X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia nie widzę sensu brać męża żeby siedział za drzwiami skoro trzeba byłoby kombinować z kim dziecko zostawić . Lepiej niech siedzi z synem a ma następne wizyty te brzuszne będę załatwiać opiekę i wtedy niech jedzie.
    X każdym miesiącem będzie tu więcej i więcej zgrzytow bo hormony swoje robią:-)
    Moje dziecko od dzisiaj załatwia się na nocnik hurra! Mam nadzieję że tak już zostanie "-)

blubka, Mabelle, monika_89, Demsik lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 18:04

Kofeina, Arwi, blubka lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa kiedy u mnie to nastąpi z nocnikem :)

toska_88 lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Wariatkaa Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Przykro mi to co Ciebie spotkalo I jest pewnie ze jest to miejsce aby o tym pisac!
    Hosroskopy I Senniki to jest niepotrzebne negatywne nakrecanie sie I bez tego jest duzo stresu.
    Alo spoko widze ze dziewczyny popieraja takze ja sie nie wypowiadam w TEJ kwesti…z drugiej strony kazdy czyta co chce.
    Ja chyba za stara jestem na takie rzeczy…

Dokladnie tak jak napisalas kazdy czyta co chce. Kazda z nas inaczej reaguje to to. Ja np i pewnie powiecie co za pojeb duzo czyta na ovu na poronieniach. Zebym w razie w byla.przygotowana. Wiem ze to glupie, ale tak juz mam. Z synem tak bylo i teraz tez tak mam. Dopiero po 20 tc mi minelo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Jestem ciekawa kiedy u mnie to nastąpi z nocnikem :)
    Moj ma już 2.5 r i nie ma się z czego cieszyć bo już nieraz usiadł sam na nocnik i zrobił ale jednorazowo. Dziś chodzil już 3 raz więc jest nadzieja

mon!ta^ lubi tę wiadomość

• Wariatkaa Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Klaudia nie widzę sensu brać męża żeby siedział za drzwiami skoro trzeba byłoby kombinować z kim dziecko zostawić . Lepiej niech siedzi z synem a ma następne wizyty te brzuszne będę załatwiać opiekę i wtedy niech jedzie.
    X każdym miesiącem będzie tu więcej i więcej zgrzytow bo hormony swoje robią:-)
    Moje dziecko od dzisiaj załatwia się na nocnik hurra! Mam nadzieję że tak już zostanie "-)

A po porodzie to bedzie. Na ostatniej grupie wlasnie po porodzie byl sajgon

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie raz zrobił ale nieświadomie :p

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja po wizycie. Lekarz nie robił mi usg. Tak naprawdę mialam iść za tydzień, ale poszłam dziś bo źle się czułam i dostałam zwolnienie. Idę w następnym tyg na usg i założenie karty :)

Lwica, monika_89, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 18:05

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) tak się stresuje wizyta że aż mnie przysłowiowa s złapała :( a jeszcze 2h i 40 min czekania :(
    Lwica wyluzuj trochę bo jako jedyna zachowujesz się jak rozchisteryzowana. Dziwne że dziewczyny z krwiakami, leżące i hospitalizowane, po poronieniach nie mają nic przeciwko, przecież to tyle samo daje jak wróżba z obrączki, fajna zabawa - jak wyjdzie to fajnie jak nie to nikt tego mega serio nie traktuje.
    Kofeinka Ty się nam tu nie denerwuj bo złość piękności szkodzi a co dopiero dzidziusiowi <3
    Każda z nas się denerwuje i przeżywa co u drugiej :) więc czekamy na pierwsze wizyty :)

blubka, Kofeina, Arwi, Demsik lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, to ja sobie przysnęłam po śniadanku, a tu z mojego snu o zębach jakaś tragedia powstała? Nawet kurde nie wiem, o co chodziło, mogę się jedynie domyślać, huh...
    Nie chciałam, żeby jakaś burza z tego wyszła, po prostu wszyscy o snach pisali i jakoś tak... :(
    Przecie to zwykły sen o zębolach, w sumie często mam takie sny, więc specjalnie się nimi nie przejmuję, ot czasem lubię zobaczyć, co internet ma na ten temat do powiedzenia.

:(

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Chyba tylko ja zostalam ktora nie byla jeszcze na zadnej wizycie
    A USG w miejszcu ktorym mieszkam robia miedzy 11-12tc
    Pierwsza wizyte mam 6tego pazdziernika I I tak na niej niec nie bedzie oprocz pobrania krwii I zalozenia karty ciazy…
    Czasem to sie zastanawiam sie czy jestem w ciazy oprocz pozytywnego testu to zero objawow…
    Sikac mi sie chce 2-3 razy w nocy, zle spie ale to bylo przed ciaza duzo pije a synek nie daje mi spac…

ja jeszcze nie bylam:) i ide za tydzien dopiero:)

Lwica lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • blubka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 22:25

Kofeina, Arwi, Misia 69, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• aknovi Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie sposób Was nadrobić :(
    Bella - strasznie mi przykro :(

Wczoraj odpadłam, wróciłam z pracy wymęczona, rozkłada mnie to przeziębienie, albo nawet chyba krtań, w nocy czułam, jakbym miała oparzone gardło, ledwo łapałam powietrze, jeszcze sama w domu z młodą :/ dzisiaj wzięłam urlop na żądanie, byłam u lekarki, mam pić prenalen, wit c, inhalacje z samej wody i tyle. Zwolnienia mi nawet nie proponowała, chociaż takie kongo się zapowiada, że i tak nie miałabym jak (jakby ktoś nie wiedział, to od piątku w Rossmannie będzie 50% taniej na makijaż i wchodzą ciuchy baczyńskiej). Mam też tsh ponad 2, możliwe , że przez to mi ciągle tak okropnie zimno, zwiększyła mi dawkę euthyroxu. I dała na betę, zobaczymy jaki będzie wzrost, ta pierwsza taka wysoka, mam nadzieję, że to nie bliźniaki...

Pisałyście o mężach, ja z moim jestem ponad 11 lat, on ma takie bardzo lekkie podejście do ciąży, bardziej ciąża-nie choroba, zacznie ją brać pod uwagę jak bedę pewnie miała wielki brzuch, wczoraj dzwoniłam do niego spanikowana że nie wiem co robić, czy iśc na zwolnienie, czy nie, to na mnie się tylko zdenerwował, że panikuje i że mam się wziać w garść :/

Z teściową też nie mam lekko, to bardzo zdołowana kobieta, całe życie poświęciła dzieciom i teraz nie ma swojego. Od małego zajmuje się młodą, bo ja szybko wróciłam do pracy i mam pracę zmianową, wiec ktoś po przedszkolu musi z nią siedzieć i robi to świetnie, ale wypomina to i oczekuje wdzieczności przy każdej okazji. Do tego wiem, że nie chce, żebyśmy mieli kolejne dziecko, więc boję się jej powiedzieć, bo zacznie histeryzować, że jej to na złość zrobiliśmy....

i mam dziś doła jak stąd na koniec świata i siedzę i ryczę, te zmiany nastrojów mnie wykończą :(

dhi4pc0zyee0f7y9.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 22:26

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Klaudia mieszkasz w Polsce?

tak:) specjalnie ide tak pozno bo pomyslalam sobie tak, gin kaze mi przyjsc 2 tyg od terminu okresu, wtedy bedzie za wczesnbie zeby bylo cos widac, i kaze mi przyjsc za dwa tyg i bede dwa tyg schizowac, wiec postanowilam na oppierwsza wizyte isc troszeczke pozniej kiedy juz jest calkiem spora szansa na serduszko ;) dodatkowo jest to jedna wizyta mniej wiec 150 zl w kieszeni ale to malo wazne wazniejszy moj spokoj psychiczny poza tym nie znamy wplywu usg na dziecko wiec... :)

Lwica lubi tę wiadomość

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknovi wrote:

Z teściową też nie mam lekko, to bardzo zdołowana kobieta, całe życie poświęciła dzieciom i teraz nie ma swojego. Od małego zajmuje się młodą, bo ja szybko wróciłam do pracy i mam pracę zmianową, wiec ktoś po przedszkolu musi z nią siedzieć i robi to świetnie, ale wypomina to i oczekuje wdzieczności przy każdej okazji. Do tego wiem, że nie chce, żebyśmy mieli kolejne dziecko, więc boję się jej powiedzieć, bo zacznie histeryzować, że jej to na złość zrobiliśmy....

i mam dziś doła jak stąd na koniec świata i siedzę i ryczę, te zmiany nastrojów mnie wykończą :(

jak dobrze ze moja tesciowa taka nie jest, juz sie smiala ze bedziemy musialy ustalic jakis grafik zebym mogla wrocic do pracy i tak zeby jej z praca pasowalo, szkoda ze ma nieregularny grafik bo jakby mialoa to wiem ze nawet codziennie by mogla mi pilnowac dziecka, rozwazam na sytuacje bez wyjscia opiekunmke bo i tak bedzie mi sie to oplacalo bardzo niz siedziec w domu

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo wymyslilam tez ze moge prosic o pomoc kolezanke sasiadke i jej placic, ona w lutym rodzi i mysle ze podobalaby jej sie opcja przyrobienia na macierzynskim:)

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,dziewczyny,ale tu buzuja hormony...dobrze ze wczoraj tu nie zagladalam,bo mialam dzien ze mnie wszystko irytowalo...od samego rana ,do wieczora ,az chlopu sie dostalo,chociaz wrocil pozno i tylko chwile sie widzielismy ;),ale juz dzis spoko.umnie dwa ostatnie dni,juz prawie nie bylo plamien,tylko troche na papierze,po siusiu,a dzis rano znow krew czewona,ale tez tylko troche,wczoraj sie duzo nachodzilam,moze to dlatego.mialam pierwsze spotkanie z polozna,tu w UK to ona prowadzi cala ciaze,czesto ma wieksza wiedze z doswiadczenia wynikajaca niz lekarze tu,moja poprzednia byla swietna,bardzo sie zzylysmy,niestety dowiedzialam sie juz nie pracuje u mnie w przychodni,ta na ktora teraz trafilam to jakas porazka...raczej ja zmienie.sprawdzala w google jaka dawka kwasu foliowego mam brac...wyskakiwaly jej same amerykanskie strony i jeszczesie wkurzala na to...OMG,zreszta wszystko szybko,szybko,polowy pytan nie zadala tylko sama wypisywala w ksiazce ciazyaz jej zwrocilam uwage,bo widzialam ze zle pisze,stwierdzila ze jak w ciagu dwoch tyg nie bedzie zadnych plamien to moge wracac do pracy,zaczac wspolzyc i wogole bedzie git,ja lekarz w szpitalu mowil ze do nastepnego usg ,gdzies za 3,4 tyg mam byc w domu i odpoczywac.musze isc jeszcze na pobranie krwi i mocz,ale dzis niemam sily.zauwazam ze mi sie brzuch zaokragla,po jeansach czuje,no i piersi...matko jak bola i sa taaakie ciezkie.odczuwam tez duze pragnienie,moge litrami pic wode,macie tak? pozdrawiam i udanych wizyt :)

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja dziś bardzo cierpię, mam straszne skurcze i leje się strumieniem. Co do snów... Ja w nie wierzę. Akurat ja mam tak, że zanim coś się wydarzy, najpierw mi się to sni. I niestety prawie zawsze są to złe rzeczy. I nie można kneblowac ust komuś bo jest się w ciazy. Mam taka sytuację w rodzinie, że dziewczyna wrzuca każdemu ile się da i mówi że ona jest w ciazy to jej wolno. Niech każdy wierzy w to co chce. To, że ja napiszę o moim snie w którym widzę jak znika kreska na teście a po 2 dniach poronilam, nie znaczy że inna sie tym "zarazi". Nie popadajmy w obled!

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ