X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    Mieszkam w Holandii i tak sobie to ja na betę iść nie mogę. Więc powtórzyć nie mogę bo nie ma potrzeby. Lekarz nie dał. Skowrowania a prywatnych miejsc gdzie ja mogę zrobić nie ma . Miałam. Robiona krew w tym samym dniu co test 2.09 . I lekarz kazał. Wczoraj sprawdzić przedział czegoś tam.i po porównaniu testu z wysokością hcg plus tamtych badań wyszło. Mu 170 .

PINK SKY a który dzień po owu miałaś że taka wysoka beta?

teoretycznie według tego kalendarza z ovu owulację miałam 11 sierpnia, Bete robiłam 3 września czyli 23 dpo

monika rozumie tylko po prostu tak myślę że tylko ja mam tą inną skale i jakąś wielką tę bete. Może bliźniaki hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 11:05

dev125pr___.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Toruń :-)
    Ja też Toruń, jeju spotkamy się na porodówce :-)

Camilia lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pink sky jakieś bliźniaki na wątyku by się przydaly ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    pink sky jakieś bliźniaki na wątyku by się przydaly ;)

Chyba bym zemdlała na USG Hahahah

dev125pr___.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ριик ѕку wrote:
    teoretycznie według tego kalendarza z ovu owulację miałam 11 sierpnia, Bete robiłam 3 września czyli 23 dpo

monika rozumie tylko po prostu tak myślę że tylko ja mam tą inną skale i jakąś wielką tę bete. Może bliźniaki hahah
    Kochana a to nie ty czasami miałaś mieć te trojaczki z wróżby? Ha ha u mnie wychodzi ze wczoraj byłam między 18 a 20 dniem po owu . A owulację miałam też 18 albo 20 sierpnia . Tak więc o wiele później od ciebie .

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym padła na zawal, a mąż by mi uciekł przy bliźniakach :P jeszcze za pierwszym razem spoko, ale mamy w domu małego szkraba wiec jeszcze jedno wystarczy :P

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a mnie łapią zasłabnięcia, no jakaś masakra dla mnie. Jestem dość aktywną osobą, pracuje u dwóch pracodawców plus biorę dodatkowe zlecenia. Widzę, że mój organizm się buntuje i źle znosi sytuacje stresowe...

Co do wczesnych i późniejszych wizyt u GINa, to ja zadzwoniłam do lekarza zaraz po zobaczeniu dwóch kreseczek - z uwagi przede wszystkim na branie metformaxu. Kazał brać i zrobić dwie bety i przyjść po tygodniu. W 5t1d według usg zobaczyłam pęcherzyk z mini zarodkiem. Lekarz kazał przyjść po dwóch tygodniach. I niby się na początku uspokoiłam, bo ciąża w macicy itd... ale znów zaczęłam się stresować do następnej wizyty. Myślę teraz, że wolałabym iść na wizytę i zobaczyć od razu serduszko, bo wtedy jest już pewność.

Trzymam kciuki za wszystkie!
    monika_89 wrote:
    ja bym padła na zawal, a mąż by mi uciekł przy bliźniakach :P jeszcze za pierwszym razem spoko, ale mamy w domu małego szkraba wiec jeszcze jedno wystarczy :P
    ja bym chciała bliźniaki :-)

PS czytając raz czy dwa razy na dzień wpisy i nadążyć za nimi, to jakaś masakra, tyle piszemy - ale to dobrze, wymiana doświadczeń jest ważna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 11:33

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezmienna to może przystopuj trochę chociaż z dodatkowymi zleceniami? Jesl chodzi o wizytę to ja właśnie dlatego chcę iść później. Jeszcze tylko tydzień...
    a jeśli chodzi o ilość postów to dopiero sie zacznie jak będą wszystkie majówki, na razie nie ma nas za wiele ;)

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna ja w tamtej ciazy mam napady goraca, nierowne bicie serca i wlasnie co wstalam to lecialam przez rece. Okazalo sie ze mam.arytmie, ktora przeszla po ciazy i niedobor magnezu. Bral magneb6 i od razu poprawa ;)

U mnie sa blizniaki i tak wszyscy mo wroza ale ja watpie :p znajac zycie za 3 razem by wyszly a ja do psychiatryka ;d

• ριик ѕку Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    Kochana a to nie ty czasami miałaś mieć te trojaczki z wróżby? Ha ha u mnie wychodzi ze wczoraj byłam między 18 a 20 dniem po owu . A owulację miałam też 18 albo 20 sierpnia . Tak więc o wiele później od ciebie .

O nie nie to nie ja hahahhaha U mnie wy Aaaa to wszystko wyjaśnia już myślałam że ze mną coś nie tak. W sobotę chyba powtórzę i zrobię sobie mocz i morfologie będzie jak znalazł na środową wizytę:)

Kofeina lubi tę wiadomość

dev125pr___.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie stopuje, ale nie da rady wszystkiego od razu odrzucić. 17.09 wyjeżdżamy na długo wyczekiwany dwutygodniowy urlop, więc wypocznę.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina moim zdaniem dobra beta :)
    Nie stresujcie się tak dziewczyny, to i tak nic nie zmieni :)
    Mój wynik pewnie będzie ok 15.
    Ja się ogólnie tak nie denerwuje bo mam już dwójkę dzieci. Po prostu jak dla mnie to ostatni gwizdek. Jak nie teraz to nigdy. Dzieci już duże, wyrośnięte, samodzielne i nie będzie mi się chciało wracać do pieluch ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kici.kulka Koleżanka

Wysłany: 7 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam betę, wyniki będą może po 15, ale najpewniej jutro. Może pojutrze przyjmie mnie ginekolog, bo tak czy siak muszę iść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 11:50

klz99vvje14nfcom.png
    0d1y43r8hb1pphlk.png
    11.02.2013- Aniołek [*]
    15.07.2015- Aniołek [*]
    09.09.2016- Aniołek [*]
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee w ciąży zawsze zapotrzebowanie na hormony tarczycy rośnie stąd podwyższenie wartości TSH, ale lekarka mi mówiła, że to zupełnie normalne i trzeba po prostu korygować dawką leku i monitorować :)

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kici.kulka wrote:
    Zrobiłam betę, wyniki będą może po 15, ale najpewniej jutro. Może pojutrze przyjmie mnie ginekolog, bo tak czy siak muszę iść...
    Trzymam mocno kciuki kochana ;* i jest mi tak przykro :( chcialabym zebysmy wszystkie byly szczesliwe ;(

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to prawda ze obcisle spodnie we wczesnej ciazy groza poronieniem? Ja mam takie ze mi uciskaja brzuch ale nie niewiadomo jak mocno. Dopiero w przyszlym tygodniu jade na zakupy dlatego pytam bo slyszalam od dwoch kolezanek ze jak sie nosi spodnie ktore uciskaja brzuch na poczatku ciazy to na 100% sie poroni:/ Mi osobiscie nie wydaje sie to prawda bo zarodek jest teraz chyba bardzo chroniony i to czy mamy uciskajace spodnie czy nie to chyba nic nie znaczy bo dzieciatko jest jeszcze baaaardzoo malutkie i nie czuje zadnego ucisku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 13:52

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna ja tez Torun :) ale chyba tY pierwsza urodzisz heh

Camilia lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia trzymam kciuki :)
    Młoda hmm pierwsze słyszę poza tym macica nie jest duża i zarodek w tym okresie jest bardzo nisko dla mnie jest to zabobon

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Bezimienna ja tez Torun :) ale chyba tY pierwsza urodzisz heh
    ooo, sporo nas :-)
    Do jakiego lekarza chodzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 14:07

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie wiem na jakiego sie zdecydowac..bylam juz u 2 a teraz ide do jeszcze innego a Ty masz jakiegos faworyta?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ