiero 15.05 Ciekawe czy dotrwamy???
    Wybaczcie, że tak o sobie piszę, ale muszę doczytać wstecz bo mam zaległości.

Kamilutek, Martchen, MEGI81, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Anstice, Camilia, Rudzik, Kleopatra, monika_89, Maniuś, Breezee, sylwucha89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgmi80i166.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, gratulacje! Piękny dzieć! I jaki fotogeniczny! :)
    Ja miałam wysokie ryzyko porodu przed 32 tygodniem - gin powiedział, że ze względu na wiek, bo ja to stara doopa jestem ;)
    Podobno każdy rok po 30 zwiększa ryzyko.

Klaudia, nieźle Cię urządzili, wcale się nie dziwię, że dopadł Cię wkurw.

Amilka, dzisiaj jest międzynarodowy dzień czekolady, może zjedz kawałek, ponoć świetnie poprawia nastrój. A chwilowy zjazd zdarza się każdemu, czasem trzeba się wyżlić i wyryczeć. Jutro albo pojutrze albo za godzinę będzie lepiej! A na suwaczku masz napisane, że dzieciak ma 50 cm długości, więc wcale nie jest za malutki, jest w sam raz!

Ellen, kocyk jest stąd: coodo.pl (o ten: http://coodo.pl/pl/kocyki-chusty-pieluszki/57-chusta-bambusowa-geometric-xl.html)
    I gratki z okazji pomyślnej wizyty :)

Anstice, od paru dni też mam często wrażenie "na dwójkę" ale nic się nie dzieje z tej strony, że tak powiem. Lekarz mówił, że to normalne na tym etapie, bo dzieciak uciska tam wszystko główką.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • dewa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaay! Patrzcie jaki Kartoflany Nosek, po Mamusi! Nie oddam <3 <3 <3

wkfmdi.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 19:15

julita, gaja_1, MEGI81, bbee, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, WreszcieMama, Martchen, Anstice, Camilia, Hope_, mon!ta^, Kleopatra, Rudzik, Kamilutek, Madu1611, gonia13, blubka, Leirion, Moniqaaa, monika_89, Maniuś, Arwi, Uska, Forbidden, ewela873, sylwucha89, Breezee, marie_marie22 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, stara doopo (pffffff! :P ), kiedy Matyldę miała ostatnie ważenie?

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny mam pytanie, bo mój mąż świruje. czy na IP w razie w. można jechać o każdej porze dnia i nocy czy tylko od 18 (pora nocna)? R. chce zaciągnąć mnie siłą już teraz a ja upieram się aby spokojnie przeczekać noc. gdybym stanęła na wadze to chyba miałabym -3kg, cały dzień na kiblu, nawet teraz piszę z łazienki o.O

Nieśmiała GRA! TU! LA! CJE! :)

O każdej porze dnia i nocy, ale w nocy są z reguły mniejsze kolejki :)
    Jeśli myślisz, że do rana nie przejdzie, to lepiej jechać w nocy, bo rano się naczekasz.

Dewa, mój gin nie mierzy dziecia na wizytach, więc ostatnią wagę mam z usg III trymestru: 15.03 1667 gramów.

julita lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina kciuki zaciśnięte!

Nieśmiała gratulacje! Ja nie miałam liczonego ryzyka przedwczesnego porodu.

Amilka do maja już nie tak daleko, a z każdym dniem coraz bliżej. Może spróbuj więcej odpoczywać ale synuś całkiem duży i nawet jak wyjdzie wcześniej to bedzie dobrze. A czekolada na poprawę humoru nie zaszkodzi tym bardziej, że dzisiaj jej święto :)

Anstice jak wczoraj lekarz powiedział, że ok ty chyba tak jest. Mnie też już wszystko tak do dołu ciągnie. A może to poprostu zaparcie?

Julita IP czynna całą dobę

julita lubi tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita można jechać o każdej porze dnia i nocy. Pij dużo żebyś się nie odwodniła.

julita lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, całą dobę.

I może to wskazane, żebyś się nie odwodniła, jakieś elektrolity chociaż podadzą.

julita lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina, kciuki mocno zaciśnięte.
    Nieśmiała, cudowne wiadomości.Niech dzidzia rośnie zdrowo.

Przepraszam, że tak krótko i nie odnoszę się do innych dziewcząt...
    Zmarła dziś moja bardzo dobra Koleżanka w wieku 36 lat, walczyła ok 3 lat z nowotworem.Miałam do niej zadzwonić w tym tygodniu i nie zdążyłam :(
    Teraz mam wyrzuty sumienia i nie mogę tego wszystkiego ogarnąć.Jest mi tak źle, że nie wiem jak to opisać :(
    Osierocila prawie 4 letnią córeczkę,wywalczoną i wyczekaną...
    Przepraszam, że piszę Wam o takiej smutnej sytuacji, ale mojego męża nie ma w domu a musiałam się wygadac :(

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ