Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millciaa wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy jest się czym martwić jak w 8tc nie mam żadnych objawów typu mdłości, zawroty głowy. Jestem tylko bardziej senna i piersi mam wrażliwe. To moja 1 ciąża i mam milion myśli i brak odpowiedzi.

ja jestem w 10tc i też ani razu nie miałam mdłości, żadnych wymiotów, zawrotów. jedyniie w 5 tc bolało mnie podbrzusze i lekko piersi były wrażliwe. poza tym nic.
    ja też się tym stresowałam, i pytałam dziewczyn, ale mnie uspokoiły że wszystko jest ok :) także nie martw się :)

age.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze w poczekalni i wlasnie sie dowiedzialam, ze lekarz jest na operacji i dopiero za godzine przyjdzie, ja tu oszaleje :(

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Millciaa Koleżanka

Wysłany: 13 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli na to wygląda że jedne przechodzą I trymestr ciężko inne lekko. Trochę mnie uspokoiłaś. Dzięki :)

Nieśmiała lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millciaa wrote:
    Czyli na to wygląda że jedne przechodzą I trymestr ciężko inne lekko. Trochę mnie uspokoiłaś. Dzięki :)

Ja tez nie mam objawow ! Mam katar ! Czasem pociagnie troche w podbrzuszu, czasem troche cycki zabola, cos mi zasmierdzi ale nie zeby mdlosci czy cos. Mozna zapomniec ze sie w ciazy jest ;)

• Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj wydrukowałam sobie swoje wyniki, wczoraj robiłam i mam za dużo leukocytów, ale mieszczę się w ciążowych normach oraz za dużo żelaza.
    Mój wynik 154, a norma 37-145. Czy któras z was tak miała?
    W witaminach, które biore nie ma żelaza - więc go dodatkowo nie suplementuje, poza tym nie jem zbyt dużo mięsa ani takich rzeczy, zawsze miałam za niskie żelazlo, a tu taka niespodzianka.

Marta 267
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Ja tez nie mam objawow ! Mam katar ! Czasem pociagnie troche w podbrzuszu, czasem troche cycki zabola, cos mi zasmierdzi ale nie zeby mdlosci czy cos. Mozna zapomniec ze sie w ciazy jest ;)

Ja od początku ciąży mam uczucie kataru i ślinotok i tyle że w nocy siku wstaje a tak to czasem mnie tu zaboli czy tam :D

neczka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Ja od początku ciąży mam uczucie kataru i ślinotok i tyle że w nocy siku wstaje a tak to czasem mnie tu zaboli czy tam :D

U mnie to nie uczucie to katar!! Moze dziecko mnie chroni przed mdlosciami i dlatego nie czuje zapachow ! ;)

• Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem o tym po prostu podałam normy, w których mam odchylenia. robiłam całą morfologię i jest w porządku oprócz leukocytów. zrobiłam sobie też prywatnie żelazlo i własnie wyszło podwyzszone.

Marta 267
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Monika trzymaj się będzie dobrze :) a krwiaki są różne raz się wchlona raz nie i zostają po ciąży poprostu trzeba być pod stałą kontrolą i nie przemeczac się a przy tak małym dziecku to trudne.

Millcia trzeba się cieszyć z takiego stanu raz są objawy raz ich nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:59

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:
    wiem o tym po prostu podałam normy, w których mam odchylenia. robiłam całą morfologię i jest w porządku oprócz leukocytów. zrobiłam sobie też prywatnie żelazlo i własnie wyszło podwyzszone.
    A hemoglobina jaka masz?

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś na poprawę dzisiejszego dnia pochmurno :)
    Dzisiaj na fb jedna dziewczyna opisala co sie dzialo w biedronce ja to skopiowalam i dam wam poczytac .
    Jak to przeczytalam myslalam ze skonam czego to jeszcze ludzie niewymysla :::::

Cała akcja rozegrała się w jednym z supermarketów z pewnym owadem w nazwie. Ogarnijcie - stałem w kolejce a kilka osób przede mną jakiś facet chciał kupić olbrzymią ilość puszek psiego żarcia. Wziął całe kartony i chciał utorować sobie drogę po jeszcze, ale kasjerka zdecydowanie mu odmówiła, bo w sklepie nie prowadzi się hurtowej sprzedaży i powiedziała, że nie ma opcji, żeby zabrał cały nakład z magazynu.
    Facet się zdenerwował i wyciągnął telefon pokazując, że on ma w domu 20 psów, że prowadzi hodowlę i chce kupić żarcia na zapas, naprawdę się zagotował. Kasjerka była nieugięta, więc zabrał tylko tyle, co przyniósł do kasy i wkurwiony wyszedł ze sklepu.
    A teraz najlepsze. Za nim stał jakiś inny typ i kiedy kasjerka powiedziała mu "dzień dobry", ten wyjął rozpiął rozporek i pokazał kasjerce swojego naganiacza. Przysięgam. Niemal wyłożył go na ladę. Poruszenie, krzyk, jakaś staruszka zaczęła go wyzywać. Sprzedawczyni spytała, co najlepszego wyprawia, a facet na to: "Chciałem kupić dużo kondomów na zapas, a widziałem, że facet przede mną musiał udowadniać, że ma psy, no to sobie pomyślałem, że zawczasu pokażę pani, po co mi te gumki, żeby na pewno pani sprzedała!". Kolejka w ryk, ja w ryk, sprzedawczyni ma minę, jakby ktoś przeciągnął ją na sankach bez sanek.
    Na końcu kolejki jeden facet krzyknął: "Uwaga, ja będę brał dużo papieru toaletowego!".

nick nieaktualny, WreszcieMama, Nieśmiała, Spirit, nick nieaktualny, bezimienna, Kleopatra, sylwucha89, blubka, Breezee, AsiaPoli, Maniuś, Arwi, GoNia1979, Madu1611 lubią tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:

Sorki usunelam przypadkiem moja wiadomosc. Nieuwaznie przeczytalam i nie zrozumialam zwiazku miedzy zelazem a leukocytami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita wygralas !!! :D

mon!ta^ lubi tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:36

zem3o7esxha3u0v7.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita faktycznie mega...

a w Toruniu przebija się przez leciutkie chmurki słońce... jakoś milej

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz tez ale dzisiaj nie mam siły na jakieś wyjścia.

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monta czytałam na fb :) Dobre :)
    Ja pracuję w Urzędzie i jako gmina budujemy, ale to jakby mój projekt od początku do końca.
    Za 2 godz wizyta :)

nick nieaktualny, marie_marie22 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wszystko będzie dobrze, musi!

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas słonko pięknie świeci więc od razu więcej energii i lepszy humor :)

Monika trzymaj się dzielnie wszystko będzie dobrze. Najważniejsze że dzidzia ma się dobrze a może trafisz też na dobrego lekarza który wszystko Ci wytłumaczy. Może mama albo teściowa będą mogły chociaż trochę Cię odciążyć przy malutkiej?

Kleopatra, Bezimienna, Forbidden, Manius trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści :) bardzo lubię czytać o tym jak rosną nasze majowe dzieciaczki ;)

bezimienna, Forbidden, Maniuś, Kleopatra lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajecie nadzieję z tym słońcem. U mnie nadal ponuro,więc nic się nie chce. Rozwaliło mi się auto, a że dorabiam popołudniami na korepetycjach to nie mam jak dojeżdżać do uczniów i kasa przepada... a miałam zbierać dla dzidzi :/ Szaro, ponuro i do dupy, a do wizyty 3 tygodnie ;-( buuu...

Mon!ta rozbawiłaś mnie, chociaż na chwilę, Dzięki, uśmiałam się :-)

mon!ta^ lubi tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ