X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi wypada równa połowa w wigilię "-) a co do snów to ja swoich nie rejestruje raka padnięta się kładę.

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim wstaniesz z łóżka i otworzysz oczy, postaraj sobie przypomnieć. Czasem warto :P i nie patrz w okno, bo wtedy sny uciekają:P
    No na święta juz będziemy miały ładne brzuszki. Juz się nie mogę doczekać ;)

• Demsik Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj dewa w naszych skromnych progach;)
    Quasha spokojnie nie przejmuj sie az tak bardzo.wszystko w zyciu sie ulozy jesli oboje bedziecie tego chciec.ja po urodzeniu synka mieszkalam z obecnym mezem ale dopiero pjak mial 4latka zdecydowalismy sie na slub.teraz jest dobrze ale bywalo naprawde roznie.
    Plamienie troche ucichlo?lez i odpoczywaj.
    Ja kolejny dzien mam zgage.eh jakie to nieprzyjemne.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Uska Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-) swietne te filmiki ja w pierwszej ciazy robilam zdjecia brzuszka od 10 tyg bo wtedy zauwazylam uwypuklenie podbrzusza, w tej ciazy czuje to juz od dwoch tygodni:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha my z mezem jestesmy razem prawie 8 lat, slub bralismy jak nasz syn mial rok. Mimo mlodego wieku mam 24 lata maz 26 przeszlismy wiecej niz niejedno malzenstwo z wiekszym stazem. Tyle bylo u nas zawirowan... Ale wszystko wyszlo na prosta:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden pien chodził mi kaszlal a teraz juz ok to drugi sie zarazil i kaszle.masakra:-)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Warto kupić pastylki prenalen na gardło dla kobiet w ciąży mi szybko pomogły dostępne też w rossmanie.
    ZastrzeŻona kobiety farbuja włosy od początku do końca nie ma zagrożenia dla dziecka ( w każdej farmie będzie trochę związków chemicznych by weszła we Włos) najzdrowszym jest farbowanie henna do włosów bo jest z naturalnych składników ale wyklucza inne zabiegi fryzjerskie typu trwała czy pasemka. Jedyny problem przy farbowaniu że poprzez wpływ hormonów kolory robią się bardziej ciepłe złote a blondy wręcz mogą wyjść żółte.
    Madu witaj i tak jak radziła ci Moniqaaa nie wklejaj gotowych buziek z fona bo wtedy ucina a czasem nawet nie dodaje .
    Kurcze dużo z was decyduje się na drugie dziecko dość szybko pp pierwszym jestem pełna podziwu bo u mnie będzie różnica 3 lata a i tak się boję:-)
    Ja mam 3 lata różnicy i super. Starszy był już samodzielny, dużo pomagał przy bracie. Bardzo się kochaja, bawią się razem, dzieła wszystkim. U mnie to była idealna różnica :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 10tc :D Ledwo widzę na oczy i jestem zombie bo młoda w nocy dała popalić...

jakie plany na dziś? my znowu wybieramy się na foodtrucki ;)

Qasha przykre jest to co piszesz ale może chłop się opamięta jak się Oleńka urodzi. nie przekreślaj go jeszcze i nie nastawawiaj się na to, że zostaniecie we 2. Pogadaj z nim niech chociaż ograniczy granie w WoW

madu witaj :) może nie pisz 3 postów jeden po drugim a edytuj, będzie łatwiej czytać ;) też mam córkę pprawie 8,5 mc :)

ZastrzeŻona świetnie wyszło z koleżanką :) moja bliska kumpela ma TP tydzueń przede mną więc u mnie baby boom na całego

toska u mnie było więcej plusów niż minusów szybkiej drugiej ciąży. Planuję zmienić pracę a cięzko by było z nowej uciekać na ciążowe l4 więc teraz po prostu nie do starej, jestem z Paulą dłużej niż rok a potem mam zamiar poszukać innej pracy bo w obecnej brak możliwości rozwoju (ewentualnie tymczasowo wrócę do starej)

Arielka mówisz i masz, fasol dał o sobie znać :D

nick nieaktualny, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody oczywiście wstał o 7 Ale mąż dał mi pospac i zszedł z nim na dół. A ja pospalam do 9 :) powinnam się zabrać za sprzątanie Ale jakoś nie mam weny :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj muszę jechać do rodziców. Mój tata wczoraj wylądował w szpitalu. Ma raka, jest po kilku chemiach i nic nie je. Był już skrajnie niedozywiony i wzięli go żeby go wzmocnić kroplowkami itp. Pojadę go odwiedzić Ale bez dzieci więc mąż pewnie zostanie. A tak planów nie mam.

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wklejam Wam filmik jaki zrobiłam rok temu na roczek swojego synka
    13 października będzie miał dwa lata - jak ten czas szybko leci

https://www.youtube.com/watch?v=V4b122nL3Tk
    wzruszający film. Malo brakowalo a poplakalabym sie na samym poczatku

nick nieaktualny, sylwia1985 lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Ja bardzo polecam aplikację Pregnancy+. Jest po angielsku, ale codziennie piszą nowe ciekawe informacje, co tydzien jak zmieniasz sie ty i dzidzia i co miesiąc też :)
    Pokazują nawet jak fasolka wygląda właśnie w 2D i 3D.

Tośka juz 9 tydzień? Ja jutro zaczynam 10. Teraz to juz będzie szybko leciało. Ledwie się obejrzymy i bedziemy w 20tc :)

Miłego dnia kobietki!
    PS miala któraś jakieś szalone sny?? :P
    ja mialam. Snilo i sie ze calowalam jakiegos przystojnego, mlodego chirurga - przyjemne bylo. Pozniej ze zjadlam 3 drozdzowki i martwilam sie, ze ogromnie przytyje. Pozniej uciekalam przed jakims stworem po lakach, lasach z moimi psami a one ak sredno chcialy uciekac i .caly czas je wolalam, a one plywaly w stawie. Jakis trendowaty pokazal jak sie przez grote przedostac, podawal mi reke a ja nie chcialam. Jak sie obudzilam opoiwedzialam M o chirurgu, to powiedzial, ze ladnie, ze go zdradzam we snie - jakby ciut był zazdrosny.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Arwi Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    ja mialam. Snilo i sie ze calowalam jakiegos przystojnego, mlodego chirurga - przyjemne bylo. Pozniej ze zjadlam 3 drozdzowki i martwilam sie, ze ogromnie przytyje. Pozniej uciekalam przed jakims stworem po lakach, lasach z moimi psami a one ak sredno chcialy uciekac i .caly czas je wolalam, a one plywaly w stawie. Jakis trendowaty pokazal jak sie przez grote przedostac, podawal mi reke a ja nie chcialam. Jak sie obudzilam opoiwedzialam M o chirurgu, to powiedzial, ze ladnie, ze go zdradzam we snie - jakby ciut był zazdrosny.

A u mnie dzisiaj zero snów, żadnych jeleni ani nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:27

blubka lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • blubka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 22:33

• Rudzik Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten zimny i wilgotny poranek! Nadrobiłam wszystko (piszecie jak szalone) i życzę wszystkim radosnej soboty!
    Zaczynam dziś 7 tydzień, a to już powód do radości!
    A poza tym wczoraj naszła mnie ochota na śledzie wiejskie i wreszcie poczułam,że jestem w ciąży. Od małego lubię śledzie i zawsze jak w filmach mówili,że kobiety w ciąży ciągnie do śledzi to sobie mówiłam,że w ciąży będę się obżerać śledziami, heheh!

Arwi lubi tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    A u mnie dzisiaj zero snów, żadnych jeleni ani nic.

Marcin przyjechał... wstał, zrobił herbatę i... poszedł grać w wowa. Nosz k... Następnym razem jak przyjedzie to mój komputer się niespodziewanie zepsuje.
    Kochana uwierz mi ze wiem co czujesz . Mój F robi tak samo tylko ze u nas góruje PlayStation. I gra destiny . Masakra . Wystarczy że wraca z pracy i siada . Kończy w nocy późno a później albo idzie do pracy albo śpi do południa. Wstaje robi swoje i znowu gra . Przysięgam że kiedyś mu to podpale.

Arwi, Hope_ lubią tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Zanim wstaniesz z łóżka i otworzysz oczy, postaraj sobie przypomnieć. Czasem warto :P i nie patrz w okno, bo wtedy sny uciekają:P
    No na święta juz będziemy miały ładne brzuszki. Juz się nie mogę doczekać ;)
    Jak otwieram oczy to moje dziecko już mujawnia moja sypialnie i jest w drodze do salonu więc nie ma czasu na leżenie "-)

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee przygody jak we Władcy Pierścieni czy cuś :) a twoj M oczywiscie, ze zazdrosny, bo nie ma jak wejsc do twojego snu i naklepać hirurgowi :P

Qasha musisz cos zrobic z tym kompem rzeczywiscie, skoro to jest główny powód. Ja bym ten komputer siekierą porąbała:P tak czy inaczej, ja wam dobrze wróżę. Nie poddawaj się. Czuję, ze dasz radę go zmienić.

Tośka a masz jak zrobic sobie drzemkę podczas dnia? Mi sie wtedy najdziwniejsze rzeczy śnią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 11:30

Breezee lubi tę wiadomość

• Breezee Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M miał raz sen, ze zdradzam go z jego bratem, później miesiąc był zły i mi wypominał, a to jego sen. jeszcze mi mówi, ze on nie jest zazdrosny

Arwi, Demsik lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Breezee przygody jak we Władcy Pierścieni czy cuś :) a twoj M oczywiscie, ze zazdrosny, bo nie ma jak wejsc do twojego snu i naklepać hirurgowi :P

Qasha musisz cos zrobic z tym kompem rzeczywiscie, skoro to jest główny powód. Ja bym ten komputer siekierą porąbała:P tak czy inaczej, ja wam dobrze wróżę. Nie poddawaj się. Czuję, ze dasz radę go zmienić.

Tośka a masz jak zrobic sobie drzemkę podczas dnia? Mi sie wtedy najdziwniejsze rzeczy śnią :)
    Tak prawie codziennie idę z małym na drzemke bo inaczej nie funkcjonuje. Ale zazwyczaj mnie ktoś budzi. Raz jak obudziłam się sama to śniło mi się że mąż stawał w obronie mojej i dziecka i w momencie wybudzenia ktoś do niego strzelał ha ha bardzo emocjonalnie przesyłam te sny to lepiej ich nie pamiętać
    Sylwia od rana próbuje napisać że cudowna pamiątka ten twój filmik a ty następna laseczka która w ciaxy wyglądała lepiej jak ja przed:-))))
    Nasz promyczek coś ostatnio mało się udziela

sylwia1985 lubi tę wiadomość

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ