X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica ja napisałam swoją opinię nt tego co tu się dzieje (min to że nie podoba mi się Twoje nerwowe podejście i stosunek mm, przecież to moja opinia, mogę, nie?). Cały czas widze jakąś dyskusję i tez mam prawo się odezwać. Tyle.

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica strasznie dużo z nas widzę ma wg Ciebie problemy z czytaniem ze zrozumieniem... Ok w takim razie już się nie wypowiadam i nie denerwuję bo szkoda mi nerwów i siebie... Ja tam wiem co czytam i dlatego się do tego odniosłam...
    I właśnie tak jak jeszcze napisała Monika, co złego jest w Mm? Mnie się udało karmić piersią ale nie każda ma to szczęście i nie jest z tego powodu złą matką... Ahh... Szkoda słów...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    W Niemczech. Standardy porodu i opieki sa bardzo wysokie, ale do tego czasu, mam chyba sobie radzic sama. Trzymaj sie Dzieciaczku mocno! Kolezanka sugeruje, zebym poleciala do Polski na prywatna wizyte, zeby chociaz duphaston czy luteine dostac. Mam nadzieje, ze ten lekarz w piatek bedzie lepszy. I u mnie ten problem, ze nie wiadomo kiedy doszlo do zaplodnienia. Eeech. Ale grunt, ze jest w macicy, musze sie chociaz tego trzymac.
    A czemu chcesz luteine? Masz niski progesteron?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • aknovi Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam drugą betę, w poniedziałek było 1419, dzisiaj 2548, to jest 80% wzrostu, myślicie, że to ok? Nie powinno być 100%?

dhi4pc0zyee0f7y9.png
  • Demsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis bardzo mi przykro,tu zawsze znajdziesz wsparcie;)przytulam
    Karotka no to masz dtlemat.jak nie chcesz nikomu mowic to chyba sie nie wywiniesz.moze ktoras babcia wzielaby dziewczynki na pol dnia a jak cos zawsze mozesz zrobic im dzien dziecka w kapaniu tylko nogi i pua i do spania;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis jestem z Tobą - wczoraj u mnie zaczęło się poronienie. Dr powiedział żeby brać ibuprofen albo paracetamol. Niestety nie działa to na mnie więc cierpię. Ale jutro już powinno być lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita rozwalilas mnie! W tej mojej sytuacji smutnej zaczęłam się śmiać. Ale podsumowalas to rewelacyjnie.

julita, Uszczesliwiona, Mabelle lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Mi to chyba gdzieś nerw uciska bo od pośladka promieniuje ból na udo z zewnętrzej strony :/
    Miałam tak w pierwszej ciąży. Taka rwa kulszowa. Potem przeszlo ale dosyć długo trwało.

ggonia lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita podsumowałaś dosadniej to co ja chcialam przekazać, a próbowałam być grzeczna i logicznie wytłumaczyc o co chodzi.
    nice work ;)

julita, Kofeina, Arwi, Mabelle lubią tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy nie bede sie z Wami zegnac ,bylam dzis na podgladzie usg u innego gina niz ostatnio,i stawierdzil ze ciaza jest mlodsza o tydzien,zarodek ma tylko 4 mm,ale nie moze jeszcze jednoznacznie stwierdzic a ostatnio jak bylam to nic nie bylo zmierzone ,ale usg zgadzalo sie z om,no i bylo serduszko,mam isc za tydzien

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia też mam czasem takie kłucie, aż paraliżuje mi nogę, macica sie rozrasta, gdzies tam uciska. w końcu przejdzie

promyczek ja bym się jeszcze nie żeganała. na tym etapie lekko ręka zadrży i już inny pomiar. Znajoma miała podobny przypadek i dzidzia rośnie zdrowo

ggonia lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek a może dziś gin miał jakiś przestarzały sprzęt? W poprzedniej ciazy poszłam w 7 tc do lekarza (ich 7800) a on stwierdził że w macicy nie ma kompletnie nic i to zasniad jest. Zgłosiłam się następnego dnia do szpitala na chemię a tam dzidziuś z bijacym serduszkiem był. Przez 24 h byłam przekonana że mam raka

• Wariatkaa Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny za duzo dzisiaj zlych wiadomosci. Oby sie wszystko ulozylo i bylo dobrze.
    Ja po wizycie, lekarz sie ucieszyl ze bedzie mnie znowu czesto widywal. Dostalam skoerowanie na badania, na usg i tyle.

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy nie bede sie z Wami zegnac ,bylam dzis na podgladzie usg u innego gina niz ostatnio,i stawierdzil ze ciaza jest mlodsza o tydzien,zarodek ma tylko 4 mm,ale nie moze jeszcze jednoznacznie stwierdzic a ostatnio jak bylam to nic nie bylo zmierzone ,ale usg zgadzalo sie z om,no i bylo serduszko,mam isc za tydzien
    Promyczku idź do tego lekarza co byłaś. Może sprzęt słaby?

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis przykro mi :(
    Dewa ja bym zmieniła lekarza, zobaczysz tego w piątek. Ale jak nie krwawisz itp to nie widzę powodu brać sztucznego progesteronu.
    Promyczku zmartwilas mnie :( czekasz teraz ten tydzień?

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Kochana to ze ciąża jest tydzien mlodsza to nie powod zeby sie z nami żegnać.
    Nie wypuścimy Cię tak łatwo ;-) będzie dobrze :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Miałam tak w pierwszej ciąży. Taka rwa kulszowa. Potem przeszlo ale dosyć długo trwało.

Czyli będzie czasem dość nie przyjemnie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże tu napięcie dziś jak w elektrowni atomowej- jedna Iskierka i boom!:-) ha ha poluzujcie rajtuzy kobietki bo to dziecku szkodzi!
    Olis może nie wszystko stracone jeszcze? Cuda się zdarzają i może ciaza przetrwa?
    Promyczek ty to już mnie powalilas! Jedna chwila wątpliwości a ty juz wątpisz w swoje dziecię i się żegnasz?! KTO MA WIERZYĆ ŻE BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE JAK NIE MATKA? u mnie w poprzedniej ciaży też termin krążył tydzień w tą tydzień w tamtą i nic się nie działo a ja nie szukalam wytycznych u dr google wiec nie widxialam problemu w tym ze terminy sie tak zmieniaja także cycki do góry uśmiech na usta i staraj się chodzić na ten sam sprzęt usg żeby takich nr nie było chyba że szukasz przystojniejszego lekarza?"-) będzie dobrze a wiara czyni cuda !

blubka, Rudzik lubią tę wiadomość

• zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 17:16

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu, lekarz powiedział, że pęcherzyk jest bardzo mały, rak zarodka, więc bez problemu organizm sam się oczyści, i powiedział, że będzie to po prostu dłuższy okres i żadnych leków nie będzie przepisywał. Także mam nadzieję, że jakoś wytrzymam. Gdyby ból lub krwawienie było bardzo mocne mam się zgłosić ponownie do szpitala.
    Dziękuję Wam bardzo za wsparcie:*

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ