X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale produkujecie ;)

Mam nadzieję że już obędzie się bez zgrzytów widać że to forum ciążowe bo aż pachnie tutaj hormonami ;)

Olis i Bella trzymajcie się ciepło wiem co przechodzicie bo sama poroniłam 2 razy zobaczycie że już niedługo i dla Was zaświeci słońce!!! Jak chcecie pogadać to piszcie na priv.

Promyczek tak jak pisały dziewczyny jeszcze nigdzie się nie wybieraj bo usg to maszyna która potrafi troszeczkę oszukać jak byłam w tamtej ciąży w szpitalu to przy przyjęciu moje dziecko było 1 cm większe niż przy wypisie czyli wychodzi na to że się skurczylo ;) a było robione przez tego samego lekarza i na tym samym sprzęcie więc głowa do góry i trzymam mocno kciuki!!!

Blubka w poprzedniej ciazy brudzilam w 14 tygodniu, lekarze przyczyny nie ustalili matka zaplakana stan prawie przedzawałowy a mały miał to gdzieś i fikał sobie w najlepsze ;) trzymam kciuki!!!

Wczoraj na wizycie ginka założyła mi już kartę ciąży tj 5w4d ogólnie obie się zdziwilysmy że jest tam już taki duży młody człowiek ;) Poza tym za tydzień jadę po skierowanie na badania a kolejna wizyta z wynikami za 3.tygodnie :)

blubka, promyczek 39, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Gonia niestety takie są uroki ciąży ale zobaczysz, że jak urodzisz to będziesz jeszcze żartować z tych dolegliwości, a swoją drogą to niezły bączuś z Twojego maluszka skoro tak mamusie gazuje :-)

po Tatusiu haha :D

blubka, Kofeina lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 22:29

• blubka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 22:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż to już o "kropku" jako płci męskiej ciągle mówi więc chyba marzy mu się syn ;)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa teraz wystarczy kwas foliowy

ag ja mam założoną kartę, było <3 więc jest karta. Ciśnienie, waga itd plus skierowanie na badania

bulbka pewnie to nic takiego, będzie dobrze :*

Nieśmiała nie karta ciąży a zaświadczenie że byłaś pod opieką lekarza przed 10tc jest podstawą do becikowego i to lekarz wypisuje od ręki

mnie lekarz też nigdy nie dał słuchac serducha, tylko na prenatlnych mi puścili na chwilę

co do wyprawki to generalnei mamy całą, gorzej jak będzie syn, najwyżej się coś dokupi ;) wózek Pauli zmienimy na parasolkę (mam juz na oku jeden model :P) a bobas dostanie obecny wózek. NIe wiem tylko co z łóżeczkiem, raczej dostawimy drugie chociaż nie mam pojęcia gdzie go w sypialni zmieścimu

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Dzięki Kofeinka, nigdy nie plamiłam i stąd mój strach. Wierzę, że będzie dobrze. Taka moja natura, że bez podtrzymywaczy ani rusz!
    Czekam więc do wizyty i niech się wszystko wyjaśni.
    Trzymam kciuki za pozostałe "pacjentki" i bijące serduszka <3
    Toska fajnie, że lekarz wypisze Ci L4 należy Ci się i pieniądze też!
    będzie dobrze. trzymam kciuki za wizyty - musza byc same udane

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    po Tatusiu haha :D

hahah Ggonia ja mmam tak samo najbardziej wieczorem gazuje i bączy strasznie..też po tatusiu..wzdęcia straszne.. tatuś naszego Groszka przed snem też lubi pogazowac :P

ggonia lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jeśli chodzi o wyprawkę to wszystko bede musiaała kupic bo moja ciaża ostatnia była 14 lat temu :P cos pewnie od bratowej mi się skapnie (urodziła w lutym)ale wiekszośc bede musiałą kupić wg swojego gustu..wózek łożeczko pościel kosmetyki itd.. ale poczekam tak do 10 tygodniachyba że coś mnie wcześniej pokusi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 11:51

lilou lubi tę wiadomość

201705051770.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 to u mnie to samo. Ostatnia ciąża 11 lat temu. Więc całą wyprawkę będę musiała kupić.

f2w33e3k5idkv34t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kartę ciąży założyl lekarz jak mu tylko powiedziałam że 5 testów pozytywnych i ostatnia @ 6.08. Bo nawet gdyby serduszka nie było i płód obumarlby musiałby tam wpisać poronienie żeby było udokumentowane . Dopiero pop badaniu dopisał wielkość i serduszko. Swojej karty ciąży nie dostałam bo dostanę jak przyjdę z wynikami 5.10.
    Ci do wyprawki mam wszystko po synu. Jedynie jak będzie córka to ciuchy od koleżanki przejmuje bo ona ma core. Młody dziś od rana siada na nocnik- dumna mama !:-)
    Blubka będzie dobrze bo nie może być inaczej:-)

• Millciaa Koleżanka

Wysłany: 29 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja .. Dzisiaj mam wolne to sobie trochę pospałam. Oczywiście cało noc się kręciłam i wstawałam siku. A jakie dziwne sny mi się śniły. Usnęłam dopiero koło 6 i tak spałam do 10 ale nadal wyspana nie jestem. Żadnych innych objawów na razie nie mam. Ale chyba to normalne w tych tygodniach. Od kiedy zaczęły wam się mdłości? Nawet kucie w podbrzuszu przeszło. To maja 1 ciążą i tak siedzę cały czas i myślę. Oszaleć można.
    Wesele za 2 dni a ja nadal nie wiem czy jechać :(

Witam nowe majówki :)
    Co do wizyt to mam 7.10. Widzę że następny tydzień też zapowiada się wizytowy.
    Czekam na informacje od dzisiejszych pacjentek. Na pewno wszystko będzie dobrze :)

Co do ciuszków i innych pierdołek. To muszę wszystko kupić. Postanowiłam że nie razie nie będę nic oglądać a tym bardziej kupować. Poczekam chociaż do skończenia I trymestru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 12:02

• Demsik Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka na pewno wszystko bedzie w porządku,nie ma innej opcji.moze jakies naczynko peklo badz aly krwiaczek jak u mnie albo nic.napisz koniecznie jak po wizycie i co lekarz powiedzial.o ktorej masz lot samolotem i przeglad Bozenki;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela873 wrote:
    Gratuluje
    Mi gin też nie puściła bo teraz już nie zalecają,:-)
    To dobrze o nim świadczy że jest na bieżąco ze wszystkimi zaleceniami
    Zostało udowodnione że są to dźwięki szkodliwe dla płodu na tym etapie
    Jeszcze nie raz usłyszysz jak pięknie bije :-)
    Dokładnie. Na wczesnym etapie sie nie puszcza, mi w żadnej ciązy nie puszczali :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to po synku mam jeszcze karton ale glownie spioszki body itp bo typowe ciuszki bluzeczki koszulki itp sprzedalam jakis czas temu w zlosci ze i sie nigdy nie uda zaciazyc;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    GoNia1979 to u mnie to samo. Ostatnia ciąża 11 lat temu. Więc całą wyprawkę będę musiała kupić.
    no to się bedzie działo.. ja sie tak boję o moją dzidziunie.. młoda nie jestem i w sumie ta ciąża do dla mnie jak pierwsza po tylu latach

201705051770.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Jeszcze mam do Was pytanie- gin kazał mi przyjść za 5 tyg a to będzie 13 tydzien. Kartę ciąży zakłada jak będą wyniki. Wyniki jutro ale do niego IDE 2.11. I on ma zamiar założyć mi kartę ciąży w 13 tyg. Nie miałam ani badanego ciśnienia ani wagi.u Was kiedy była założona karta ciąży?
    U mnie się zakłada jak jest serduszko. Teraz już mam założoną.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 18:08

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pisałam o mdłościach nad ranem , pech chciał że naszły mnie mega mdłosci jak stałam przy kasie w sklepie , zalał mnie pot , zaczęło mi się odbijać myślałam że całą zawartość żołądka zwymiotuje na kasjerke ale trzymałam się dzielnie i obyło się bez tego ale było gorąco :D

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    no to się bedzie działo.. ja sie tak boję o moją dzidziunie.. młoda nie jestem i w sumie ta ciąża do dla mnie jak pierwsza po tylu latach
    No ja też to nastolatek nie należę ;) hihi 32 mam na karku. O ciążę się staraliśmy ponad 2 lata. Więc dla mnie to upragnioną ciążą i już się cieszę na samą myśl tych zakupów.

f2w33e3k5idkv34t.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ