MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę się zdrzemnęłam i miałam kilka stron to do nadrobienia. Gratuluję wszystkim dziewczynom po wizytach dużych i zdrowych dzidziusiów i macie super brzuchy chociaż niektóre z was to są takie malutkie naprawdę jak na 20 tydzień
Mój mąż powiedział że nie chce żebym urodziła w majówkę bo lekarz będzie na rybach a pielęgniarki na działeczce to już lepiej rodzić w domu ale z końcem tego tygodnia już mogłoby się zacząć
Z tym kichaniem to u mnie jest tak że zawsze łapię się za brzuch i często nogi w krzyzyk a na SR mowili że duża ulga szczegolnie po CC przy kichaniu czy kaszlu odwrocić głowe na max za siebie wtedy odciąża się te mięśnie brzucha i nie boli.
Ja już też nie mogę doczekac się wizyty u gina mogłby powiedzieć że się już rozwieram
A co u Maniuś czy mi sie wydaje czy dawno jej nie było i czy Camilla pisała kiedy ma CC. Coś dziś za cicho albo ktos się rozpakowuje właśnie. Już przecież niektore z was dobijają do 40 tc i taki tu spokoj...
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Arwi, dopiero doczytałam! Go Girl! Oby się rozkręciło i żebyś jutro o tej porze trzymała w ramionach Kubusia!!! I wszystkiego co najlepsze dla Rodziców!
Dziewczyny, może Wy się orientujecie...mam koleżankę, ma termin na 4 maja. Prowadzi ciążę w Polsce i w Czechach ale rodzić będzie w Polsce. Chodzi do lekarki, która pracuje w szpitalu i która pewnie będzie odbierać jej poród. Koleżanka jest drobna, kilka lat temu w męczarniach urodziła dużą córeczkę, niewątpliwie ma traumę i boi się porodu jak cholera. Mało tego, jej lekarka prowadząca znana jest z tego, że notorycznie zaniża wagę dziecka. I nie mówię tu o pomyłce rzędu 400 gram. Ostatnio "walnęła się" o 1,5 kilo!!! Zabroniła cesarki, kobietę tak strasznie rozerwało, że nie trzyma moczu ani dwójeczki i podała pipkę do sądu. Koleżanka musi rodzić w tym szpitalu, nie może liczyć na cesarkę, bo wg lekarki nie ma wskazań. Wg niej dziecko wczoraj ważyło 2700, a wg lekarza z Czech już 3400 gram i będzie jeszcze większe.
I tu moje pytanie. Czy jadąc do porodu, koleżanka może nie wyrazić zgody na to, żeby to ta lekarka prowadziła jej przypadek? Czy może skierować na przykład pismo do ordynatora, w którym wręcz nie życzy sobie "współpracy" z tą akurat lekarką? Kumpela jest naprawdę przerażona tym, że na nią trafi Jak myślicie?Arwi lubi tę wiadomość
-
Dewa ja myślę że ma prawo wyboru i może nie życzyc sobie leczenia przez tą panią. Może iść porozmawiać osobiscie z ordynatorem i przedstawić swoje wątpliwości oraz swoją prośbę. Mogą co najwyzej powiedziec ze jezeli bedzie sama na zmianie ta lekarz to nie ma wyboru albo proszę zmienic szpital ... porozmawiac zawsze mozna.
Magda2307 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda ja też ciągle mam z tym wątpliwości co zaczynam a co kończę... ale skoro dedukuje że masz termin tydzień po mnie to w środę (od jutra) rozpoczynasz 37 tc po upływie 7 dni ciąża będzie donoszona czyli 2 maja ciąża donoszona i rozpoczniesz 38.
Uwaga jeżeli dobrze licze na podstawie swojego kalenarza moze ktoś tu z forum jeszcze potwierdzi_strawberry_juice, Magda2307 lubią tę wiadomość
-
Anstice wrote:Magda ja też ciągle mam z tym wątpliwości co zaczynam a co kończę... ale skoro dedukuje że masz termin tydzień po mnie to w środę (od jutra) rozpoczynasz 37 tc po upływie 7 dni ciąża będzie donoszona czyli 2 maja ciąża donoszona i rozpoczniesz 38.
Uwaga jeżeli dobrze licze na podstawie swojego kalenarza moze ktoś tu z forum jeszcze potwierdziWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 20:26
Megson -
Magda, ja mam termin na 23 maja i dzisiaj mam 36+0, czyli zaczynam 37 tc a za równy tydzień będę miała ciążę donoszoną, o.
Tu masz dzisiaj 35t+6d, dokładnie tak, jak napisała Strawberry
Anstice, też mi się wydaje, że powinna mieć prawo wyboru. Dzięki za odpowiedź -
Ja po wizycie. Ala waży 2650 g i od ostatniej wizyty trochę mało przybrała, ale przepływy wszystkie w normie, wody też, łożysko się starzeje jest II/III stopień. Szyjka rozmiękczona, skrócona ale jeszcze bez rozwarcia. 5.05 następna wizyta a do tej pory muszę zrobić KTG. Raczej przed wizytą nie urodzę
Dewa na SR mówili, że gdyby z jakiś względów nie pasowała nam położna to żeby pójść i poprosić o zmianę, zwykle nie ma z tym problemów, bo oni też nie chcą mieć skarg na personel. Może z lekarzami jest inaczej, bo pewnie jest ich mniej ale myślę że porozmawiać jak najbardziej powinna iść.
Megi ja nie używałam tych pieluszek ale znajoma mówi, że te Belli lubi najbardziej.
Ja mam pożyczony laktator z Babyono i ciągle wątpliwości czy dobrze działaForemeczka, ag194, Mabelle, MEGI81, Anstice, Ania9, jonka91, Kamilutek, Uska, Kleopatra, mon!ta^, Maniuś, Rudzik, Breezee, Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Arwi kciuki! Wiecie co wam powiem? Wyglada na to ze nie dosc ze zaoszczedzimy jakieś 100 zl ba listwach to wyjda calkiem zajebiste, mialy byc szare ale tatinek zarzucil pomysl zeby zrobić dwa kolory no i mamuska wcielila w zycie i wychodzi calkiem zajebiscie, jedno jest pewne moja Krolewna bedzie miec niespotykane listwy:-D sama malowalam:-D
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8f51178cc87.jpg
Mabelle, Anstice, Arwi, Madu1611, jonka91, mon!ta^, sylwucha89, Rudzik, Breezee, Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Dewa koleżanka ma prawo odmówić badania przez tą panią doktor. Ja przy pierwszym porodzie zostałam zbadana przez lekarza rzeźnika, badanie było cholernie bolesne i ma kolejne nie wyraziłam zgody, więc przyszedł inny lekarz i mnie zbadał.
Tylko nie wiem, co w momencie, kiedy będzie to jedyny lekarz na dyżurzeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 21:31
-
Hej przyszłe mamusie Może komuś przyda się powiększenie garderoby dla dzidziusia w rozmiarze 56? https://www.olx.pl/oferta/37-sztuk-mega-paka-firmowych-ubranek-dla-chlopaka-blizniaki-CID88-IDlQUNe.html
-
Czesc Mamusie
my dzis po chustach - dalej nie wiem czy mi to do konca odpowiada czy nie..
no i zrobilismy sobie jeszcze USG.. i tu lekki szok- zakladalam ze nie urodze dziecka 2500.. no wiedzialam ale wg lekarza
od 31/3 do 25/04 Jaga przybrala ponad 1000 gram i na chwile obecna wazy 3400g// a to 35+3 tc..
wielkosciowo lekarzowi w kazdym aspekcie wychodzila na 38 tc.
w czwartek ktg i wizyta u prowadzacej - zobaczymy co ona powie
niestety wizja 5000g dziecka robi sie realnaAnstice, Foremeczka, Rudzik, Ania9, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Jutro mam cc. Cieszę się i denerwuje jednocześnie.
Leirion, Martchen, Madu1611, ag194, julita, Mabelle, aneta.be, jonka91, Kamilutek, Uska, Anstice, Spirit, daisy123, natalia1354, Kleopatra, mon!ta^, Maniuś, MEGI81, Imię_Róży, Arwi, zastrzeŻona, GoNia1979, Foremeczka, sylwucha89, Rudzik, Breezee, Edyta84, Karissa, Ania9, Uszczesliwiona, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Nooo Camilia ale wieści powodzenia:)
Odszedl mi kawaleczek.czopa, tak obstawiam z waszych opisow raka.odrobina galarety. Ciekawe kiedy urodze i czy będzie to blisko 15go tak jakbym chciala. Albo np 17.05.17 fajna data by byla;)Mabelle, Anstice, MEGI81, Camilia, Karissa, Ania9 lubią tę wiadomość
-
Martchen wrote:Czesc Mamusie
my dzis po chustach - dalej nie wiem czy mi to do konca odpowiada czy nie..
no i zrobilismy sobie jeszcze USG.. i tu lekki szok- zakladalam ze nie urodze dziecka 2500.. no wiedzialam ale wg lekarza
od 31/3 do 25/04 Jaga przybrala ponad 1000 gram i na chwile obecna wazy 3400g// a to 35+3 tc..
wielkosciowo lekarzowi w kazdym aspekcie wychodzila na 38 tc.
w czwartek ktg i wizyta u prowadzacej - zobaczymy co ona powie
niestety wizja 5000g dziecka robi sie realna
o matko, córko i babko.... Nie strasz!
Martchen lubi tę wiadomość