Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita ale pani z labo powiedziala mi ze jak zrobie w niedziele to wyniki beda w e wtorek co mnie wcale nie urzadza:D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra ja też walczę z kaszlem :-/ Do tego Dzieciok od wczoraj zasmarkany :-/

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Od wczoraj mam mdłości
    ... I wiecie... Strasznie się z nich cieszę ☺

nick nieaktualny, Arwi, Rudzik, Camilia lubią tę wiadomość

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj wrażliwa wśród majowych szczęściar :-) napisz nam cos o sobie .
    Kurcze ja jestem do niczego. Nic mi się nie chce naprawdę nic. Nawet pop dworze nie chce mi się chodzić z małym.
    Do tego wczoraj nabralam za dużo roboty mną barki i spuchly mi nogi i stopy.
    Wariatka super wieści:-)

blubka lubi tę wiadomość

• wrażliwa Nowa

Wysłany: 30 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 25 lat , od czerwca jestem żoną . Mieszkam w woj. łódzkim .
    O dzidziusia tak na całego staraliśmy się 4 cykle ( 4 okazał się szczęśliwy ) . Dostaliśmy piękny prezent na urodziny bo parę dni temu mieliśmy z mężem urodziny .
    Dziś odebrałam wynik bety więc chyba mogę się już cieszyć na całego :)

Arwi, Demsik, Breezee, marie_marie22, nick nieaktualny, Maniuś, Camilia lubią tę wiadomość

5djy9n7337nez7vm.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Fajnie ze tak szybko sie Wam udalo:-)

Ja dzisiaj mam lenia ale jesten mega zadowolona bo maz wrocil na weekend. Co prawda z cipa pod okiem bo dostal jakas rurka w pracy czy czyns ale jest:-D

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa baby dzisiaj dzien chłopaka jakby co:-)
    My z koleżankami kupiliśmy dla naszych mezow groupon szkolenie i jazda offroadowa:-)

Camilia lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo kobitki, tak wczoraj mnie nakręciłyście na łazanki że dziś postanowiłam je zrobić na obiad :)
    więc tak... część kapusty kiszonej zjadłam na surowo... a resztki które zostały wrzuciłam na patelnię i spaliłam!! ha ha! muszę sie chyba wybrac do sklepu :D

nick nieaktualny, Kleopatra, Camilia lubią tę wiadomość

age.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super preZent.moj syn dostal wczoraj od nas papużki a maz musial sie zadowolic buziakiem bo niestety nie mam nawet kiedy kupic czegokolwiek;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Aaaa baby dzisiaj dzien chłopaka jakby co:-)
    My z koleżankami kupiliśmy dla naszych mezow groupon szkolenie i jazda offroadowa:-)
    no ja swojemu D. kupiłam trzy wielkie czekolady. Nie wiedziałam którą wziąć więc wzięłam wszystkie. W końcu mi też muszą smakować :D

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrażliwa wrote:
    Mam 25 lat , od czerwca jestem żoną . Mieszkam w woj. łódzkim .
    O dzidziusia tak na całego staraliśmy się 4 cykle ( 4 okazał się szczęśliwy ) . Dostaliśmy piękny prezent na urodziny bo parę dni temu mieliśmy z mężem urodziny .
    Dziś odebrałam wynik bety więc chyba mogę się już cieszyć na całego :)
    No witaj witaj :) jesteśmy w tym samym wieku :) mi tez się szybko udało bo w 3 cyklu starań :)

age.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa! Dobrze zrobilam zmieniajac lekarza! Ten to aniol! Porozmawial, wyjasnil, uspokoil :) Niby 6t3d a tu dopiero pecherzyk plodowy ma 7mm a w nim cialko zolte 2mm, czyli owulacja musiala byc pozniej ;) Ja tu myslalam o sluchaniu serduszka, a tam dopiero zarodek w toku tworzenia ;) Poza tym wszystko ladnie wyglada, mam sie nie stresowac, zadnych witamin nie trzeba, tylko kwas foliowy. Nastepna wizyta za dwa tygodnie i wtedy powinno byc wiecej widac ;)

Pierwszy cykl po odstawieni tabletek, moze dlatego takie malenstwo :D

Zmierzyli cisnienie, zalozyli karte ciazy, pobrali krew. Wlasnie o takiego lekarza mi chodzilo, o. A nie, 3 minuty w drzwiach imdo widzenia ;)

Ktoras z Was tez miala takie malenstwo pomimo wysokiego tygodnia ciazy, liczac od ostatniej miesiaczki? Bo wiem, ze niektore w 7 tygodniu juz slysza serduszko ;)

nick nieaktualny, monika_89, Maniuś, Kleopatra, marie_marie22 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się udało w cyklu bez starań :D WE wrześniowym cyklu mieliśmy dopiero zacząć starania a tuu bam :D
    znalazłam w łazience test owu i coś mnie podkusiło żeby zrobić i wyszedł tłusty pozytyw w tedy kiedy ja myślałam że owu już była. Zbałamuciłam męża i 10 dni po owu pozytywny test :D

Camilia lubi tę wiadomość

• Breezee Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Aaaaaaa! Dobrze zrobilam zmieniajac lekarza! Ten to aniol! Porozmawial, wyjasnil, uspokoil :) Niby 6t3d a tu dopiero pecherzyk plodowy ma 7mm a w nim cialko zolte 2mm, czyli owulacja musiala byc pozniej ;) Ja tu myslalam o sluchaniu serduszka, a tam dopiero zarodek w toku tworzenia ;) Poza tym wszystko ladnie wyglada, mam sie nie stresowac, zadnych witamin nie trzeba, tylko kwas foliowy. Nastepna wizyta za dwa tygodnie i wtedy powinno byc wiecej widac ;)

Pierwszy cykl po odstawieni tabletek, moze dlatego takie malenstwo :D

Zmierzyli cisnienie, zalozyli karte ciazy, pobrali krew. Wlasnie o takiego lekarza mi chodzilo, o. A nie, 3 minuty w drzwiach imdo widzenia ;)

Ktoras z Was tez miala takie malenstwo pomimo wysokiego tygodnia ciazy, liczac od ostatniej miesiaczki? Bo wiem, ze niektore w 7 tygodniu juz slysza serduszko ;)
    to dobrze, ze znalazlas dobrego lekarza. Ja mialam pecherzyk 6mm, gdzie dziewczyny mialy wieksze dwa razy. Teraz dzidzia mala ale licze, ze to przez to ze pecherzyk tez byl pozno

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie udało w cyklu w ktorym wyluzowalam, przestalam mierzyc, obserwowac i przezywac. A czulam sie tak dziwnie ze musialam sprawdzic no i 2 dni przed spodziewana @ mialam pierwszy pozytywny test. Bladziocha, ale byla. Nastepnego dnia pozytywna beta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 13:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa kolezanka tak miala ze jej mowili ze jest jeszcze pecherzyk a powinien juz byc zarodek. Pojawil sie pozno. Strasznie sie balysmy. Ale miesiac temu urodzila slodka i zdrowa dziewczynke :)

belldandy lubi tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebralam wyniki I trym i TSH spadło z 3.35 do 1.5 po euthyroxie:) tylko mam liczne bakterie w moczu a reszta super

monika_89, Kleopatra, marie_marie22 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy cykl to porażka, prawe do niczego nie doszło - blokada mojego M, on się boi ze nie podołamy, by maleństwo wychować. udało nam się w drugim cyklu ale to jakimś cudem, bo mój M nie był przekonany i robił to tak, żebym się nie czepiała za bardzo, a on żeby był usprawiedliwiony bo przecież działa. u nas seks był 4 dni przed owu i tak rano dzień po owu. myślałam ze to stracony cykl tym bardziej. ze gin powiedział ze marne szanse bo endometrium już po owu miało 6mm, a minimum to 8, najlepiej 10-12.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• ag194 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breeze ja byłam u giną po owulacji moje endo miało tez 6 mm i na forum mi pisali, ze nie ma szans.
    A to taka moja uroda po prostu, także nauczylam się po tym, żeby nie porównywać przesadnie do norm bo często są mile niespodzianki:)

Breezee lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Dziewczyny odebralam wyniki I trym i TSH spadło z 3.35 do 1.5 po euthyroxie:) tylko mam liczne bakterie w moczu a reszta super
    pięknie! tylko sie cieszyc. bakterie to maly pikus.Ja 3 tygodnie temu mialam tsh 3,34, gdzie przed ciaza maam 1,8. Ale endo mnie pocieszyla, bo Ft4 1,06, a to juz nie tak zle. 2 tygodne po zwiekszeniu euthyroxu tshspadlo na 2,4, a za tydzien licze ponizej 2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 14:15

ag194 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ