MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Według informacji w nim zawartych:
Ważniejsze od bezwzględnych wartości HCG są przyrosty jego stężenia w czasie !
W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje USG. Wartości nieprawidłowe nasuwają podejrzenie poronienia lub ciąży ektopowej (przyrost jest wolniejszy od prawidłowego). Możliwy jest jednak chwilowy spadek stężenia HCG w przypadku, gdy w macicy, zagnieździły się przynajmniej dwa zarodki (co zdarza się przy mnogiej owulacji lub po zabiegach IVF) w chwili, kiedy jeden z nich obumiera. Nie ma to w tym wypadku wpływu na pomyślny przebieg ciąży. -
Kici.kulka, przykro mi z powodu plamień, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze! Odpoczywaj!
Ja nie robię drugiej bety z wyboru. Czekam na wizytę u lekarza. Nie mam powodów myśleć, że coś jest nie tak
Ale mi się za to zaczęły nastroje, hormony szaleją... smutno mi bez powodu, mąż mówi, że się czepiam bardziej niż zwykle Muszę się jakoś ogarnąć. -
ag194 wrote:Dzięki dopiero teraz bardziej czuję, że jestem w ciąży, bo ta pierwsza beta była malutka, a teraz to już konkretny kropek tam rośnie i w środę do ginekologa miłego dnia przyszłe mamy )
-
dziewczyny co Wy tak szybko na te pierwsze wizyty? przecież nic jeszcze nie będzie widać
ja bym poszła najchętniej już jutro, ale dzielnie odliczam do 15.09
jedynie może Caimilię rozumiem z tym TSH13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Já idę jutro do ginekologa ale tylko dlatego że muszę zmienić leki które biorę a których w ciąży brać się nie powinno. Też myślałam że później mnie zapisze ale mówił że czekać nie można.
Mon!ta a ile jesteś już po owulacji ? Nic nie było widać na usg ? Nawet pęcherzyka ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 17:45
-
monika_89 to by było dziwne, bo u mnie nikt nigdy i u narzeczonego nie miał bliźniaków ale ja bym się cieszyła zawsze chciałam mieć 4 dzieci więc chociaż szybciej
A ja muszę w środę do ginekologa z powodu tego TSH, które wyszło mi w 7dpo 3,35 i ono mnie trochę martwi. A pociesz piekna beta i progesteron
Kleopatra u mnie nie wiem nawet w końcu, który to tydzień bo mimo, że OM miałam 28.07 to owulację 20.08, także chyba bardziej 5-ty:) bądź spokojna, będzie dobrze. tez mnie martwila mala beta, ale ona była robiona około 3-4 dni po zagniezdzeniu takze dala rade -
Kofeina wrote:Mon!ta a ile jesteś już po owulacji ? Nic nie było widać na usg ? Nawet pęcherzyka ?
Kofeina lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Kici.kulka trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze.
Dzwoniłam do ginki myślałam że da radę na piątek ale powiedziałam co i jak że wszystko w porządku, że w piątek będzie 6t 0d ucieszyła się się bardzo że się udało i powiedziała ze zaprasza na 14.09 wtedy będzie 6t5dbbee, mon!ta^ lubią tę wiadomość