X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:24

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zamiar już od Świąt jechać na zwolnieniu w pierwszej pracy, która jest mega upierdliwa i dość ciężka fizycznie, takie latanie przez 7 godzin, podnoszenie, i irytująca organizacja wszystkiego.

Natomiast w drugiej pracy, mam zamiar być do oporu. Bo tam i trochę papierkowej roboty, trochę sprzątania, dobre pieniądze i porządna szefowa :)

Eeech, w Polsce pracowałam w urzędzie miasta, miałam długie czerwone pazurki, wolne weekendy i święta...a tutaj stara bida, czyli zasuwanie :D Bez języka tak jest, niestety. Niemiecki jest fatalny, dobrze że z angielskim nie mam problemu, tomchociaż wszystkie sprawy można pozałatwiać ;)

Dobrej nocy Dziewczyny! :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimne okłady na kark a czasem przy wysoiej temperaturze sxhodzebie w letniej kapieli ale ja nigdy nie oraktykowalam tego sposobu.dawaj regularnie lek przeciwgoraczkowy.jak sie bedzie utrzymywac kilka dni to lekarz cie nie ominie.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze dzieci mam tak pół roku w swojej sypialni. A potem wprowadzam ich do dziecięcego :) Chłopaki narazie mają razem pokój, pokoi mam dużo więc za rok będę się martwila ;)
    Dewa ja właśnie mam taką pracę :) tylko zajmuje się środkami unijnymi więc czasami luzik a czasami mega stres :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Spirit, Uszczesliwiona, monika_89, Maniuś, Klaudia N., susi8 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    A teraz temat nieciążowy, ale, że dużo tu ma dwojkę lub trójkę to ratujcie - synek dzisiaj cały dzień ciepły, ok 13 miał 38,7 (na skroniowym termometrze) :/ dałam mu nurofen to do 38 spadło, teraz przed spaniem 39,1 skroniowy 38,4 pod paszką eletronicznym, więc dałam mu przeciwgorączkowe znowu... POza tym nic - gardło wygląda ok, humor ma znakomity, apetyt też, zęby wszystkie, katar, kaszel - nic... Miała tak któraś? Co dawać poza zbijaniem? Ja to jestem panikara - nienawidzę gorączek wysokich, ale nie chce go ciągnąć na syf dzieci chorych jak w zasadzie nic mu nie dolega poza temp bo jeszcze przyniesie jakiś bonus :(
    Na gorączkę lepszy jest paracetamol a nurofen przeciwbolowo. Zbijaj nic wiec3j prócz leków i okladow chłodnych nie zrobisz. Ciepło ubierz niech się wypoci na noc i jutro powinno być dobrze mam nadzieję że żadno choróbsko się wam nie przyplata

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:25

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwuj, może to jakaś trzydniowka. Zbijaj dopiero jak jest powyżej 38, wcześniej najwyżej okłady. Moi chłopcy miewają wysokie temperatury, nawet do 40 stopni. Możesz na zmianę nurofen z paracetamolem.

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Uszczesliwiona - taki łóżka chyba stokke robi z tego co kojarzę

Ale niestety stokke zrujnuje mój budżet a te łóżeczka wysyłają bez problemu do polski i za cenę 349€ masz już cały zestaw z baldahimem materacem itd :) i chyba zaryzykuje, najwyżej dokupie materac jakiś :P skradło moje serce :(

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:54

Kleopatra lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:25

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Hope trzymam kciuki zeby z tej goraczki nic sie nie rozwinelo... Ja niestety doswiadczenia nie mam wiec nie pomoge...

Klaudia0727 u mnie dzisiaj tez pizza w obiadowym menu, ale nie domowa... I sosik czosnkowy tez zaliczylam... Zawsze uwielbialam czosnek, a w ciazy mnie odrzucilo... Totez bylam mega zdziwiona ze dzisiaj mialam ochote i zjadlam z apetytem... Chociaz teraz mdli mnie jak cholera. Powstrzymuje sie od rzygania jak na razie ale nie wiem jak to sie skonczy...

I w ogole znowu mnie czarne mysli nachodza... Widzialam wczoraj malego czlowieka na USG, wszystko bylo w porzadku i wiem ze nie mam czym sie martwic... Ale plamie cały czas na brazowo, a teraz wieczorem tez rozowe plamienie się zrobilo, czyli jakaś świezsza krew... Skad to cholerstwo sie bierze :( Nic nie panikuje na razie, w poniedzialek mam genetyczne to niech wszystko jeszcze raz dokladnie mi lekarz obejrzy... Ale krew to zawsze krew i jakos tak zepsulo mi to humor ;/

Ja plamie regularnie :/ ale co wizytę kiedy widzę dzidzie to się uspokajam... no i luteina x2 dziennie... ponoć dlatego że ta kosmowka , rozwijające sie łożysko jest bardzo nisko to są te plamienia ... a ja mam ujemna grupę krwi więc już mi dali immunogluboine .

WreszcieMama lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:55

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope śliczny ten pokoik taka oaza spokoju. Mój miał przearanzowany na półtorej raczkuje jak zmieniłam łóżeczko na łóżko i teraz ma pokój fana McQueena bo odkąd skończył roczek to już tylko auta:-) jutro wrzucę jakąś fotkę bo teraz będzie za ciemno bo ma przytlumione światło bo on tam tylko śpi.
    WreszcieMama na szczęście w poniedziałek wizyta która mam nadzieję wiele uspokoi. Biedna moja tyle strachu- będzie dobrze :-*

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Kurcze a mi w szpitalu kazali odstawic Duphaston... Zeby tylko nic zlego z tego nie bylo...

Będzie dobrze :) Nie denerwuj się tylko ;)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a Twój mały śpi w głębokim łóżeczku? I używasz przewijaka? Czy to stare zdjęcia?

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:55

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope tez obstawiam trzydniowkę.
    Do nas zawitała chyba jelitowka. W piątek w żłobku zwymiotowala i później jeszcze raz w domu. Dzisiaj luźna kupa. Wymiotów brak ale ścisła dieta. Męża przeczyscilo a ja się trzymam tfu tfu.
    Na początku maluch będzie u nas w sypialni. Później przeniesiemy do Niny. Przez najbliższe lata nie zamierzamy rezygnować z sypialni bo u nas tez centrum zabaw jest w salonie.
    WreszcieMama będzie dobrze.

7u223e3kv1dyvizz.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszciemama staraj się myśleć pozytywnie, do poniedzialku już tylko jeden dzień i troszkę ;) na pewno z maluszkiem wszystko w porządku.

Hope pokoik jak marzenie. Muszę chyba zacząć się rozglądać za pomysłami. Zacznę od ciebie :)

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ