X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Millciaa Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silne nie są.
    Dzięki Uska :) Uspokoiłaś mnie.

Biorę się teraz za nadrobienie zaległości w postach. Tylko człowiek do pracy pójdzie albo się czymś zajmie a Wy tyle nadrukujecie :)

• GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millciaa wrote:
    Dzisiaj dzien wizyt. Trzymam kochane kciuki :)

A mnie dzisiaj boli dziewnie brzuch. Takie kucie raz na jakis czas.Powiedzcie mi czy mam sie tym martwic czy to jest normalne. Nie wiem co myslec. :( wizyta mam za tydzien i 2 dni. Poradzcie cos.

kochana mnie tez boli czasami tak mocno brzuch i martwie sie alle jeśli ból bedzie sie powtarzał częściej niz raz na dobe to pojdę do lekarza wczesniej by sprawdził czy wszystko ok.. Widzę ze nasze ciąże w podobnym wieku są

Millciaa lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Millciaa Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia tak właśnie patrze po suwaczkach że wiek podobny. Gratuluję i witamy wśród majówek :)

To nie jest ból to jest raczej takie kucie raz na jakiś czas.
    A na kiedy masz wizytę ? Bo ja 7.10 mam nadzieję że do wytrzymam do tego czasu i wizyty nie będę przekładać.

• GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millciaa wrote:
    GoNia tak właśnie patrze po suwaczkach że wiek podobny. Gratuluję i witamy wśród majówek :)

To nie jest ból to jest raczej takie kucie raz na jakiś czas.
    A na kiedy masz wizytę ? Bo ja 7.10 mam nadzieję że do wytrzymam do tego czasu i wizyty nie będę przekładać.

Tobie i wszystkim majówkom tez gratuluje.. ja umówiona nie jestem praktycznie z dnia na dzień moge sie umówić ale pojdę 10 lub 7 października napewno dam znać..
    u mnie też kłucie bardziej czasami przychodzi taki moment ze wytrzymac nie idzie ale taki ból nie codziennie mam więc to mnie uspokaja..

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Widzę że nie tylko ja mam problem ze snem. Ale i 21 już śpię a potem zdziwiona ze się budzę w nocy i przed 5 już oczy szeroko otwarte. A mi jest właśnie strasznie gorąco.
    Dziewczyny życzę wam miłego dnia a tym co mają dziś wizyty wspaniałych wieści.
    A tak na marginesie polecam ( ja mam w tel) aplikacje HiMommy! Jest po polsku. Fajna aplikacja codziennie dostajesz jakby wiadomości od dzidziusia :)

Ja tak mam od początku 7 tygodnia , budze się 3 razy w nocy na siku poźniej ciężko zasnąć albo nie śpie wcale jak nie otworze okna bo mi duszno i się poce. Dzisiaj nie spałam przez mdłości do tej pory mnie męczą koszmar :/ też mam tą aplikacje świetna jest , wywołuje mega uśmiech

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a ja nie mam żadnyh objawów praktycznie nawet mdłości :/

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieswiadomo ja tez nie mialam objaow w 5 i 4 ,a mdlosci mi przyszly jak bylam w 6 i 6

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też praktycznie nie mam :)
    Jestem dzisiaj na szkoleniu w Gdańsku.

Karotka lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Serio??? Nie wiem po co piszesz o takich rzekasz gdzie sa kobiety ciezarne , w wiekszosci panikujace o zdrowie maluszka I jeszcze stresowac jakimis zabobonami!

Zachowaj dla siebie sennik prababci jak masz ochote sobie czytac I sie stresowac ale nie pisz takich bzdur na forum!
    Kochana opis ten był dla mamusi która napisała komentarz i sama sobie czytała w senniku co to znaczy . Tak więc nie rozumiem twojego rozgoryczenia. Ok mogę się już wogole nie odzywać skoro tylko dobre rzeczy można tu pisać. Czyli może o mim zmarłym w 35 tyg ciazy synku też nie powinnam pisać. Przecież umarł on w moim brzuchu a tu są kobiety w ciąży. I zaraz co 2 moze dziecko umrzec tak jak mi. No bez przesady . Takie rzeczy bierze się z przymrużeniem oka. Tam samo jak wróżby i inne tematy które były poruszane wcześniej. Ale ok . Jeśli uważasz że to przegięcie post zaraz usunę. Widzę że wszędzie są reguły tego co wolno a czego nie wolno pisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 10:07

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo post usunięty. Miłego dnia.

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Millciaa Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny. Przecież to forum i każdy tu wyraża swoją oponie i odczucia. Każdy komentuje jak chce i co chce. Nie warto się stresować i kłócić. Kofeina odpowiedziała tylko na komentarz innego forumowiczki więc nie widzę nic w tym złego. A opisy snów trzeba brać z przymrużeniem oka tak samo jak i wróżby czy wiele innych rzeczy. Nie zrobiła przecież tego celowo.

GoNia1979, Arwi, blubka, Mabelle lubią tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam kiedys sennik.i sprawdzalam sny.po pewnym czasie go wyrzucilam bo ryl mi beret.stresowalam sie jak cos wychodzilo nie tak.
    Dziewczynkizycze wam udaych wizyt u gina i wspanialych serduszek;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Julita i Monika dziękuję za odpowiedzi!

Dewa chyba zaczynasz ciąg dzisiejszych wizyt więc mocno trzymam kciuki za Ciebie i inne wizytujące dzisiaj :)

Ja dzisiaj będę cały dzień w biegu zakupy już zrobiłam, młody śpi a ja lecę szykować torbę bo o 12 mam szczepienie młodego a pewnie ok 16 będę jechała na wizytę :).już nie mogę się doczekać!!

Życzę Wam pięknego dnia bez mdłości i wymiotów odezwę się wieczorem!

Maniuś lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millciaa wrote:
    Ej dziewczyny. Przecież to forum i każdy tu wyraża swoją oponie i odczucia. Każdy komentuje jak chce i co chce. Nie warto się stresować i kłócić. Kofeina odpowiedziała tylko na komentarz innego forumowiczki więc nie widzę nic w tym złego. A opisy snów trzeba brać z przymrużeniem oka tak samo jak i wróżby czy wiele innych rzeczy. Nie zrobiła przecież tego celowo.
    Kochana takie życie. Po śmierci synka też miałam zakaz mówienia o tym bo przecież nie wolno . Ta się stara o zajście w ciążę a tamta może mieć traume . Co chwile słyszałam że wszystko powinnam.zachowac zawsze dla siebie . Takie jest teraz prawo. Wolności wypowiedzi i pokazywania według uznania swojego "ja" już nie ma . Jest prawo tylko do miłych słów. A nie daj Panie Boże pokazać zdjęcie które jest inne . Zaraz lincz. Już się przyzwyczaiłam.

blubka lubi tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie przeszkadzal ten wpis Kofeiny ,bo to byla odp.a wogole wszystkie wrozby ,senniki i horoskopy traktuje z przymruzeniem oka,chciaz czasami czytam.

blubka lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uhuhu atmosfera zgestniala ze mozna nozem kroic, kofeinka nie obrazaj sie wg mnie nie zrobilas nic zlego, tak jak mowilas, qasha (?) sama przeczytala wczesniej wiec to nie Ty ja zeschizowalas.

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    uhuhu atmosfera zgestniala ze mozna nozem kroic, kofeinka nie obrazaj sie wg mnie nie zrobilas nic zlego, tak jak mowilas, qasha (?) sama przeczytala wczesniej wiec to nie Ty ja zeschizowalas.
    Kochana nie obrazam się. Poprostu krew nie zalewa jak ludzie mówią mi co wolno a czego nie . Co wypada a czego nie. Po śmierci synka przez takie osoby zaczęłam przyjmować leki antydepresyjne . Bo doszło do tego że zwracano mi uwagę że urne z prochami mam trzymać z daleka od gości którzy do mnie przychodzą. Ze mam przestać ubierać się na czarno i że nie wolno mi wogole wspominać że miałam. Syna . Zaczęło się od takich zwykłych komentarzy a skończyło na nie powiem. Czym . Mam uraz. Wkoncu to.dopiwro.11.miesiecy . Ah . Odpuszczam . Miłego dnia dziewczyny i czekam na wiadomości z wizyt . Bo dziś z tego.co wiem to jakaś kumulacja. Ja zbieram się za sprzątanie i obiadek. Dziś żeberka w sosie pieczarkowo warzywnym plus ziemniaczki i sałatka z pomidorów i mozzarelli. Mniam .

promyczek 39 lubi tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Wariatkaa Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze napisalam opowiadanie i zamiast wyslij wcisnelam anuluj. Juz mi sie nie chce pisac jeszcze raz. Powiem tylko ze komus hormony buzuja tutaj ;-) a tyle kobiet w ciazy to nie moze byc nudno. Dla mnie forum jest po to by gadac o wszystkim a nie tylko o samych wspanialych rzeczach.

Dzisiaj mam wizyte ale bez usg :-( usg w poniedzialek. Licze wtedy juz na serducho

Kofeina, promyczek 39 lubią tę wiadomość

• messy99 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina zignoruj ten durny post od naszej przewrazliwionej koleżanki, masz prawo do wypowiedzi a jak się komuś nie podoba to nie musi czytać a co dopiero komentować. Ja też Cię podziwiam, te Twoja siłę i odwagę. Sądzę, ze niewiele kobiet by sobie z tym poradzilo ...

Wariatka ja widziałam serduszko w 6t3d także powodzenia!

Kofeina, Arwi, blubka, sylwia1985 lubią tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh kochane... Witaminy się w 10 tygodniu :)

Za wszystkie wizyty trzymam kciuki :)

Ja muszę czekać do 13.10...

Dziewczyny to jest forum... I nie możemy zrobić z niego kółka wzajemnej adoracji... Życie pisze różne scenariusze... Nie zawsze kolorowe... Musimy wierzyć że wszystko będzie dobrze, ale należy liczyć się z tym że smutne wiadomosci też mogą się zdarzyć...

Życzę wszystkim miłego dnia i czekam na informacje z wizyt!!!

toska_88, Kofeina, mon!ta^, promyczek 39, sylwucha89, Arwi, blubka, monika_89, Mabelle lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ