X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak poza tym witam się z Wami w 11 tc :-)

Nieśmiała, toska_88, strawberry juice, Demsik, marie_marie22, Arwi, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    U mnie przerywany sen co chwilę, kilka różnych dziwnych snów.
    Właśnie zjadłam śniadanie. Świeża bułeczka, masełko i żółty ser - to jest to!! To mój smak na dziś :-)

No dobra, przywitałam się pochwaliłam śniadaniem i biorę się za naukę, bo jutro obrona :-/ echhh....

Monia, proszę mi tam zdrowieć i bez dyskusji! :-) trzymam kciuki ;-)

age.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 89 trzymam kciuki, będzie dobrze. Walcz o informacje, dopytuj, muszą Ci powiedzieć, to Twoje prawo.

Ja dziś nie przespalam nocy, migrena nie dała mi spokoju. Nawet w śnie miałam migrene. Wykańcza mnie to. Mam w planach dziś zrobić szarlotke, a później wizyta u Gina.
    Nieśmiała wrote:
    Dzień dobry :-)
    U mnie przerywany sen co chwilę, kilka różnych dziwnych snów.
    Właśnie zjadłam śniadanie. Świeża bułeczka, masełko i żółty ser - to jest to!! To mój smak na dziś :-)

No dobra, przywitałam się pochwaliłam śniadaniem i biorę się za naukę, bo jutro obrona :-/ echhh....

Monia, proszę mi tam zdrowieć i bez dyskusji! :-) trzymam kciuki ;-)

Trzymam kciuki za obronę! I narobiłas mi smaka na śniadania. Pędze do lidla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 09:37

Nieśmiała lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika współczuję wiem co czujesz ale napewno będzie dobrze. Tu już są weterani w kwestiach krwiaka więc spokojnie można myslec pozytywnie mimo tych obaw .
    Najgorzej właśnie z młodszym dzieckiem jak będziesz zmuszona lezec:-( ja nadal przykuta do łóżka. Znowu noc z bólu nie przespana ( udało się spać 2 godziny z przerwami) dziś mama odjeżdża a ja nadal nie jestem w stanie zająć się dzieckiem więc muszę kogoś najac do opieki od jutra .

• Rudzik Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim, witam tez nowe Majóweczki,ale nam tu grupa rośnie w siłę!
    Nie odzywałam się, bo mnie jesienna deprecha złapała,a wczoraj wieczorem wszystko nadrobiłam, tylko już siły brakło,żeby się udzielić. Też Was tak wk...wia ten brak słońca? Do mnie bez noża nie podchodź...grrrr.

Przede wszystkim, Monika trzymam kciuki żebyś szybko opuściła ten szpital. Dzidzia żywa i to najważniejsze. wszystko MUSI być dobrze! Przesyłam pozytywną energię!

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się - dzisiaj mój Nikoś ma 2 latka, ale ten czas leci - całą noc nie spałam bo przypominałam sobie jak to było - młody urodził się 0:10 :)
    oj ciężki poród był - bardzo ciężki ale na końcu było chlup i wyszedł malutki człowieczek- piękne uczucie :)

toska_88, Nieśmiała, Moniqaaa, strawberry juice, sylwucha89, Maniuś, Madu1611 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymam kciuki. Moze idź do swojego lekarza, ten ci powie dokładnie co i jak. To jest niestety minus małej różnicy wieku. Ja tak sobie zawsze myślałam jakbym szybko zaszła w ciąże i musiała leżeć to jak to ogarnąć :( Współczuje. Ale trudno najważniejsze żeby z dzidzią było wszystko ok :)
    Ja oczywiście w pracy, byłam już dzisiaj w terenie bo żłobek budujemy :) Cieszę się bo wreszcie będę miała co zrobić po macierzyńskim ;p
    Nieśmiała trzymam kciuki.
    A na 14.40 mam wizytę :)

Nieśmiała lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra bezimienna meldowac sie po wizytach

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • D.zagro Debiutantka

Wysłany: 13 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czasem brak wiadomości to dobra wiadomość. Wiem jak ciężko zostawić dziecko w domu i leżeć w szpitalu - przerabialam to ostatnio- ale trzeba wytrzymać bo i to Dzieciątko jest wazne. A w szpitalu zareagują szybciej jak by coś się działo.

Co do lekarza. Starsznie nietaktowyny i niemiły koleś. Teksty o tłuszczu mógł sobie darować burak.

toska_88 lubi tę wiadomość

zrz6g7rfi7ngdbxf.png
    4c3t3e3kq510lgk6.png pae25rdgtrtac3w4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a 4.1 cm dziecko to już super wynik:-) za 0.4 cm kwalifikujesz się na prenatalne. Głowa do góry napewno będzie dobrze i szybko wrócisz do domu.
    Sylwia ucałuj cieplutko małego solenizanta dużo zdrówka dla niego:-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 kochana dużo siły i odpoczynku , będzie dobrze napewno :)

Witam w 10 tygodniu ! A z nim przywitałam dwa duże pryszcze no masakra :D
    dzisiaj o 17:30 mam dentyste, wkońcu przestaną mnie boleć ząbki juhuu .
    Zostało 5 dni do Usg ♡

strawberry juice, Breezee, Nieśmiała, Maniuś lubią tę wiadomość

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Byłam dziś na badaniach (TSH, morfologia, ft4, traby, glukoza, toksoplazmoza Ig M, Ig G). W kolejce czekałam ok godziny. Myslałam, że zwariuję z głodu. Juz miałam dwa razy momenty, że chciałam wyjść z kolejki. Tak mnie głód przycisnął. Potem jak już weszłam na badanie, to krew nie chciała mi lecieć, a były trzy duże próbki. Ale jakoś się udało. Szczęśliwa wyszłam z sali, szybko wzięłam Euthyrox i zaczęłam odliczać 30 min żeby zjeść. Ooooocchhh <3 i teraz zjadłam. Czuję się jak w niebie :D
    W ogóle mam znowu huśtawki nastrojów, brzydkie myśli, aż się poryczałam :(

Monika, trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo. MUSI być dobrze, nie ma nawet innej opcji :*

oar8yx8d9fawxkqt.png

Wysłany: 13 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Nie mialam robionego nic takiego. Dzis pojade do poloznej wezme wynik zrobie ksero i napisze Wam jak to dokladnie wyglada:-) a tak wvogole to czesc dziewczynki:-D
    ok, to czekamy na wyniki :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeden dzien tu nie zagladalam...i prosze tyle stron...ale nie nadrobie Was,niema czasu,moja mala od tego tygodnia do zlobka chodzi tylko dwa dni w tygodniu,jak jestem na zwolnieniu,to niestety nie stac nas,tu bardzo drogi zlobek(70% mojej wyplaty normalnej,jak pracuje),bedzie mi ciezej z nia teraz,ale dam rade.Monika trzymaj sie,jest ciezko z maluszkiem w domu,ja tez niemoge lezec niestety,ograniczam obowizki domowe do minimum,tylko obiad i zajac sie mala,niestety nie mozemy sobie pozwolic zeby moj byl w domy,pracuje nawet w weekendy po kilka godzin,a potem pomaga ogarnac chalupe po calym tygodniu i zakupy na caly nastepny tydzien.trzeba sobie jakos radziec,ja wciaz mam plamienie,pomimo brania duphastonu i luteiny,to juz 4ty tydien,bylo tylko kilka dni bez,ale tlumacze sobie ze to ten krwiak schodzi,boli zadnych niemam a plamienie naprawde male,wiec mam nadzieje ze jak pojde 25tego na usg to juz sladu po nim nie bedzie :),u mnie od kilku dni niema zadnych objawow,wszystko ustapilo i naprawde swietnie sie czuje :) pozdrawiam

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra mój gin ma urlop akurat...

Rzygam. Juz 2 razy i znowu mnie zbiera. Nie wiem czy to nie przez zmianę lutni z.dowcipnej na podjezykową

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 13 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Monika trzymam kciuki. Moze idź do swojego lekarza, ten ci powie dokładnie co i jak. To jest niestety minus małej różnicy wieku. Ja tak sobie zawsze myślałam jakbym szybko zaszła w ciąże i musiała leżeć to jak to ogarnąć :( Współczuje. Ale trudno najważniejsze żeby z dzidzią było wszystko ok :)
    Ja oczywiście w pracy, byłam już dzisiaj w terenie bo żłobek budujemy :) Cieszę się bo wreszcie będę miała co zrobić po macierzyńskim ;p
    Nieśmiała trzymam kciuki.
    A na 14.40 mam wizytę :)
    W sensie, że Ty budujesz żłobek?Dopytuję, bo sama się zastanawiam nad otwarciem tego typu placówki, jak będę już miała dzidzię.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstałam o 7 na tabletki i znowu zasnęłam i wstałam o 11:30 xD Przynajmniej się wyspałam :)
    Śniło mi się dzisiaj, że karmię synka piersią i to było cudowne. Caly sen zepsuł się, gdy zorientowałam się, że synek wygląda jak jeden z... Mroczków z M jak Miłość :|

Moniqaaa, marie_marie22 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_89 będzie dobrze kochana, na bank! Fasolinka jest silna :)

Mój dzisiajezzy sen nawet mnie zaskoczył, bo nie pijam alkoholu , a tymbardziej w ciąży. Snilo mi się, że wydoiłam butelkę czerwonego wina i dopiero jak ktoś zwrócił mi uwagę to się wystraszyłam...

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Qasha no no no ładne rzeczy... Czyli karmilaś piersią Mroczka.... Dobrze, że nie polecialaś na 2 cyce z jego bratem :P

Misia 69, Rudzik, Arwi, Madu1611 lubią tę wiadomość

• Millciaa Koleżanka

Wysłany: 13 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Monika wszystko będzie dobrze. Trzeba w to wierzyć :)

Ja wczoraj byłam na badaniach z krwi. W innym szpitalu niż zawsze chodzę i miałam duże zaskoczenie bo wszystko szybko poszło. Bez kolejek, wszystko na bieżącą. Teraz czekamy do wizyty na omówienie badań o podglądanie maluszka.

Przez to jesienną pogodę nie mam na nic siły. Wchodzę tu rzadko i za każdym razem mam tyle do nadrobienia.
    Widziałam że są nowe majówki. Witam w naszym gronie :)

Dziewczyny powiedzcie mi czy jest się czym martwić jak w 8tc nie mam żadnych objawów typu mdłości, zawroty głowy. Jestem tylko bardziej senna i piersi mam wrażliwe. To moja 1 ciąża i mam milion myśli i brak odpowiedzi.

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ