MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamilutek wrote:Ja byłam niedobrą starszą siostrą, biłam brata łyżką po głowie. Pewnie dlatego teraz jest taki przemądrzały
A w ogóle witam sie... sapie prycham i kedwo ciagne nogami a mały nie chce wyjsc
Ide dzis na usg w szpitalu ciekawe ike waży moj okruszekKamilutek, MEGI81, Martchen, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:A u Mabelle to w ogóle nie widać, żeby to był 9 miesiąc I chyba jest całkiem nisko, czy tylko mi się tak wydaje
No właśnie, też mam takie wrażenie że jest niziutko.To dobry znak, może urodze w długi weekend
Julita, twój brzusio też niewiele większy, zgrabniutkiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 13:29
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja w 36tc wg bbf..
Lokum Olisia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/154f7495206f.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/915e35893448.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fc39d73a852.jpg
Mi tez sapiace i dyszace sie wlaczylo mecze sie jak babcia 90 letnia..do tego biodra bola i sie.kolysze jak kaczucha..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 13:34
Mabelle, sylwucha89, Madu1611, blubka, Kamilutek, Uska, MEGI81, ag194, Martchen, Breezee, Rudzik, daisy123, Maniuś, Karissa, mon!ta^, Kleopatra, Uszczesliwiona, marie_marie22, monika_89 lubią tę wiadomość
-
jonka91 wrote:O to szybko udalo Ci się zajsc w kolejną ciąże to rzeczywiscie jeszcze maluch moj dokladnie o rok starszy
Z ktorego stycznia?
A Twój z którego?jonka91, MEGI81, Mabelle, Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja!
Monika gratuluję!!! Super, że jesteście już razem, daj znać co u Was w wolnej chwili:)
Camilia a co u Ciebie? Odeszły Ci wody ? Wiesz już kiedy będzie cc?
Mabelle i Julita oszukujecie nas i u Was to dopiero połowa ciąży!!! Pękam (dosłownie ) z zazdrości!!
Mabelle i mi się wydaje, że brzuszek masz już nisko.
Uska śliczna mała piłeczka!!
Ja zapasów jedzenia nie zrobię bo mi się zamrażarka zepsuła a znając mojego męża
to się tym prędko nie zajmie.
Dzisiaj na chwilę powrociły mi siły i zrobiłam mały porządek w zabawkach Nikodema jestem z siebie dumna bo dwa kartony zostały przetransportowane na strych! Ale niestety siły już opadły. Nigdy nie myslałam, że będę kiedyś miała aż tak dość ciąży! Siły brak, oddech płytki, sapię jak świnia do tego mała bardzo boleśnie się ostatnio rusza maltretuje mi kręgosłup i nerki Z Nikosiem ruchy mnie nie bolały a teraz jest coraz gorzej! ) brzuch już długo pewnie nie pociągnie i zacznie pękać
No i mogłabym napisać rozprawkę na temat jak nie powinien zachowywać się mąż w ciąży jestem sama całymi dniami a on jeszcze ma pretensje że coś tam nie zrobione. Od weekendu jest już naprawdę tragicznie bo ma focha nie wiadomo o co. Nie dostałam ani jednego słowa wsparcia a o pomocy to mogę jedynie śnić. Jest mi mega ciężko a on ma mnie w d.... Wszystko jest na mojej glowie i w moich rękach.
Koniec marudzenia już mi lepiej!
To która dzisiaj rodzi??
Mabelle, Martchen, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Ellen ten jedzenie na zapas mojego męza trwa odkąd go znam będzie to już około 8 lat naszczęscie jest szczupły ale mojego zarłoka zabezpiecze w zapasy zrobie jak ty zamroze. Zrobie gulaszowe i leczo. To faktycznie ucieszy się jak będę w szpitalu. Wiec ogromnie się ciesze że że napisałaś o zapasach moj mąz jeszcze bardziej się ucieszy jak bedzie otwierał pojemniczek z gotowym jedzonkiem;)
Dziewczyny ładne macie brzuszki! To juz jedno z ostatnich selfi z brzuszkami. Tež zrobie pozniej wrzuce.
Mnie dzis chyba 1 skurcze dopadły ciagneły sie od podbrzusza do krzyza. Narazie spokoj ale klucie mocne i spinał się brzuch.
Julia ja kiedyś próbowałam depilacji kremem ale na moje chwasty to chyba Roundup kremy Wcale mi nie biorą włosków od maszynek elektrycznych czy jednorazowych mam uczulenie. Próbowałam 1000 sposobów Ale pozostaje mi depilować tylko okolice bo potem się wszystko tylko paprze i wyglada tragicznie.MEGI81, Mabelle, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Żadna dziś jeszcze nie urodziła? Jakieś skurcze, odchodzące wody?
Ja też mam dzisiaj wizytę i proszę o kciuki. Chciałabym usłyszeć, że już szyjka lekko rozwara i skrócona, no, że coś się dzieje ale bez przesady Tak żeby od 4 maja można było liczyć na poród
Moja Grażynka też jakaś taka nie moja... Przytyło się mocno dziewczynie, ale po porodzie wszystko zrzuci Na to w każdym razie licze. Gdyby nie mój mąż to ja sama bym już jej nie oporządziła.
Ja też miałam wczoraj dzień łamagi i coraz bardziej zwiędłego kalafiora. Stłukłam słoik i podsdawkę do filiżanki. A później robiłam w piekarniku mięso na obiad, wyjęłam je ale piekarnika nie wyłączyłam. Chodził sobie kilka godzin a ja w tym czasie się zdrzemnęłam, poszłam na spacer pooglądałam telewizję i tylko się zasatnawiałam co dziś tak gorąco...MEGI81, Madu1611, Mabelle, sylwucha89, Breezee, Rudzik, Karissa lubią tę wiadomość
-
Julita, przyganiał kocioł garnkowi Taki brzuch jak Ty teraz to ja mam po większym obiedzie
Coś mi się wydaje, że jak dzieciak się z niego wydostanie, to od razu będzie płaski jak deska.
Sylwucha, kopnij męża w zad! Strasznie mi przykro, że sytuacja u Ciebie się nie poprawia Chłopy są jednak czasem tak beznadziejne, że szkoda gadać!
Do mnie właśnie kurier przytachał dostawkę i materac do łóżeczka
I skończyłam tłumaczenie, które zapłaci za ostatnie zakupy książkowe i jeszcze nawet co nieco zostanieMabelle, Martchen, sylwucha89, Rudzik, Karissa lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
I jeszcze znalazłam takie same płytki, jak te które kupiliśmy do kuchni i ciągu komunikacyjnego na parterze domu, bo myśleliśmy, że w pokojach damy dechy, ale potem wpadliśmy na pomysł ogrzewania podłogowego i tego względu fajnie byłoby mieć na całym parterze jednolitą podłogę. Szukałam od jakiegoś czasu i znalazłam! I jestem przeszczęśliwa, bo będzie super wyglądać
A ogrzewanie podłogowe już się kładzie, bo chałupa wyschła i remont ruszył pełną parą. Musiałam się pochwalićMabelle, Martchen, sylwucha89, Leirion, Foremeczka, Ania9, Rudzik, Karissa, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość
Dziewczyny piękne brzuszki macie!
Karotka ładna waga dziecinki a CC ci zrobią bez obaw nikt do sn cię siłą nie zmusi teraz tak tylko mówią ale jak przyjdzie co do czego to mało który lekarz się podejmie sn u mnie tak było i ja podpisałam już zgodę na sn a jak mi wody odeszły to lekarz się wycofał i powiedział, że on nie weźmie ryzyka na siebie i lepsza będzie CC.
Też miałam dziś ktg i wizytę. Mała waży 2750g wszystko jest w porządku mimo że termin z USG gdybym go brała pod uwagę przesunął się aż na sam koniec maja bo moja perełka ma wymiary odpowiadające 35 tc. Za dwie godziny jadę do szpitala ustalać termin CC. Dziewczyny czy waszym dzieciom też tak skacze tętno na ktg?
Powodzenia dla reszty wizytujacych wiem, że miało być ich dziś sporo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 20:13
Anstice, MEGI81, Madu1611, Mabelle, Breezee, Ania9, Rudzik, mon!ta^, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Blubka, będziesz miała malutką kruszynkę
Matyldzie skacze tętno do 180 przy każdym ruchu. Jak się nie rusza to jest średnio 156. Lekarz mówił, że tak ma być.MEGI81, blubka, Mabelle lubią tę wiadomość
Sylwucha wspolczuje Ci sytuacji z mezem.. u mnie jakos po malu sie uklada ale pomoc.mam tylko.w.week.gdy jest w domu tak to.musze liczyc na sama.siebie lub mojego syna bo Krystian raczej mi nie pomoze moze tylko pranie z pralki wyciagnac..
Moze go tez olej cieplym moczem i miej focha na niego a rob tyle.ile.mozeszsylwucha89, Karissa lubią tę wiadomość
-
Jeju, wy ciągle ktg macie, a moja gin na pierwsze ktg kieruje dopiero po terminie Ostatnie ktg miałam jak leżałam w szpitalu, a Kuba do dzieci ruchliwych nie należy, więc często się o niego martwię. Ma już na tyle mało miejsca, że jak go posmyram po pupci to potem zaczyna przebierać nóżkami
Jeszcze 2h do wizyty, a u mnie zaczyna się panika Na szczęście bożenkę ogarnęłam z rana, bo teraz tak mi nogi spuchły, że bym ją olała Jako, że dzisiaj ostatnia wizyta to muszę sie wypytać ile dni po terminie ktg i kiedy ewentualnie miałabym się stawić na wywołanie - chociaż mam nadzieję, że nie będę musiałaMEGI81, Mabelle, Leirion, Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Arwi, nie martw się, że nie masz ktg. Mi robi tylko dlatego, że nie czuję skurczy, a jednak szyjka się rozwarła. Jakbym czuła skurcze to by nie robił, bo dopóki dziecko ma stałą aktywność i nic się nie zmienia, to nie ma większego sensu go robić.
Mój gin należy do gatunku lekarzy zdroworozsądkowych i jak nie ma wskazań do konkretnego badania, to nie ma.
Trzymam kciuki za wizytę!Ania9 lubi tę wiadomość
Hej
U mnie nuudy, na ktg zero skurczy a ja juz rzygam badaniami i kontrolami. Wiem,ze potrzebne ale weź 2x w tygodniu lataj do lekarza bo każą. Chce urodzić. Chce zająć się Mała.
Mała wazy dziś 3640, ale gościu pomylił się w pomiarze FL i dal, ze 1.5 cm. Wiec jakby wymierzył dobrze, to pewnie wyszloby ok.3700-3800.
Kolejna kontrola 2.05. Mam nadzieje, ze zgodnie z moim przeczuciem o tej porze będę juz tulic Mała. Ale znając życie to przenosze i urodze 25.05 z wywolania(2 tyg po terminie )
Dobra ponarzekalam sobie.
Ja się gole lekko przed każdym prysznicem, juz kiedyś pisalam, ze nienawidzę włosków mieć gdziekolwiek bo czuje się nieogarnieta..
Arwi powodzenia na wizycie
Kleo rzeczywiście chyba jutro ma CC. Pochrzanilo mi się. Trzymam kciuki Kleo
Fajne brzuszki macie. Ja się czuje jak słoń. Sapie jak lokomotywa jak się podnosze. Ehhh
MEGI81, Kamilutek, blubka, Mabelle, Breezee, Anstice, Kleopatra, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie nasz książę Mikołaj waży 3464 gramy, serduszko mu puka 146 uderzeń/minutę, wszystkie wymiary o kilka dni do przodu. Łożysko, przepływy, płyn owodniowy super. Ktg ok. Rozwarcie mam większe niż w piątek, jak badała mnie ciocia. Dzisiaj mam już 1,5 cm rozwarcie zewnętrzne i 1 cm wewnętrzne. Czopki na szyjkę mam zacząć brać dopiero od czwartku żeby był skończony 38 tydzień. Zwolnienie mam do 9 maja i wtedy kolejną wizytę. Ale 1 maja mam jechać na dyżur mojego ginekologa do szpitala i jak będę miała rozwarcie ok 3-4 cm to działamy. Do tego czasu mamy z Mężem cieszyć się sobą i jak to lekarz określił dopchnąć szyjkę (seks w każdej ilości ) nastawiam się na poród na majowy weekend, bo wtedy mój ginekolog ma dyżur, a ciocię mam dostępną 24 h/dobę później w weekend nie ma mojego ginekologa, bo wyjeżdża, więc wtedy nie rodzę
Ogólnie to jestem zadowolona, bo szyjka się otwiera i zawsze jakaś część porodu już za mną, a przy tym normalnie funkcjonuję
A i jeszcze podczas badania ręcznego ginekolog rozdzielił mi delikatnie jakąś błonę szyjki od pęcherza płodowego, co ma zadziałać tak, że szyjka sama będzie się otwierała i szykowała do porodu, a pęcherz płodowy nadal będzie chronił dziecko. (Nie wiem czy dobrze to napisałam, ale jakoś tak to ma działać. Ciocia w każdym razie wiedziała co zrobił)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 14:47
ag194, Madu1611, gaja_1, sylwucha89, Arwi, blubka, Mabelle, Breezee, Foremeczka, daisy123, Anstice, Maniuś, Rudzik, Kleopatra, mon!ta^, Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
U mnie na ktg też rutynowo nie wysyłają. Mam iść wtedy gdy coś mnie zaniepokoi np bardzo mała aktywność dziecka. Generalnie jak mi intuicja podpowiada, tak mi położna zaleciła.
Jonka, to możemy razem dzieciom urodziny robićjonka91 lubi tę wiadomość
-
Arwi nie przejmuj się, ponoć gdy nie ma jakiś wskazań to KTG zaleca się właśnie dopiero po terminie. Ja bedę miała robione od przyszłego tygodnia ze względu na cukrzyce, ale gdyby nie to, to do dopiero po terminie.
No i oczywiście kciuki za Twoją wizytę i Megi Chyba nikogo nie pominęłam?
Edit. Megi już po wizycie W takim razie gratuluję i życzę porodu w majowy weekendWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 14:43
MEGI81, Arwi, Mabelle lubią tę wiadomość