X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam spac bo jutro rano mam pierwsza wizyte u gina - dam znac boje sie cholernie

trzymajcie kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:28

Nieśmiała, Demsik, GoNia1979, Maniuś lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi obyś szybko ponownie doświadczyła groszka i bijacrgo serduszka i dociagnela do końca ciąży.
    I zdaj zrób to dla swojego aniołka bądź silna.
    Sam zabieg jest szybki ale każda kobieta po nim się czuje różnie. Obyś dobrze to zniosła i zafasolkowala w grudniu :)

Powodzenia na egzaminie

Nieśmiała lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Jestem, wróciłam, nie żyję :`(
    Serduszko przestalo bic. Mam się zglosic na łyżeczkowanie.
    Ale bardzo Wam dziekuje za wsparcie i kciuki. Doceniam.
    Mam nadzieje ze mpj aniolek dopilnuje zeby wasze zdrowo rosly.

Tak strasznie mi przykro :(
    Coś za dużo tych nieszczęść u nas, oj za dużo...

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Musze troche poczytac o zabiegu bo bardzo sie boje.

Nie czytaj o tym. Każda to inaczej przeżywa, jedne boli psychicznie, a inne fizycznie. Ale nie ma co o tym czytać, powiedzą co wszystko w szpitalu. Zajmij myśli czymś innym.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Nie czytaj o tym. Każda to inaczej przeżywa, jedne boli psychicznie, a inne fizycznie. Ale nie ma co o tym czytać, powiedzą co wszystko w szpitalu. Zajmij myśli czymś innym.
    Staram się.. położna mówiła że dobrze by było jakbym jutro przyszła na zabieg o 7 rano, ale na 12 mam obronę. Nie wiem jak to rozgryźć. Moze zadzwonię na uczrlnie i wytlumacze sytuacje, moze mi dadzą termin za tydzień... nie wiem już co robić kuźwa :-(

age.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Staram się.. położna mówiła że dobrze by było jakbym jutro przyszła na zabieg o 7 rano, ale na 12 mam obronę. Nie wiem jak to rozgryźć. Moze zadzwonię na uczrlnie i wytlumacze sytuacje, moze mi dadzą termin za tydzień... nie wiem już co robić kuźwa :-(
    To może faktycznie pójdź za tydz na obronę.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wolalabym isc na obrone w terminie.nie wiadomo w hakiej kondycji bedziesz po zabiegu.cokolwiek nie zrobisz na pewno bedzie to twoja sluszna decyzja.zycze ci powodzenia.

Nieśmiała, bezimienna lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:

Mi też kazali się stawić w szpitalu z samego rana i chcieli brać od razu na wejściu na zabieg. Ale byłam w takim szoku, że nie dałam rady. Zabieg miałam dzień później o 16. Myślę, że jeden dzień nie zrobi różnicy.
    Jeśli czujesz się na siłach to jedź się bronić. A jeśli nie to zadzwoń na uczelnię, będą musieli coś wymyślić.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:

Jak masz taką możliwość, to może przeloz ta obronę na za tydzień.Będziesz może troszkę spokojniejsza.A jutro tak na świeżo po takim przeżyciu, może być ciężko.
    Trzymam kciuki za Twoją obronę i abyś znow szybko mogła cieszyć się udana ciaza.

Wciąż nie mogę w to uwierzyć :(

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać dziewczyny, chociaż wcześniej chyba się pomodlę, żeby nie dołożyć jutro swojej cegiełki do listy złych wieści.

Dobranoc, trzymajcie się.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Jestem, wróciłam, nie żyję :`(
    Serduszko przestalo bic. Mam się zglosic na łyżeczkowanie.
    Ale bardzo Wam dziekuje za wsparcie i kciuki. Doceniam.
    Mam nadzieje ze mpj aniolek dopilnuje zeby wasze zdrowo rosly.

Kochana sciskam współczuję pamiętaj ze bedzie dobrze ze będziesz jeszcze tulić swego upragnionego maluszka w ramionach..będziesz wspaniale mamą

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png

Wysłany: 13 października 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem jak to dobrze ująć, ale sie mocno wystraszyłam. Przy oddawaniu stolca zauważyłam kilka kropel żywej, czerwonej krwi. Najpierw się wystraszyłam, że to z dróg rodnych, ale chyba nie (raczej z odbytu że tak brzydko ujmę). Czy któraś tak miała? Jezu, jak się zlękłam.Dziś cały dzień mnie boli tak jakbym miała dostać miesiączkę :( oprócz tego przezywam wszystkie niepowodzenia na forum i teraz takie coś. Czy odczekać spokojnie do poniedziałku (mam wizytę) czy jutro interweniować?

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała nie wierzę tak bardzo mi przykro :( Ja zabieg miałam w znieczuleniu ogólnym fizycznie nie znioslam tego najgorzej. Co do obrony to spróbuj może przełożyć jutro na pewno nie będziesz skupiona na nauce. Mam nadzieję że już niedługo napiszesz nam ze znowu jesteś w ciąży!!!

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Dziewczyny, nie wiem jak to dobrze ująć, ale sie mocno wystraszyłam. Przy oddawaniu stolca zauważyłam kilka kropel żywej, czerwonej krwi. Najpierw się wystraszyłam, że to z dróg rodnych, ale chyba nie (raczej z odbytu że tak brzydko ujmę). Czy któraś tak miała? Jezu, jak się zlękłam.Dziś cały dzień mnie boli tak jakbym miała dostać miesiączkę :( oprócz tego przezywam wszystkie niepowodzenia na forum i teraz takie coś. Czy odczekać spokojnie do poniedziałku (mam wizytę) czy jutro interweniować?

Spokojnie ja dzisiaj miałam tak samo. Niestety odezwał się stary znajomy hemoroid w ciąży to częsta przypadłość do tego dochodzą zaparcia więc nie trudno o podrażnienie i krew się często pojawia przynajmniej ja tak miałam prawie całą poprzednią ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:34

marie_marie22, toska_88 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png

Wysłany: 13 października 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Spokojnie ja dzisiaj miałam tak samo. Niestety odezwał się stary znajomy hemoroid w ciąży to częsta przypadłość do tego dochodzą zaparcia więc nie trudno o podrażnienie i krew się często pojawia przynajmniej ja tak miałam prawie całą poprzednią ciążę.
    Dziękuję, oby. Już się trochę uspokoiłam. Co chwilę sprawdzałam, czy nic tam nie leci, ale już jest ok. Nigdy wcześniej tak nie miałam. A zaparcia, owszem mam teraz.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:

Tez kiedyś tak miałam.Nieraz przy oddawaniu stolca może peknac skórka wokół odbytu, albo jak się za mocno podetrzesz.Ja tak zawsze trę ;)
    Sorry, że tak prosto z mostu to napisałam.
    Nie stresuj się nie potrzebnie, xobaczysz jak będzie do rana.
    A duzo tej krwi miałaś? ??

marie_marie22 lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3

Wysłany: 13 października 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kilka kropelek, niedużo. Dziękuję Mebelle.

Mabelle lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dam sobie spokój kilka dni z forum, bo dostaję depresji.Mąż juz mnie ofukał, że po co czytam, a potem u siebie doszukuje się takich samych objawów co u innych.
    Smutno tak ostatnio się porobiło na forum :(
    Oby juz nie było takich przykrych wiadomości.Tak mi szkoda Was dziewczyny.

Misia 69, strawberry juice lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
  • blubka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    Chyba dam sobie spokój kilka dni z forum, bo dostaję depresji.Mąż juz mnie ofukał, że po co czytam, a potem u siebie doszukuje się takich samych objawów co u innych.
    Smutno tak ostatnio się porobiło na forum :(
    Oby juz nie było takich przykrych wiadomości.Tak mi szkoda Was dziewczyny.
    Mam takie same myśli, tym bardziej, że pewniakiem nie jestem niestety...

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie pij dużo wody i jedz dużo owoców tylko nie bananów zaparcia trochę ustapia i rzadziej będziesz miała podobne niespodzianki. I idź spać jutro będzie lepszy dzień :) Ja też uciekam i życzę wszystkim spokojnej nocy.

marie_marie22 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ