X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:56

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • MajaO Nowa

Wysłany: 3 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszytskie, przyszłe, majowe mamy :) Nazywam sie Maja, jestem tu pierwszy raz i to jest moja pierwsza ciąża. chciałabym dołączyć do grupy, gdyż termin mam wyznaczony na 16.05.2017 :) pozdrawiam serdecznie!

strawberry juice, mon!ta^, marie_marie22, julita, toska_88, Mabelle, Hope_, Spirit, sylwucha89, kamyla112, Madu1611, Agus26m, Uszczesliwiona, Karotka, nutka lubią tę wiadomość

MajaO
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę plamie na brązowo. Pierwszy raz w życiu. Martwić się? Strasznie kaszle i nie wiemczy to od tego :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Maja :)

• Demsik Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monta w takim razie rzeczowy ten lekarz bo skierowal cie od razu tam gdzie owinien.taich specjalistów lubie;)

mon!ta^, toska_88 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Dziewczyny trochę plamie na brązowo. Pierwszy raz w życiu. Martwić się? Strasznie kaszle i nie wiemczy to od tego :(
    Lez i odpoczywaj. Kaszel może powodować skurcze macicy jakieś tam mikroskopijne bo napinacz brzuszek tak jak z kichaniem.

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:

Moja ginekolog mowila ze każde plamienie w ciąży nas niepokoi i że od razu mam się do niej zglosic. Dlatego uwazam ze powinnas sie zglosic do ginekologa. Kleopatra trzymam kciuki, wierze ze bedzie dobrze. Czytalam ze niektore kobiety w I trymestrze plamia i nic im nie jest, ale na wszelki wypadek może to skontroluj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:40

toska_88, Mabelle lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:02

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, a do mojej wizyty jeszcze aż 11 dni! Jak ja tyle wytrzymam D:

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya wrote:
    Bella86 pozwolilam sobie siebie dodać do arkusza google do ktorego link zamiescilas aby juz Cie nie fatygowac. Dorzuc mnie tylko prosze na 4 stronę. Dziekuje i witam wszytkie Majoweczki 2017...

Witajcie dziewczyny nie odzywam sie bo cale dnie śpię i fatalnie sie czuje prosze o wpisanie mnie na listę...na wizytę idę teraz 7 października mam nadzieje ze zobaczę bijace serduszko...
    promyczku bardzo mi przykro ale wierze w to ze się uda i to juz nie długo

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sposob Was nadrobic, szczegolnie jak pol dnia w pracy. Przegladalam tylko ostatnie strony i wpadlo mi w oko kilka wpisow o tym, ze libido skacze, sny erotyczne jak ta lala, a seksu nie, bo...bo co? Czy ktoras ma zagrozona ciaze i lekarz zabronil? Czy same nie chcecie? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 15:52

qb3canlimmmj6sap.png
  • KochankaIvana Nowa

Wysłany: 3 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mogę dołączyć? :) Wg Belly termin to 7 maj. A lekarz jeszcze nie ustalił, bo nasz Bober jest za mały o 2 tyg... Ale serducho bije, przez 2 tyg pomiędzy wizytami powiększył się... Zaszłam w ciąże w 2 cyklu po odstawnieniu anty - 1 okres spóźnił się 2 tyg. W drugim cyklu tydzień po spodziewanej miesiączce test wyszedł negat, tydzień po tym już pozytyw. Jestem dobrej myśli... :)

Demsik, strawberry juice, julita, mon!ta^, Mabelle, Hope_, sylwucha89, marie_marie22, monika_89, kamyla112, Madu1611, Karotka lubią tę wiadomość

9f0895015d.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazde plamienie trzeba skontrolować bo nie wiadomo jaka jest tego przyczyna.
    Moja wizyta juz w sobote

strawberry juice, mon!ta^ lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochankaIvana wrote:
    Hej, mogę dołączyć? :) Wg Belly termin to 7 maj. A lekarz jeszcze nie ustalił, bo nasz Bober jest za mały o 2 tyg... Ale serducho bije, przez 2 tyg pomiędzy wizytami powiększył się... Zaszłam w ciąże w 2 cyklu po odstawnieniu anty - 1 okres spóźnił się 2 tyg. W drugim cyklu tydzień po spodziewanej miesiączce test wyszedł negat, tydzień po tym już pozytyw. Jestem dobrej myśli... :)
    Witamy o fioletowej stronie mocy;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:23

zem3o7esxha3u0v7.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku tak strasznie mi przykro, łzy same mi poleciały... Ściskam Cie bardzo mocno!:*
    Jakiś lekarz powinien poinformować Cię o Twoich prawach. Ja zdecydowałam się na poronienie w domu i u mnie ciąża obumarła chyba jak u Ciebie, na podobnym etapie. Poronienie trwało chyba ponad tydzień.Na szczęście wszystko samoistnie się oczyściło, ale dziewczyny mają rację kiedy poronisz w domu to nie masz tych praw i możliwości, które masz kiedy będziesz w szpitalu. Mi lekarz powiedział, że jak pójdę do szpitala to mogę zrobić badania na płeć, nadać imię,zarejestrować Maleństwo w urzędzie, dostać akt urodzenia, akt zgonu,dostać zasiłek pogrzebowy,pochować Maleństwo. I od razu dostałam info, że to jest papierologia, która może trwać z kilka miesięcy. Poza tym mogłam dostać kasę z ubezpieczenia Męża i mojego no i jeszcze tak jak dziewczyny wspominały-chyba z 8 tyg macierzyńskiego pełnopłatnego. Ja nie chciał nic. Tylko świętego spokoju i bycia z bliskimi dlatego zdecydowałam się na dom. Myślę, że dzięki temu psychicznie zniosłam to lepiej. Promyczku także pomyśl co dla Ciebie będzie lepsze i zdecyduj. Pamiętaj, że masz nas tutaj. Ściskam!!!

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Nie sposob Was nadrobic, szczegolnie jak pol dnia w pracy. Przegladalam tylko ostatnie strony i wpadlo mi w oko kilka wpisow o tym, ze libido skacze, sny erotyczne jak ta lala, a seksu nie, bo...bo co? Czy ktoras ma zagrozona ciaze i lekarz zabronil? Czy same nie chcecie? ;)
    Ja musze lezec ae w sobote spytam do kiedy abstynencja seksowa bo za niedługo pytongi beda mi sie snily;)

Arwi, Mabelle lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:

Kleopatra Ty do lekarza i na zwolnienie już! Pewnie zmęczenie,choroba to już trochę za dużo. Poleż trochę,chociaż kilka dni.

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:

Ochoty wcale nie ma. Ani troche. Libido na podłodze. Sny erotyczne owszem, zdarzyło sie. Nawet obudzil mnie orgazm. Dwukrotnie. Ale zeby byla ochota na przytulanko to nie bardzo. Moze to wina zgagi, wzdec i ciagniecia w podbrzuszu, że najzwyczajniej na świecie o tym nie mysle.

• Arwi Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:

U mnie ciąża ciągle ma status poronienia zagrażającego, więc ban na wszelkiego rodzaju seksy :< A pytongi się śnią, oj tak! Ale o tych znach wam nie opowiadam, haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 16:15

Demsik, WreszcieMama, Majcia lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ