X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa normalne są delikatne skurcze, jak przy @. Wczoraj dzwoniąc do mojego dr powiedziałam że mam skurcze. Spytał jak silne i jak czesto i kazał przyjechać natychmiast. W żadnej prawidłowej ciazy nie bolało tak jak wczoraj. Zmień lekarza, czasem nie warto zostawiać ciazy samej sobie. Progesteron, nospa to wszystko ma pomoc donosic a to jest ważne.

dewa lubi tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Bella. Mnie wczoraj naprawde mocno bolalo. Nie pamietam, zebym miala tak przed okresami. Dlatego cieszylam sie na dzisiejsza wizyte. Jezeli wiem, ze wszystko jest ok, to niech sobie boli, ma prawo! I wlasnie takiego lekarza potrzebuje, takiego do ktorego moge zadzwonic i zapytac w takich sytuacjach.

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa ja będąc w 14 tyg pojechałam z bólem do szpitala. Zszedł Arab i mówi żebym wracała do domu bo w jego kraju 14 tyg to nie ciąża. A ja mu na to, że jeśli w jego kraju tak jest to niech tam wraca a ja zostaje i poczekam na polskiego lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica czytam dokładnie to co napisałaś i jeszcze raz powiem, że przeszywajacy ból nie jest normalny.

• dewa Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica, tez nie chce brac lekow od razu, dlatego pomimo bolu nie biore nospy, bo nawet nie wiem co na to lekarz czy polozna. I dopoki nie dostane jasnej informacji, na jakim etapie ciazy jestem, czy poki co wszystko ok, co moge a czego nie, to bede szukac odpowiedzi. Wydaje mi sie, ze skoro potwierdzila ciaze, to moglaby chociaz kilka pytan zadac, nie wspominajac juz o takiej ekstrawagancji jak badanie krwi czy moczu, zwykly wywiad lekarski by sie przydal. A tu nic! Z okresu wynika, ze to 7 tydzien a ja wiem tyle, ze jajo jest za male jak na ten wiek, dziekuje bardzo. Najgorsze co moze byc to zostawienie kobiety samej sobie, skazujac ja na domysly.

Lwica lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella86 wrote:
    Dewa ja będąc w 14 tyg pojechałam z bólem do szpitala. Zszedł Arab i mówi żebym wracała do domu bo w jego kraju 14 tyg to nie ciąża. A ja mu na to, że jeśli w jego kraju tak jest to niech tam wraca a ja zostaje i poczekam na polskiego lekarza.
    Dupek, nie lekarz. I niech mi ktos powie, ze to normalne.

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa powiedz mi jaki masz ten ból? I i ile jest za małe jajo?

• dewa Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli tak ze dwa razy dziennie, a tak z dziesiec minut. Bol jak przed okresem ale dosc silny. Czuje skurcze, cieple fale, albo jakbym zaraz miala miec biegunke. I czesto sie wlasnie przy tych bolach zalatwiam ;) Bol zawsze przechodzi, nie mam plamien ani nic innego. Najczesciej wieczorem.

I nie mam pozjecia ile za male, bo nawet nie powiedziala. Zbyla mnie. Mam przyjsc we wtorek, moze wtedy bedzie cos widac.

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może miałaś później owulacje i dlatego pecherzyk jest mniejszy? Nie zamartwiaj sie, ale poszukaj lekarza w którym będziesz miała oparcie na cały czas ciazy. Mój jest taki że odbierze tel w środku nocy i przyjedzie do szpitala. A skąd jesteś?

• Agus26m Nowa

Wysłany: 28 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Chyba tylko ja zostalam ktora nie byla jeszcze na zadnej wizycie
    A USG w miejszcu ktorym mieszkam robia miedzy 11-12tc
    Pierwsza wizyte mam 6tego pazdziernika I I tak na niej niec nie bedzie oprocz pobrania krwii I zalozenia karty ciazy…
    Czasem to sie zastanawiam sie czy jestem w ciazy oprocz pozytywnego testu to zero objawow…
    Sikac mi sie chce 2-3 razy w nocy, zle spie ale to bylo przed ciaza duzo pije a synek nie daje mi spac…

Ja tez jeszcze nie byłam na wizycie. Tez mam termin 6 pazdziennika.

Lwica lubi tę wiadomość

Aniołek 5t+5 15.06.2016 (poronienie samoistne)
    Mario 11.01.2015 Moje Szczęście (SN)
    02eiw9f.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella86 wrote:
    Może miałaś później owulacje i dlatego pecherzyk jest mniejszy? Nie zamartwiaj sie, ale poszukaj lekarza w którym będziesz miała oparcie na cały czas ciazy. Mój jest taki że odbierze tel w środku nocy i przyjedzie do szpitala. A skąd jesteś?
    Bardzo mozliwe, ze po prostu pozniej byla owulacja. Tylko, ze seks byl albo 31 sierpnia albo 12 wrzesnia. Jedyna opcja to taka, ze ogonki Mojego posiedzialy we mnie po tym 31 sierpnia a ja mialam owulacje na poczatku wrzesnia i tyle. Bo gdyby doszlo do zaplodnienia po 12 wrzesnia, to 19 beta nie bylaby taka wysoka i nie widzialabym dwoch kresek na tescie.

Nic, pozostaje odpoczywac i czekac do piatku :)

A, i mieszkam pod Kolonią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 14:44

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to chyba gdzieś nerw uciska bo od pośladka promieniuje ból na udo z zewnętrzej strony :/

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:42

blubka, Bella86, toska_88 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jecie zdrowo? ja mam straszne wyrzuty sumienia bo jem sam syf. Nie żebym normalnie odzyskała się super zdrowo, ale teraz to już jak pomyślę to nawet mnie osłabia. Wszystko mi smierdzi a jak już to wchodzi mi białe pieczywo w ogromnych ilościach J to samo, cola, Danio w ilościach hurtowych, ewentualnie banan ale też na siłę. Nawet jak mi ktoś podstawi pod nos gotowy obiad zmoim ulubionym jedzeniem to dwa razy rusze widelcem i nie mogę ba to patrzeć. Warzyw to już nie pamiętam kiedy jadłam, mięso wchodziło mi na początku teraz nie. Jedyne co jem to co weekend ryba, ale też ostatnio słuchałam na siłę :(

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Agus26m Nowa

Wysłany: 28 września 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ja tez na 6go :)
    na 9.30 a ty?

Ja mam termin popołudniu 15:45
    Mieszkam w niemczech a ty?

Lwica lubi tę wiadomość

Aniołek 5t+5 15.06.2016 (poronienie samoistne)
    Mario 11.01.2015 Moje Szczęście (SN)
    02eiw9f.png
  • aknovi Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ja tez na 6go :)
    na 9.30 a ty?
    i ja też na 6tego! :)tyle że na 16:30

Dewa, jeśli te bóle nie trwają cały dzień, a pojawiają się sporadycznie, to myślę, że to po prostu rozciąganie macicy/wiązadeł, zmiany hormonalne zachodzące w jajnikach i reszcie przydatków. Gdyby ból był stały, ciągły, nawet jeśli niezbyt silny - to są powody do zmartwień. Podobnie jeśli skurcze są silne i utrzymują się cały czas i nie przechodzą np podczas ciepłej (nie gorącej!) kąpieli, podobnie, jak przy tych porodowych, to też światełko awaryjne. Będzie dobrze :):) Mnie np jak kicham albo smarkam przeszywa rozszywający ból, ale zaraz przechodzi. :)

Lwica lubi tę wiadomość

dhi4pc0zyee0f7y9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope - 100% racji. Lwica - syn od urodzenia pil mm i jest żyje i ma się bardzo dobrze. Żeby nie wyjść na wyrodna matkę - córka ma 2 lata i nadal ja karmie piersią. Ale to nie wnosi nic do sprawy. O ciążę trzeba się troszczyć od początku i zwracać uwagę na wszystko a lekarza obowiązkiem jest zadbać o pacjentke tak, aby nie musiała się niepotrzebnie denerwować.

Lwica, blubka, toska_88, Majcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aknovi - ja miałam taki ból ale w okolicy jajników.

Maniuś lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    To sa opinie kolezanek z ktorymi rodzilam.
    Moze I w niktorych miastach jest w wiekszosci nie. Wiem to z doswiadczenia moich kolezanek I wierze nie wymyslily sobie tego!!!
    I wiem ze takiego podejscia nie ma w miescie z ktorego pochodze oryginalnie.
    Zreszta juz tutaj na forum ktos napisal 'idz do lekarza to dadza ci progesteron na podtrzymanie na poczatku' osobie ktora tego nie potrzebowala wg mnie.
    W Polsce ciaza jest traktowana jak choroba I babki wysylane na L4 jak tylko wiedza ze zaszly…

Ja napisalam I napsze po raz 10ty ufalam swojej poloznej!
    Bol brzucha na poczatku ciazy to norma - ale zalezy jaki!!! Moze poczytaj troche albo pogadaj ze swoimimi lekarzami zanim sie wypowiesz!
    Ale jezeli ktos podejrzewa ze cos moze byc nie tak to jiech bierse luteina. Trzeba zaznaczyć ze nie każdy ma silną psychikę i potem robienie sobie samemu wyrzutów ze można było coś zrobić może prowadzić do depresji. Ja akurat zawsze miałam problemy z hormonami, ale nawet nie mając a wiedząc że luteina może pomóc tylko musi mi ja ktoś z Polski wysłać to ruszylabym niebo i ziemię choćby w obawie o moje własne zdrowie psychiczne

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknovi wrote:
    i ja też na 6tego! :)tyle że na 16:30

Dewa, jeśli te bóle nie trwają cały dzień, a pojawiają się sporadycznie, to myślę, że to po prostu rozciąganie macicy/wiązadeł, zmiany hormonalne zachodzące w jajnikach i reszcie przydatków. Gdyby ból był stały, ciągły, nawet jeśli niezbyt silny - to są powody do zmartwień. Podobnie jeśli skurcze są silne i utrzymują się cały czas i nie przechodzą np podczas ciepłej (nie gorącej!) kąpieli, podobnie, jak przy tych porodowych, to też światełko awaryjne. Będzie dobrze :):) Mnie np jak kicham albo smarkam przeszywa rozszywający ból, ale zaraz przechodzi. :)
    Mnie tak bolało ba samym początku jak odruchowo się rano przeciagalam, cofnalo mnie do zgięcia jak sprężynę :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 15:46

aknovi lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ