X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Z tego co widzę, to na tajnym forum jest nas już 25 użytkowników, ale chyba administrator i Dewa to ta sama osoba (????)

Megi kcikam oczywiście! Daj znać po, co i jak

Jest nas ponad 30 (lista uzytkownikow ma 2 strony) (odjac trzeba administratora bo to dewa)
    marie_marie22 wrote:
    Przeniesienie na forum 19
    Pozostanie na bbf 8
    Tajna grupa na fb 18
    czesc dziewczyn glosowala i za przejsciem na nowe forum i za pozostaniem wiec wynik sie rozjezdza.

Ewela - w domu lepiej. Maly wyjdzie jak poczuje moc :)

Jonka - wydaje mi sie ze kwestia zajmowania i bawienia sie z dzieckiem jests do wyuczenia. faceci szybko sie nudzą - latwiej jest im zlapac kontakt gdy dzieci sa juz kumate i robia coś co faceta wciagnie (lego, pilka). Moj tez jakos nie bawi sie duzo z mloddym - odkad ich znam to byly takie strzały: mlody ukladal klocki, tata podchodzil, chwiwle posiedzial i robil potem swoje rzeczy. wracal po jakims czasie i dolozyl 2 klocki ;) jego babcia natomiast bawila sie non stop - ale odkad ma smartfona to robi podobnie jak tata: jak trzeba przytakuje :P tylko mlody juz coraz wiekszy.

wydaje mi sie ze dzieci mozna poniekad przygotowac: mozna im opowiadac o rodzenstwie, czytac bajki itp - ale one bedą to przezywac i taak po swojemu, indywidualnie. Czy to zaakacptują jakbysmy chcieli - niewiadomo. boją się na pewno. Moj pasierb choc 12 lat tez sie bal, bo byl zawsze w naszym domu oczkiem w glowie - a u matki ma niepelnosprawną mlodsza siostre i ojczyma tyrana. Wiec bal sie zmiany relacji, szczegolnie miedzy mną a nim. i duzy jest i mozna niby porozmawiac, wszystko sie wwyjasnia - ale obawa pozostaje. musi sam przekonać się jak to będzie.

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Klaudia, widzę, że jedziecie z koksem remontowym na ostro. Szybko Wam to idzie. Chyba ta koncówka karnisza się ściąga, co? ;)

Megi, masz kciuki za wizytę od samego rana.

Mój starszak to taki malutki jest i mało co kuma jeśli chodzi o pojawienie się nowego bobasa. To znaczy ja mu pokazuję brzuszek, głaszczę i mówię, że tam jest Paulinka a on się tuli ale dla niego to chyba oznacza, że Paulinka to nazwa części ciała tak jak nosek czy oczko :). Albo daję mu pluszaka do tulania i mówię, że ńiedługo tak będziemy przytulać Paulinkę.
    A w nocy też się przenosi od siebie z łóżeczka (zazwyczaj około 3:30-4:00) do naszego łóżka i musi być mama i koniec (a już tak fajnie przesypiał nocki bez marudów). Za dnia za to ma fazę na tatę, chodzi za nim krok w krok i tylko tatatata na ustach :).

Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e0b2e3472c4.jpg
    Tak mloda harcuje z rana;)

Uska, Kamilutek, daisy123, sylwucha89, Camilia, Leirion, Anstice, Breezee, Uszczesliwiona, marie_marie22, Martchen, Mabelle, GoNia1979, ag194, MEGI81, Maniuś, Ania9, Foremeczka, Karissa, mon!ta^, monika_89 lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAdu faktycznie trzeba przyznać ze Tatinek cisnie z koksem:D w koncu zostal miesiac do terminu ;)

a z tym karniszem to tak dziwnie bo niby da sie sciagnac ten bok jak sie odkreci ale nie wiem jak bedzie z wyciagnieciem tej rurki zeby zaslona byla z obu stron uchwytow cos takiego ten moj karnisz https://www.google.pl/search?q=karnisz+pojedynczy&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiAk6Cikr_TAhWHuRQKHaQFA_oQ_AUICCgB&biw=1173&bih=567#imgrc=o_gGBlSn7-8ftM:

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Uska Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymam kciuki za wizyte:-)
    Ja wizytuje jutro.

MEGI81, Mabelle, mon!ta^ lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    MAdu faktycznie trzeba przyznać ze Tatinek cisnie z koksem:D w koncu zostal miesiac do terminu ;)

a z tym karniszem to tak dziwnie bo niby da sie sciagnac ten bok jak sie odkreci ale nie wiem jak bedzie z wyciagnieciem tej rurki zeby zaslona byla z obu stron uchwytow cos takiego ten moj karnisz https://www.google.pl/search?q=karnisz+pojedynczy&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiAk6Cikr_TAhWHuRQKHaQFA_oQ_AUICCgB&biw=1173&bih=567#imgrc=o_gGBlSn7-8ftM:

A tego karnisza nie można wyjąć z uchwytu "od góry"? Może nie trzeba nawet boku rozkrecać. I wtedy nakładasz wszystkie kółka, facet wskakuje na krzesło i mówisz mu, ile kółek ma być po której stronie uchwytu, on to zakłada od góry i dokręca śrubką, którą widać na zdjęciu.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:

Jonka - wydaje mi sie ze kwestia zajmowania i bawienia sie z dzieckiem jests do wyuczenia. faceci szybko sie nudzą - latwiej jest im zlapac kontakt gdy dzieci sa juz kumate i robia coś co faceta wciagnie (lego, pilka). Moj tez jakos nie bawi sie duzo z mloddym - odkad ich znam to byly takie strzały: mlody ukladal klocki, tata podchodzil, chwiwle posiedzial i robil potem swoje rzeczy. wracal po jakims czasie i dolozyl 2 klocki ;) jego babcia natomiast bawila sie non stop - ale odkad ma smartfona to robi podobnie jak tata: jak trzeba przytakuje :P tylko mlody juz coraz wiekszy.

wydaje mi sie ze dzieci mozna poniekad przygotowac: mozna im opowiadac o rodzenstwie, czytac bajki itp - ale one bedą to przezywac i taak po swojemu, indywidualnie. Czy to zaakacptują jakbysmy chcieli - niewiadomo. boją się na pewno. Moj pasierb choc 12 lat tez sie bal, bo byl zawsze w naszym domu oczkiem w glowie - a u matki ma niepelnosprawną mlodsza siostre i ojczyma tyrana. Wiec bal sie zmiany relacji, szczegolnie miedzy mną a nim. i duzy jest i mozna niby porozmawiac, wszystko sie wwyjasnia - ale obawa pozostaje. musi sam przekonać się jak to będzie.

Masz rację, do wyuczenia ale trzeba też chcieć.. A tu już zupełnie inna para kaloszy.. ;)
    Z przygotowaniem malucha wiadomo, my chcemy jak najlepiej, a wyjdzie w praniu.. Jestem przygotowana na ataki płaaczu, uwstecznienia, mamozy totalnej i nogozwisa, zazdrości, a przynajmniej mam świadomość, że na początku będzie bardzo ciężko...

Leirion lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 9 mcu i gratulacje dla mamusiek :)

gonia13, Arwi, Mabelle, jonka91, Breezee, Anstice, Leirion, Uszczesliwiona, Kamilutek, Uska, marie_marie22, Martchen, ag194, Madu1611, sylwucha89, MEGI81, Maniuś, Camilia, Rudzik, Karissa, mon!ta^, Kleopatra lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu a ile ma Twój starszak?

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Mabelle Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczynam 39tc i mam nadzieje, ze już ostatni i wrzucam aktualizację kawalerki :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e42cf8c40dbe.jpg

Kamilutek, Uszczesliwiona, jonka91, daisy123, Uska, Anstice, marie_marie22, Martchen, Arwi, Breezee, GoNia1979, ag194, Madu1611, sylwucha89, MEGI81, Maniuś, Camilia, Ania9, Foremeczka, Karissa, mon!ta^, Kleopatra, monika_89 lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy do fotelika lub wozka kupowalyscie taką wkladkę?

250750.jpg]

tak mysle o wyjsciu ze szpitala: czy maluch ktory nie trzyma glowy powinien miec takie cus? ona mu chyba nie lata tak totalnie na boki, tyle chyba umie utrzymac, co?

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion foteliki dla maluchów mają specjalne wkładki dla niemowlaka które potem się wyciąga :) i właśnie ta wkładka trzyma główkę :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Tyle miałam w głowie, żeby Wam odpisać a teraz pustki. Czy ten kalafior po ciąży przechodzi??
    Amilka dałaś do wiwatu Iwonce. Brawo! Mam nadzieję, że szybko dojdziecie do siebie z Mateuszkiem i puszczą Was do domku.

Klaudia super, że remont tak szybko idzie. Ani się obejrzycie jak w nowym pokoiku lokatorka zamieszka.

Ja po wczorajszym masakrycznym humorze już troszkę lepiej. Ale martwię się jak to będzie jak pójdę do szpitala. Już widzę, że musimy liczyć na siebie tylko i wyłącznie. Mama chyba czeka, żeby ją prosić o każdą rzecz, mimo, że sama mi nie dalej jak w zeszłym tyg proponowała pomoc, że jest na zawołanie itd. A teraz się jej chyba odmieniło. No nic najwyżej będę musiała rodzić sama, bez Jurka. Teściowej już niestety nie mam żeby została mi z dziećmi, a znajoma na którą zawsze mogłam liczyć niespodziewanie poszła do pracy. Także dupa....

No a mnie dopadła nieodparta chęć robienia zapasów. Czy to się liczy do wicia gniazda?? Uznałam, że muszę zaopatrzyć rodzinę w obiady na czas kiedy mnie nie będzie. Właśnie popełniam gołąbki, a w planach jeszcze bigos, gulasz i leczo. Mój chłop nie gotuje, nie ma na to czasu. Ale mnie to nie przeszkadza bo ja uwielbiam i gotować i piec(ale to dopiero po ślubie mnie dopadło).

Foremeczka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgmi80i166.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Leirion foteliki dla maluchów mają specjalne wkładki dla niemowlaka które potem się wyciąga :) i właśnie ta wkładka trzyma główkę :)

az poszlam sprawdzić :D kupowalam uzywany maxi cosi od koleżanki mojej cioci i nie zarejestrowalam :D Ma :D dzięki!

Uszczesliwiona, Foremeczka lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Anstice Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizytujące.

DAISY też miałam zgagę i z refluksem ale poczytałam w nece co nie jesc przy zgadze. Bardzo mi to pomogło zgaga zmiejszała się z dnia na dzień i teraz jest sporadycznie. Ale w 8 miesiacu musiałam w pewnym czasie zrezygnować nawet z pomidorów, cytrusów i kawa ktora była mleczna też potegowała zgagę, cebula, czekolada do 4 kostek dalej zgaga ect... i nie mozna za ciezko i za pozno jeść... pewnie to co ja napisałam albo co piszą w necie artykuły to nie reguła w ciązy zeby uniknąć zgagi ale w moim przypadku zapoznanie z tematem dało skutek pozytywny więc warto sprobowac.
    Mi z głodu robiło się dziwnie słabo tak czułam po zołodku i jak naczczo wypiłam herbate to do 30 minut czas na sniadanie bo mnie skrecało mdłosci i zgaga.

ALe wam dzidzie po brzuchu szaleją a wczoraj miałam pytac czy ktoś tez tak ma... wczoraj myślałam że peknie mi brzuch tak się wypychała ... jest to bolesne u mnie najczęsciej pupe podpycha pod lewe zebra i mówie zawsze do męza zobacz jaka bułka ;)

Dziś sloneczny dzień od razu czuję że zyję ;)

daisy123, MEGI81 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellen wrote:
    Hej

No a mnie dopadła nieodparta chęć robienia zapasów. Czy to się liczy do wicia gniazda?? Uznałam, że muszę zaopatrzyć rodzinę w obiady na czas kiedy mnie nie będzie. Właśnie popełniam gołąbki, a w planach jeszcze bigos, gulasz i leczo. Mój chłop nie gotuje, nie ma na to czasu. Ale mnie to nie przeszkadza bo ja uwielbiam i gotować i piec(ale to dopiero po ślubie mnie dopadło).

Ellen ja też w szale robienia zapasów, robię zapas kotletów schabowych do zamrożenia, sos do spagheti i jeszcze leczo też chyba zrobię ;)

Anstice - pewnie na każdego działa coś innego. Mleko nawet pomogło. Ograniczę też wieczorem owoce i słodycze (to na pewno nie zaszkodzi ;)

Mabelle - ale masz zgrabny brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 11:10

Anstice, Mabelle, Ellen lubią tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle, malutkim brzuszkiem to przebiłaś nawet Julitę. Jesteś pewna, że to 9 miesiąc? :D

Arwi, dzięki za podpowiedź! Na najbliższych zakupach w Rossmannie zaopatrzę się w to cudo i mam nadzieję, że nauczę się obsługi, bez ryzyka wykrwawienia się :P

Co do forum - część z Was myśli, że będzie trzeba ogarniać trzy miejsca: fb, bbf i nowe. A to nie tak. Jeżeli przejdziemy tam, to tutaj niewiele będzie się działo. A kto już teraz ma fb to i tak będzie miał do ogarnięcia dwie miejscówki, tu nic się nie zmieni ;) Duża część z Was jest na fb i tutaj, i nic się przez to nie komplikuje. W sumie to poza tym, że tam nikt nie będzie mógł nas czytać, to nic się nie zmieni :)

marie_marie22, Martchen, Mabelle, sylwucha89, Madu1611, MEGI81, Breezee, Rudzik lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellen wrote:
    Hej

Ja po wczorajszym masakrycznym humorze już troszkę lepiej. Ale martwię się jak to będzie jak pójdę do szpitala. Już widzę, że musimy liczyć na siebie tylko i wyłącznie. Mama chyba czeka, żeby ją prosić o każdą rzecz, mimo, że sama mi nie dalej jak w zeszłym tyg proponowała pomoc, że jest na zawołanie itd. A teraz się jej chyba odmieniło. No nic najwyżej będę musiała rodzić sama, bez Jurka. Teściowej już niestety nie mam żeby została mi z dziećmi, a znajoma na którą zawsze mogłam liczyć niespodziewanie poszła do pracy. Także dupa....

Moja teściowa tez z tych czekających na sygnal - ale w dobrej wierze raczej, bo nie chce się wtrącać. Może po prostu musisz jasno powiedzieć czego od mamy oczekujesz? Ma może swoje jakies wyobrażenia na temat pierwszych chwil po porodzie i trzeba ja wyprowadzić z blędu.

Moja z kolei (idac za przykladem swojej mamy) czekała tylko na sygnal ze ma jechac do nas (400 km) zadokować się na chacie i mi pomagac przez bite 2 tygodnie. Bo jej mama tak zrobila. i wysilku sporo mnie ksztowalo zeby jej wyjasnic, ze mąż bierze urlop, planujemy miesiac i bedziemy we dwojke i na poczatku chcemy byc wylacznie we dwojke. a ze wzgledu na odleglosc to moja mama musi poczekać z przyjazdem, bo chcemy się oswoić sami z tą sytuacją. A jak mąż pojdzie do pracy to niech przyjezdza wtedy. pomoc jest fajna ale my mamy trudne charaktery i 2 tygodnie pod jednym dachem z moją mamą to baaardzo dlugo i wiele okazji do spięć. no i dla mojego K to jednak tesciowa w domu, ktora zyje swoim rytmem - i na 50 m2 gdy jest 5 osob to robi sie tloczno

Ellen lubi tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Leirion Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    ALe wam dzidzie po brzuchu szaleją a wczoraj miałam pytac czy ktoś tez tak ma... wczoraj myślałam że peknie mi brzuch tak się wypychała ... jest to bolesne u mnie najczęsciej pupe podpycha pod lewe zebra i mówie zawsze do męza zobacz jaka bułka ;)

jak mala sie wpycha pupą pod zebra to jeszcze jakos do przezycia - ale nie lubie jak jezdzi w te i we wte obok pępka. moj choc plytki to jeszcze siedzi w srodku i ta skora się koszmarnie napina. i jezdzi tak nawet 2 godziny bez wiekszej przerwy o.O po jestem wymęczona jak nie wiem... wczoraj pomoglo spiewanie kołysanki :D przestała fisiować :D

MEGI81, Ania9 lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Uska Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    46514fcaa58b3d36med.jpg

Jutro zaczynam 37 tydz, wg Waszego liczenia 38

Kamilutek, Mabelle, marie_marie22, Anstice, daisy123, GoNia1979, jonka91, ag194, sylwucha89, Madu1611, blubka, Uszczesliwiona, MEGI81, Maniuś, Ania9, Breezee, Foremeczka, Karissa, mon!ta^, Kleopatra lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
‹‹ 1571 1572 1573 1574 1575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ