X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi wypada równa połowa w wigilię "-) a co do snów to ja swoich nie rejestruje raka padnięta się kładę.

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim wstaniesz z łóżka i otworzysz oczy, postaraj sobie przypomnieć. Czasem warto :P i nie patrz w okno, bo wtedy sny uciekają:P
    No na święta juz będziemy miały ładne brzuszki. Juz się nie mogę doczekać ;)

• Demsik Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj dewa w naszych skromnych progach;)
    Quasha spokojnie nie przejmuj sie az tak bardzo.wszystko w zyciu sie ulozy jesli oboje bedziecie tego chciec.ja po urodzeniu synka mieszkalam z obecnym mezem ale dopiero pjak mial 4latka zdecydowalismy sie na slub.teraz jest dobrze ale bywalo naprawde roznie.
    Plamienie troche ucichlo?lez i odpoczywaj.
    Ja kolejny dzien mam zgage.eh jakie to nieprzyjemne.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Uska Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-) swietne te filmiki ja w pierwszej ciazy robilam zdjecia brzuszka od 10 tyg bo wtedy zauwazylam uwypuklenie podbrzusza, w tej ciazy czuje to juz od dwoch tygodni:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha my z mezem jestesmy razem prawie 8 lat, slub bralismy jak nasz syn mial rok. Mimo mlodego wieku mam 24 lata maz 26 przeszlismy wiecej niz niejedno malzenstwo z wiekszym stazem. Tyle bylo u nas zawirowan... Ale wszystko wyszlo na prosta:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden pien chodził mi kaszlal a teraz juz ok to drugi sie zarazil i kaszle.masakra:-)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Warto kupić pastylki prenalen na gardło dla kobiet w ciąży mi szybko pomogły dostępne też w rossmanie.
    ZastrzeŻona kobiety farbuja włosy od początku do końca nie ma zagrożenia dla dziecka ( w każdej farmie będzie trochę związków chemicznych by weszła we Włos) najzdrowszym jest farbowanie henna do włosów bo jest z naturalnych składników ale wyklucza inne zabiegi fryzjerskie typu trwała czy pasemka. Jedyny problem przy farbowaniu że poprzez wpływ hormonów kolory robią się bardziej ciepłe złote a blondy wręcz mogą wyjść żółte.
    Madu witaj i tak jak radziła ci Moniqaaa nie wklejaj gotowych buziek z fona bo wtedy ucina a czasem nawet nie dodaje .
    Kurcze dużo z was decyduje się na drugie dziecko dość szybko pp pierwszym jestem pełna podziwu bo u mnie będzie różnica 3 lata a i tak się boję:-)
    Ja mam 3 lata różnicy i super. Starszy był już samodzielny, dużo pomagał przy bracie. Bardzo się kochaja, bawią się razem, dzieła wszystkim. U mnie to była idealna różnica :)

toska_88 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 10tc :D Ledwo widzę na oczy i jestem zombie bo młoda w nocy dała popalić...

jakie plany na dziś? my znowu wybieramy się na foodtrucki ;)

Qasha przykre jest to co piszesz ale może chłop się opamięta jak się Oleńka urodzi. nie przekreślaj go jeszcze i nie nastawawiaj się na to, że zostaniecie we 2. Pogadaj z nim niech chociaż ograniczy granie w WoW

madu witaj :) może nie pisz 3 postów jeden po drugim a edytuj, będzie łatwiej czytać ;) też mam córkę pprawie 8,5 mc :)

ZastrzeŻona świetnie wyszło z koleżanką :) moja bliska kumpela ma TP tydzueń przede mną więc u mnie baby boom na całego

toska u mnie było więcej plusów niż minusów szybkiej drugiej ciąży. Planuję zmienić pracę a cięzko by było z nowej uciekać na ciążowe l4 więc teraz po prostu nie do starej, jestem z Paulą dłużej niż rok a potem mam zamiar poszukać innej pracy bo w obecnej brak możliwości rozwoju (ewentualnie tymczasowo wrócę do starej)

Arielka mówisz i masz, fasol dał o sobie znać :D

toska_88, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody oczywiście wstał o 7 Ale mąż dał mi pospac i zszedł z nim na dół. A ja pospalam do 9 :) powinnam się zabrać za sprzątanie Ale jakoś nie mam weny :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj muszę jechać do rodziców. Mój tata wczoraj wylądował w szpitalu. Ma raka, jest po kilku chemiach i nic nie je. Był już skrajnie niedozywiony i wzięli go żeby go wzmocnić kroplowkami itp. Pojadę go odwiedzić Ale bez dzieci więc mąż pewnie zostanie. A tak planów nie mam.

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wklejam Wam filmik jaki zrobiłam rok temu na roczek swojego synka
    13 października będzie miał dwa lata - jak ten czas szybko leci

https://www.youtube.com/watch?v=V4b122nL3Tk
    wzruszający film. Malo brakowalo a poplakalabym sie na samym poczatku

toska_88, sylwia1985 lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Ja bardzo polecam aplikację Pregnancy+. Jest po angielsku, ale codziennie piszą nowe ciekawe informacje, co tydzien jak zmieniasz sie ty i dzidzia i co miesiąc też :)
    Pokazują nawet jak fasolka wygląda właśnie w 2D i 3D.

Tośka juz 9 tydzień? Ja jutro zaczynam 10. Teraz to juz będzie szybko leciało. Ledwie się obejrzymy i bedziemy w 20tc :)

Miłego dnia kobietki!
    PS miala któraś jakieś szalone sny?? :P
    ja mialam. Snilo i sie ze calowalam jakiegos przystojnego, mlodego chirurga - przyjemne bylo. Pozniej ze zjadlam 3 drozdzowki i martwilam sie, ze ogromnie przytyje. Pozniej uciekalam przed jakims stworem po lakach, lasach z moimi psami a one ak sredno chcialy uciekac i .caly czas je wolalam, a one plywaly w stawie. Jakis trendowaty pokazal jak sie przez grote przedostac, podawal mi reke a ja nie chcialam. Jak sie obudzilam opoiwedzialam M o chirurgu, to powiedzial, ze ladnie, ze go zdradzam we snie - jakby ciut był zazdrosny.

toska_88 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Arwi Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    ja mialam. Snilo i sie ze calowalam jakiegos przystojnego, mlodego chirurga - przyjemne bylo. Pozniej ze zjadlam 3 drozdzowki i martwilam sie, ze ogromnie przytyje. Pozniej uciekalam przed jakims stworem po lakach, lasach z moimi psami a one ak sredno chcialy uciekac i .caly czas je wolalam, a one plywaly w stawie. Jakis trendowaty pokazal jak sie przez grote przedostac, podawal mi reke a ja nie chcialam. Jak sie obudzilam opoiwedzialam M o chirurgu, to powiedzial, ze ladnie, ze go zdradzam we snie - jakby ciut był zazdrosny.

A u mnie dzisiaj zero snów, żadnych jeleni ani nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:27

blubka lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • blubka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 22:33

• Rudzik Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten zimny i wilgotny poranek! Nadrobiłam wszystko (piszecie jak szalone) i życzę wszystkim radosnej soboty!
    Zaczynam dziś 7 tydzień, a to już powód do radości!
    A poza tym wczoraj naszła mnie ochota na śledzie wiejskie i wreszcie poczułam,że jestem w ciąży. Od małego lubię śledzie i zawsze jak w filmach mówili,że kobiety w ciąży ciągnie do śledzi to sobie mówiłam,że w ciąży będę się obżerać śledziami, heheh!

Arwi lubi tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    A u mnie dzisiaj zero snów, żadnych jeleni ani nic.

Marcin przyjechał... wstał, zrobił herbatę i... poszedł grać w wowa. Nosz k... Następnym razem jak przyjedzie to mój komputer się niespodziewanie zepsuje.
    Kochana uwierz mi ze wiem co czujesz . Mój F robi tak samo tylko ze u nas góruje PlayStation. I gra destiny . Masakra . Wystarczy że wraca z pracy i siada . Kończy w nocy późno a później albo idzie do pracy albo śpi do południa. Wstaje robi swoje i znowu gra . Przysięgam że kiedyś mu to podpale.

Arwi, Hope_ lubią tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Zanim wstaniesz z łóżka i otworzysz oczy, postaraj sobie przypomnieć. Czasem warto :P i nie patrz w okno, bo wtedy sny uciekają:P
    No na święta juz będziemy miały ładne brzuszki. Juz się nie mogę doczekać ;)
    Jak otwieram oczy to moje dziecko już mujawnia moja sypialnie i jest w drodze do salonu więc nie ma czasu na leżenie "-)

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee przygody jak we Władcy Pierścieni czy cuś :) a twoj M oczywiscie, ze zazdrosny, bo nie ma jak wejsc do twojego snu i naklepać hirurgowi :P

Qasha musisz cos zrobic z tym kompem rzeczywiscie, skoro to jest główny powód. Ja bym ten komputer siekierą porąbała:P tak czy inaczej, ja wam dobrze wróżę. Nie poddawaj się. Czuję, ze dasz radę go zmienić.

Tośka a masz jak zrobic sobie drzemkę podczas dnia? Mi sie wtedy najdziwniejsze rzeczy śnią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 11:30

Breezee lubi tę wiadomość

• Breezee Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M miał raz sen, ze zdradzam go z jego bratem, później miesiąc był zły i mi wypominał, a to jego sen. jeszcze mi mówi, ze on nie jest zazdrosny

Arwi, Demsik lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Breezee przygody jak we Władcy Pierścieni czy cuś :) a twoj M oczywiscie, ze zazdrosny, bo nie ma jak wejsc do twojego snu i naklepać hirurgowi :P

Qasha musisz cos zrobic z tym kompem rzeczywiscie, skoro to jest główny powód. Ja bym ten komputer siekierą porąbała:P tak czy inaczej, ja wam dobrze wróżę. Nie poddawaj się. Czuję, ze dasz radę go zmienić.

Tośka a masz jak zrobic sobie drzemkę podczas dnia? Mi sie wtedy najdziwniejsze rzeczy śnią :)
    Tak prawie codziennie idę z małym na drzemke bo inaczej nie funkcjonuje. Ale zazwyczaj mnie ktoś budzi. Raz jak obudziłam się sama to śniło mi się że mąż stawał w obronie mojej i dziecka i w momencie wybudzenia ktoś do niego strzelał ha ha bardzo emocjonalnie przesyłam te sny to lepiej ich nie pamiętać
    Sylwia od rana próbuje napisać że cudowna pamiątka ten twój filmik a ty następna laseczka która w ciaxy wyglądała lepiej jak ja przed:-))))
    Nasz promyczek coś ostatnio mało się udziela

sylwia1985 lubi tę wiadomość

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ