X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • aknovi Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    jak dobrze ze moja tesciowa taka nie jest, juz sie smiala ze bedziemy musialy ustalic jakis grafik zebym mogla wrocic do pracy i tak zeby jej z praca pasowalo, szkoda ze ma nieregularny grafik bo jakby mialoa to wiem ze nawet codziennie by mogla mi pilnowac dziecka, rozwazam na sytuacje bez wyjscia opiekunmke bo i tak bedzie mi sie to oplacalo bardzo niz siedziec w domu

U nas moja teściowa nie pracuje, nie ma też znajomych czy hobby, tak naprawdę cały czas siedzi w domu i sprząta. Teraz wprawdzie jeszcze opiekuje się doraźnie swoim tatą ale to dopiero teraz. Na opiekunkę czy żłobek się nie zgodziła ale sama ciąle marudzi, że to dla niej takie poświęcenie. Od kiedy jest mała, to bardzo nam sie stosunki pogorszyły, bo cały czas wymusza na mnie pewne decyzje, często pomija moje zdanie, we wszystko się wtrąca, zaczynajac kiedy i ile powinnam karmić a kończąc na tym do któego przedszkola ma isć dziecko. Ostatnio podczas urodzin młodej mój tata zasugerował, że powinniśmy jej zrobić rodzeństwo, to teściowa się oburzyła, że to on się wtedy będzie zajmował, że ma przyjechać tu i wychowywać, bo ona nie będzie.

toska_88 lubi tę wiadomość

dhi4pc0zyee0f7y9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dużo siły Ci życzę , pozwól że zapytam w którym tyg byłaś ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia to była połowa 7 tyg. Na szczęście wczesnie. Ale mam straszne wyrzutu sumienia, że nie chciałam tego dziecka. To było na początku, teraz się cieszyłam. Ale było za późno...

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć. Ja przegięłam z lataniem. Już w poprzedniej ciąży bolal mnie krzyż i wczoraj myslałam, że umrę, całą noc się męczyłam, dziś jeszcze trzyma :/

ja na szczęście nie mam problemów ze snem i oby tak zostało do konca

Qasha moja babcia twierdziła że jak nie było Ci szkoda wypadającego zęba to stara nie będzie bolesna tylko np zamiast smierci kogoś bliskiego dalsza rodzina, znajomi ;)

Millciaa czasem bęzie boleć, tam wszystko pracuje

Lwica ciesz sie z dobrego samopoczucia

Kofeina nie doczytałam komentarza a co do Syna pisz o nim ile chcesz. To Twoje świete prawo. Ludzie próbują Cię zmusić do ciszy bo nie wiedzą jak się zachować. Olej to. A przepis na żeberka dostanę? mój małż żeberkożerca będzie zadwolony ;)

Zyrcia halo?

Bella to moze obejdzie sie bez zabiegu?

powodzenia na wizytach!

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dr zadecyduje po poludniu. Wczoraj endometrium 16 mm a dziś 15.8 więc kiepsko to wygląda

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella przykro mi , wcześnie czy nie to zawsze jest cios . Mam nadzieje że obejdzie się bez łyżeczkowania życzę dużo siły kochana

• aknovi Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella trzymaj się dzielnie, wiem że jest Ci ciężko, może po prostu tak miało być :( będzie dobrze, trzymam kciuki!

dhi4pc0zyee0f7y9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, dla psychiki nie ma znaczenia czy to 5 tc czy 35. To jest strata i tyle.

ggonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za wsparcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli ja w swoje jeansy juz sie nie dopinam a co do picia to ma mam wiecznie susze , pije tak duzo jakbym ciągle miała kaca ;)

AsiaPoli lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nie życzę zabiegu, nic przyjemnego. Polecam bransoletkę aniołkowej mamy. Ja mam zawsze swojego aniołka przy sobie. Mi pomogło sie to trochę uporać ze stratą.

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknovi wrote:
    U nas moja teściowa nie pracuje, nie ma też znajomych czy hobby, tak naprawdę cały czas siedzi w domu i sprząta. Teraz wprawdzie jeszcze opiekuje się doraźnie swoim tatą ale to dopiero teraz. Na opiekunkę czy żłobek się nie zgodziła ale sama ciąle marudzi, że to dla niej takie poświęcenie. Od kiedy jest mała, to bardzo nam sie stosunki pogorszyły, bo cały czas wymusza na mnie pewne decyzje, często pomija moje zdanie, we wszystko się wtrąca, zaczynajac kiedy i ile powinnam karmić a kończąc na tym do któego przedszkola ma isć dziecko. Ostatnio podczas urodzin młodej mój tata zasugerował, że powinniśmy jej zrobić rodzeństwo, to teściowa się oburzyła, że to on się wtedy będzie zajmował, że ma przyjechać tu i wychowywać, bo ona nie będzie.
    Ja bym jej podziękowała za opiekę i więcej nie prosiła bo będziesz całe życie słuchać że gdyby nie ona .... a później ci tak nastawi dziecko żebys sobie nie radziła i będzie co to za matka. Idź na l4 i daj sobie spokój z tesciowa czasami lepiej do żłobka oddać. Takie toksyczne babsko są najgorsze i znam to z autopsji. Moja kilka razy została z małym to już słuchałam że jej nikt nie pomagał musiała radzić sobie sama a on chuba chory a za duzo je itp już więcej z nim nie została i nigdy więcej nie komentowala. Teraz jak chce zabrać małego na spacer to on płacze i się wyrywa bo nie chce z nią iść i dopiero do niej dociera że dziecko nie jest nauczone z babcią chodzić bo babcia miala go gdzieś bo wolała leżeć na kanapie cały dzień! Nauczyłam się żyć bez pomocy i powiem Ci szczerze ze to wspaniałe uczucie dumy jak radzisz sobie sama bez niczyjej pomocy i łaski- do wszystkiego się człowiek przyzwyczai:-)

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella,straszniemi przykro,dopiero teraz czytam,trzymaj sie kochana,oby skonczylo sie bez zabiegu,jesli nie bedzie to dla ciebie za trudne zostan tu z nami,sciskam serdecznie

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • aknovi Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka tylko właśnie tak się nie da :( Mój mąż cały czas w pracy poza domem, czasem nie ma go po kilka dni, a ja pracuję albo do 17, albo do 22, nie sposób wtedy zająć się młodą, z przedszkola też ktoś musi ją odebrać i do tej 22 z nią siedzieć. Na opiekunkę nas nie stać, zresztą nie wiadomo nigdy na kogo się trafi, więc ciągnę na jej łasce już 5 rok, co będzie przy drugim dziecku - nie wiem. Mój mąż to też trochę taki mamisynek i wychodzi z założenia, że po co mamy kombinować skoro mama się zajmie, a ile ja się przy tym nasłucham i nawkurzam to niewazne

dhi4pc0zyee0f7y9.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella trzymaj się tam dziewczyno, nie obwiniaj się bo nie masz o co troszczylas się o swoją trójkę dzieci i miałaś prawo mieć wątpliwości. Aniołek wie że nie chciałaś dla niego źle. Jesteśmy z Tobą pisz ile potrzebujesz i odpoczywaj

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella oby szybko kolejna fasolka zawitała :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę się starać o maluszka, ale dopiero w następne wakacje. Dzieciaki chcą jechac do Chorwacji, niech jadą. A wtedy na spokojnie kupimy większy samochód i możemy działać. No i minie kolejny rok więc zawsze ta blizna będzie o rok mocniejsza. W tym czasie podlecze nerki, bo teraz chorowalam i nieświadoma ciazy brałam cipronex.

Lwica, monika_89, Mabelle lubią tę wiadomość

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella wiem jak to zabrzmi, ale widocznie tak mialo byc... trzymaj sie tam i zycze Ci zeby nastepna ciaza pojawila sie w lepszym momencie i zeby wszystko przebiegalo dobrze:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella w takim razie mocno ściskam kciuki zeby udało się szczęśliwie i bez problemów donosić kolejną ciążę

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Majcia Znajoma

Wysłany: 28 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Moim zdaniem nie zaszkodzi :) ale też możesz zadzwonić do gina jak masz telefon plus tez zrób badania tarczycowe tsh i ft4 i umów się do endokrynolog.
    Dziękuję za odpowiedź :)
    Wizytę u endokrynologa mam na 18 listopada i dała mi już skierowanie na badania, zrobię tylko TSH kontrolnie.
    Pociesza mnie to, że nie plamię i nic mnie nie boli poza piersiami.
    Mam nadzieję, że się uda ;)

mon!ta^ lubi tę wiadomość

0d1yugpj0sxcsno8.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ