X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży z synem mandarynki pochłaniałam kilogramami. Zwłaszcza że pod konic ciąży był sezon na cytrusy ;)))

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Kofeina Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodkie maluszki macie dziewczyny. Mój maluszek rzeczywiście jakiś zmyslony ha ha całe usg taka minę miał. Jeśli wyrośnie na taką kombinatorke myślicielke jak moja córka to strach się bać ha ha

Co do ubranek ja jeszcze nie kupuje . Chcę najpierw poznać płeć. Jeśli będzie chłopak to mam dla niego wszystko. Dosłownie wszystkie nowe ciuszki po synku . A dla córeczki będę musiała dużo kupić więc wolę czekać.

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:24

toska_88, Demsik lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, co za okropny dzień dzisiaj... Nie dość, ze humor mam tragiczny, to jeszcze... ułamał mi się ząb. Żuję sobie tofinka, a nagle czuję coś twardego... Patrzę, a to ząb/plomba.

NIE MAM POŁOWY SZÓSTKI. A do tego fragment tego zęba, co został jest taki pomarańczowo-brązowy, taka 2mm kropka... Czyli chyba jakaś próchnica :/
    Nigdy w życiu nie leczyłam zębów bez znieczulenia. Nawet małe dziurki zawsze ze znieczuleniem. Po prostu strasznie odczuwam ból przy borowaniu i nie jestem w stanie. Większych dziur nie jestem w stanie leczyć bez podwójnej dawki znieczulenia.
    Jezu, jak ja przeżyję wizytę u dentysty?
    No urwał nać :|

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:24

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Rany, co za okropny dzień dzisiaj... Nie dość, ze humor mam tragiczny, to jeszcze... ułamał mi się ząb. Żuję sobie tofinka, a nagle czuję coś twardego... Patrzę, a to ząb/plomba.

NIE MAM POŁOWY SZÓSTKI. A do tego fragment tego zęba, co został jest taki pomarańczowo-brązowy, taka 2mm kropka... Czyli chyba jakaś próchnica :/
    Nigdy w życiu nie leczyłam zębów bez znieczulenia. Nawet małe dziurki zawsze ze znieczuleniem. Po prostu strasznie odczuwam ból przy borowaniu i nie jestem w stanie. Większych dziur nie jestem w stanie leczyć bez podwójnej dawki znieczulenia.
    Jezu, jak ja przeżyję wizytę u dentysty?
    No urwał nać :|

Witaj w klubie :)
    Mi dwa tygodnie temu w niedzielę podczas śniadania jedynka została w bułce :(
    Płakałam pół dnia :(No bo jak tu bez jedynki chodzić????
    Coś strasznego...Dopiero we wtorek trafiłam do mojego dentysty,który do korzenia przymocował ćwiek i odbudował ząb...Wytrzymał tylko tydzień i zaczął mi się ruszać...Więc znowu na wizytę...Przycementował mi go...ale po tygodniu cement wypłukał mi się i znów czuję się jak małolata z mleczakiem,który za chwilę wypadnie :((
    Niestety implantów w ciąży nie wstawiają...Muszę poczekać do maja..Teraz bardzo uważam,ale świadomość,że mi się rusza,doprowadza mnie do szewskiej pasji..
    Co do znieczulenia...najlepiej poczekać do drugiego trymestru,tak powiedział mi lekarz..bo ja też plombuję zęby tylko pod zastrzykiem...
    Także już niedługo :)

• dewa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słyszałam, że ciężarnym podaje się znieczulenie, ale bez adrenaliny i innych leków obkurczających naczynia krwionośne Tak więc, nie musi boleć :) Ja czekam na grudzień, bo wtedy jedziemy do Polski i podejrzewam, że będzie więcej niż jeden ubytek. Mam swoją zaufaną dentystkę w Polsce i jakoś nawet nie próbuję iść tutaj, w Niemczech.

Idę spać.

Chociaż mój Kochany gotuje caaały gar...grochówki. Będzie milutko :D

Dobranoc! :D

qb3canlimmmj6sap.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama77 wrote:
    Witaj w klubie :)
    Mi dwa tygodnie temu w niedzielę podczas śniadania jedynka została w bułce :(
    Płakałam pół dnia :(No bo jak tu bez jedynki chodzić????
    Coś strasznego...Dopiero we wtorek trafiłam do mojego dentysty,który do korzenia przymocował ćwiek i odbudował ząb...Wytrzymał tylko tydzień i zaczął mi się ruszać...Więc znowu na wizytę...Przycementował mi go...ale po tygodniu cement wypłukał mi się i znów czuję się jak małolata z mleczakiem,który za chwilę wypadnie :((
    Niestety implantów w ciąży nie wstawiają...Muszę poczekać do maja..Teraz bardzo uważam,ale świadomość,że mi się rusza,doprowadza mnie do szewskiej pasji..
    Co do znieczulenia...najlepiej poczekać do drugiego trymestru,tak powiedział mi lekarz..bo ja też plombuję zęby tylko pod zastrzykiem...
    Także już niedługo :)

Ale jak ja z tym jeszcze z miesiąc pochodzę to mi się zrobi taka próchnica, że wolę nie myśleć. Mam bardzo słabe zęby... Najgorsze, że nawet nie mam jak tego miejsca umyć, bo kontakt z wodą powoduje, że mi się robi ciemno przed oczami, a co dopiero szczoteczka z pastą...
    Nie wiem, oby się dało do tego wsadzić jakieś lekarstwo, czy coś i tymczasowe wypełnienie, żebym do maja nie musiała się tym przejmować.

Marcin mi każe jutro jechać na borowanie, bo przeczytał, że od próchnicy można poronić.

Jezu, mam dość, nie mam siły na to wszystko :( Nawet nie chce mi się płakać, chce mi się WYĆ.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:09

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:24

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:09

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kamień usuwa się w drugim trymestrze wiec czekam i się umawiam na czyszczenie

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zazdroszczę przygód z zębami :/ ja mam swoje zdrowe i co pół roku pro forma chodzę tylko na kontrole :P
    poprzednia ciąża i KP też nie pogorszyły mi stanu uzębienia. Miałam iść na kontrolę po skończeniu kp ale znowu zaszłam w ciążę ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:10

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Majowki,
    ufff nadrobilam posty z dzisiejszego dnia i co to ja chcialam napisac...? ;)

To tak po krotce:
    Szczepienia- szczepimy ryzykujemy, nie szczepimy tez ryzykujemy. Ja bede szczepic zgodnie z tutejszym programem NHS i nic ponad to.

WreszcieMama- lepszych wiesci nie moglysmy sie dzis od Ciebie spodziewac! Super, ze wracilas do domku. Napisz koniecznie jaka byla byla reakcja meza na wiadomosc, ze prawdopodobnie coreczka bedzie.

Codziennie nowe fotki dzidziusiow :)i kazdy z nich to to wielki CUD. Trudn sie nie wzroszyc :)

Kama, czy sa tu matki wegetarianki to nie wiem ale na pewno jest jeden ojciec niemiesozerny. Moj maz. :)

Strawberry juz kilka dni milczy...miejmy nadzieje, ze sie wkrotce odezwie...

Moniqaaa, w ktorej czesci Londynu mieszkasz? wschod? zachod? jak mozesz to zdradz.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Ja przechowuje Stasiową krew pępowinową.

Klaudia wielkie wow!!!
    Toska a brzuszek (nie bęben) piękny!

I piękne dzidziole! wreszciemama dziewczynka cudnie!

A mozesz napisać jeżeli to nie tajemnica ,jakie są koszty przechowywania w skali roku ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 22:50

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 17:34

Mabelle, monika_89, Madu1611, Moniqaaa, toska_88, Kleopatra, Demsik, blubka, Uska, sylwucha89, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ale jak ja z tym jeszcze z miesiąc pochodzę to mi się zrobi taka próchnica, że wolę nie myśleć. Mam bardzo słabe zęby... Najgorsze, że nawet nie mam jak tego miejsca umyć, bo kontakt z wodą powoduje, że mi się robi ciemno przed oczami, a co dopiero szczoteczka z pastą...
    Nie wiem, oby się dało do tego wsadzić jakieś lekarstwo, czy coś i tymczasowe wypełnienie, żebym do maja nie musiała się tym przejmować.

Marcin mi każe jutro jechać na borowanie, bo przeczytał, że od próchnicy można poronić.

Jezu, mam dość, nie mam siły na to wszystko :( Nawet nie chce mi się płakać, chce mi się WYĆ.

Qasha, nie czekaj i do dentysty idz jak najszybciej. Moze Cie jakos doraznie poratuje. przeciez z bolem zeba nie mozna normalnie zyc. Zameczysz sie. Nie mozesz umyc tego miejsca to i z jedzeniem moze byc ciezko.
    I wymien szybko przynajmniej trzy pozytywne cechy Marcina, bo mnie zaczyna powaznie denerwowac Twoj facet :/
    Tylko nie pomysl, prosze, ze sie wtracam w zwiazki ale jak o nim wspominasz to zawsze, ze Ci czyms cisnienie podniosl. Ty jestes fajna babka i jak piszesz, ze M Cie wkurza to i ja mam nerwa ;), bo Tobie jest potrzebny spokoj oraz wsparcie. Obys przespala porzadnie noc. <3

Moniqaaa lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny farbujecie wlosy w ciąży????
    Ja jutro Idę do fryzjera i mam taki spsiały kolor że szok !!!
    Nie wiem co mam zrobić farbować czy nie.???
    Zastanawiałam się też nad lekkim rozjaśnieniem ...

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZastrzeŻona w końcu powróciłas! :-) co do mojej nogi to miałam tyle nietrafionych opiekunek że nauczyłam się wszystko sama robić w gipsie. Dzisiaj nawet zaszłam po schodach i poszłam z synem na podwórko .
    Fajnie ze u ciebie wszystko dobrze a dzidziol największy z największych narazie- będzie kawał chłopa ja ci wróżę:-) możesz sobie rodzic nawet w marcu ( ale lepiej nie) a i tak majowkach musisz zostać!
    Qasha mnie też czeka dentysta i czekam do 2 trymestru. W pierwszej ciaxy liczyłam też zęby i od 2 trymestru spokojnie dają znieczulenie. Szczerze to nawet opłacalne robić zęby w ciąży bo wszystkie robią na nfz łącznie ze ściąganiem kamienia. Jak nie boli to przytrzymaj jeszcze chwilę a jak czujesz ze dzieje się cis poważniejszego to siła wyższa musisz iść jak najszybciej. Ja uciekam spać. Qasha żeby Ci się nie śnił dentysta z pytongiem przy otwartej buzi jak masz zęba w głowie:-) he he dobranoc mamuśki

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ