MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam na 28 września a wyskoczyła 4 października w niedzielę i to też tak niechętnie bo tylko czop mi zaczął odpadać i że pierwsza ciąża długa do szpitala a że już po terminie a i tak miałam mieś w środę 7 jakby co wywoływany to mnie zostawili jakiś zastrzyk dali i expresem:)chodziłam żartowałam to położna się śmiała ciekawe ile taka wesolutka jeszcze będę 16.15 przestało być kolorowo 17.55 mała już na świecie:)
-
Normy progesteronu:
Tydzień ciąży
po owulacji 1 - 28 ng/ml
do 12tc 9 - 47 ng/ml
12-28tc 17 - 146 ng/ml
powyżej 28tc 55 - 200 ng/ml.
To mam dużo za wysoki, chyba muszę odstawić chociaż jedną luteinę, biorę dwie.
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Espera wrote:Dziewczyny, od kilku dni mam dziwny objaw. Nie pamiętam go z poprzednich ciąż... Często drętwieją mi ręce i nogi... Czytałam, że to może mieć związek ze zmianami hormonalnymi... Ciekawa jestem czy któraś z Was też tak ma...
-
ag194 wrote:Hej dziewczynki a ja jadę zaraz powtarzać betę trzymajcie kciuki, żebym znowu nie wyszła z 4 siniakami po wkłuciach i przede wszystkim za piękny przyrost miłego dnia!
-
Ja nie robiłam bety. Poczekam i się dowiem w swoim czasie. Mnie by to zbytnio nakręcało a przecież trzeba zachować spokój. Tylko przy tym mam odrobinę wpływu. USG dopiero 30 - może przesunę na 29 (wracam z wyjazdu 28 więc wcześniej się nie da) i liczę na to, że będzie wszystko dobrze. I tak na tak wczesnym etapie na nic prawie nie mamy wpływu
-
Wiecie jakie jaja- dzwonię do invicty, mówię, że mam skierowanie pilne z powodu niedoczynności tarczycy w ciąży, a Ci każą mi czekac na odzew. czekam 3h, dzwonię, mówię, że nie mam czasu na czekanie na ich telefon, bo chodzi o moje dziecko, a babka konsultuje się i dopiero teraz łaskawie mi mówią, że oni mi wizyty nie przyspieszą, bo JEDYNYM WSKAZANIEM DO PRZYSPIESZENIA WIZYTY JEST NOWOTWÓR.Ja rozumiem to wskazanie, ALE JEDYNYM? A CO Z KOBIETĄ CIĘŻARNĄ,która ma podobno przywileje w tym ważnym okresie? nie interesuje ich to, że zagrożone jest zdrowie, albo życie nienarodzonego dziecka. To jest właśnie nasza polska ochrona zdrowia. Aż się poryczałam.
-
ag194, a nie możesz załatwić gdzieś indziej endo?
To bardzo ważne, abyś jak najwcześniej podjęła leczenie. Tarczyca dziecka tworzy się od 8 tc z tego co pamiętam i pasowałoby ją do tego czasu chociaż trochę dokarmić.
Dzwoniłam do mojej gin odnośnie mojego wysokiego progesteronu i powiedziała, żeby się nie martwić, im wyższy tym lepszy, a ja jej ufam.
Czesc dziewczyny
Ja mam termin na 29.04.2017:), a wiadomo ze moze sie przesunac i wtedy bede Majoweczka:) mam nadzieje, ze pozwolicie mi tutaj czasem zagladac i cos skrobnac. Obecnie jestem na forum Kwietniowek, ale pomyslalam ze do Majowek tez warto dolaczyc
Trzymam za Was kciuki !bbee lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Moja beta 17 dpo 1317
w poniedzialek byla 381
tsh 2,16
progesteron 116 ale tez biore lutke 3X1
tez dwonilam do gina z tym progesteronem ale nie kazal nic zmieniacmonika_89, bbee, messy99, Kleopatra lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Promyczek 39, wyniki super. Jedynie jakbym miała się tak bardzo czepiać to TSH poniżej 2, a najlepiej 1-1,5 byłoby super.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 15:25
messy99 wrote:Gratuluję dobrego przyrostu, mam nadzieję iż jutro moja beta też bedzie wysoka bo jak nie to lyzeczkowanie
Pisalaś że masz 33dniowe cykle, dziś dopiero 33dzień cyklu więc spokojnie. Na usg nie ma prawa nic być widać, ciąża młoda, musi się rozwinąć.
Gwarantuję, że na przestrzeni najbliższych 9mc dopiero będziesz miała powody do obaw.
WYLUZUJ SIĘ i ciesz się ciążą!messy99, Lokokoko lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.