X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam dopiero co. No więc doktor długo nie mogl niczego znaleźć, a jak już znalazł to stwierdził ze o rozszczepie noe może być nowy, ewentualnie drobna wada kosmetyczna ale równie dobrze specyficzny kształt ust. Zwrócił uwagę ze mój mąż ma specyficzny ksztalt ust i ze Jurek na pewno nie ma mojego kształtu... Wiec uspokojona. No ale z tych nerwów ciśnienie 175/105 i na dodatek skurcze 20%-55% na ktg co 3-4 minuty... Wiec mam być czujna i wrazie w jechać do szpitala pędemna cc. Na dole wszystko długie i zamknięte... Ufff odetchnęłam... Bo jeszcze tamten lekarz od cc jak spytałam o podniebienie to powiedzial ze go nie widzi wiec nic nie może powiedzieć, a mój powiedział ze buźka jest zamknięta, jezyczek schowany a dzieci z rozszczepem podniebienia nie zamykają dziobka i język co chwila pokazują... Od dziś dopegyt na ciśnienie... Lece Was nadrabiać.

Kamilutek, Mabelle, MEGI81, GoNia1979, Foremeczka, Anstice, Rudzik, julita, Alutek2000, jonka91, sylwucha89, Martchen, daisy123, Breezee, Maniuś, Karissa, Arwi lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, fajnie ze tak szybko urodziłas.Pieknie opisałas poród :)
    Mikołajek cudowny <3 <3 <3

Espera,super wiadomości.Mam nadzieję, że się uspokoiłas i odetchnęłaś z ulgą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:41

MEGI81, Espera lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi no kurcze, ależ mialas porod! I jeszcze piszesz, ze siadasz normalnie! Zazdroszcze jak cholera, też chcę! :)
    Super, ze nie popekalas i nie nacinali Cie zawsze szybciej dojdziesz do siebie.. Gratulacje jeszcze raz szczęśliwa mamusiu :)

Espera widzisz wszystko bedzie dobrze! Mam nadzieje, ze jesteś spokojniejsza po wizycie! :*

Espera, MEGI81 lubią tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • Ania9 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera - kamień z serca
    Megi ale ekspresowo poszło, śliczny synuś :)
    Anstice - mnie również zaczyna powoli wszystko drażnić, z jednej strony chciałabym być już po, a z drugiej ogarnia mnie przerażenie, czy będę mieć pokarm, jak się będę czuła, czy z maleństwem będzie wszystko w porządku, czy w ogóle dam radę..
    mam kryzys a muszę sobie poradzić, nie chcę niczyjej pomocy oprócz męża

f2w3ugpj70b2gfhv.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera cieszę że wszystko dobrze! Ja też biorę dopegyt. Mi sie wszystko wyregulowało z ciśnieniem. Więc juz odetchnij i odpocznij!

Megi słodziutki twój Miki <3

Foremeczka tez mam taki kryzys i mowie do meza ze jak urodze to ja pojde na koniec swiata bo nie wiem czy dam rade...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:15

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice, o kryzysie pisała Ania9. U mnie chwilowo kryzys przeszedł i da się żyć :) Aczkolwiek wątpliwości o których piszecie i dolegliwości rozumiem, dziś nie ma, jutro sa i tak w kółko

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi jaki cudowny opis porodu! Zazdroszczę tempa! A Mikołaj śliczny i rzeczywiście ma czuprynkę! <3

Espera, bardzo się cieszę! Niepotrzebnie najadłaś się strachu,ale teraz już pozytywnie i do przodu!

Ja dziś zaliczyłam pierwsze spuchnięcie nóg. Miałam strasznie dużo zajęć, ewidentnie przesadziłam z pozycją siedzącą i nogi mi tak spuchły,że pierwszy raz nie mam kostek. Straszne uczucie...

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera świetne wieści. Możesz być spokojna.

Megi, poród bajka- taki szybki. Miki jest cudny.

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi gratulacje :) śliczny synek i super poród, no bajka <3

MEGI81 lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, cudny maly Bąbelek! :)

Espera, jak to dobrze ze lekarz rozwial wątpliwości tamtego a Ty jesteś już spokojniejsza. Niepotrzebny stres!

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam masakre. Od dwóch dni strasznie bolą mnie cycuchy. To normalne pod koniec ciąży? Ma tak któraś?? Myślałam,że to przypadłość 1 trymestru. Normalnie nie mogę się dotknąć :-(

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik u mnie to samo... Wczoraj wieczorem zauwazylam, ze mam napuchniete kostki. Rano opuchlizna zostala tylko na prawej nodze i tak jest do teraz. Lewa noga jest normalna a w prawej nie widze kostki... W dodatku pobolewa mnie ta noga i cierpnie. Pierwszy raz mam cos takiego.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi gratulacje, super ten Twój Synuś!!! Zazdroszczę porodu też o taki poproszę ;)

Espera dobrze, że wszystko ok, ale inaczej być nie mogło:)

Julita ja do spania kładłam Nikosia na boczku a w trakcie aktywności leżał na plecach. Problemów z bioderkami nie mieliśmy za to z główką delikatne bo Nikoś miał asymetrię i ukladał główkę na jedną stronę. Defekt nie był duzy i ok roczku się już wyrownał. Teraz zamierzam robić tak samo o ile pierwsze badania bioderek wyjadą ok.

Anstice mnie od około tygodnia wszystko boli, pachwiny ciągną i po dłuższym odpoczynku chodzę jak emerytka.

Ewela co u Ciebie?

Anya też się bardzo dawno nie odzywała.

Aneta.be poszłaś już na zwolnienie ;)?

U mnie dzisiaj całkiem produktywny dzień, skompletowałam kosmetyczkę do szpitala :D jutro ją jeszcze tylko wypiorę i jeden problem z głowy. Kupiłam też cyckonosze do karmienia i kilka innych pierdoł na czas szpitalny i tuż po. Nawet zaczęłam pakować moją dużą torbę:). Co prwda wyprawka jeszcze u mnie lezy i kwiczy ale jutro zamawiam ostatnie rzeczy. Mam nadzieję, że w przyszły weekend będę wreszcie gotowa na przyjście malutkiej.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik ja moje kostki ostatnio rzadko widuję w pełnej krasie ;) ręce puchną mi już od połowy ciąży także zdążyłam się do tego przyzwyczaić. Ale jak wreszcie zejdzie z nas ta woda do ok miesiąca po porodzie to będziemy się w lustrze nie poznawać ;)

Rudzik lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi wieeelkie gratulacje!

Espera super info;)

nie pamietam niestety wiecej...

ja wyszlam dzis o 7 i w sumie przed chwila wrocilam.. padam na puszczek

najpier ktg 1 h mnie trzymaly bo Jaga strasznie ruchliwa.
    z wizyty wiem tyle ze szyjka sie obnizyla i glowka ok (?- czy to znaczy ze juz ja czyla? pojecia nie mam a nie wpadlam na to by jej spytac) 05/05 nastepne ktg wiec moze dowiem sie czegos wiecej dowiem.

pozniej kolezanka (2 miesiecznego bobasa ma w domu) i pogaduchy o ciazu porodzie i opiece nad Maluszkiem :)

i na sam koniec warsztaty swiadoma mama.. calkiem niezle chociaz duzo reklamodawcow. ale byla praktyka z chust, teoche bhp- generalnie myslalam ze bedzie gorzej ;)

no i teraz odpoczynek :) Mala dzis caly dzien dosc mocno aktywna- kopir nozkami sporo ale moze dzis taki dzien po prostu.

kolorowych Dziewczyny :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera, uff, kamień z serca! Można sobie tłumaczyć, że wszystko jest i będzie ok, ale i tak trudno przestać się denerwować, więc doskonale rozumiem Twoje ciśnienie.

Megi, takiego porodu jak Twój można sobie tylko życzyć - no, może poza bólami krzyżowymi.

U nas dzisiaj szalony dzień. Pojechaliśmy na inspekcję stanowisk, które będziemy objeżdżać w wycieczkowy weekend i plecy tak mnie nap..dalają, że ledwo jestem w stanie stać, siedzieć i leżeć.
    I jestem wkurzona, bo spotkaliśmy się na chwilę ze znajomymi i musiały paść durne teksty. Facet pyta, czy pracuję; Chłop mówi, że od poniedziałku jestem na zwolnieniu, a od znajomego słyszę nieśmiertelne "ciąża to nie choroba". Zauważyłyście, że tekstem tym walą w 99% faceci, którzy w ogóle nie powinni się na ten temat wypowiadać, bo nigdy, przenigdy nie dowiedzą się, jak to jest być w ciąży i jak to czasem jest upierdliwe i bolesne? Jestem na zwolnieniu bo mam rozwarcie, a niektóre kobiety są bo rzygają przez 9 miesięcy, inne muszą leżeć, bo zagraża im przedwczesny poród, jeszcze inne mają cholestazę lub inne świństwa, ale oczywiście kurna każdy facet wie lepiej, że ciąża to nie choroba i nie powinno się być na zwolnieniu! Założę się, że jakby faceci zachodzili w ciążę, to nie dość, że natychmiast po teście ciążowym kładliby się do łóżka, to jeszcze kazaliby sobie płacić chorobowe w wysokości 200% pensji, bo w końcu dwie osoby leżą.

messy99, aneta.be, gonia13, MEGI81, Mabelle, Leirion, Ania9, Rudzik, Imię_Róży, Maniuś, Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek skad ja to znam :) pamietam jak jakis miesiąc temu moja teściowa wyskoczyła do mnie, że za jej czasów to urodziła i zaraz poszła do pracy. Że tego samego dnia po porodzie latała i noe było leżenia i człowiek dawał rade. Pralo soe ręcznie itd itd. No to ja jej powiedziałam, ze ona wychowała sie w innych czasach i standardy życia były zupełnie inne niz teraz i człowiek był przyzwyczajony. A nie ona myślała, że ja trzy dni po porodzie pójdę z dzieckiem do niej na kilka nocy bo malowanie... Śmieszne. Odpuscilismy sobie i tyle... A faceci z natury wiedzą lepiej xD

Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha ja od poniedzialku juz na zwolnieniu ale nie nasiedziałam sie w domu bo mnie dzisiaj nie w szpitalu zatrzymali przez skoki tętna na KTG i przez skierowanie jakie wypisał mi mój lekarz prowadzący. Wymagali powodu dla którego mam miec KTG w 37 tygodniu to on napisal dla picu "podejrzenie niewydolności lozyska" a oni sie przestraszyli i mnie zatrzymali dla pewności ze nic się nie dzieje.

w4sqyx8dsjd4ltms.png

860ie6yd3fivfyk5.png
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek - świetnie Cie rozumiem dlatego polubiłam. Faceci to znawcy szczególnie jesli chodzi o te kobiece "choroby"

Kamilutek lubi tę wiadomość

w4sqyx8dsjd4ltms.png

860ie6yd3fivfyk5.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Podczytuję Was jednym okiem, i tak mi jakoś teraz do głowy wpadła myśl, o dysplazji bioderek. Ja w wieku kilku miesięcy, jako jedyne dziecko z naszej czwórki, zostałam na pół roku "zakuta w rozwórkę".

Nigdy się tym nie interesowałam, nawet nie wiedziałam jak to wygląda. Dopiero dzisiaj gdzieś zobaczyłam to słowo i wpisałam w google. Łomatko!

Czy dysplazja może być w jakimś małym nawet stopniu dziedziczna? Zaraz będę kopać internety, ale może Wy też coś wiecie?

Miały Wasze Dzieciaki problemy z biodrkami?
    Dewa dysplazja stawu biodrowego moze byc dziedziczna
    Ja jestem po 2 krotnej operacji i moje dzieci sa objęte czestrzymi wizytami u ortopedy
    Teraz mały pomimo, ze w uk nie wykonuja usg bioderek ze wzgledu na moj probkem dostanie skierowanie na usg a dodatkowo ja napewno bede robic prywatnie

U mnie jako dziecko wada zostala przeoczona co zaskutkowalo późniejsza operacja przynajmniej tak twierdza ortopedzi, ze ten problem byl juz jak sie urodzilam

Megi gratulacje cudowny synek....

MEGI81 lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
‹‹ 1596 1597 1598 1599 1600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ