X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zeschizowana juz normalnie zamiast leżeć i myśleć o niebieskich migdalach to ja tylko na forum siedze i dopatruje sie u siebie samych zlych objawow. Chyba sobie w twarz dam sama na pobudke xD

nzjdgzu33y143688.png
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny trzeba się wziąć w garść. Nerwami na pewno nie pomożemy naszym maluszkom.

7u223e3kv1dyvizz.png
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missdiss wrote:
    Hej,
    ja własnie wróciłam załamana z kontroli- byłam u doktorki na usg kontrolnym ze względu na bóle w podbrzuszu i zrobiła mi usg. Pęcherzyk był 7,5 mm (według OM 5t4d ciąży), ale nie znalazła zarodka.... kazała robić betę i powiedziała że powinno już być coś widać i może być puste jajo.... wróciłam zaryczana i załamana :( myślicie że jest jeszcze szansa?? u Was coś już widać?

Trzeba być dobrej myśli. To bardzo wczesna ciąża, a może też miala sprzęt nienajlepszy...

7u223e3kv1dyvizz.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzicie na te usg w 5 tyg a potem się stresujecie. A nic i tak nie zmienimy. Nie myślcie tyle bo stres nic nie da :)

monika_89, Mabelle, messy99 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Dziewczyny chodzicie na te usg w 5 tyg a potem się stresujecie. A nic i tak nie zmienimy. Nie myślcie tyle bo stres nic nie da :)
    i właśnie dlatego apelowałam żeby iść później bo potem niepotrzebne stresy wychodzą.

missdiss u mojej koleżanki byla podobna sytuacja. Odczekała trochę i poszła raz jeszcze na usg, zarodek sie pokazał. To dalej bardzo wczesna ciąża a gin mógł mieć słabe usg i nie bylo widac malucha. Głowa do góry !

messy a Tobie to w ogóle kop w dupę! Dziewczyno nie denerwuj się tak i nie doszukuj się u siebie objawów ciaży pozamacicznej, poronienia bo nerwy szkodzą maulszkowi

brzuch będzie boleć, tam wszystko sie rozciąga, napływa krwią, naciska na inne narządy. Póki nie ma krwi to cieszcie się ciążami

messy99, Mabelle lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz tez po wizycie.
    Akcji serca nie ma wiec albo za wczesnie albo juz po wszystkim. Dziwil sie bo mowi ze ma dobry sprzet ale mam sie niw stresowac i przyjsc za tydzien.

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Jestem po badaniu pęcherzyk z cialkiem żółtym jest obecny we właściwym miejscu :) plus jednak dala mi luteine bo powiedziałam jej ze w poprzedniej ciąży szyjka mi się skracala i miałam szew założony :p odrazu zmieniła zdanie. Za dwa tygodnie kolejna kontrola żeby zobaczyć serduszko :)

Ag dziwnie Cię potraktowali. A chciałaś na nfz tam iść? Trzeba było się zapytać a jakbym chciała prywatnie to ile się czeka plus moim zdaniem możesz iść i się zapytać doktora czy cie przyjmie dodatkowo :) ja do endokrynologa chodzę do lux medu oraz tez miałam w swissmedzie
    Fajnie ze fasolka sie zagniezdzila tam gdzie trzeba :) ja jutro ide na wizyte i tak sie boje ze bedzie cos nie tak :/

Espera, mon!ta^ lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, dobrze piszesz! Powinnyśmy się cieszyć naszymi cudami, objawami... A nie schizowac...
    Brzuch może boleć, a 5t to wciąż wcześnie i może być niewidoczny zarodek. Missisipi znasz datę ovu? Który to dzień po owulacji? Ja tez tak miałam, na pierwszej wizycie nic tylko pogryziony endo było widać, na następnej pęcherzyk i dopiero na kolejnej zarodek z serduszkiem... Odstępy między wizytach były 10dniowe...

monika_89 lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Akcji serca nie ma wiec albo za wczesnie albo juz po wszystkim. Dziwil sie bo mowi ze ma dobry sprzet ale mam sie niw stresowac i przyjsc za tydzien.
    Moim zdaniem to za wcześnie. Przecież wszędzie się mówi ze dopiero 6 + widać serduszko.

monika_89 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Pewnie jeszcze za wczesnie :)

Nasze serduszko Hania <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia 5t3d to mega wcześnie i bardzo rzadko widać Serduszko... Każda z nas marzy żeby je zobaczyć jak najszybciej... Niestety tego przyspieszyć nie możemy... Za tydzień zobaczysz jak będzie pięknie biło ❤

promyczek 39, Mabelle lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia a pęcherzyk był? pewnie za wcześnie jeszcze

młoda nie spodziwaj sie za dużo po wizycie

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5t5d.
    Suwaczek sie przycina.
    Pecherzyk lwdwo widoczny.
    No nic czekam ten tydzien i zobaczymy.

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    zyrcia a pęcherzyk był? pewnie za wcześnie jeszcze

młoda nie spodziwaj sie za dużo po wizycie
    Wiem, ale chce chociaz zobaczyc czy jest pecherzyk we wlasciwym miejscu

Nasze serduszko Hania <3
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, dzisiaj byłam u ginekologa, przyśpieszona wizyta ze względu na pieczenie i świąd, lekarz pobrał wymaz i zrobił usg, widać już było fasolkę:)
    Pytałam też o ten moj progesteron i powiedział, ze wg niego jest ok, ale dał mi duphaston 2 x 1 w razie czego mam brac.
    Teraz mam pytanie biore rano letrox na czczo to kiedy najlepiej brac duphaston po sniadaniu?

Marta 267
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:
    hej dziewczyny, dzisiaj byłam u ginekologa, przyśpieszona wizyta ze względu na pieczenie i świąd, lekarz pobrał wymaz i zrobił usg, widać już było fasolkę:)
    Pytałam też o ten moj progesteron i powiedział, ze wg niego jest ok, ale dał mi duphaston 2 x 1 w razie czego mam brac.
    Teraz mam pytanie biore rano letrox na czczo to kiedy najlepiej brac duphaston po sniadaniu?
    A ktory jest dpo u Ciebie ze widzialas juz fasolke? :)

Nasze serduszko Hania <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta u Ciebie który tc? :) na kiedy TP? super, że już było widać maluszka. Dupek nie jest przypadkiem dowcipny?

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sensie widzialam pecherzyk:) mam zdjecia:) jutro zaczynam 5 tydzień:)

monika_89, promyczek 39 lubią tę wiadomość

Marta 267
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta267 duphaston po śniadaniu:) a jeśli chodzi o te pęcherzyki z zarodkami to u mnie w poprzedniej ciąży tak było. 5t4d nic zero zarodka nastepne usg tez nic no fiolowalam i tylko bety robiła a ta rosla jak szalona przy 22 tyś nadal nie było zarodka dopiero w 7 tyg było widać zarodek i tetno choc owulacja była w 13 dc.Teraz tak nie szaleje tylko czekam...

• Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    marta u Ciebie który tc? :) na kiedy TP? super, że już było widać maluszka. Dupek nie jest przypadkiem dowcipny?

Nie nie doustny:) i własnie nie wiem jak brać

Widać było pęcherzyk:) Kolejna wizyta 20 września na oglądanie serduszka
    <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 21:14

Marta 267
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ