MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Demsik wrote:Spirit skoro nie lubisz kanarkowego to nie mozesz przemalowac po prostu na inny kolor?
Toska 100tys to sporo ale tesciu mógłby cos dac od siebie.poki co chyba jeszcze nie jest na was przepisane?
Ja juz nie wiem jak to z tymi krwiakami.jedne chodza do pracy nawet, inne leza jak ja ale nie plackiem bo mieszkajac samemu nic sie samo nie zrobi.zobaczymy jak bedzie w sobote ne wizycie, co mi lekarz powie,bo jak dalej mam byc w domu to zwariuje.juz lapie doly.a L4 wczoraj przyszlo poczta- lezace...
2017 #1
2019 #2
-
Camilia kawał człowieka u Ciebie!
Tośka ściskam mocno kciuki na pewno wszystko będie dobrze, pewnie zakażenie przebyte, musi być dobrze
uska kciuki
bezimienna ja idę na pewno ale nie wiem czy prywatnie czy zalapie się na nfz. Jutro będę rozmawiać z ginem na ten temat. samo usg to chyba około 250/300 zł
marta robi się miedzy 12 a 14 tc
u Was tez tak leje? pada i pada i pada... nic się nie chce a robota czeka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 14:01
Camilia lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Ja na usg prenatalne idę w skończonym 12 tygodniu. Testy Pappa nie robię ze względu na to że obarczony jest dużą granicą błędu a ja jestem panikara więc to dla mnie niepotrzebny stres. Jeżeli wyjdzie coś nie tak na usg to zrobię amiopunkcję aby miec 100% pewność i aby przygotować się na to co mnie czeka bo dziecko niezależnie od tego czy zdrowe czy chore będę chciała donosic do końca ciąży.
-
monika_89 wrote:W ogóle dzień dobry, u mnie wczoraj caly dzien poza domem. Jutro w końcu długo wyczekiwana wizyta i podglądanie grocha a potem jedziemy na weekend w góry
tylko coś mi mloda pociąga nosem i lekko pokasłuje, oby tam jej nie rozłożyło.
w związku moim wyjazdem pilnie poszukiwana osoba która na bieżąco będzie dla mnie trzymać nowe info - tj kto się pojawił i z jakim TP oraz komu dopisać
nie będzie mnie 4 dni i nie ma szans żebym przez to przebrnęła potem, teraz w ciągu 24h było tylko 10 stron
widzę na liście w excelu pierwsze typy imion u nas dalej nic...monika_89 lubi tę wiadomość
-
Witam ja juz po wizycie. Zbadal mnie i stwierdzil ze jest ok. Zapisal mnie na 26.10 na usg. Dal L4. Kolejna wizyta 27.10. Dostalam paczuszkę od niego: ulotki, pampers, krem na odparzenia, plyn do prania.
Pozatym ciągle sie zastanawiam, czy isc do drugiego lekarza 25.10. Tamten ma lepsze opinie, pracuje w szpitalu, i ma usg w gabinecie, jest specjalistą od wad genetycznych, wiec i tak bym do niego szla na prenatalne.Kleopatra, Moniqaaa, Karotka, blubka, Forbidden, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam problem z piciem. W sensie wody i innych normalnych napojów. Przez to, że leżę w łóżku to w ogóle nie czuję pragnienia. Zmuszam się do picia. Jestem w stanie wypić litr wody mineralnej, herbatę i ok. pół litra soku/napoju w ciągu dnia.
A podobno powinno się pić 3l wody na dzień. Przecież to niewykonalne.
Najgorsze jest to, że po tej wodzie mam uczucie tak mega suchego gardła... Usta mam całe spękane, jakbym z tydzień nic nie piła.
I z jednej strony czuję, że powinnam pić więcej, a z drugiej nie umiem się zmusić... -
Maniuś dzięki
nieśmiała dzień po dniu usg? ja bym sie zastanowila. Idz ewentualnie w innym termnie albo po prenatalnych jak będzie Ci pasowal to zmien
Qasha a może zmien wodę na inną skoro masz uczucie suchości? dodaj plaster cytryny, pomarańczy i sączWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 14:19
Maniuś lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
tośka ja tez tak miałam w pierwszej ciąży. Wysłali mnie do szpitala chorób tropikalnych i okazało się że już dawno przechodziłam. Uszy do góry.
Dziewczyny gratuluje wizyt i serduszek Ja tez bym najchętniej poszła w przyszłym tyg ale na NFZ nie ma szans a 150 zł to trochę drogo
Quasha ja też 3 litrów nie wypijam
PAPPA raczej nie robię bo co to da, pokaże mi jakie jest prawdopodobieństwo chorób i tyle. Dla mnie ważna jest przezierność karkowa i kośc nosowa -
gratulacje serduszek
ja test Pappa nie robiłam w pierwszej ciąży nawet nikt mi go nie proponował
kurcze ciekawe czy mi moja gin da L4 wątpię - choć powiem Wam że mdli mnie od tych kosmetyków i jestem taka wymęczona a muszę udawać przed klientkami że jestem happy -
sylwia1985 wrote:skąd wiesz serio ? akurat akryli nie robię ( tylko zele i hybrydy) no ale może zawsze tak powiedzieć - za to robię kawitację a wiem że w ciązy nie wolno
Przy akrylu sam zapach jest czynnikiem szkodliwym już nie mówiąc o chemii jeszcze się nie spotkałam żeby kosmetyczka nie dostała l4 no chyba że nie chciała. Ale kawitacja to prąd jak dobrze pamiętam? Wydaje mi że nie powinnaś wykonywać takich zabiegów. Zresztą powiedz ze kręci Ci się w głowie i nie jesteś wstanie autem jeździć a to wyklucza Twoja pracę a na dodatek kufer to jakieś 25kg i to jest kategorycznie zabronione w ciąży! -
Uszczesliwiona wrote:Przy akrylu sam zapach jest czynnikiem szkodliwym już nie mówiąc o chemii jeszcze się nie spotkałam żeby kosmetyczka nie dostała l4 no chyba że nie chciała. Ale kawitacja to prąd jak dobrze pamiętam? Wydaje mi że nie powinnaś wykonywać takich zabiegów. Zresztą powiedz ze kręci Ci się w głowie i nie jesteś wstanie autem jeździć a to wyklucza Twoja pracę a na dodatek kufer to jakieś 25kg i to jest kategorycznie zabronione w ciąży!
mój gin w pierwszej ciąży nie chciał mi dawać i nie dawał dopiero zlitował się w 9 mcu ciąży choć oprócz tego miałam anemie i cukrzycę ciążową i wstrzykiwałam insulinę - on powiedział że nie widzi pzeciwwskazań - buc jeden teraz to wiem
ale wtedy pracowałam w salonie u kogoś a teraz sama sobie jestem szefowąWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 14:44