MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Foremeczka wrote:dewa, ja też czuję, że przenoszę... a wywoływanie to coś czego nie chcę bardzo bardzo
Foremeczka lubi tę wiadomość
-
dewa wrote:Doskonale Cię rozumiem...heheszki na bok, ale nic mnie tak nie przeraża jak sztuczne wywoływanie porodu, litry oksytocyny, wielogodzinne skurcze i wolna akcja porodowa zakończona cc w ostatnim momencie
O boshe, Dewa nie strasz! Też się tego najbardziej obawiam! Mam nadzieje ze moje dziecię posłucha mamusie i ujawni się w weekend majowyMEGI81 lubi tę wiadomość
-
babeczki jakie piękne mini brzuszki ♥
co do skręcania mebli to mój mąż to oaza spokoju w tym temacie - wszystko poskręca, zadowolony nawet przy tym jest, nawet się śmiał, że może to po godzinach robić, dlatego mnie instrukcje meblowe nie interesują. Za to gotowanie to tylko moja działka.
Sylwucha Twojego męża to powinna spotkać porządna tresura, jak zostanie z dzieckiem jak będziesz w szpitalu, do szału mnie doprowadzają teksty, że w domu to się leży i wypoczywa. Ja przez ostatnie lata pracowałam siedem dni w tygodniu (dwa etaty), ale nie usłyszałam od mojego męża, że mam teraz super, bo sobie od dwóch miesięcy w domu siedzę. Niestety znam historię, gdzie znajoma usłyszała przy czwórce dzieci jak kiedyś nie zrobiła obiadu, że jest niewdzięczna i leniwa! no chyba bym takiego drania na zbity pysk wyrzuciła.
Dewa, Foremeczka ja też się boję przenoszenia, niby mam wskazania do cesarki, ale niestety moja ginekolog mnie ostrzegła, że jak trafię na lekarza fanatyka sn to nie ma zmiłuj..
a wiem, że zdarzały się takie historie..sylwucha89, Foremeczka, Mabelle, Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Czy któraś z Was zdecydowała sie moze na ten laktator Canpol? http://m.ceneo.pl/11682131 Polozna ze SR mówiła, ze ma bardzo dobre opinie wśród dziewczyn do których chodzi, a ja w końcu musze sie kurna zdecydować:p Macie moze jakieś zdanie na jego temat? Bede na pewno korzystać z laktatora i to pewnie dość często (dużo wesel nam ske szykuje) i wolałabym noe brać ręcznego, a nie chce tez wydać nie wiadomo ile kasy...
W ogóle byłam dzis na wizycie. Gin mówi, ze szyjka bez zmian i zamknięta. Na ktg był jeden skurcz malutki (40) i poza tym totalna cisza. Także marce szanse, ze Młody postanowi wyjsc przed terminem. Mam nadzieje, ze nie będzie musiał być wywoływany Czuje sie dzis potwooornie ociężała. Sporo chodziłam wiec plecy bolą, a brzuch ciągnie.. smuteczek Dopiero czytałam o Waszych problemach ze spaniem, bólach bioder i myślała o tym jakie to ja mam szczęście, ze tak przesypiam noce i budzę sie w sumie tylko czasem jak sie przektecam, bo wnętrzności bolą... to dzis w nocy X razy pobudka z powodu bioder, przekręcanie sie mega bolesne i do tego zgaga - której w nocy nie miałam X czasu! To chyba te pyszne krówki, które jadłam zaraz przed snem :p Musze sie w ogóle ogarnąć ze słodyczami, bo było długo +11, po świętach jest +13 i nie chce nic spaść.. bo ale jak ma spaść jak ja wpisałam na noc ciagle jakieś cukierki pudrowe, czekoladki albo cos :p
Rudzik, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to! Do zobaczenia w maju!
-
Mam 4cm rozwarcia. Gin mi pozwoliła iść na imprezę z okazji 25 lat po ślubie rodziców, bo cośtam wód jeszcze jest, ALE jeśli jakimś cudem nie ruszy do rana (mam skurcze co 12-15min) to o 7 się stawiam na porodówkę
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Jakub waży 3300g i na usg bawił się pitolkiem ;>
Oj laski, będzie się działo!Ania9, Kamilutek, daisy123, Anstice, ag194, MEGI81, julita, Foremeczka, Mabelle, gonia13, Uska, GoNia1979, sylwucha89, natalia1354, Imię_Róży, Klaudia N., gaja_1, Rudzik, Madu1611, Martchen, Camilia, Karotka, aneta.be, Elmo13, jonka91, Kleopatra, mon!ta^, Maniuś, Breezee, Espera, Karissa, Uszczesliwiona, ewela873 lubią tę wiadomość
-
Ja nie chcę w weekend majowy. Ja chcę w piątek 12 lub 19 maja po to, żeby w poniedziałek rano wyjść ze szpitala i siedzieć do końca miesiąca z Chłopem w chałupce.
Przyznam się, że bardzo lubię skręcać meble To jak zagadka logiczna. W ogóle lubię majsterkować, tylko pił, fleksów i przecinarek się boję, mam taką schizę, że mi ktoś nimi kończyny odcina. Za dużo Dextera się naoglądałamMEGI81, Mabelle, Ania9, Rudzik, Madu1611, Espera, Karissa lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Karissa wrote:Hej Dziewczyny!
Czy któraś z Was zdecydowała sie moze na ten laktator Canpol? http://m.ceneo.pl/11682131 Polozna ze SR mówiła, ze ma bardzo dobre opinie wśród dziewczyn do których chodzi, a ja w końcu musze sie kurna zdecydować:p Macie moze jakieś zdanie na jego temat? Bede na pewno korzystać z laktatora i to pewnie dość często (dużo wesel nam ske szykuje) i wolałabym noe brać ręcznego, a nie chce tez wydać nie wiadomo ile kasy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 18:10
Karissa lubi tę wiadomość
-
ag194 wrote:Wszyscy chca w weekend majowy haha xD dobra Mabelle, ja zaklepuje 2.05, a Ty? I Megi? tylko patrze,ze moj chlop na sluzbie bedzie 2.05:P nie za dobrze
Ja biorę 1 albo 3 maja, bo wtedy mój ginekolog ma dyżur a 3 maja mój dziadek obchodzi do tego 92 urodziny i miałby piękny prezentag194, Mabelle, Ania9, Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
ag194 wrote:Wszyscy chca w weekend majowy haha xD dobra Mabelle, ja zaklepuje 2.05, a Ty? I Megi? tylko patrze,ze moj chlop na sluzbie bedzie 2.05:P nie za dobrze
Wiesz nie wiem czemu, ale ja też obstawiam 02.05, hahahhha. Posypiemy się hurtemag194, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Dewa, no właśnie - oksytocyna, podkrecone skurcze, w końcu brak postępu i cc, taka mam wizję wywoływania. Nie nie nie.
Ja jeszcze nie mam laktatora, do tej pory myślałam, że można ale nie trzeba go mieć ale widzę, np. czytając kwietniowki, że to jednak rzecz niezbędna. Trzeba się zaopatrzyć.
Kamilutek, ja też majsterkowicz zależy mi by w M. budzic instynkt tatusia więc zostawiłam mu meble dziecka do skręcenia, ale to mnie skrecalo by się za to wziąć :p
Arwi, noooooo to dajesz! Zaraz będziesz tulicWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 12:19
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
daisy123 wrote:Jonka miałam to samo i to w tesco akurat byliśmy kichnęłam i popuściłam, mąż miał ubaw
Hiii ja mam to samo albo kaszel albo kichanie i zaraz mokre gatki.. żenada na 102.. nie nawidze tego...niech juz sie to konczy szczesliwie..
Flaki bola a dwójka idzie ciezko jak wypychanie dziecka z krocza... -
Ja tez sie boje wywolywania oxytocyna... Wiem co to znaczy po pierwszym porodzie... Moja mama dwa porody miala wywolywane a jeden na swoich bolach i jej zdaniem bol naturalny jest calkiem inny i bezsprzecznie lzejszy. Modle sie o to zebym zdolala urodzic bez wywolywania i uniknac cesarki...Ja kupilam laktator canpol babies easy start. Ma bardzo duzo pozytywnych opini dlatego go kupilam bo cena dosc przystepna i Mam nadzieje, ze u mnie tez sie sprawdzi:-)
Karissa lubi tę wiadomość
-
Ja mam laktator ręczny Aventa od szwagierki dokupilam tylko butelki dwie antykolkowe za 17zl szt a dzis bedac w Rossmanie jak zobaczylam ile kosztuje jedna bylam w szoku prawie 35 zl ja mam za ta cene dwie...
Uwazam ze reczny lepszy od elektrycznego pamietam z pierwszej ciazy ze uratowal mi mleczarnie.. -
blubka wrote:Dziewczyny piękne brzuszki macie!
Karotka ładna waga dziecinki a CC ci zrobią bez obaw nikt do sn cię siłą nie zmusi teraz tak tylko mówią ale jak przyjdzie co do czego to mało który lekarz się podejmie sn u mnie tak było i ja podpisałam już zgodę na sn a jak mi wody odeszły to lekarz się wycofał i powiedział, że on nie weźmie ryzyka na siebie i lepsza będzie CC.
Też miałam dziś ktg i wizytę. Lilianka waży 2750g wszystko jest w porządku mimo że termin z USG gdybym go brała pod uwagę przesunął się aż na sam koniec maja bo moja perełka ma wymiary odpowiadające 35 tc. Za dwie godziny jadę do szpitala ustalać termin CC. Dziewczyny czy waszym dzieciom też tak skacze tętno na ktg?
Powodzenia dla reszty wizytujacych wiem, że miało być ich dziś sporo.
Bblubka lepiej mij maly na ktg tak sie chowa ze brak lacznosci z nim przez dluzszy czas.. bylam wykonczona lewy bok.prawy na wznak a on sie napewno smial..