MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieśmiała wrote:dziewczyny mam pytanie. Czy na każdej wizycie ginekolog bada Was ręką? bo mnie tak i w sumie nie wiem po co bo ręką to i tak nic nie wyczuje przecież
Nieśmiała lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
To mnie pocieszacie ja jak byłam na wizycie to byłam w 5t 3d czyli w 6 tygodniu jakby, a lekarz patrzy na USG i mówi, że ewidentnie 5 tydzień. To ja mu tłumacze, że 6, a on, że owulacja pewnie była przesunięta i bardziej 5. Aaaa skomplikowane to wszytko. Dzisiaj kończę 6 czyli mam 5t6d jutro niby zaczynam 7. Ale no właśnie mówi się u lekarza jestem w 7 tygodniu tylko, że to jest różnica czy to jest 1 dzień tego 7 tygodnia czy 6 dzień...
oby zdrowe było ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 10:44
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Hmm, a u mnie dziś bez mdłości. Normalnie śniadanko zjadłam - ale Marcin kupił mi Sonko błonnikowe, bo zwykłe pieczywo ostatni jest zbyt ciężkie dla mnie do przełknięcia. I tak sobie to Sonko podjadam nawet suche i jest pycha. Oleńka akceptuje
Chociaż standardowo brak mdłości mnie martwi... No, ale wczorajszy ból/skurcz podbrzusza minął, to chyba dobrze.
W ogóle jaką akcję w nocy miałam! Przygotujcie się, serio. Usiądzie czy coś.
Śniło mi się coś z Tomem Hiddlestonem (czy jak go się tam pisze), jakieś standardowe romansidło. Ale to nie gwóźdź programu. Tom miał jelenia. Tak, jelenia. I mi się przyśniło, że śpię w łóżku i się przebudzam i ten jeleń się na mnie gapi!! I podobno zrobiłam taki mega raban w domu xD Marcinowi kazałam światło zapalić, rodzice przerażeni przybiegli z sypialni, bo coś się dzieje. A ja coś bredziłam o jeleniu. Wpakowali mnie do łóżka i zasnęłam.
Od rana się ze mnie śmieją. Ja w sumie też Nie ma to jak się wystraszyć JELENIA. Och, nie mogę. Dziś będzie dobry dzień!
Nie mogę przestać się śmiać xDRudzik, Nieśmiała, Mabelle, monika_89, Maniuś, Kleopatra, Demsik, marie_marie22, sylwucha89, Klaudia N., Moniqaaa, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
Wariatkaa wrote:Stres ze mna wygrywa wiec zeby go przechytrzyc dzisiaj o 11 mam usg. Chce wiedziec czy wszystko jest ok, czy jest kropek na swoim miejscu.
Ja mam do wizyty jeszcze 7 dni...więc czekam. -
Uska bo 9+0 to skończony 9tc i leci Ci 10tc dlatego jesteś wtedy w (trakcie) 10 tc. Mam nadzieję, że to teraz zrozumiałe. Chociaż lekarze liczą skończone tygodnie
dewa, wariatka powodzenia
Qasha i tak do końca ciąży będziesz się czymś martwić więc się przyzwyczaj Sen mega13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Witam witam, wczoraj umieralam a dziś tryskam energią mogę góry przenosić...
Nie mam pomysłu na piątkowy obiad....
Wczoraj wieczorem piłam wodę z ogórków kiszonych normalnie miodzio
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i jednocześnie odliczam dni do swojej... Jeszcze całe 13...
Co do liczenia tygodni ciąży... Dla mnie np logiczne jest ze skoro dzisiaj mam 9t2d skończone to leci mi 10 tydzień...
Jak u Was brzuszki? Widać już coś? Bo u mnie już tak, ale może to tez to że druga ciąża i już mięśnie nie te...
Co do hybryd... Też sobie robię macie jakieś jesienne pomysły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 11:24
toska_88 lubi tę wiadomość
-
Maniuś u mnie dziś gulasz z wczoraj i krupnik u mnie brzucha niet, ale myślę, że skutecznie zasalnia go moja zimowa opona
hybrydy - podobno szalenie modne jest geometryczne ombre, ja jednak zostaję wierna czerwieni, ewentualnie frenchowiManiuś lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Jest jest pecherzyk na miejscu. A w nim 4mm kropek i serducho pukajace 121 u/min.
UfffffNieśmiała, strawberry juice, monika_89, Kleopatra, Demsik, Arwi, blubka, mon!ta^, Mabelle, promyczek 39, marie_marie22, Camilia, sylwucha89, Uszczesliwiona, ag194, Weruni, toska_88, MarliOne, Klaudia N., Millciaa, Rudzik, Maniuś, Karotka lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Witam witam, wczoraj umieralam a dziś tryskam energią mogę góry przenosić...
Nie mam pomysłu na piątkowy obiad....
Wczoraj wieczorem piłam wodę z ogórków kiszonych normalnie miodzio
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i jednocześnie odliczam dni do swojej... Jeszcze całe 13...
Co do liczenia tygodni ciąży... Dla mnie np logiczne jest ze skoro dzisiaj mam 9t2d skończone to leci mi 10 tydzień...
Jak u Was brzuszki? Widać już coś? Bo u mnie już tak, ale może to tez to że druga ciąża i już mięśnie nie te...
Co do hybryd... Też sobie robię macie jakieś jesienne pomysły?Maniuś lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
julita wrote:w poprzedniej ciaży robiłam zdjęcie prawie codziennie a R. posklejał wszystko w film, dodał podkład i wyszła mega pamiątka teraz chyba zrobię coś podobnego
Julita a wrzucalas to na wrzesniowkavg? Bo ostatnio jak qrzucilas swoje zdjecie to mi sie skojarzyl ten film i tak myslalam ze moze to Ty. Nawet pisalam komentarz ale nie wyslala sie. Jesli to ten to byl mega fajny
julita lubi tę wiadomość
-
Zastrzeżona ja w tym roku miałam praktyki na klinicznej z położna laktacyjna, o której mówisz. Ona jest swietna i potrafiła uspokoić matki, zachowywała się do nich jak mama prawie, p. Bogumila:) i ze z względu na nią moglabym tam być na poporodowce. Poza tym, w maju będą tam studenci, którzy również pomogą przy dzieciaczku jak trzeba się umyć itd. A tak w innych szpitalach personel nie zawsze ma czas. Ogólnie miałam prawie 2 tyg praktyk na klinicznej i mamy były raczej zadowolone:)