MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale słodkie maluszki macie dziewczyny. Mój maluszek rzeczywiście jakiś zmyslony ha ha całe usg taka minę miał. Jeśli wyrośnie na taką kombinatorke myślicielke jak moja córka to strach się bać ha ha
Co do ubranek ja jeszcze nie kupuje . Chcę najpierw poznać płeć. Jeśli będzie chłopak to mam dla niego wszystko. Dosłownie wszystkie nowe ciuszki po synku . A dla córeczki będę musiała dużo kupić więc wolę czekać. -
Rany, co za okropny dzień dzisiaj... Nie dość, ze humor mam tragiczny, to jeszcze... ułamał mi się ząb. Żuję sobie tofinka, a nagle czuję coś twardego... Patrzę, a to ząb/plomba.
NIE MAM POŁOWY SZÓSTKI. A do tego fragment tego zęba, co został jest taki pomarańczowo-brązowy, taka 2mm kropka... Czyli chyba jakaś próchnica
Nigdy w życiu nie leczyłam zębów bez znieczulenia. Nawet małe dziurki zawsze ze znieczuleniem. Po prostu strasznie odczuwam ból przy borowaniu i nie jestem w stanie. Większych dziur nie jestem w stanie leczyć bez podwójnej dawki znieczulenia.
Jezu, jak ja przeżyję wizytę u dentysty?
No urwał nać
-
nick nieaktualnyQasha wrote:Rany, co za okropny dzień dzisiaj... Nie dość, ze humor mam tragiczny, to jeszcze... ułamał mi się ząb. Żuję sobie tofinka, a nagle czuję coś twardego... Patrzę, a to ząb/plomba.
NIE MAM POŁOWY SZÓSTKI. A do tego fragment tego zęba, co został jest taki pomarańczowo-brązowy, taka 2mm kropka... Czyli chyba jakaś próchnica
Nigdy w życiu nie leczyłam zębów bez znieczulenia. Nawet małe dziurki zawsze ze znieczuleniem. Po prostu strasznie odczuwam ból przy borowaniu i nie jestem w stanie. Większych dziur nie jestem w stanie leczyć bez podwójnej dawki znieczulenia.
Jezu, jak ja przeżyję wizytę u dentysty?
No urwał nać
Witaj w klubie
Mi dwa tygodnie temu w niedzielę podczas śniadania jedynka została w bułce
Płakałam pół dnia :(No bo jak tu bez jedynki chodzić????
Coś strasznego...Dopiero we wtorek trafiłam do mojego dentysty,który do korzenia przymocował ćwiek i odbudował ząb...Wytrzymał tylko tydzień i zaczął mi się ruszać...Więc znowu na wizytę...Przycementował mi go...ale po tygodniu cement wypłukał mi się i znów czuję się jak małolata z mleczakiem,który za chwilę wypadnie(
Niestety implantów w ciąży nie wstawiają...Muszę poczekać do maja..Teraz bardzo uważam,ale świadomość,że mi się rusza,doprowadza mnie do szewskiej pasji..
Co do znieczulenia...najlepiej poczekać do drugiego trymestru,tak powiedział mi lekarz..bo ja też plombuję zęby tylko pod zastrzykiem...
Także już niedługo -
A ja słyszałam, że ciężarnym podaje się znieczulenie, ale bez adrenaliny i innych leków obkurczających naczynia krwionośne Tak więc, nie musi boleć
Ja czekam na grudzień, bo wtedy jedziemy do Polski i podejrzewam, że będzie więcej niż jeden ubytek. Mam swoją zaufaną dentystkę w Polsce i jakoś nawet nie próbuję iść tutaj, w Niemczech.
Idę spać.
Chociaż mój Kochany gotuje caaały gar...grochówki. Będzie milutko
Dobranoc! -
Kama77 wrote:Witaj w klubie
Mi dwa tygodnie temu w niedzielę podczas śniadania jedynka została w bułce
Płakałam pół dnia :(No bo jak tu bez jedynki chodzić????
Coś strasznego...Dopiero we wtorek trafiłam do mojego dentysty,który do korzenia przymocował ćwiek i odbudował ząb...Wytrzymał tylko tydzień i zaczął mi się ruszać...Więc znowu na wizytę...Przycementował mi go...ale po tygodniu cement wypłukał mi się i znów czuję się jak małolata z mleczakiem,który za chwilę wypadnie(
Niestety implantów w ciąży nie wstawiają...Muszę poczekać do maja..Teraz bardzo uważam,ale świadomość,że mi się rusza,doprowadza mnie do szewskiej pasji..
Co do znieczulenia...najlepiej poczekać do drugiego trymestru,tak powiedział mi lekarz..bo ja też plombuję zęby tylko pod zastrzykiem...
Także już niedługo
Ale jak ja z tym jeszcze z miesiąc pochodzę to mi się zrobi taka próchnica, że wolę nie myśleć. Mam bardzo słabe zęby... Najgorsze, że nawet nie mam jak tego miejsca umyć, bo kontakt z wodą powoduje, że mi się robi ciemno przed oczami, a co dopiero szczoteczka z pastą...
Nie wiem, oby się dało do tego wsadzić jakieś lekarstwo, czy coś i tymczasowe wypełnienie, żebym do maja nie musiała się tym przejmować.
Marcin mi każe jutro jechać na borowanie, bo przeczytał, że od próchnicy można poronić.
Jezu, mam dość, nie mam siły na to wszystkoNawet nie chce mi się płakać, chce mi się WYĆ.
-
nie zazdroszczę przygód z zębami
ja mam swoje zdrowe i co pół roku pro forma chodzę tylko na kontrole
poprzednia ciąża i KP też nie pogorszyły mi stanu uzębienia. Miałam iść na kontrolę po skończeniu kp ale znowu zaszłam w ciążę13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Hej Majowki,
ufff nadrobilam posty z dzisiejszego dnia i co to ja chcialam napisac...?
To tak po krotce:
Szczepienia- szczepimy ryzykujemy, nie szczepimy tez ryzykujemy. Ja bede szczepic zgodnie z tutejszym programem NHS i nic ponad to.
WreszcieMama- lepszych wiesci nie moglysmy sie dzis od Ciebie spodziewac! Super, ze wracilas do domku. Napisz koniecznie jaka byla byla reakcja meza na wiadomosc, ze prawdopodobnie coreczka bedzie.
Codziennie nowe fotki dzidziusiow :)i kazdy z nich to to wielki CUD. Trudn sie nie wzroszyc
Kama, czy sa tu matki wegetarianki to nie wiem ale na pewno jest jeden ojciec niemiesozerny. Moj maz.
Strawberry juz kilka dni milczy...miejmy nadzieje, ze sie wkrotce odezwie...
Moniqaaa, w ktorej czesci Londynu mieszkasz? wschod? zachod? jak mozesz to zdradz.
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Espera wrote:Ja przechowuje Stasiową krew pępowinową.
Klaudia wielkie wow!!!
Toska a brzuszek (nie bęben) piękny!
I piękne dzidziole! wreszciemama dziewczynka cudnie!
A mozesz napisać jeżeli to nie tajemnica ,jakie są koszty przechowywania w skali roku ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 22:50
-
Qasha wrote:Ale jak ja z tym jeszcze z miesiąc pochodzę to mi się zrobi taka próchnica, że wolę nie myśleć. Mam bardzo słabe zęby... Najgorsze, że nawet nie mam jak tego miejsca umyć, bo kontakt z wodą powoduje, że mi się robi ciemno przed oczami, a co dopiero szczoteczka z pastą...
Nie wiem, oby się dało do tego wsadzić jakieś lekarstwo, czy coś i tymczasowe wypełnienie, żebym do maja nie musiała się tym przejmować.
Marcin mi każe jutro jechać na borowanie, bo przeczytał, że od próchnicy można poronić.
Jezu, mam dość, nie mam siły na to wszystkoNawet nie chce mi się płakać, chce mi się WYĆ.
Qasha, nie czekaj i do dentysty idz jak najszybciej. Moze Cie jakos doraznie poratuje. przeciez z bolem zeba nie mozna normalnie zyc. Zameczysz sie. Nie mozesz umyc tego miejsca to i z jedzeniem moze byc ciezko.
I wymien szybko przynajmniej trzy pozytywne cechy Marcina, bo mnie zaczyna powaznie denerwowac Twoj facet
Tylko nie pomysl, prosze, ze sie wtracam w zwiazki ale jak o nim wspominasz to zawsze, ze Ci czyms cisnienie podniosl. Ty jestes fajna babka i jak piszesz, ze M Cie wkurza to i ja mam nerwa, bo Tobie jest potrzebny spokoj oraz wsparcie. Obys przespala porzadnie noc.
Moniqaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny farbujecie wlosy w ciąży????
Ja jutro Idę do fryzjera i mam taki spsiały kolor że szok !!!
Nie wiem co mam zrobić farbować czy nie.???
Zastanawiałam się też nad lekkim rozjaśnieniem ... -
nick nieaktualnyZastrzeŻona w końcu powróciłas!
co do mojej nogi to miałam tyle nietrafionych opiekunek że nauczyłam się wszystko sama robić w gipsie. Dzisiaj nawet zaszłam po schodach i poszłam z synem na podwórko .
Fajnie ze u ciebie wszystko dobrze a dzidziol największy z największych narazie- będzie kawał chłopa ja ci wróżęmożesz sobie rodzic nawet w marcu ( ale lepiej nie) a i tak majowkach musisz zostać!
Qasha mnie też czeka dentysta i czekam do 2 trymestru. W pierwszej ciaxy liczyłam też zęby i od 2 trymestru spokojnie dają znieczulenie. Szczerze to nawet opłacalne robić zęby w ciąży bo wszystkie robią na nfz łącznie ze ściąganiem kamienia. Jak nie boli to przytrzymaj jeszcze chwilę a jak czujesz ze dzieje się cis poważniejszego to siła wyższa musisz iść jak najszybciej. Ja uciekam spać. Qasha żeby Ci się nie śnił dentysta z pytongiem przy otwartej buzi jak masz zęba w głowie:-) he he dobranoc mamuśkizastrzeŻona lubi tę wiadomość