MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilla super! Ja 14 kolejna wizyta i tez podejrze dzidziusia:) mi dal chyba najmniejsza dawkę euthyroxu promyczek może w sumie powinniśmy się cieszyc, póki dajemy rade jeść bez nudności:) ja w ogóle tak fajnie sie czuje bo każda zachcianke tłumacze ciąża:) ale jak tak dalej pójdzie to naprawdę się roztyje
Arwi lubi tę wiadomość
-
Ja za to robie sie mega senna ok 21-22 ale budze sie strasznie wczesnie i juz nie moge spac. Ja na usg czekam do 15tego mam nadzieje ze juz serduszko bedzie widac... chcialabym jakos przewinac czas do tego momentucykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
Ja chodzę strasznie niewyspana i zmęczona ale w nocy spie jakoś tak przerywanie, mam dziwne sny, cierpną mi ręce, piersi mnie bolą. Jakoś tak słabo się czuje. Nie wiem jak usiedzę 8 godz w pracy
Nie wiem kiedy będe miała usg ale pewnie ok 8 tyg więc jeszcze dużo czasu.
Chciałabym żeby była dziewczynka do kompletu ale boje się nastawiać -
Witaj Messy, to jest za niska beta żeby cokolwiek zobaczyć i jest po prostu za wcześnie... Powtórz betę po 48h, najważniejsze są jej przyrostu a jie pojedynczy wynik. Po 48h powinna wzrosnąć o przynajmniej 60%. Jak odbierzesz drugi wynik skorzystaj z kalkulatora na belly. On policzy czy rośnie prawidłowo. Ja mam dziś 34dc/19DPO a do lekarza dopiero idę w przyszłym tygodniu. Miłego dnia i spokoju dziewczyny!!!
-
Spokojnie Messy na tym etapie beta ok i zrob jak mowi Espera, powtorz za jakis czas (najwczesniej w drugiej dobie) i sprawdz przyrosty. Ja w 33 dniu mialam podobna bete i lekarz powiedzial ze nie ma co robic usg bo to za wczesnie i tylko sie bedzie czlowiek martwil ze nic nie widac i czy wszystko ok. Trzeba czekac niestetycykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
Messy witaj:) i nie martw sie ,to sza szybko jest.
Camilia super ze masz serduszko Gratulacje:) ja mieszkam na bydgoskim
Ag ja nawet tak wczoraj powiedziałam 'ze musze jesc poki jeszcze mnie nie mdli
a dzis byllam na becie ,wyniki o 15
ag194 lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Witaj Messy:)
W 14dpo betę miałam 265.43mlU/ml, a w 16dpo mialam tyle 915.64mlU/ml.Progesteron 42ng/ml.
Tak więc nie martw się, Twoja beta tez przyrośnie.Powtórz jeszcze raz po 48 godzinach.Trzymam kciuki.promyczek 39, messy99 lubią tę wiadomość
-
Hejka, ja już po drugie becie. Pierwsza w poniedziałek 658,20 (18 dpo), wczorajsza po 48h 1906,48 (21 dpo). Ginekolog zadowolona. Progesteron 72, ale ja biorę Luteinę x2. Zrobiłam żeby sprawdzić czy nie mam za wysokiego lub za niskiego przy Luteinie.
Byłam u endokrynologa i kobieta uspokoiła mnie z tym moim tsh 3,34, bo ft3 i ft4 w normie. Podobno organizm bardzo dobrze zareagował na spadek hormonów i podniósł tsh. Dawkę mam teraz 75 euthyroxu. Podobno tsh ma szybko opaść, przez to że ft3 if4 w normie.
U endo spotkałam wczoraj dziewczynę w 4 miesiącu ciąży. Mówiła, że poprzednie 2 ciąże straciła przez niedoczynność tarczycy w 10 tygodniu ciąży, mimo, że była prowadzona przeze jakiegoś endo, który w ogóle nie sprawdzał wartości hormonów, tylko raz przebadał i dał euthyrox 50 i na tym poprzestał. A ta kobieta do której chodzę jest super, co dwa tygodni badania i ewentualna zmiana dawki euthyroxu.
aneczka1983, Monita, ja od soboty codziennie o 3-4 rano jestem już wyspana i męczę się na łóżku do 7-mej bo co będę plątać się tak wcześnie po domu. Energia mnie rozpiera i martwię się że coś nie tak, bo większość dziewczyn zmęczona...
Aaaa, dzisiaj mam drugi objaw, oprócz ciągnięcia w podbrzuszu od dzisiaj dość mocno bolą mnie piersi, to tyle objawów.
Missdiss, ja też idę 15-tego dnia na usg. Który to będziesz mieć tydzień i dzień?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 09:14
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
nick nieaktualnyDzien dobry !
Wreszcie mam luzniejszy dzien, Leon mnie troche wykonczyl...
Wspolczuje aniolkowym dziewczynom straszne to jest ale trzeba sie wziac w garsc i dzialac dalej ! Widocznie tak musialo byc ;( trzymajcie sie !!
U mnie nadal zero objawow, apetyt tragiczny, moglabym nic nie jesc...
Dzis wizyta ! Zobaczymy co tam sie dzieje w tym brzuchu
Milego dnia !! -
cześć. U mnie dzis lżejsze mdłości, nawet da się funkcjonować jak człowiek.
messy za wcześnie żeby coś zobaczyć, na usg widać coś przt becie ok 1500, spokojnie
breezee ładna beta
zyrcia powodzenia na wizytcie13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.